Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Calm Terror (Demo)

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Mělo by se jednat o demo, ale plná verze není dlouhodobě nikde k sehnání, takže je dost možné, že ani nevznikla. I tak se jedná o celkem zajímavý příspěvek do světa Amnesie.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 11

dokument – 6 + 1 prázdný

artefakt – 1

olejnička – 6

baterie – 7

velká olejnička – 1

sud s olejem – 1

křesadlo – 5

laudanum – 10

lektvar zdravého rozumu – 3

Bedroom

Začínáte v ložnici. Z komody seberte dokument Hello, 2 OLEJNIČKY, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Jděte na druhou stranu postele, kde je další komoda a na ní OLEJNIČKA, laudanum a ještě jedno křesadlo. Nyní jděte do dveří vpravo, které vedou do skladištní komory. Seberte lucernu a Room Key z komody a z truhly vpravo OLEJNIČKU a 2 laudanum. Za dveřmi je ještě SUD S OLEJEM (40% lucerny) a ve skříni je ARTEFAKT. Vraťte se do ložnice a jděte do protějších dveří. Ty vedou do další komory, kde je psací stůl a na něm dokument Key. Jděte zpět do ložnice a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Vstupte do dveří do další úrovně.

Corridor

Ze země seberte cívku trojitého průtoku. Na konci chodby jsou dvoje dveře. Vejděte nejprve do těch levých a z přihrádky psacího stolu seberte 2 BATERIE. Těmi si můžete doplňovat olej do lampy stejně jako olejničkami. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. Jděte do dveří vlevo a za hromadou lidských ostatků je truhla, ze které seberte BATERII, laudanum a křesadlo. Jděte zpět do chodby a vstupte do dveří vlevo. V levé komodě jsou 2 křesadla a v pravé kladivo. Jděte do malé postranní místnůstky, kde seberte z postele dokument READ THIS! Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. Z jídelního stolu seberte dokument (prázdný) a vlevo odstraňte ze stěny obraz. Za ním je totiž tajný výklenek a v něm páka. Zatáhnutím za páku směrem dolů odklopíte jeden z regálů, za kterým je porušená zeď. Uchopte nějakou židli a mrštěte ji proti popraskané zdi. Prolezte vzniklým otvorem a poté vstupte dveřmi do tajné místnosti. Z přihrádky psacího stolu seberte 2 laudanum. Přistavte si bedny k regálům vpravo a na vrcholu regálu těsně vedle vchodu leží Cellar Key. Vraťte se do chodby a použijte klíč na poslední dveře vpravo, do kterých následně vstupte.

Cellar

Sejděte po schodech dolů a projděte dveřmi do velké místnosti. Dejte se vpravo a vstupte do pootevřených dveří. V truhle vpravo je BATERIE. Jděte na konec chodby, kde se pod obrazem rozsvítí svíčky. Vezměte ze stolu pilu a hoďte ji proti obrazu – na zem vám vypadne Dungeon Hall Key. Vraťte se do temné místnosti, jděte na druhý konec, kde si klíčem odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Dungeon

Jděte na rozcestí a dejte se vpravo. Vstupte do malé cely vlevo a seberte BATERII, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do v pořadí třetích dveří vlevo. V malé cele je další BATERIE a také laudanum. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Vpravo je schodiště, po kterém sestupte do zatopeného podzemí. Na konci chodby jsou dvoje dveře. Za těmi pravými je jen zával a dál se tudy jít nedá, ale na jednom kameni je položená VELKÁ OLEJNIČKA. Vyjděte zpět do chodby a jděte do druhých dveří. Projděte velkou místnosti, vzadu vstupte do cely a druhými dveřmi vyjděte ze zaplavených chodeb. Vpravo je schodiště vedoucí dolů, po které sejděte a v chodbě na konci seberte z psacího stolu dokument Working Conditions. Vyskočte na stůl, odházejte bedny a najdete vchod do tajné chodby. Prolezte do malé místnosti s oltářem, kde seberte vpravo dokument My Final Note a z oltáře BATERII, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vlevo je vstup do tunelu. Skrčte se a vlezte do něj. Na rozcestí se dejte vlevo, protože pravá odbočka je stejně slepá. Na konci vylezte po žebříku nahoru. Vstupte do místnosti s točitým schodištěm a vyjděte po něm nahoru, projděte chodbou a octnete se ve velké místnosti. Po stranách jsou dvoje dveře, ale zamčené. Jděte tedy na druhou stranu místnosti a vstupte do dveří do další úrovně.

Main Hall

Jste ve velké temné hale se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru a vejděte do levých dveří. Vlevo na stěně je páka, za kterou zatáhněte a otevře se tajný průchod. Na jeho konci seberte ze stolu dokument Exit a poté spadnete na zem a ztratíte vědomí.

Octli jste se ve vězeňské cele. Seberte Elevator Hallway Key a poté odtáhněte na stranu postel a seberte ze země An Unusual Key from an Unusual Doors. Tím si odemkněte dveře cely a vyjděte ven. Z druhé strany by na vás mělo vyrazit mosntrum. Nechte se jím zabít, a až znovu obživnete a budete v cele, vyjděte ven a opět spadnete na zem a ztratíte vědomí.

Main Hall

Jste zpět v hlavní hale. Vyjděte z místnosti, sejděte po schodech dolů a vstupte zpět do dveří, které vedou do poszemí.

Dungeon

Klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte do nich. Na rozcestí chodeb se dejte vpravo a nyní pozor: našlapujte opatrně. V podlaze jsou totiž neviditelné díry, kterými se propadnete do bezedné propasti pokud do nich vstoupíte. Musíte přeskakovat po osvětlených místech. Na konci chodby zatáhněte za páku vpravo na zdi a zvednete si tak padací dveře. Projděte vězeňskou chodbou a vstupte do dveří vpravo. Vzadu na podstavci u sochy leží Key. Odházejte bedny a objevíte poklop, který nadzvedněte. Slezte po žebříku dolů a zatáhněte za páku. Vraťte se nahoru, jděte zpět do vězeňské chodby a další padací dveře vpravo, které byly předtím zavřené, jsou nyní otevřené. Za dveřmi je brána výtahu. Nastupte do kabiny, zatáhněte za páku a výtah se rozjede směrem dolů.

Teleport

Po zběsilé jízdě výtahem jste se octli kdesi hlouběji v podzemí. Projděte dveřmi a vystoupejte po schodech nahoru. V druhé místnosti vstupte do postranní místnosti vpravo, kde seberte lucernu, 2 OLEJNIČKY a laudanum. Na jednom ze sloupů je páka, za kterou zatáhněte. Musíte ji však déle podržet. Vyjděte z místnosti a vpravo jsou otevřené padací dveře. Dostanete se do haly zaplavené vodou. Vpravo je žebřík, po kterém vylezte nahoru. Na konci chodby v malé místnosti je obětiště. Kliknutím na stůl obětujete trochu své krve. Vraťte se do haly a na druhé straně je další žebřík. V podobné místnosti opět obětuje krev. Jděte zpět do haly. U fontány se otevřel teleport, do kterého vstupte a to je konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář