Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – As Expected (nedokončený návod)

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Průměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Ocitáte se v roli pracovníka psychiatrické klinika, na kterou byl před nedávnem přijat podivný pacient. Od tohoto okamžiku se v okolí začaly dít podivné věci. Jednou zůstanete trochu déle v práci...

- - - - -

Bedroom

Začínáte v ložnici. Ze zásuvek komody vlevo seberte 2 laudanum a z truhly vpravo 4 křesadla. Dveřmi vyjděte do chodby a dejte se vlevo. Vstupte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte lucernu a dokument Suspicion. Vraťte se do chodby a vejděte do místnosti, ze které vyšlo monstrum. Na krbové římse leží Key a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a dejte se na druhou stranu. Vstupte do dveří vlevo za komodou a ze stolu seberte dokument Lord Ulrich's Castle Sold a z police knihovny vpravo OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a sejděte po schodech do mezipatra, kde prohledejte zásuvky obou komod – najdete VELKOU OLEJNIČKU, laudanum a 2 křesadla. Pokračujte po schodech dál dolů. Pod schodištěm leží za bednami další OLEJNIČKA. Klíč z inventáře použijte na dveře do další úrovně a vejděte do nich.

First Floor

Po levé straně jě několik prosklených výstavních stolků a v nich laudanum a 2 křesadla. Později si přineste nějaký předmět na rozbití skleněných krytů, abyste mohli předměty sebrat. Jděte rovně a vstupte do dveří na konci chodby. V zásuvce psacího stolu najdete další 2 křesadla. Vraťte se na křižovatku v chodbě a nyní se dejte vlevo. Vstupte do dveří vlevo a v knihovně leží v prostřední uličce na zemi křesadlo, v zadní uličce v jedné polici knihovny další křesadlo, na stole v pravé části místnosti dokument Ritual a nakonec v zadní uličce odstraňte ze stěny pravý obraz. Za obrazem je výklenek a v něm zrezivělý klíč. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte červeně osvětlené dveře na křižovatce. Ze stolu uprostřed seberte Main Hall Key a křesadlo, vpravo na stole dokument Plan in Motion a nakonec prohledejte komodu vlevo a najdete další 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci odbočky. Octnete se v hlavní hale. Ze stolu seberte OLEJNIČKU a v jedné ze zásuvek vlevo leží Key. Když prohledáte police v zadní uličce vpravo najdete ještě jedno křesadlo. Klíčem si odemkněte vstupní dveře a vejděte do nich.

Outside

Sestupte po schodech dolů do vesnice. Prohledejte prostor za levou řadou domů. Najdete stoličku, na které leží zrezivělý klíč a dokument Dear Diary. Na konci vesnice je vchod do jiné velké budovy. Vlevo od vchodu jsou dveře vedoucí do sklepa. Použijte na tyto dveře klíč a vejděte.

Basement

Vstupte do první místnosti, kde je vlevo zával a na něm leží OLEJNIČKA. Vpravo je stojan na vinné láhve a v jeho policích najdete 2 křesadla. Pokračujte do další chodby a na křižovatce zahněte vlevo. Vstupte do dveří vlevo a v jedné ze skříní najdete další OLEJNIČKU a v jedné ze zásuvek psacího stolu další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Dojdete do místnosti, ze které vede několik dalších dveří. Vstupte do dveří vlevo a octnete se ve vězeňské chodbě. Vejděte hned do prvních dveří vlevo a v cele seberte ze stoličky dokument Desperate. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte na křižovatku. Nejprve jděte vlevo a v místnosti za dveřmi najdete v zásuvce druhé komody zrezivělý klíč. Vraťte se do chodby a jděte na druhou stranu, kde v místnosti za dveřmi seberte ze skříně laudanum. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře na křižovatce. V zásuvkách najdete OLEJNIČKU, v přihrádce dokument (bez označení) a nakonec odsuňte na stranu levou postel a seberte ze země dutou jehlu. Nyní se vydejte chodbami zpět do místnosti s dveřmi. Pomocí jehly odemkněte protější dveře a cesta dál je volná. Brzy se octnete na další křižovatce. Nejprve jděte vlevo a v místnosti za dveřmi najdete vlevo za padlou skříní 2 křesadla a uvnitř stojící skříně laudanum. Vraťte se na křižovatku a vstupte do dveří vpravo. Odtáhněte na stranu postel vlevo seberte Kitchen Key a OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a jděte zpět do místnosti s dveřmi. Klíčem si odemkněte zbylé dveře vpravo, projděte chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Kitchen

Vlevo uvnitř komody leží OLEJNIČKA a na stole je dokument Dear Diary a křesadlo. Kousek dál vpravo je na stole dokument (bez označení). Vejděte do spíže vpravo a z police seberte další křesadlo. Ve stejném okamžiku se objeví v kuchyni monstrum. Jděte vpravo, kde monstrum probouralo dveře, a poté pokračujte do dalších dveří vpravo, což je malá skladištní komora. U polic seberte zrezivělý klíč a OLEJNIČKU. Vyjděte z místnosti a prohledejte prostor pod schodištěm a najdete další OLEJNIČKU. Vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře na konci ochozu. Ze stolu seberte dokument Am I Crazy? a 2 křesadla. Zkuste zalomcovat dveřmi vlevo a poté běžte na druhou stranu místnosti sebrat ze stolu zrezivělý klíč. Tím si odemkněte dveře a projděte do velké místnosti. Opět zkuste vzít za dveře na druhém konci a poté se vraťte kousek zpět se ze stolu seberte Hall Key. Odemkněte si jím dveře a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Hall

V podlouhlé hale vejděte do druhých dveří vpravo a prozkoumejte knihovny po obvodu místnosti. V řadě u levé straně jsou na dvou různých místech 2 křesadla, v přední řadě jsou na jednom místě další 2 křesadla a v pravé řadě je lektvar zdravého rozumu. Vstupte do malé místnosti z druhé strany. Na psacím stole vpravo je dokument Dear Diary, v přihrádce je OLEJNIČKA a v pravém zadním rohu místnosti 2 křesadla. Jděte zpět do haly a vstupte do posledních dveří vlevo. Projděte krátkou chodbou a octnete se v místnosti, která stojí za důkladné prozkoumání. Vlevo u krbu leží 2 křesadla, dál vpravo je na poli další křesadlo, v zásuvce komody je laudanum a vpravo v jedné ze skříní OLEJNIČKA, ještě další 2 křesadla a lektvar zdravého rozumu. V levé části místnosti je děravá zeď. Hoďte proti porušené zdi nějaký těžký předmět a vznikne otvor. Prolezte otvorem, projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Torture Room

Na křižovatce jděte vpravo a vstupte do dveří vlevo. V malé skladištní komoře najdete na vrcholu regálu vpravo 2 OLEJNIČKY. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. V mučírně leží vlevo pod železným býkem laudanum a vpravo OLEJNIČKA. V pravé železné skříni visí Big Rusty Key. Vraťte se na křižovatku chodeb a klíčem si odemkněte dveře na konci chodby. Pokračujte dál širokou chodbou a vstupte do malé cely v ohybu chodby, kde najdete vzadu u stěny křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a u zamčených dveří vlevo leží na zemi dokument Dear Diary... Vstupte do dveří vpravo a seberte další 2 křesadla. Vraťte se do chodby a projděte na konec, kde z mrtvoly seberte Key. Nyní se musíte vydat na úplný začátek úrovně, kde použijte klíč na dveře vpravo. Prchejte chodbou stále vpřed až ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Hall

Vyjděte do haly a projděte uličkou mezi spoutanými sochami. Seberte ze stolu dokument Angel Statue.

Bohužel – klíč není k nalezení. Jak jsem zjistil, tak s tímto problémem se potýkali i jiní hráči. Buď se jedná o bug, nebo je klíč opravdu dokonale ukrytý. Jak jsem to pochopil já, měl by klíč být u sochy anděla. Pokud v budoucnu tento problém vyřeším návod bude dokončen.

uložené pozice

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář