Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Black Forrest Castle

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Přijíždíte na podivný hrad uprostřed hlubokých temných lesů. Večer zamykáte svůj pokoj a uléháte ke spánku. V noci trpíte děsivými nočními můrami. Ráno se probouzíte vyděšení. Máte pocit jakoby vás někdo celou noc sledoval; jakoby ony noční můry nebyly jen zlé sny. A co víc – dveře vašeho pokoje jsou odemčené. – Tak začíná další dobrodružství ze světa Amnesie, které lze zařadit do kategorie „hradní dobrodružství“. V tomto ohledu hra nijak výrazně nevyniká, už jen kvůli své krátké herní době. Jedná se o lehce nadprůměrnou hru, která sice zaujme zajímavě navrženými úrovněmi a ne úplně tradiční herní prvek – otvírání dveří monstry. Ve srovnání s například The Seed, Key to Freedom, Rain nebo Escape from Brackenburg vypadá jako chudý příbuzný, takže pokud chcete opravdové hradní dobrodružství, vrhněte se raději do některé z výše vypsaných her.

STATISTIKY

dokument – 1

olejnička – 5

křesadlo – 17

Laudánum – 2

Lektvar zdravého rozumu – 5

Castle Hall

Začínáte tradičně v ložnici. Na stole leží dokument Log of Castle Exploration a v zásuvce komody je křesadlo. Vyjděte z místnosti do chodby a vstupte do dveří vpravo. Ze stolu seberte další křesadlo a ve skříni je ještě jedno křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Vejděte do dveří vlevo, za kterými je malá skladištní místnost. Na klávesách piana leží křesadlo. Odtahejte bedny na stranu a odhalíte průchod do sousední místnosti. V této místnosti je vpravo truhla a uvnitř lucerna a 2 křesadla. Dveřmi vyjděte do nové chodby. Vstupte do dveří vlevo a ze zásuvky psacího stolu seberte A Wine-stained Key a z přihrádky OLEJNIČKU. Jděte chodbou zpět a klíčem si odemkněte dveře vlevo, z přihrádky regálu vpravo seberte křesadlo a poté pokračujte do dalších dveří. Sejděte po schodech dolů a ze středové zídky seberte křesadlo. Z místnosti vedou dvoje dveře, ale jen jedny jsou odemčené. Za nimi je malá místnost, kde odtáhněte na stranu stůl, odklopte víko truhly a seberte A Dusty Key. Uvnitř skříně je pak ještě jedno křesadlo. Jděte do předchozí místnosti, kde se zatím objeví monstrum. Zůstaňte schovaní a počkejte si až rozmlátí nedaleké dveře. Projděte dveřmi ven, po poškozeném schodišti dolů a vlevo na těžké bedně leží Lektvar zdravého rozumu. Vstupte do dalších dveří a vlevo pod židlí leží OLEJNIČKA. Zajděte do kouta vpravo, kde v přihrádkách regálu leží Laudánum a křesadlo. Vyjděte z místnosti na další venkovní schodiště, po kterém vyjděte nahoru, a vstupte do dveří. Ze stolu seberte páčidlo. Ze skříně vyrazí monstrum, tak běžte po schodech zpět dolů. Dveře vedoucí zpátky jsou zamčené. Zřejmě je možné je odemknout nějakým nástrojem, ale nepodařilo se mi žádný sehnat. Jednodušší je nechat se zabít a po oživení se objevíte v prostoru za zamčenými dveřmi. U zříceného schodiště přistavte na nakloněnou plošinu nějakou bednu, abyste mohli vyskočit nahoru. Pokračujte dál do míst, kde jste se předtím setkali s prvním monstrem a vyjděte opět po schodech nahoru k dveřím, které jsou rovněž zamčené. Vylomte je pomocí páčidla, projděte malou místností, kde leží vlevo na zemi Lektvar zdravého rozumu (nejsem si jistý, zda tam byl i při vašem prvním průchodu) a vyjděte zpět na chodbu. Po levé straně chodby jsou opět zamčené dveře, které si odemkněte klíčem z inventáře. Vlevo v proskleném výstavním stolku leží křesadlo. Přineste si nějaký předmět, který hoďte na skleněný kryt, abyste zmíněný předmět mohli sebrat. O něco dál je vpravo regálu ještě Laudánum. Nakonec zatáhněte za páku na zdi a jeden z regálů v sousední uličce se odklopí. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Upper Bedrooms

V sousední místnosti je v zásuvce komody OLEJNIČKA, dále seberte Lektvar zdravého rozumu a vlevo v regálu leží křesadlo. Projděte dveřmi a v ohništi krbu leží A Small Key. Ve stejné místnosti je psací stůl, jehož přihrádku odemkněte tímto klíčem. Vyházejte předměty z přihrádky a poté seberte A Short Key. Vraťte se do první místnosti a klíčem si odemkněte truhlu u stěny. Seberte Copper Key a tento klíč použijte na zamčené dveře v druhé místnosti. Vyjděte do chodby a dejte se vpravo. V malé skladištní místnosti seberte z regálu vpravo OLEJNIČKU a z dalšího regálu vlevo křesadlo. V tom okamžiku se v chodbě objeví monstrum. Počkejte si až zničí dveře na křižovatce chodeb a poté vstupte do nově zpřístupněné místnosti. Vlevo v koutě za bednami leží další křesadlo, v regálu vlevo je ještě další křesadlo a v zásuvce psacího stolu najdete ještě jedno křesadlo. Jeden z regálů lze odklopit a za ním je vchod do tajné chodby. Skrčte se a prolezte tunelem na konec. V místnosti je vpravo na zdi obraz, který je možné odstranit. Z výklenku seberte South Wing Key. Vraťte se tunelem zpět do chodby a jděte na její opačný konec, kde vstupte do dveří. Na stole vpravo leží OLEJNIČKA a v polici jednoho z regálů vlevo je křesadlo. Klikněte na zamčené dveře a v chodbě se objeví monstrum. Běžte se schovat za regál a počkejte až monstrum tyto dveře rozmlátí. Projděte do nové chodby a na jejím konci si odemkněte dveře do další úrovně a následně do nich vstupte.

South Wing

Běžte chodbou vpřed a ze dveří proti vám vyrazí monstrum. Poté se spustí závěrečné titulky.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář