Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Claustrophobia

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se extrémně depresivní Custom Story od italského tvůrce. Je neskutečně otravné pobíhat po rozlehlých místnostech a hledat klíče a jiné předměty. Typická hra pro masochisty. Ostatním doporučuji se této hře vyhnout širokým obloukem.

- - - - -

Jděte rovně a vstupte do dveří v místech, kde je tma. Vlevo na psacím stolu leží dokument (prázdný) a 2 křesadla, v jedné ze zásuvek komody vpředu lektvar zdravého rozumu a ze skříně vpravo OLEJNIČKU. Jděte zpět do první místnosti a pokračujte do dveří vlevo. Projděte ještě jedněmi dveřmi vlevo a po levé straně leží na zemi OLEJNIČKA a v regálu vpravo laudanum a další lektvar zdravého rozumu. Vzadu je v zásuvce komody lucerna. Mezi brněními proskočte skrz mezeru mezi komodou a posledním brněním. Jděte zpět do místnosti s velkým kobercem na podlaze a pokračujte do dveří vlevo. Na konci široké chodby vstupte do dveří vlevo a v místnosti odstraňte ze zdi obraz a z výklenku seberte Key. Vyjděte zpět do chodby, klíčem si odemkněte dveře vlevo a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Nejprve jděte do dveří vlevo a v místnosti za rohem jsou na policích 2 křesadla. Dalšími dveřmi se dostanete do červeně osvětlené místnosti, kde vzadu na stole leží dokument (prázdný). Vraťte se do chodby na začátku a pokračujte do dveří rovně. Uprostřed místnosti jsou prosklené výstavní stolky a v jednom dokument (prázdný). Rozbijte skleněný kryt nějakým předmětem, třeba židlí. Jděte dál do dveří vpravo a na konci chodby seberte ze skříně nádobu s krví. Vyjděte zpět do hlavní chodby a nyní vejděte do třetích dveří vlevo. Nadzdvihněte kryt kláves předposledního piana a seberte Key. Jděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Vlevo je řada skříní a v jedné z nich křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte do dveří naproti, kde najdete na stole lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte na konec, kde vstupte do dveří vpravo. V přihrádce psacího stolu najdete OLEJNIČKU a na stole je laudanum. Vyjděte zpět do chodby, klíčem si odemkněte dveře na konci chodby a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Sestupte po schodech dolů a pod jednou židlí v centru místnosti leží dokument (prázdný). Vlevo a vpravo jsou dvě dvojice regálů, ze kterých můžete sebrat laudanum, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Poté se vraťte nahoru a vstupte do dveří do další úrovně naproti.

Před vámi je bludiště z regálů. Když půjdete rovně, najdete vlevo v jedné polici křesadlo. Vpravo na konci je odbočka do slepé uličky, kde lze sebrat OLEJNIČKU. Vlevo na konci je zase ulička, kde je ještě jedno křesadlo. Nakonec se dostaňte na slepý konec, kde je psací stůl. Za ním je na jedné polici regálu Key. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět do haly.

Jděte vlevo, projděte dveřmi, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Jděte do dveří rovně a pak doprava. Na konci místnosti je regál, kde seberte laudanum. Vraťte se na začátek a nyní jděte do dveří vpravo. V koutě místnosti jsou regály a na jedno leží OLEJNIČKA. Dalšími dveřmi se dostanete do místnosti, kde jsou dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Pro lepší orientaci se raději držte při jedné straně. V mm případě to bylo vlevo. V první místnosti najdete laudanum, v druhé je vodní monstrum a na polici leží Key, v následující místnosti leží na římse u lví sochy OLEJNIČKA. Poté se dostanete do slepé chodby, kde použijte na dveře vpravo klíč z inventáře. Vzadu leží na polici dutá jehla. Tím máte v této úrovni hotovo a vydejte se do předchozí úrovně.

Jedinou možnou cestou se dostaňte do místnosti, kde jsou jedny ze dvou dveří zamčené. Použijte na zamčené dveře jehlu z inventáře a cesta dál je volná. Na levé zídce je schovaná OLEJNIČKA a dalšími dveřmi se dostanete do rozlehlé místnosti, kde jsou na druhé straně regály a na nich 2 křesadla. Za regály jsou dveře do další úrovně, ale jak se k nim dostat? Musíte se vrátit do předchozí místnosti a jít do dveří vlevo. V této místnosti je na stole dokument (prázdný) a vzadu regál, který jde odklopit. Na podstavec použijte nádobu s krví z inventáře. Nyní se vraťte do místnosti s křivými regály, z nichž jeden je nyní odšoupnutý, a vstupte do dveří do další úrovně.

Vejděte do dveří, poté jděte do dalších rovně a vpravo jsou dvě vězeňské cely. V první najdete křesadlo a v druhé OLEJNIČKU. Vyjděte z místnosti a vstupte do dalších dveří vpravo. Vzadu leží lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří na druhé straně. V této místnosti najdete vpravo v regálu křesadlo. Vyjděte do dlouhé chodby, kde se dejte vlevo a vejděte do dveří na konci. V cele, kde je monstrum, leží v kbelíku Key. Vyjděte zpět do chodby, jděte rovně a vejděte do dveří vlevo, za kterými najdete v polici laudanum Vraťte se do chodby a pokračujte do posledních dveří vlevo. Ze stolu uprostřed seberte obřadní dýku, z jiného stolu dokument (prázdný) a z mučící panny OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby, dejte se vlevo a na dveře na konci použijte klíč z inventáře a poté vstupte do dveří do další úrovně.

V postranní chodbě vlevo je lektvar zdravého rozumu a za dveřmi vpravo jsou cely a v zadní je OLEJNIČKA. Vstupte do dveří na konci chodby a v nové chodbě jděte do dveří vlevo a poté projděte do kanceláře, kde seberte z psacího stolu Key a dokument (prázdný) a ze zásuvky 2 křesadla. Vraťte se do chodby a projděte na konec, kde si odemkněte dveře klíčem. Za dveřmi najdete na jednom ze stolů dokument (prázdný) a na dalším stole leží mrtvola, na kterou použijte dýku z inventáře a seberte Key. Vraťte se do chodby, dávejte pozor na monstrum a poté vstupte do dveří do předchozí úrovně.

V chodbě jděte do cdruhých dveří vpravo, odházejte bedny od dveří, použijte na ně klíč a vejděte do dveří do předchozí úrovně.

Z bedny seberte OLEJNIČKU a na rozcestí se dejte vlevo. Vlevo je děravá mříž. Přistavte si pod díru nějakou bednu a proskočte otvorem. Běžte chodbami stále vpřed. Zde se objeví další monstrum, od kterého se nechte srazit, protože je to stejně jediná cesta dál.

Skončili jste ve vězeňské cele a navíc vám sebrali lucernu. Po chvíli vejde do místnosti monstrum. Vyprovokujte ho, aby rozbilo mřížové dveře. Pak se zhroutíte na zem a tím hra končí.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář