Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Aeterni Tenebrae: The Darkness

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V mnoha ohledech nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Snaha o jistou originalitu tu je a hra je docela zábavná. Jedná se o řemeslně dobře odvedenou práci, avšak není tu nic co by vás vyloženě dostalo do kolen.

- - - - -

Vyjděte z místnosti a jděte po chodníku stále vpřed, přeskočte díru a dojděte k symbolu na konci. Jděte k hořící hromadě mrtvol a poté spadnete na zem.

Byl to jen sen. Z komody seberte lucernu a ze stolu vpravo Key a dokument Welcome! Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte druhé dveře vpravo. V široké chodbě je za dveřmi vlevo malá úklidová komora a na polici 2 křesadla. Poté vstupte do druhých dveří vpravo a ze stolu vlevo seberte Kris. Vraťte se do chodby a nyní jsou dveře na konci vyražené. Vpravo na stole leží OLEJNIČKA. Projděte na konec, vstupte do dveří a poté do dveří vlevo, za kterými uvidíte děsivý výjev.

Projděte na konec a vstupte do místnosti s podivnými symboly. Chvíli počkejte, a až se zhroutíte na zem, budete pokračovat dál.

Seberte dokument We're leaving a ze zásuvky komody křesadlo. Vyjděte do chodby a vstupte do dveří do další úrovně na konci.

Vejděte do dveří vpravo, ze stolu seberte dokument The Last Piece, z truhly Key a ze skříně křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte do místnosti vlevo, kde najdete na polici OLEJNIČKU a v zásuvce psacího stolu lektvar zdravého rozumu. Za obrazem je otvor pro páku, avšak páku zatím nemáme. Vyjděte zpět do chodby, jděte do postranní chodby vlevo a poté do dveří vlevo. V dlouhé chodbě si první dveře vlevo odemkněte klíčem. Jděte do dveří vpravo a seberte laudanum. Vyjděte do postranní chodby a pokračujte do dveří na konci. Z psacího stolu seberte dokument To Jurgen Mueller a ze zásuvky Dormitory Key. Vraťte se do do široké chodby a prozkoumejte okenní římsu okna, které vidíte před sebou. Seberte z římsy OLEJNIČKU. Vydejte se do chodby na začátku a klíčem si odemkněte poslední dveře vpravo. V místnosti je v zásuvce komody páka. Jinak si klíčem můžete odemknout ještě prostřední dveře, ale za těmi nic není. Páku odneste do místnosti s vyraženými dveřmi a dejte ji do otvoru za obrazem. Zatáhněte za páku a regál vpravo se odsune. Použijte židli k proražení poškozené zdi a prolezte do sousední místnosti. Seberte ze stolu vlevo dokument Religious Scroll. Chvíli se potloukejte po místnosti a poté se přenesete do další úrovně.

V této úrovni jen přejděte na konec dlouhého chodníku, kde se zhroutíte na zem.

Octli jste se ve vám známé úrovni. Na konci vlevo jsou otevřené nové dveře, za nimiž jsou dveře do další úrovně.

Na konci chodby na ochozu jsou dveře. V první uličce je v jedné ze skříni OLEJNIČKA. Sejděte po schodech do haly a pod schody leží další OLEJNIČKA. Promluvte s vězněm skrz mřížku a poté jděte do dveří na druhé straně. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Na stole leží dokument Religious Scroll a na policích regálů vlevo OLEJNIČKA, laudanum a křesadlo. Vraťte se do haly, jděte do dveří vpravo pod schodištěm a vstupte do dveří do další úrovně (Storage).

Jděte do dveří vpravo od schodiště a ze stolu seberte křesadlo. Jděte do další místnosti, kde seberte ze stolu páčidlo a z police vlevo lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do další místnosti, kde leží na stole dokument Aeterni Curse. Dalšími dveřmi se dostanete zpět do haly, kde jděte ke dveřím vlevo a ty se rozpadnou. V místnosti je ve výklenku vlevo SUD S OLEJEM (60% lucerny). Vyjděte zpět do haly a vlevo jsou zamčené dveře, které si vylomte páčidlem. V místnosti je o stůl opřen Sledgehammer. Tím máte v této úrovni vše splněné a můžete se vrátit do vstupní haly.

Na druhé straně jsou dveře, které vedou do široké vstupní chodby. Vlevo je truhla, na kterou použijte kladivo z inventáře a seberte Key to the Common Rooms. Vyjděte na ochoz, jděte po dalších schodech vlevo nahoru, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně (Common Rooms) a vejděte do nich.

Jděte do dveří naproti a v místnosti s projektorem seberte dokument I'm going crazy. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vpravo. Hned za dveřmi najdete ve skříni křesadlo. Jděte dál do dveří vpravo a na stole leží lektvar zdravého rozumu. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dveří vpravo. Prohoďte židli oknem a přeskákejte po venkovním římsách k oknu jinak nepřístupné místnosti. V této místnosti. Za obrazem vlevo je ve výklenku Key a na stole leží OLEJNIČKA. Tím máte v této úrovni hotovo a můžete se vydat zpět do haly.

Jděte opět do postranní chodby, která vede do skladištní místnosti. Jděte do odbočky vlevo a vstupte do místnosti na konci. Na dveře použijte klíč a na visací zámek dalších dveří kladivo. Ve vězeňské cele seberte Key a dokument Thomas Daffodil. Nyní se vydejte do haly nahoru na ochoz, na jehož konci jsou ještě jedny zamčené dveře. Odemkněte si je klíčem, z pohovky seberte OLEJNIČKU a poté opět spadnete na zem.

Vyjděte do chodby, projděte na konec a vstupte do dveří. Pod psacím stolem leží Key. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vpravo. Ze země seberte dokument It hides! Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře naproti. Projděte dlouhou chodbou, vstupte do místnosti a dveřmi vpravo se dostaňte na toalety. Projděte ke znaku na konci, poté se vraťte a otevřte dveře. Uvidíte monstrum a opět se zhroutíte na zem.

Jděte do zadní místnosti a vejděte do dveří do další úrovně.

Vyjděte do jídelny a hned na prvním stole vlevo leží dokument Loving it! Pokračujte do další místnosti a na židli vlevo najdete OLEJNIČKU. Vejděte do dveří vedle a dejte se vpravo. Na konci v místnosti leží křesadlo. Vraťte se do chodby a na druhé straně je schodiště, po kterém sestupte dolů. V chodbě jděte do dveří vpravo, prohrabejte trubky a najdete dutou jehlu a v kamnech je ještě OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a jděte do dveří naproti. Zde leží ozubené kolo (1/3). Vyjděte zpět do chodby a v ohybu najdete křesadlo. Na konci leží na stole vpravo dokument Religious Scroll 3. Sejděte opět hloubějí do sklepa a na schodišti je další ozubené kolo (2/3). Vstupte do dveří dole a další dveře naproti si odemkněte jehlou z inventáře. V místnosti je lektvar zdravého rozumu, ARTEFAKT a také ozubené kolo (3/3). Vraťte se do chodby a vejděte do dveří vpravo na konci. Ve strojovně je křesadlo a také osy pro ozubená kola. Doneste tam a umístěte všechny ozubená kola z míst, která jsem výše popsal. Zatáhněte za páku a vydejte se zpět nahoru do jídelny. Nastupte do výtahu vlevo a zatáhněte za páku v kabině.

Jděte do chodby vlevo a sestupte po schodech dolů. Dveře nejdou otevřít, takže se vraťte zpět nahoru. Na středovém bloku je žebřík (teď si nejsem jistý, zda tam byl předtím). Vylezte nahoru, nadzdvihněte poklop a seskočte dolů. Seberte ze stěny dokument Strange Note a po chvíli se přenesete zpět do reálu.

Vstupte do dveří vpravo a v kanceláři správce vězení seberte z psacího stolu dokument The Dungeon a z přihrádky OLEJNIČKU. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dveří vpravo. V hlavní chodbě vejděte do dveří vlevo a vlevo jsou hřbitovní výklenky a z jednoho z nich vylétne mrtvola. Vzadu leží OLEJNIČKA. Pokračujte dál vlevo je na zábradlí lektvar zdravého rozumu a na stole vzadu 2 křesadla. Sestupte po schodech dolů a jděte do dveří a poté do dalších na konci chodby. Slezte dolů kruhovou šachtou a projděte na hřbitov, kde najdete v rakvi Key. Vraťte se nahoru a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Z psacího stolu seberte laudanum a z regálu vpravo provaz a křesadlo. Vydejte se zpět po točitém schodišti nahoru a pokračujte do hlavní chodby, kde se dejte vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a v chodbě a zabedněné dveře vpravo zpřístupněte pomocí kladiva. Ve skladišti důkladně prozkoumejte regály a najdete Rotten Meat, laboratorní nádobu, laudanum a křesadlo. Na konci jedné z uliček je ještě truhla a v ní OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a jděte rovně. V jedné cele je VELKÁ OLEJNIČKA a v druhé dokument THEY ARE REALL!! Vyjděte zpět do chodby a dejte se vlevo. Vlevo je za levými dveřmi místnost s mučícími pannami a v prostřední je laudanum a v pravé místnosti je na stole ARTEFAKT. Dále najdete v další místnosti na římse dokument Damn Locks! a vzadu je na v podlaze malá mřížka. Použijte na mřížku provaz z inventáře a seberte Kitchen Key. Vraťte se do chodby a prozkoumejte poslední dveře. V místnosti je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a v truhle laudanum, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Tím máte konečně v této úrovni vše hotové, vraťte se k výtahu, nastupte a zatáhněte za páku.

Klíčem si odemkněte dveře vlevo a v zadní místnosti použijte sklenici z inventáře na sud s kyselinou. Získáte Chemistry Pot (Full). Při cestě zpět opět upadnete a ztratíte vědomí.

V kapli jděte k oltáři a z pultu seberte dokument Religious Scroll 4. Jděte do červeně osvětleného vchodu na druhé straně. Nyní se musíte pohybovat přesně po dlaždičkách, jinak zemřete. Dojděte ke kříži, který začne hořet. Sprintujte nazpět co to jde a poté se přenesete zpět do reálu.

Vyjděte z kuchyně, nastupte do výtahu a sjeďte dolů.

Jděte v hlavní chodbě vpravo do chodby s bodlinami po stranách. Na sliz použijte kyselinu z inventáře a poté se dostanete do stoky. Na rozcestí se dejte vlevo a na konci vejděte do dveří do další úrovně.

Projděte dveřmi na konci a v spojovací chodbě seberte OLEJNIČKU. V široké chodbě jděte do místnosti vlevo, kde najdete ARTEFAKT. Projděte na konec chodby a poté jděte po schodech nahoru. Dostáváte se do místa, o kterém se vám předtím zdálo. Dejte se vlevo a pokračujte do temného vchodu. Zde jsou tři místnosti. V levé je na stole Rod of Death, v prostřední najdete dokument The End a v pravé Rod of Life. Vydejte se do velké místnosti, kde je středový objekt. Z druhé strany jsou na jeho stěně dva držáky. Nyní záleží na tom, jestli vložíte do držáku páku života nebo smrti. Pokud vložíte páku života octnete se u vlastního domu. Projděte k domu a tím hru zakončíte. Když zvolíte páku smrti, obejděte objekt z druhé strany, vylezte po žebříku a poté skočte do jámy, čímž hru zakončíte druhým způsobem.

uložené pozice

screenshot

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář