Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Cycles

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké avšak atmosférické dobrodružství odehrávající se snad v Londýně roku 1912. Vžijete se role soukromého detektiva, který bude mít za úkol najít jakéhoso chlápka v jedné zapadlé fabrice. Cycles je od autorů Wake Trilogy (Wake, Insomnia, Through the Portal), což samo o sobě slibuje nevšední zážitek. Hru není možné vůbec ukládat, ale na druhou stranu ve hře není možné zemřít.

STATISTIKY

příběhový předmět – 6

dokument – 4

olejnička – 1

Intro

Začínáte někde na ulici. Běžte vpřed a po chvíli budete svědky požáru a výbuchu vysoké věže vpravo.

Home

Děj se přesouvá o několik dní nazpět. Jste u sebe doma. Vejděte do prvních dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Employ of Services. Poté jděte k pohovce a klikněte na ni. Tím se prospíte a po nějaké době zase vstanete. Vyjděte na chodbu a vstupte do protějších dveří. Otevřte první zásuvku levé komody a seberte z ní dokument Letter of Resignation. Poté vyjděte vchodovými dveřmi ven na ulici.

Edison Street

O dům je opřená paleta. Uchopte ji a odneste k nedaleké nízké zídce. Opřete ji o zídku a přes paletu přeskočte přes tuto zídku. O kousek dál vpravo je vchod do nízkého tunelu, kterým prolezte. Dostanete se do jakéhosi kaňonu. Na konci zahněte vlevo a vyjděte po schodech nahoru, kde vstupte dveřmi do továrny.

Dale of Smithworks

Vstupte do velké potemnělé haly. Tady je hlídač, který vás nesmí chytit, jinak vás zmlátí a vyhodí ven na před budovu nad schody. Po hale je několik reflektorů, kterými můžete manipulovat a odklánět tak paprsky světla. Úplně nejlepší způsob jak se zbavit hlídače je vyprovokovat ho, aby vás pronásledoval a poté ho nalákat pod schody, kde se zasekne a přestane vás pronásledovat. Na levé straně spodní haly je bílá skříň, uvnitř které je olejnička. Po dvou schodištích vyjděte nahoru a po levé straně je elektrická skříňka na které je položená lucerna. Otevřte skříňku, klikněte na ni a tím si zapnete světla v celé hale. Seberte ze země kladivo, protože ho budete za chvíli potřebovat. Sejděte po dvou schodištích dolů a dejte se vpravo, kde je vchod do chodby zatlučený prkny. Použijte na prkna kladivo a cesta dál je volná. Sestupte po schodech dolů a vlevo vstupte do dalších dveří. Následující dveře jsou opět zatlučené prkny, takže na prkna opět použijte kladivo. Projděte do další velké haly. Vejděte vlevo do postranní chodby. Vstupte do druhých dveří vlevo a ze stolu seberte Key. Vraťte se do haly a po pravé straně je vchod do další místnosti, kde seberte dokument Not Right. Nyní jděte ke dveřím v prosklené stěně. Odemkněte si je klíčem a vstupte. V tom okamžiku budete napadeni neznámým mužem a zajati.

Captured

Až se trochu vzpamatujete seberte ze stolu před vámi Pen. Poté budete neznámým vyzváni, abyste ho následovali.

Edison Street

Octnete se před fabrikou. Muž vás bude před sebou popostrkovat, tak jděte vpřed až se zastavíte. Poté použijte jehlu z inventáře a tím neznámého zneškodníte. Nyní se vraťte známou cestou zpět do fabriky.

Dale of Smithworks

Známou cestou jděte vlevo do chodby, kterou jste si předtím pomocí kladiva odblokovali, sejděte po schodech dolů a octnete se opět u prosklené stěny. Projděte dveřmi a poté vstupte do dveří do Restricted Acces.

Restricted Acces

Nedaleko leží tělo, u které je dokumnet Temporals. Poté jděte k modrému portálu a vejděte do něj.

Portals

Octnete se na jakémsi magickém místě. Zkuste vejít do jiskřivých obláčků. Nakonec se pokuste odejít z oblasti pryč. Budete přeneseni zpět do továrny. Všude okolo je požár. Běžte vpřed a vstupte do portálu. Opět se přenesete na tajemné místo. Určitě jste si už všimli, že na tomto místě jsou dva podstavce pro portály. Musíte se dostat k druhému podstavci a vstoupit do portálu. Teď je ale tma, takže o to je to horší najít.

Dale of Smithworks

Opět jste se přenesli do fabriky. Vše okolo hoří a hrozí totální kolaps. Známou cestou se vraťte nahoru do velké haly. Zde vyjděte po dvou schodištích, vlevo u elektrické skříňky si vezměte opět lucernu a kladivo. Poté vstupte do masivních dveří vpředu.

Emergency Exit

Jděte na konec chodby, vylezte po žebříku nahoru a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář