Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – A Slave's Masquerade

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se v jistém směru o ne docela tradiční přírůstek do světa Amnesie. Zapomeňte na hledání hlavních nebo vedlejších předmětů a řešení hlavolamů. Hra je především o atmosféře. Budete procházet nádhernými úrovněmi sestávajících z impozantních hal, abyste svou cestu zakončili v hradním vězení a nakonec podivném labyrintu.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 5

předmět získaný kombinacemi – 1

artefakt a další zvláštní předměty – 7

dokument – 25

Gallery

Začínáte v místnosti s děravou střechou, ze které crčí voda. V koutě leží dokument From the Enslaver to a Prey a dole v polici stojanu na vinné lahve je Crowbar. Pomocí tohoto předmětu vylomte dveře a vyjděte do chodby. Projděte na konec a dveřmi vstupte do haly se schodištěm. Na stole pod schody leží dokument An Atrocity Upon Me. Vyjděte po pravém schodišti nahoru a vstupte do dveří. Vzadu na stole leží dokument The Burst of Enslaving. Vraťte se do haly a nyní vyjděte po druhém schodišti. Na konci jsou dveře vedoucí do malé místnosti, ze které vedou dveře do další úrovně. Zatím do nich nevstupujte a pokračujte v prohlídce okolí. Ze stolu seberte dokument The Human Vivisection. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří vlevo. Po levé straně je schodiště vedoucí dolů. V místnosti na konci nic není, jen ARTEFAKT. Vraťte se po schodech nahoru a nyní se dejte do chodby vlevo. Dostanete se na ochoz, kde vstupte do dveří vpravo. V malé místnosti seberte z psacího stolu dokument The Journal of Frederic (1/3) a v přihrádce je ARTEFAKT. Vraťte se na ochoz a vstupte do dalších dveří vpravo, kde leží ještě jeden ARTEFAKT. Na ochoze jsou ještě dveře vedoucí do kaple, ale do těch se nedostanete. Nyní se můžete vydat ke dveřím do další úrovně a vstoupit do nich.

Castle Ascetic

Vlevo leží na stole dokument The Route instead of the Chapel. Dveřmi projděte do široké hradní chodby. V ohybu jsou pootevřené dveře, které vedou do velké nádherné haly. Vpravo jsou schůdky na malý balkón, kde leží na psacím stole dokument The Hopeless Mission. Otevřte dvířka přihrádky a najdete ARTEFAKT. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. V další chodbě jsou po levé straně několikery dveře zamčené na visací zámek. Na stole vpravo leží dokument The Journal of Frederic (2/3). Na konci chodby sejděte po schodech dolů, projděte klikatou chodbou a dostanete se do velké haly s orlími sochami na druhé straně. Na stole mezi nimi leží dokument The Birth of Deviant. Vstupte do dveří vpravo, vyjděte po schodech nahoru a dostanete se do další haly, kde vzadu leží na stole dokument A Piece Request of Hamlet. Vraťte se stejnou cestou do haly s orlími sochami a jděte do protějších dveří. Projděte několika místnostmi, sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Lower Storey

Dejte se nejprve vlevo, sejděte po schodech do zaplavených prostor, projděte vinným sklepem a vstupte do dveří na konci. V malé místnosti leží na polici Hammer. Vraťte se po schodech nahoru a dejte se vlevo dolů, kde najdete na stole dokument A Journes to Rousseaus. Vyjděte opět nahoru do první chodby a nyní jděte směrem vlevo. Vpravo jsou dveře, které vedou do temné místnosti, kde vzadu leží dokument Underground Maintenance (1/2). Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Sejděte po schodech dolů, projděte dvojitou chodbou s regály a vstupte do dveří rovně před vámi. Vyjděte po krátkém schodišti a nahoře seberte z police Chipper. Ten můžete rovnou zkombinovat v inventáři s kladivem a získáte tak Hammer and Chipper. Jděte zpět do chodby a pokračujte dál chodbou vlevo. Vejděte do dveří vpravo a octnete se v nádherné místnosti. V zásuvce psacího stolu leží dokument Call of Gabrielle. Vraťte se do chodby a pokračujte až na konec, kde jsou vpravo a vlevo dveře. Na dveře vpravo použijte kladivo a dláto z inventáře a cesta dál je volná. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo. V malé místnosti najdete dokument Gabriell's Mementos. Vraťte se po schodech nahoru, jděte zpět do chodby a nyní vejděte do dveří naproti. Vlevo je stůl a na něm dokument Underground Maintenance (2/2). Do pootevřených dveří před vámi raději nevcházejte, protože je za nimi monstrum. Sejděte vlevo po schodech dolů, v mezipatře seberte z kulatého stolu dokument The First Failure a vstupte do dveří do další úrovně.

Catacomb

Sejděte po schodech dolů, ze stolu vlevo seberte dokument The Journal of Frederic (3/3) a vstupte do dveří. Octnete se v místnosti, která slouží jako rozcestí. Vpředu jsou padací vrata a vpravo zamčené dveře, u kterých leží na stole dokument The Slaughter Complex. Jděte do dveří na druhé straně. Projděte chodbou a vstupte do místnosti s dalšími třemi dveřmi. Jděte nejprve do levých dveří a v chodbě seberte ze stolu dokument An uncommon execution. Na konci chodby jsou dveře, které vedou do mučící místnosti, kde klikněte na STŮL a přečtěte si text. Vraťte se zpět na předchozí rozcestí a jděte do dveří naproti. Počkejte až vám monstrum probourá dveře do další mučírny a v této místnosti seberte ze stolu vlevo dokument Dinner with Gabrielle. Jděte zpět na rozcestí a nyní vstupte do chodby vpravo. V místnosti na konci najdete na zemi ležet Prison Section Key. Jděte opět na rozcestí, vejděte do chodby naproti a vraťte se na první rozcestí. Klíčem si odemkněte protější dveře, projděte chodbou a vejděte do místnosti s celami. V cele vpravo leží na stoličce dokument The Condemnation of Hope. Poté vejděte do cely naproti a zatáhněte za páku na zdi. Rychle utíkejte před monstrem zpět na rozcestí, kde zjistíte, že vrata vpravo jsou již otevřená. Projděte chodbou, seberte dokument The Final Masque a vstupte do dveří na konci. V podlouhlé místnosti zatočte kolem u padací mříže a pokračujte až na konec, kde vejděte do dveří do další úrovně.

Labyrinth

Vstupte do dveří na druhé straně místnosti a dorazíte na rozcestí chodeb. Vpravo nemá smysl chodit, protože tam nic nenajdete. Dejte se tudíž vlevo a nyní se pokud možno držte stále vlevo, abyste nezabloudili. Cestou najdete dokument The Ravage of the Heterodox Member. Vejděte do dveří vlevo, projděte na konec chodby a zatáhněte za páku na zdi vpravo. Tím si otevřete těžká padací vrata. Přejděte po mostě a na konci seberte ze stolu dokument A Spaciouss and very colossal engine in  the Abyss. Vymotejte se zpět z bludiště a nyní se dejte vlevo dlouhou chodbou. U SOCHY ANDĚLA jděte do dveří vpravo a v místnosti seberte dokument The Desolation of your Adventure. Vraťte se k soše a nyní jděte do chodby naproti. Chodba se po chvíli bude rozdvojovat. Levá odbočka je slepá, takže se dejte pravou. Po chvíli se bude chodba opět dělit. Jděte nejprve vpravo a na konci projděte mříží. Klikněte na ŽIDLI a seberte Labyrinth Key. Vraťte se na předchozí rozcestí a dejte se vpravo. Dojdete do haly s velkou bránou, na kterou klikněte a tím hru zakončíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář