Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Breach

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o nadprůměrné a rozhodně svou netradičností zajímavé dobrodružství ze světa Amnesie. Bude to ovšem o dlouhém chození, kdy například najdete předmět a předmět pro jeho použití bude o dvě úrovně dál... Takto budete mít rozlítáno prakticky neustále.

- - - - -

Cellar

Ze stolu seberte dokument Note 1 a křesadlo. Na vedlejších regálech jsou další 2 křesadla a za pytlíkem dutá jehla. V ohybu chodby jsou na polici vpravo nahoře laudanum, 2 lektvary zdravého rozumu a ještě jedno křesadlo. Projděte na konec chodby, použijte na dveře jehlu z inventáře, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Mansion (South)

Dejte se vpravo a vejděte do dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument Butler's Thought's – May 9, 1879 a ze zásuvek komody 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte na druhou stranu. Vejděte do dveří vlevo a ze zásuvky psacího stolu seberte dokument Note 2 a ze zásuvky komody další křesadlo. Nakonec pootevřete zamčenou přihrádku úzkou mezerou kliknutím seberte Box Key a další 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dveří do další úrovně vlevo

Garden

Jděte vlevo podél ohrady až přijdete na konec, kde přeskočte přes bedny. Před vámi je malý hřbitov. Zde doporučuji zapálit svíčku, která vám do budoucna poslouží jako orientační bod. Dejte se vpravo a před vámi je Sanctuary. Jděte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Uncomfortable Guardian – May 12, 1879 a ze zásuvky Mansion Key. Následně prohledejte zásuvky komody vlevo a najdete lektvar zdravého rozumu a 4 křesadla. Můžete se vydat zpět k rezidenci a dveře vpředu si odemkněte klíčem a vejděte do nich.

Mansion (North)

Vejděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument Personal Note – May 11, 1879 a ze spodní zásuvky vlevo křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál rovně. Vlevo je za dveřmi další místnost, kde je v koutě v proskleném výstavním stolku dokument Article. Dále najdete v komodě za stolem křesadlo. Nakonec si přistavte židli k posteli, protože na baldachýnu leží Hammer. Vyjděte zpět do chodby, jděte kousek zpět a na prkna na dveřích vlevo použijte kladivo. V místnosti za dveřmi prohledejte psací stůl a najdete Library Key a na polici vlevo leží 2 křesadla. Vraťte se do chodby a sestupte po schodech dolů. Pod schodištěm je nízká chodba zastavěná bednami. Odstraňte je a prolezte do tajné místnosti. Ze stolu posbírejte Kitchen Key, lucernu a dokument Note 3. Za vašimi zády je SUD S OLEJEM (100% lucerny). Možná jste si už všimli, že pod stolem je malá zamčená skříňka. Pro usnadnění dalšího postupu můžete klíč sebrat už teď. Musíte viklat dvířky směrem dovnitř. V podstatě stačí rychle tisknout levou myš a klávesu pro házení a získáte Yellow Rod. Vraťte se ke schodům a klíčem si odemkněte dveře naproti. V kuchyni seberte ze stolu 2 křesadla a z police vlevo vzadu lektvar zdravého rozumu. Vpravo od vás je za dveřmi spižírna, kde jsou k sebrání Key to the Big Hall a laudanum. Poté se můžete vydat zpět do zahrady.

Garden

Dveřmi vlevo se vraťte do jižního křídla.

Mansion (South)

Jděte úplně na konec chodby a klíčem si odemkněte dveře haly. Na dlouhém stole leží dokument Note 4 a lektvar zdravého rozumu a na zemi za jednou pohovkou OLEJNIČKA. Pokračujte do dalších dveří. Vyjděte po schodech nahoru a dejte se vlevo kolem zábradlí a poté do dveří vpravo. Zde je k sebrání jen jedno křesadlo, takže se vraťte ke schodišti a vstupte do dveří vpravo. Na jedné polici nahoře vpravo je OLEJNIČKA, na stole leží dokument Note 5 a na polici vlevo křesadlo. Vyjděte na balkón a slezte po žebříku dolů. Prohlédněte stoly a seberte Cabintet Key a laudanum. Vylezte nahoru a jděte zpět do chodby. Pusťte se dlouhou širokou chodbou. V ohybu chodby u orlí sochy leží 2 křesadla. Pokračujte na konec a vstupte do dveří. Ze stolu seberte Key to the Lobby a dokument Visions – May 13, 1879. Jděte zpět dolů do chodby a naproti jsou dveře, které nejdou otevřít, jelikož jsou zabarikádované z druhé strany. Přistavte si těžkou bednu pod dveře, na ní položte malou bednu, odstraňte obraz a tajný průlezem skočte do místnosti. Na zadní skříň použijte jeden z klíčů z inventáře a seberte Blue Bar. Pak si ještě přistavte bedýnku k regálu a z vršku seberte Special Key. Vraťte se do chodby, jděte znovu přes velkou haly a v následující chodbě se dejte vlevo, kde jsou dveře do další úrovně. Odemkněte si je a vejděte do nich.

Mansion (North)

Projděte mezi brněními a vedle podstavce leží dokument Note 6. O kousek dál je za vázami OLEJNIČKA. V jiném rohu je truhla, kterou si odemkněte dalším klíčem. Seberte páku a vložte ji do otvoru na zadní straně podstavce. Zatáhněte za páku a regál nedaleko se odklopí. V tajné místnosti seberte ze stolu vzadu Sanctuary Key. Vyjděte zpět do velké místnosti, avšak dveře budou zamčené. Vraťte se do tajné místnosti, otevřte dvířka mučící panny vlevo (předtím byly zamčené) a seberte Dining Room Key. Vraťte se na začátek úrovně a vpravo jsou dveře vedoucí do jídelny, které si odemkněte klíčem. V jídelně seberte ze zadního stolu dokument Evil Plan – May 15, 1879 a z jedné ze židlí laudanum. Klíčem si odemkněte dveře do sousedního křídla a vyjděte ven do zahrady.

Garden

Vydejte se směrem ke kostelu, odemkněte si dveře klíčem a vejděte do nich.

Sanctuary

V pravém zadním rohu leží dokument Panel of the Sanctuary. Projděte dveřmi do další místnosti a dejte se vlevo, kde je psací stůl. Z přihrádky seberte lektvar zdravého rozumu a křesadlo a z jedné ze zásuvek dokument Code Instructions. Nyní jděte do pravé části místnosti, kde je za těžkou bednou malá truhla. Odemkněte si ji speciálním klíčem z inventáře a seberte Special Cylinder Record. Na konci místnosti je několik regálů. Jeden z nich lze odklopit. Za ním jsou na zdi tlačítka, pomocí které je třeba zadat kód. Po namíření kurzoru na tlačítka se však zobrazují dost podivná a hlavně nepravděpodobná čísla. Pokud si očíslujeme tlačítka shora a zleva doprava, tak bude klíč 672. Nedaleko vás je nově vzniklý otvor ve zdi, za kterým sleze po žebříku dolů. Projděte do místnosti a ze stolu vlevo seberte King Key a dokument Busbar Machinery. Je tu zařízení na tři barevné páky. Zatím máte však jen jednu, takže se vydejte zpět do Mansion.

Garden

Přejděte zahradu a jděte do pravých dveří.

Mansion (South)

Přejděte velkou halu a v chodbě pod schodištěm (které vede do horního patra) použijte klíč na dveře vpravo. V této místnosti lež ve skříni vlevo Nitro-Hydlochloric Acid. Vyjděte ke schodiště, dejte se nahoru a jedny z postranních místností lze odemknout stejným klíčem jako tu v přízemí. Na regálu vpředu leží lektvar zdravého rozumu, na stole je křesadlo a mám pocit, že pod stolem leželo ještě jedno. Vpravo je prosklený výstavní stolek a v něm dokument Legend. Kromě toho je tu velká truhla, na jejíž zámek použijte nejprve chemikálii a poté kladivo a seberte Red Bar. Vydejte se zpět do zahrady.

Garden

Do severní křídla jděte jen v případě, že jste už dřív nesebrali žlutou páku. Jinak se můžete vydat směrem k svatyni.

Mansion (North)

Přes jídelnu se dostaňte ke schodišti, vyjděte nahoru a dveře vlevo si odemkněte klíčem z inventáře. V místnosti seberte ze stolu dokument Insane or Degenerate? – May 14, 1879. Jinak v jednom regálu vpravo najdete OLEJNIČKU. V místnosti je zamčená truhla, kterou si odemkněte klíčem z inventáře a seberte Secret Box Key a dokument Note 7. Jinak tento klíč je od skříňky v tajné chodbě pod schody, kde už jste jednou byli a kde se nachází žlutá páka.

Garden

Po nasbírání všech pák se vydejte směrem k svatyni a vejděte do ní.

Sanctuary

Běžte do podzemí, do stroje zastrkejte páky, otočte ventilem a vejděte do dveří do další úrovně.

Undergrounds (S1)

Sejděte dolů a pod schodištěm je na stěně tajný ventil, kterým zatočte. Na konci chodby si dveře otevřte pákou. Za dveřmi je další páka, kterou si dveře zase zavřete a do inventáře se vám přidá Lever. O kousek dál jsou další dveře, kde páka chybí. Dejte tam tu z inventáře a zatáhněte za ni. Odházejte na stranu bedny a pokračujte chodbou dál. Budete mít podivné halucinace. Dojděte na konec chodby, kde je vězeň. Poté se vracejte a zakrátko se přenesete zpět do reálu. Na konci chodby jsou dveře vedoucí do místnosti, kde naproti na regálech leží laudanum, lektvar zdravého rozumu a 4 křesadla. Také je tu žebřík opřený o stěnu, který budete za chvíli potřebovat. Dalšími dveřmi se dostaňte do další chodby, kde jděte do dveří vlevo. V truhle je OLEJNIČKA a ve zdi je zaseknutá další OLEJNIČKA (je jí vidět jen nepatrná část). Pak ještě prohledejte komodu a seberte 2 křesadla. Vraťte se do chodby a na konci vpravo je nahoře vchod do nízké chodby. Přineste si žebřík a dejte ho pod tento vstup. Vylezte nahoru, kde se pod vámi propadne prkenná podlaha. Prolezte na konec nízké chodby a odstrčte na stranu těžkou bednu. Vpravo na regálu jsou 3 křesadla. V další místnosti jsou na stole dokument Description of the Undergrounds a 2 křesadla. Jedny dveře vedou do první chodby, ze které jste lezli po žebříku a druhé do úplně nové chodby. V této chodbě jděte nejprve vpravo a vejděte do dveří na konci. Na sliz na stěně použijte chemikálii z inventáře a poté seberte Rusty Key. Vyjděte zpět do chodby a nyní se dejte do průzkumu druhé části, kde vejděte do dveří vlevo. Na stole vlevo jsou 4 křesadla a v nenápadném místě u středové plošiny lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vpravo. Truhlu si odemkněte klíčem a seberte z ní lebku. Dejte ho na mučící stůl do svěrače hlavy a poté dlouze zatočte kolem. Seberte Helical Tip. Nyní se vraťte zpět do místnosti, ze které jste poprvé vešli do této chodby. Nadzdvihněte mřížový poklop a v pokrčení klikněte na žebřík.

Undergrounds (S2)

Vejděte do dveří vpravo a prohledávejte postranní cely. V první je v kbelíku křesadlo, v druhé je pod postelí Handle, v třetí dokument Darkness Controls Him – ??? a následující cele je vyhloubený tunel. Na konci pravé části jsou k sebrání laudanum a 2 křesadla. Jinak ve velké místnosti jsou ještě spouštěcí vrata, která si otevřte pomocí ventilu. V první cele vlevo je pod postelí OLEJNIČKA a v následující vpravo je nahoře na stěně další vchod do tunelu. Přineste si z chodby bedny a dejte na postel, abyste mohli vylézt nahoru. Ve slepé odbočce vlevo najdete lektvar zdravého rozumu. Prolezte na konec a vylezte po žebříku. Vlevo jsou dveře zamčené řetězem. Dál v chodbě najdete v místnosti vlevo nahoře ve výklenku truhlu, kterou přidržuje mrtvola. Použijte na klíč z inventáře a seberte Key of the Underground. Vraťte se do chodby a prozkoumejte druhou místnost, ve které seberte dokument Note 10 a Crank. Nyní již máte všechny tři díly vrtačky, tak je v inventáři spojte a získáte Drill. Ve stejné místnosti je těžká bedna, kterou odstraňte a nyní budete moci tunelem prolézt do prvního sektoru úrovně. Jděte zpět do první chodby, kde jsou zamčené dveře. Použijte na ně nejprve vrtačku, poté klíč, odklopte poklop a slezte dolů.

Undergrounds (S3)

Jděte do dveří vpravo a v chodbě pokračujte do místnosti vpravo, kde najdete na stole Hammer. Sejměte ze skříně bednu, vyskočte na ní a vezměte si z vršku skříně Laboratory Key. Vraťte se na začátek a po schodech vpravo sestupte do zaplavené chodby. Na prkna na dveřích na konci použijte kladivo a cesta dál je volná. Na jednom stole vlevo leží 2 lektvary zdravého rozumu. Projděte na konec chodby a ve vzduchu visí Torture Chamber Key. Dveře slouží jako zkratka. Vydejte se zpět na začátek úrovně a klikněte na žebřík.

Undergrounds (S2)

Známou cestou se dostaňte na začátek a vraťte se do předchozí úrovně.

Undergrounds (S1)

V zadní chodbě jsou zamčené dveře mučírny, které si odemkněte klíčem. Na zemi leží Main System Key a uvnitř měděného býka je OLEJNIČKA. Poté se můžete vydat zpět do spodního patra.

Undergrounds (S2)

Pokračujte dál do nižšího patra.

Undergrounds (S3)

Jděte do chodby vpravo, kde se vám postaví do cesty sochy. Zkuste další cesty, ale nakonec budete muset dolů do zatopené chodby. Běžte až ke vratům vlevo, které se vám otevřou, a vejděte do nich.

Undergrounds (S2)

Po halucinacích jste se automaticky vrátili zpět do předchozí úrovně, takže opět sejděte dolů.

Undergrounds (S3)

Dejte se znovu chodbou vpravo a tentokrát se již žádné zlověstné sochy neobjeví. Dveře na konci chodby si odemkněte klíčem a prozkoumejte strojovnu. Na stroji vpravo leží dokument Instruction about the Main System a v bedně v koutě jsou OLEJNIČKA a 2 křesadla. Otáčejte ventily následovně:

ventil 1 – vpravo

ventil 2 – vlevo

ventil 3 – vlevo

ventil 4 – vlevo

ventil 5 – vpravo

Poté stiskněte velké tlačítko vlevo a nakonec otočte otočným spínačem ještě dál vlevo. Vydejte se do zaplavených chodeb, kde jsou padací vrata. Otevřte si je ventilem, vyjděte po schodech nahoru a pokračujte do druhých dveří vpravo. V zásuvkách komody vpravo najdete dokument Note 11 a laudanum. Na policích vlevo jsou pak další 2 laudanum (jedno je hodně vysoko). Poté se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Underground (S2)

V chodbě za vězením jsou na konci vlevo zamčené dveře, které si odemkněte. V místnosti najdete na jedné polici Saw a na zemi za regály OLEJNIČKU. Můžete jít zpět do spodní úrovně.

Underground (S3)

Vydejte se opět do chodby za padacími vraty. Zde jsou ještě jedny dveře, kterou jsou zamčené. Za nimi je váš spoutaný bratr. Až se budete moci hýbat použijte na něj pilku z inventáře. Poté se dejte na zběsilý úprk směrem do předchozí úrovně.

Underground (S2)

Vzpomínáte si na chodbu, do které jste lezli dlouhým tunelem. Tak právě tam se nyní vydejte. Vlevo jsou dveře zamčené na řetěz. Použijte na řetěz pilku, běžte stále vpřed a vylezte po žebříku nahoru.

Mansion (North)

Jděte ke vchodu do budovy a odstrčte regál. Vyjděte do chodby a pokračujte chodbami až k místu, kde jsou vlevo dveře do jižního křídla, do kterých vejděte.

Mansion (South)

Jděte do dveří vlevo, odstraňte bedny od vchodu. Velkou odstraníte tak, že uchopíte malou a budete do velké zprava mlátit. Vylezte po žebříku nahoru, vyjděte do chodby, sestupte po schodech vlevo a poté vejděte do velkých vchodových dveří, čímž hru zakončíte.

Uložené pozice

videoukázka

screenshot

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář