Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – 24-Hour Amnesia

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o velice zajímavý a hlavně netradiční projekt, kdy se skupina tvůrců domluvila, že udělají společnou hru a každý z nich vytvoří jednu úroveň. Jaké rozmanité úrovně tak vznikly, nechám na vaší fantazii... Ale spíš doporučuji si 24-Hour rovnou zahrát.

- - - - -

Deštivé komnaty

Vejděte do dveří vpravo a ze stolu seberte křesadlo. Jděte zpět do chodby a projděte do široké vstupní chodby, odkud pokračujte do druhých dveří. Vlevo ve skříni je další křesadlo a ve skříni vpravo ještě další křesadlo. Vstupte do prvních dveří vpravo ze stolu seberte ještě jedno křesadlo. Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech nahoru. Vejděte do prvních dveří vpravo, kde najdete opět křesadlo. Jděte zpět do chodby, můžete prozkoumat místnosti za druhými dveřmi vpravo (diskotéka) a poté pokračujte po schodech vlevo dolů a na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Starý archiv

Vyjděte po schodech nahoru a jděte do místnosti vpravo, kde najdete na polici 2 křesadla. Vraťte se do chodby a vstupte do místnosti vlevo, kde seberte ze země pod stolem lucernu z truhly další křesadlo. Pokračujte do chodby vpravo a vejděte do dveří na konci. Za bednami vlevo je opět křesadlo a ve skříni za rohem vpravo další křesadlo. Dveřmi se dostanete do další místnosti, kde seberte ze stolu dokument Concerning Last Night a OLEJNIČKU. Zatáhněte za páku na zdi vlevo a vpravo se vám otevřou tajné dveře. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Vstupní hala

Vlevo ve vstupní chodbě je vlevo truhla a v ní OLEJNIČKA a křesadlo, o kousek dál je na polici regálu vlevo další křesadlo a v koutě vlevo za řadou regálů je ukrytá další OLEJNIČKA. Nyní si prohlédněte haly. Z ní se vstupuje do dalších úrovní a každou z nich udělal jinou autor. Vezmeme to zleva, takže vejděte do prvních dveří .

Observation (by Apjjm)

Projděte dlouhou chodbou, na konci které jsou zamčené dveře. Vraťte se kousek zpět, jděte znovu ke dveřím a ty budu již odemčené. V další místnosti je vpravo na malém ostrůvku spínač, ke kterému se nedostanete. Uchopte jednu z dřevěných beden a hoďte ji proti spínači. Zhasne svíčka u dveří a dveře zmizí. Toho, že dveře mizí při zhasnutí, využívejte při průchodu dalšími dveřmi. V koutě je SUD S OLEJEM (100% lucerny). V další místnosti je zavřená padací mříž. V koutech vlevo a vpravo jsou tlačítka a v druhých dvou koutech dva sudy. Odtáhněte první sud a dejte je nad tlačítko(ne přímo na tlačítko!!!) a zhasněte lucernu, oba objekty zmizí. Totéž udělejte i s druhým sudem. Poté jděte k mříži, rozsviťte lucernu, oba sudy i s tlačítkem se rázem objeví a padající sudy spadnou na tlačítka. Mříž se otevře a cesta dál je volná. Vlevo a vpravo jsou na stěně ozubená kola. Vpravo vzadu zatáhněte za páku, aby se rozsvítila pochodeň. Rozsvitte si lucernu a pak jděte postupně podle stěn s ozubenými koly tak,aby se postupně všechny ozubená kola začali otáčet,tím se vám i  mříž otevře. V následující místnosti nadzdvihněte poklop a seskočte dolů. V místnosti je monstrum a 6 pák na zdech. Když zhasnete, všechny páky zmizí a stejně tak monstrum. Vždy nalákejte monstrum do jedné části místnosti, jděte na druhou stranu, rozsviťte, rychle zatáhněte za páku a zase zhasněte, aby vás monstrum nezabilo. Při další zkoušce se musíte vyhýbat obřím ozubeným kolům a dávat pozor na chodník, jehož tmavé části ve tmě mizí. Přeběhněte na světlý čtverec a rychle zhasněte, aby vás vodorovné ozubené kolo nesrazilo dolů. Projděte na konec, zhasněte a vstupte do dveří. Při poslední zkoušce budete muset běžet chodbou stále vpřed a světla za vámi budou zhasínat. Doběhněte na konec a dveřmi se vrátíte zpět do vstupní haly.

Hunter (by Statyk)

Přečtěte si dokument na stole, ze zásuvky seberte lektvar zdravého rozumu a poté otevřte skříň a klikněte na bílé oblečení. Vyjděte z místnosti, ze stolu můžete sebrat další lucernu a poté dveřmi vpravo vyjděte ven. Jděte na rozcestí, dejte se vlevo a přijdete k domku. Zaklepejte na dveře domku. Nyní se musíte dostat pryč, když se ale budete vracet zpátky na začátek ,tak narazíte na vzteklého psa. Takže udělejte následující,od dveří se otočte vpravo ,jděte k ceduli ,zobrazí se vám Town Right.Jděte tedy za ceduli dozadu a tím opustíte tuto lokaci.

Journey to Brennenburg (by Palistov)

Jděte do místnsoti se schodištěm, vyjděte po schodech nahoru a v chodbě jsou vpravo jedny dveře odemčené. Prohledejte místnost a seberte 2 křesadla. Jděte zpět do chodby a na konci chodby je stůl, na kterém leží dokument. Vejděte do dalších dveří vpravo a v této místnosti najdete další 2 křesadla. Vraťte se dolů do přízemí a vpravo jsou dveře, které byly předtím zamčené, ale nyní by již měly být přístupné. Za nimi si přečtěte dokument na stole. Přihrádka je zamčená a odemyká ji skrytý mechanismus. První zásuvky vytáhněte tak, aby ve stole cvaklo 5x, druhou 1x a třetí 3x. Přihrádka se odemkne a vy budete moci sebrat Cellar Hatch Key a OLEJNIČKU. Jděte zpět ke schodišti, vlezte pod schody a vzadu jsou padací dveře vedoucí do sklepa. Použijte na dveře klíč, odklopte a seskočte dolů, čímž úroveň zakončíte.

Grave Robber's Nightmare (by Kman)

Projděte chodbou, sestupte po žebříku dolů a vlevo za orlí sochou leží páka cyklického průtoku. V chodbě se dejte vlevo a vstupte do dveří vpravo. Prohledejte místnost a najdete páku čtyřfázové amplitudy. Jděte zpět ho hlavní chodby a pokračujte rovně a poté do dveří vlevo. V místnosti za dveřmi najdete páku trojitého průtoku. V druhé chodbě vpravo je pult, do kterého dejte všechny tři páky a brána na konci chodby se otevře. Projděte k zářivému objektu a dotkněte se ho. Jděte zpět k žebříku, zkuste po něm vylézt nahoru, ale ten se s vámi utrhne. Teď jak se dostat nahoru, když v chodbách jsou monstra. Propližte se do chodby vpravo a jděte do dveří vlevo. Uchopte jednu podlouhlou dřevěnou bednu a odneste ji do velké místnosti. Postavte ji na železný stůl vedle hromádky okovaných beden. Vyskočte na bednu na stole, přeskočte na vrchol regálu, odtud na římsu na zdi a poté opatrně přeskakujte po římsách až k dřevěné plošině, na kterou snadno z římsy doskočíte. Pak už jen projděte na začátek a vraťte se do vstupní haly.

Sewers of Oblivion (by Obliviator)

Vyjděte po schodech nahoru, zatočte ventilem a deska se odsune na stranu. Seskočte dolů, vezměte se stolu krumpáč a párkrát praštěte do zdi v místě, kde prosvítá světlo. Přistavte si bednu k točitému schodišti a přeskočte přes zábradlí. Jste opět na začátku, ale chodba je nyní daleko víc zaplavená vodou a vlevo a vpravo jsou protržené mříže. Vpravo je hluboká voda, takže se vydejte vlevo. Na dalším rozcestí jděte vpravo, z povaleného regálu seberte Strange Chemical II, na psacím stole je EMOTION STONE a vpravo Strange Chemical I. Vraťte se na rozcestí a jděte prozkoumat levý tunel. Vlevo je zával a u něj Strange Chemical III. Jděte k pultu a do nádoby nalijte všechny tři chemikálie. Klikněte na nádobu a automaticky ji vypijete. Nyní se vám bude daleko lépe dýchat, takže se vydejte do zaplavené chodby, kde je hluboká voda. Sestupte dolů po schodech a na konci místnosti leží na stole Sewer Exit Key. Vraťte se známou cestou na začátek úrovně, dveře si odemkněte klíčem a tím máte tuto úroveň za sebou.

Scary Noises (by devin413)

Vpravo od vás leží na stoličce lucerna, OLEJNIČKA a laudanum a ve výstavním stolku v koutě 2 křesadla. Poté nadzdvihněte kryt kláves a seberte klíč od strojovny. Tím si odemkněte dveře a vyjděte do chodby. Projděte na konec, vstupte do další chodby a na konci této chodby najdete v zásuvce komody 3 křesadla. Pokračujte ještě do jedné chodby a nakonec se dostanete ke schodišti, kde seberte z bedny další OLEJNIČKU. Sejděte dolů a dlouhou chodbou dojděte až do haly se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru, jděte vlevo a vstupte do dveří vpravo. Na stole vzadu najdete Key. Vyjděte zpět do chodby, sejděte po schodech dolů a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

V chodbě jděte vpravo a dostanete se do skladištní místnosti. Na vrcholu regálu vlevo vzadu je Key. Vraťte se do chodby a jděte zpět do haly.

Nyní se vydejte známou cestou na samý začátek úrovně. Dveře se za vámi zabouchnou a bude se na vás dobývat monstrum. V místnosti by měla být velká kniha. Uchopte ji, hoďte do ohně a tím úroveň zakončíte.

Untitled (by Acies)

Tady je to celkem jednoduché: Abyste nevyplašili odpočívající monstra, pohybujte se pomalu a v pokrčení. Jedinou možnou cestou se dostaňte na konec konec chodeb, kde vejděte do dveří a tím úroveň zakončíte.

Funny Place (by JMFStorm)

V místnosti vlevo je v přihrádce křesadlo, kterým zapalte svíčku na stole. Vyjděte z místnosti a zámek na mřížových dveří vlevo odpadne. Projděte několika místnostmi až se dostanete do dlouhé chodby. Tady se začnete pohybovat šílenou rychlostí vpřed a na konci chodby se přenesete zpět do haly.

Challenge (by Khyrpa)

V případě této úrovně je každá rada zbytečná. Cesta úrovní je jediná a přímá, problém je v tom, že dost často nebudete vidět na cestu. Nejprve vyskakujte po neviditelných schodech, poté projděte chodbou a nakonec vás čeká cesta temnými chodbami, kde se orientujte jen podle bílých šmouh.

Exhoes of the Past (by Mikhail)

V této zajímavé úrovni se podíváme do malého domku uprostřed hlubokých lesů. Projděte ke schodišti, vyjděte nahoru a na konci chodby jsou nahoře odklopené padací dveře. Vylezte nahoru, odklopte vlevo dřevěnou desku a seskočte dolů. V truhle je neviditelný Old Key. Odstraňte předměty od dveří, vyjděte na chodbu, vraťte se do přízemí a klíčem si odemkněte dveře vlevo. V místnosti seberte dutou jehlu a poté jděte zpět do prvního patra, kde si klíčem odemkněte dveře vlevo. V této místnosti seberte Metal Key a jděte si jím odemknout poslední zamčené dveře pod schodištěm. Sejděte do sklepa a ze stolu vlevo seberte páčidlo. Poté vás srazí k zemi monstrum. Až se proberete musíte sebrat ze země lucernu. Od tohoto okamžiku vám začnou tuhnout nohy. Vždy musíte uskočit stranou, abyste se z toho sevření vymanili a zároveň unikli monstru. Běžte nahoru, páčidlem vylomte vchodové dveře a pak běžte jako o život pryč.

Tunnel Vision (by Vradcly)

Sejděte po schodech dolů a cestou na schodech posbírejte lucernu, 2 VELKÉ OLEJNIČKY a 3 laudanum. Schodiště bude za vámi zavaleno, takže jediná cesta je úzkou škvírou. Abyste proskočili, přistavte si ke škvíře nějakou bednu. Dostanete se do velkého sálu zaplaveného vodou, kde sprintuje na druhou stranu a vstupte do dveří.

Vstupní hala

Pokud máte všechny úrovně prošlé na konci vstupní chodby jsou pootevřená vrata. Projděte jimi a poté se spustí titulky.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář