Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Can't Remember (Episode 1 + 2)

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Představte si, že se jednoho dne probudíte v neznámém strašidelném domě. Vaší jedinou touhou je opustit toto pekelné místo. Jediný kdo vám bude nápomocen je tajemný duch... Že už jste toto někdy slyšeli? Určitě ano. Je to klišovité, ale stále to funguje. Krátké a atmosférické dobrodružství, které je naprosto typickou hrou z univerza Amnesie. V každém případě neopomiňte pokračování hry, které se jmenuje Can't Remember: Continuation.

PŘIŘAZENÉ HRY

Can't Remember

Can't Remember: Continuation

STATISTIKY

U obou epizod je vzlhedem k jejich délce pomocných předmětů víc než dost, v druhé epizodě je až přehnané množství křesadel. Tentokrát je dostatek i obou druhů lektvarů.

Epizoda 1 / Epizoda 2

příběhový předmět – 8 / 15

předmět získaný kombinacemi – 0 / 2

dokument – 4 / 10

olejnička – 3 / 9

křesadlo – 9 / 22

laudanum – 3 / 4

lektvar zdravého rozumu – 3 / 6

CAN'T REMEMBER

Rooms

Začínáte v ložnici a opět si na nic nevzpomínáte. Ze země seberte dokument For Myself. Vpravo na komodě je laudanum a lektvar zdravého rozumu. Na kulatém stolku jsou ještě 2 křesadla. Projděte dveřmi do chodby. Na jejím konci je prosklený stolek. Přineste si z místnosti a rozbijte skleněný kryt, abyste mohli sebrat laudanum. Poté vstupte do postranních dveří vpravo. Vpravo nahoře na vrcholu regálu je křesadlo a o něco dál v místnosti je truhla, kterou otevřte a seberte z ní lucernu. Vyšplhejte po žebříku nahoru a z další truhly seberte Basement-Key. Vraťte se dolů, vyjděte zpět do chodby, klíčem si odemkněte dveře vpravo na konci chodby a vstupte.

Basement

Ze země seberte dokument Get Out of Here. Nadzvedněte poklop a seskočte dolů. Seberte páčidlo a také lektvar zdravého rozumu. Dejte na sebe bednu a na ní sud a vyskočte ze sklípku ven. Sejděte po schodech dolů a před vámi je rozcestí. Na druhé středové zídce je křesadlo. Vlevo probourá místnost monstrum. V této místnosti najdete dutou jehlu. Vraťte se na rozcestí a dejte se vlevo do temné chodby. Projděte dveřmi do místnosti a ze země seberte olejničku. Na plotně v krbu je další křesadlo. Nyní si všimněte porušené zdi. Hoďte na ní nějaký předmět a probouráte tak vchod do podzemního tunelu. Tunel má dvě slepá zakonční. Na konci levého najdete kladivo a na konci pravého laudanum. Vraťte se do velké místnosti a na té samé straně co jsou schody jsou vzadu vpravo dveře. Vylomte dveře pomocí páčidla a projděte dál. Na další dveře použijte kladivo a tím si je zpřístupníte. Ve výklenku vlevo je dřevěná panna a uvnitř ní je lektvar zdravého rozumu. Na další dveře použijte jehlu z inventáře a projděte dál. Seberte ze stolu Waterworks-Key, dále dokument A ghost a také olejničku a křesadlo. Klíč použijte na masívní dveře vlevo a vstupte do nich.

Waterworks

Jděte vlevo, kde po malých schůdcích vyjděte na chodník. Přeskakujte po fragmentech chodníku. Na jednom z nich leží 2 křesadla. Na posledním fragmentu je položený Forest-Key, tak si ho seberte. Nedaleko jsou dveře, které si odemkněte tímto klíčem a vstupte.

Forest

Ze země seberte dokument RUN a vlevo u závalu je olejnička. U dveří vpředu seberte nádobu s kyselinou a dveře se probourají. Jedinou možnou cestou se dostaňte k místu, kde se stkáte s duchem. Byl to právě on, kdo vám pomohl utéct z pekelného domu. V každém případě toto není konec. Příběh pokračujte dál – ve hře Can't Remember: Continuation.

CAN'T REMEMBER: CONTINUATION

House

Opět začínáte v ložnici. Slezte z postele a z komody v pravém rohu seberte křesadlo. V levém rohu je na kulatém stole olejnička. Dveřmi projděte do chodby a sestupte po schodech dolů do místnosti, kde je hrozný nepořádek. Ze stolu uprostřed seberte dokument Sorry, z police regálu vpravo laudanum a z komody vlevo křesadlo. Nedaleko je povalená skříň. Otevřte ji a seberte z ní páčidlo. Vyskočte rozbitým oknem ven a vpravo jsou zamčené dveře, které vylomte páčidlem. Vstupte do podlouhlé místnosti. Vlevo na zemi leží lektvar zdravého rozumu, na středové zídce je křesadlo a v regálu vlevo další křesadlo. Vzadu je bedna, jejíž víko odklopte a seberte si lucernu a rovněž olejničku. Dveřmi vpravo od vás prolétne mrtvola. Projděte těmito dveřmi a octnete se opět ve velké místnosti. Dveře vpravo probourá monstrum. Opatrně v pokrčení jděte podél pravé stěny a vstupte do místnosti, ze které vyšlo monstrum. V přihrádce psacího stolu je křesadlo. Vzadu je ve stěně malý výklenek a v něm Front Door Key. Seberte ho a rychle běžte ke vchodovým dveřím na druhé straně velké místnosti, kde použijte klíč a vyjděte z domu ven.

Outside

Octli jste se ve vesnici. Když půjdete vlevo dojdete jen k mohutné zamčené mříži, přes kterou se v tuto chvíli nedostanete. Z malé bedničky u mříže si seberte jen křesadlo. Nedaleko mříže vedou schody nahoru do nitra jednoho domu. Uvnitř domu seberte ze stolu uprostřed dokument My Last Words a křesadlo, vlevo u stěny je olejnička a v levém zadním rohu je v regálu kladivo. U domu naproti dveřím, kterými jste do úrovně vstoupili, najdete olejničku. O kousek dál vlevo leží na bedně dokument The Fence a také další křesadlo. Vzadu jsou bedny, které odházejte a objevíte skrytou páku na stěně domu. Zatáhněte za ni a otevře se stěna budovy vzadu. Vstupte do tajného průchodu a slezte dolů po žebříku. Seberte laudanum a přeskočte přes nizkou získu do zatopené chodby. Projděte na konec zatopených prostor a seberte si dláto. To můžete rovnou zkombinovat v inventáři s kladivem a získáte tak kladivo a dláto. Stejnou cestou se vraťte k žebříku, vylezte po něm nahoru a jděte k zamčené mříži. Na zámek použijte kladivo s dlátem a cesta dál je volná. Projděte ke dveřím a vstupte do nich. Vstupte do dalších dveří hned vpravo za vchodem. Vlevo je v polici za biblemi schovaný lektvar zdravého rozumu. V regálu vzadu je ještě olejnička a také 2 křesadla. Nakonec seberte A Piece of Armor. Vraťte se zpět do chodby a vyjděte vpravo po schodech nahoru. Tady se vám postaví do cesty řady brnění. Úlomek, který jste sebrali v kumbálu, použijte na některé brnění a ta poté zmizí. Vlevo je proražené okno. Vyskočte na venkovní římsu a přeskákejte po římsách k dalšímu oknu, kterým vstupte opět do budovy. Spadnete však na zem a ztratíte vědomí.

Dream

Octli jste se v jakémsi snu. Před vámi je chodba s nespočetnými dveřmi. Nemá smysl je otvírat. Běžte vpřed k duchovi, který vás však shodí do propasti.

Prison

Probíráte se ve vězeňské cele. Seberte dokument Hello Again. Odházejte bedny od stěny a objevíte vchod do tajného tunelu. Zatím tam ale nelezte, protože byste se nedostali dál a stejně byste se museli vrátit. Na jednom místě je v horní části mříže díra. Přitáhněte pod díru postel, na ní položte nějakou bednu, vyskočte na bednu a proskočte dírou z cely ven. Než se pustíte do průzkumu, tak nejprve si přistavte nějaké předměty z druhé strany díry, abyste mohli rychle utéct zpět do cely. Nejlépe dejte pod díru sud a na něj ještě nějaký předmět. Takže nyní začněte s prohledáváním místnosti. V komodě vpravo je křesadlo. Poté prozkoumejte zásuvky poražené psacího stolu. V jedné zásuvce je totiž lektvar zdravého rozumu. Vzadu na stole najdete další křesadlo. Vlevo v koutě je železná skříň a unvitř ní příruční vrtačka. Po jejím sebrání se začne do místnosti dobývat monstrum, takže doufám, že jste na mě dali a přistavili si předměty pod díru v mříži. Proskočte zpět do cely a nyní se můžete už pustit do podzemního tunelu. Na rozcestí jděte do slepé odbočky vpravo a seberte laudanum. Na konci levého tunelu vylezte po žebříku nahoru a vpravo je další lektvar zdravého rozumu. Použijte vrtačku na prkna vlevo, otevřte dveře a vstupte do místnosti. Otevřte skříň vlevo a seberte z ní olejničku. Dále seberte ze stolu dokument The Key a na plotně v krbu je obřadní dýka. Vpravo je knihovna a v jedné z jejích polic křesadlo. Těsně vedle knihovny leží na stole tělo, na které použijte dýku a seberte zrezivělý klíč. Další křesadlo je na zemi vedle vinného sudu. Vyjděte z místnosti a získaný klíč použijte na dveře vlevo. Otočte ventilem, abyste si otevřeli padací dveře. Rychle utíkejte po mostě vpřed, protože máte v patách monstrum. Na konci mostu je točité schodiště, po kterém sestupte dolů.

Sewer

Seskočte dolů z porušeného schodiště. V regálu vpravo je olejnička a hned vedle na povalené skříni křesadlo. Jděte ke stolu vlevo a seberte dokument The Prisoners. Vstupte do zatopeného tunelu. Začne vás pronásledovat vodní příšera. Zahněte do levého tunelu, na konci kterého najdete zrezivělý klíč a křesadlo. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál pravým tunelem. Na konci tunelu jsou dveře, které si odemkněte získaným klíčem. Dostanete se do velké podzemní místnosti. Vlevo vyjděte po schodech na fragment chodníku. Seberte lektvar zdravého rozumu. Přeskákejte na poslední fragment chodníku, kde je už připravená bedna. Vyskočte přes bednu nahoru. Vzadu je výtah. Vejděte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte Elevator Key a dále dokument … a také olejničku a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby, jděte vpravo k výtahovým dveřím a odemkněte si je klíčem. Pak už stačí jen nastoupit do kabiny a zatáhnout za páku.

Cellar

Vystupte z výtahu a jděte vpřed. Seberte ze země dokument Kill Her. V regálu malého stolku je křesadlo a další křesadlo je v polici regálu vpravo. Nad psacím stolem je porušená zeď Hoďte na ni nějaký těžší předmět, abyste ji probourali. Vstupte do chodby a skočte do díry. Vejděte do postranní místnosti vpravo, kde leží na zemi za balvany laboratorní nádoba. Vraťte se zpět do chodby a pokračujte dál. Před vámi je zával. Vejděte do místnosti vlevo a v polici regálu hned vpravo za rohem je olejnička. Vpravo za velkou bednou je jedová žláza. Zkombinujte v inventáři rostlinu s nádobou a získáte Chemical-Container. Vlevo ještě seberte dokument A Poison Gland. Vraťte se do chodby k závalu a umístěte u něj chemikálii. Běžte se schovat, protože dojde k velkému výbuchu. Poté projděte nově vzniklým průchodem ven pod širé nebe. Nedaleko jsou dveře vedoucí do katedrály, tak do nich vstupte.

Cathedral

Hned na začátku je vlevo prosklený stolek a v něm křesadlo. Projděte místností a ze zásuvky komody vpravo si seberte lektvar zdravého rozumu. Vstupte do dveří, které se vám zabouchly před nosem, a seberte ze stolu dokument The Mixture. Otočte kohoutkem u hořáku a poté seberte ze stojanu Mixture. Vyjděte z místnosti a dejte se vlevo, kde blokuje cestu pavučina rudého slizu. Použijte na ni chemikálii a cesta dál je volná. Na konci chodby je povalená železná skříň. Otevřte ji a seberte laudanum. Vstupte do dveří a octnete se ve velké hale se schodišti. Schodště však splňují spíš okrasný než praktický účel. Na stole vlevo je křesadlo a o kousek dál je malý kulatý stolek, na kterém leží další křesadlo. Přejděte sál a vstupte do dveří. Rychle proběhněte chodbou, protože vás pronásleduje monstrum. Chodbu za vámi zavalí balvany a s ní i monstrum. Nyní jste se octli v sálu, kde je na pódou monstrum. Někde u okraje místnosti leží na zemi Bloody Knife. Zabodněte ho do monstra a tím hru ukončíte.

Uložené pozice

Can't Remember

Can't Remember: Continuation

Čeština

Videoukázka-Can't Remember

screenshot-Can't Remember

Videoukázka-Can't Remember- Continuation

screenshot-Can't Remember- Continuation

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář