Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Deacent – Antiquity

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Celkem povedené a nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Čeká vás asi 10 docela povedených úrovní. Vaším úkolem bude proniknout do podzemí hradu, kde je skrytý orb.

- - - - -

CHAPTER 1 – OVERTURE

Mansion

Začínáte ve vstupní hale a máte v inventáři lucernu. Pod schodištěm leží na stoličce dokument Walters Journal, Day1. Poté jděte do druhých dveří vlevvo a v temné místnosti najdete vlevo křesadlo a vpravo na krbové římse OLEJNIČKU. Vraťte se do vstupní haly a vyjděte po schodech nahoru. Na křižovatce chodeb vejděte do dveří vpravo a v malé místnsoti seberte lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte až na konec, kde vejděte do dveří. Na prvním kulatém stolku seberte dokument Walters Journal, Day 2 a z druhého stolu OLEJNIČKU. Vraťte se na křižovatku chodeb a dejte se do dveří vpravo. V chodbě vejděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte další lektvar zdravého rozumu a z přihrádky Violin Room Key a OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a jděte do druhých bočních dveří. Pokračujte do dveří vpravo a v místnosti seberte z římsy křesadlo a zatočte ventilem na zdi vedle dveří. Jděte do předchozího pokoje a klíčem si odemkněte protější dveře. V této místnosti seberte další křesadlo a rovněž zatočte ventilem na zdi. Nyní se vydejte zpět do místnosti, kde jste našli druhý dokument. Jak vidíte, jeden z regálů se odklopil. Sejděte po schodech dolů a – někdo vás praští po hlavě. Probudíte se ve vězeňské cele. Skrz mříž posbírejte ze stolu kladivo, láhev, Library Key a lektvar zdravého rozumu. Párkrát pořádně praštěte kladivem do fragmentu mříže vpravo nahoře a ten poté odpadne. Přistavte si na postel bednu a prolezte z cely ven. Ze země seberte železnou tyč, ze stolu vpravo křesadlo a ze stolu vlevo dokument An Important Acid. Vlevo vzadu je sud s jakousi chemikálií. Použijte na uzávěr kladivo a poté použijte na vytékající kapalinu sklenici z inventáře – získáte Glass Container with Epoxy. Nyní se vydejte nahoru po schodech a do chodby, kde jsou na konci zamčené dveře. Ty si odemkněte klíčem z inventáře a v knihovně seberte z police naproti laudanum, z další vlevo lektvar zdravého rozumu a pod příčným regálem vlevo leží OLEJNIČKA. V druhé uličce najdete na konci vlevo laudanum a na zemi vpravo Bucket of Aqua Fortis. Tento předmět můžete rovnou v inventáři spojit s chemikálií a získáte Pot of Acid. Jděte do vstupní haly dolů, kde jsou vpravo dveře, které blokuje mříž. Použijte na mříž žíravinu a ta zmizí. Sestupte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Storage

Sejděte po schodech dolů a v koutě vlevo seberte dokument Phase 1 a vlevo dole leží na zemi dokument Dear Friend. Nakonec seberte z horní zásuvky komody lektvar zdravého rozumu. Když prohedáte kout vpravo najdete ještě laudanum. Vejděte do dveří vlevo, z římsy seberte páčidlo a z truhly OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vlevo. V koutě vlevo jsou v regálu na láhve OLEJNIČKA a lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a jděte do dveří naproti. V malé místnosti najdete na policích dláto a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a dejte se po schodech dolů. Železné dveře vylomte páčidlem a v místnosti je vlevo děravá zeď. V inventáři spojte dohromady kladivo s dlátem a vznikne vám kladivo a dláto. Takto zkombinovaný předmět použijte na poškozenou zeď a cesta dál je volná. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

CHAPTER 2 – DESCENDING

Storage Corridors

Na rozcestí jděte vpravo, z regálu vpravo seberte laudanum a vejděte do dveří na konci chodby. Z polic seberte OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu a z bedny dokument Walters Journal, Day 3. Vraťte se do chodby a jděte prozkoumat levou chodbou, kde byly předtím zamčené dveře, avšak ty jsou pryč. Pokračujte vlevo chodbou a z bedny vlevo seberte další OLEJNIČKU. Pak už jen běžte chodbami stále dál a dál až doběhnete ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Sewers Entrance

Z okraje studny seberte dokument Phase 2. Rovně před vámi je zatopený vchod do stok. Dejte se tudíž vlevo a na rozcestí jděte do dveří vlevo. Ve vězeňské cele najdete pod pytli OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Dostanete se do ovládací místnosti, kde vzadu zkuste otočit ventilem. Použijte na zaseknutý ventil kladivo a dláto a konečně jím pohnete. Běžte zpět na začátek a jděte vlevo, kde sestupte po schodech a vejděte do dveří do stok.

Sewers

Sestupte hlouběji do stok a vpravo u závalu leží ruční páka. Jděte stále rovně, na konci vyjděte po schodech nahoru a v místnosti seberte ze stolu vlevo A Rusty Key a dokument Rods Around. Do otvoru ve zdi vložte páku. Zatím za ni netahejte, protože mechanismus prozatím nefunguje. Jděte zpět do zaplavené chodby a dejte se vlevo po schodech nahoru. Klíčem si odemkněte dveře a v místnosti plné beden najděte 3 A Rods. Vydejte se zpět do místnosti s pákou a mříží a u mříže zastrkejte do pultu všechny tři páky. Zatáhněte za páku a mříž se otevře. Pak už je vylezte po žebříku nahoru a přenesete se do další úrovně.

Village Streets

Seberte dokument Walters Journal, Day 5 a v úzké chodbě vstupte do dveří vpravo. Z polic seberte lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla a vraťte se do chodby. Vyjděte ven z domu a na druhé straně dvorku je další průchod, ze kterého odházejte na stranu bedny. Vstupte do druhých dveří vpravo a ve skladištní místnosti seberte z polic další lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vyjděte a ven jděte do druhých bočních dveří. Vyjděte po schodech nahoru a ze stolu seberte A Saloon Key a dokument Scientic Journal 1. Jděte zpět na začátek úrovně a znovu do malé skladištní místnosti. Na dveře do další úrovně použijte klíč a poté do nich vstupte.

Saloon

Obejděte stůl a z police regálu seberte OLEJNIČKU. V zadní místnosti seberte Key a z horní zásuvky psacího stolu dokument Brainwashing for Kids. Poté se můžete vrátit do předchozí úrovně.

Village Streets

Jděte zpět do místnosti, kde jste sebrali klíč a novým klíčem odemkněte dveře. Projděte místností s pianem a v následující místnosti se vysklí okno. Musíte z okenní římsy skočit skokem ve sprintu vpřed, abyste doskočili na protější římsu. V místnosti na druhé straně odstraňte ze zdi obraz vpravo a zatáhněte za páku. Projděte do chodby a jděte k otvoru ve zdi vlevo, kde na vás bude volat nějaký vědec. Pokračujte rovně do pravých dveří. Seberte Impure Blood a u hub jedovou žlázu. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vlevo. V místnosti seberte ze stolu páčidlo vraťte se do chdoby a vylomte jím zamčené dveře. V laboratoři seberte ze stolu dokument To Disinfect Blood a poté se pusťte do práce. Nejprve dejte na stojan nad hořák sklenici s krví z inventáře, nechte trochu povařit a získáte Boiled Blood. V inventáři přidejte část rostliny a získáte A Cure. Odneste ho vědci (dejte ho do potrubí) a získáte za to A Key to the Camp. Jděte zpět do laboratoře a tímto klíčem si odemkněte zamčené dveře. V chodbě seberte dokument Walters Journal, Day 6 a vejděte do dveří vlevo. Pokračujte rovně do ložnice a vpravo dole najdete A Card. Vraťte se do předchozí místnosti a poté jděte vlevo, projděte osvětlenou místností, kde je spuštěná mříž a v chodbě vstupte do dveří vpravo. V malé místnosti najdete další A Card. Jděte zpět do chodby a vstupte do protějších dveří. Do zdířek vložte obě karty z inventáře. V soukolí ozubených kol však chybí jedno kolo. To najdete v ložnice, kde jste sebrali první kartu. Až bude kolo na svém místě, zatáhněte za velkou páku a můžete jíz zpět do osvětlené místnosti, protože mříž by měla být zvednutá. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

CHAPTER 3 – TO FIND THE ORB

Camp Forest

Ze stoličky seberte dokument Walters Journal, Day 7 a jděte na druhou stranu k hradu. Vylezte po žebříku nahoru, přeskákejte po plošinkách a nakonec skočte do černého otvoru ve stěně.

Castle

Na druhé straně postele leží na stole dokument Walters Journal, The Orb. Vyjděte do chodby a jedinou možnou cestou se dostaňte do místnosti, kde seberte vlevo ze země OLEJNIČKU v koutě vpravo leží páka. Tu odneste do okružní chodby a dejte ji do otvoru ve zdi. Zatáhněte za ni, za vašimi zády se otevře tajný průchod, tak tam rychle vběhněte, abyste unikli monstru. Sestupte po jednom schodišti dolů a jděte do dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument Ritual a poté se dejte vlevo a v místnosti posbírejte v okolí stolu A Library Key, dřevěný kbelík a OLEJNIČKU a z truhly 2 křesadla. Vraťte se na schodiště a sestupte až úplně dolů, kde použijte na tekoucí vodu vědro a získáte kbelík s vodou. Vraťte se zpět do místnosti, kde jste kbelík sebrali, a vylijte vodu do prohlubně vpravo. Vraťte se do chodby a projděte dveřmi vlevo do další krátké chodby. Vpravo se můžete jít podívat do místnosti s kostmi a v místnosti vlevo najdete v jedné polici zářivou knihu, za kterou zatáhněte. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte zbývající dveře. Posbírejte zde ze stolu vlevo OLEJNIČKU, z ze stolu vpravo lektvar zdravého rozumu a ze zásuvek komody 2 křesadla. Nyní se vydejte zpět na vrchol horního schodiště, kde se vlevo odsunula část stěny. Prolezte do strojovny a zatlačte páku co nejvíc nahoru. Vraťte se na schodiště, sestupte až dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Tomb

Jděte k orbu, dotkněte se ho, vše se začne hroutit a tím hra končí.

uložené pozice

videoukázka

čeština

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář