Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Dark Seclusion

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Ocitáš se v dávných časech sám uprostřed války. Zůstal jsi jako jediný přeživší v podzemním bunkru. Místnosti a chodby jsou kol dokola posety těly tvých bývalých kamarádů. Jsi na konci svých fyzických i duševních sil. Musíš najít co nejrychleji lucernu, aby sis zachoval poslední zbytky zdravého rozumu, které ti ještě zbyly. Vydáváš se na hrůzostrašnou cestu, proti níž i ta nejhorší noční můra je procházka růžovou zahradou. – Dark Seclusion je dost nadprůměrnou záležitostí ze světa Amnesie, ačkoliv se nejedná o příliš známou Custom Story. Už jen umístěním děje je jedinečná a v neposlední řadě hraje roli tísnivá a depresivní atmosféra, extrémní spotřeba oleje a velmi nízká úroveň duševního zdraví, což dokresluje nervy drásající hudba.

STATISTIKY

dokument – 2

olejnička – 33

velká olejnička – 2

křesadlo – 23

Laudánum – 9

Lektvar zdravého rozumu – 7

Main Hub

Podívejte se vlevo a uvidíte mrtvoly svých bývalých kamarádů. Vpravo na stole leží 2 křesadla. Odtahejte na stranu bedny ode dveří a projděte do chodby. Na konci chodby vyjděte po schodech nahoru do osvětlené místnosti. Na stole vlevo leží 2 Laudánum a 2 Lektvary zdravého rozumu, v přihrádce levého psacího stolu je OLEJNIČKA a v zásuvce téhož stolu další křesadlo. Vstupte do pootevřených dveří a projděte do další místnosti. Vlevo na stole leží další OLEJNIČKA a v regálu vpředu je ještě jedna OLEJNIČKA. Dále je na jedné z polic páka, kterou budete za chvíli potřebovat. Vejděte do dveří nalevo od vás a krátká chodba ústí do velké temné místnosti. Na zdi vpravo je díra od pákového mechanizmu. Vložte tam páku, o které jsem se před chvílí zmiňoval, zatáhněte za ni a místnost se rozsvítí. Z druhé strany nedalekého sloupu leží na římse OLEJNIČKA. Poté se dejte do levé části místnosti, kde najdete další OLEJNIČKU. Pokračujte do pravé části místnosti, kde najdete na dalším regálu opět OLEJNIČKU. Dveřmi uprostřed vstupte do malé místnosti s bílým oparem. Z psacího stolu posbírejte lucernu, Key to Armory a ještě jednu OLEJNIČKU. Nyní se vydejte zpět do předchozí místnosti, kde si klíčem odemkněte dveře do další úrovně a poté do těchto dveří vejděte.

Armory

Dejte se nejprve vpravo a vejděte do dalších dveří vpravo. Podlezte pod regálem a zajděte dozadu do uličky mezi regály. Posbírejte z polic 4 OLEJNIČKY, 2 Laudánum, 2 Lektvary zdravého brozumu a 3 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte zpět na začátek. Pokračujte do chodby rovně před vámi a dostanete se na balkón na obrovskou místností s mnoha regály. Na stole vlevo leží dokument Mobilize, OLEJNIČKA a Laudánum. Sejděte po schodech dolů a prozkoumejte police regálů – najdete OLEJNIČKU, Laudánum, Lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Dále v přihrádce levého psacím stolu je další OLEJNIČKA. U stěny je několik prosklených výstavních stolků. V jednom je Key to Library. Přineste si nějaký předmět na rozbití skleněného krytu, abyste mohli předmět sebrat. Dále najdete vlevo dveře vedoucí do malé místnůstky, kde seberte ještě jednu OLEJNIČKU. Vyjděte po nedalekém schodišti, projděte na konec temné chodby a počkejte až monstrum rozbije dveře. Proběhněte zpět na začátek úrovně, klíčem si odemkněte dveře od knihovny a poté do nich vejděte.

Library

Na pravém psacím stolu leží OLEJNIČKA a v přihrádce prostředního je další OLEJNIČKA. Dejte se vpravo, projděte na konec strašidelné chodby a z komody seberte Key to Upstairs. Vraťte se zpět a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Dostanete se do obrovské místnosti s mnoha regály. Na stole uprostřed leží křesadlo, na stole vlevo u zdi Lektvar zdravého rozumu a na jiném stole vzadu další Lektvar zdravého rozumu. Poté zaměřte svoji pozornost na několik výklenků s kancelářskými stoly po levé straně. V prvním výklenku najdete na stole ležet OLEJNIČKU a křesadlo a v třetím další OLEJNIČKU. V jedné z knihoven po pravé straně je zářivá kniha, za níž zatáhněte. Tím si otevřete tajnou cestu v jednom z výše zmiňovaných výklenků. Než se tam ale pustíte, běžte ještě do dveří na konci dlouhé místnosti a z rohu stolu seberte OLEJNIČKU. Na psacím stole pak leží dokument Secret Passage a 3 Laudánum. Vyjděte zpět do velké místnosti a nyní jděte do průchodu vpravo, kde je odsunutý regál. Prozkoumejte výklenek č. 5 a seberte křesadlo, z následujícího seberte OLEJNIČKU a z posledního ještě 2 křesadla. Vstupte do chodby za odsunutým regálem, sejděte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Flooded Offices

Jděte do ohybu chodby, kde můžete z bedny sebrat další lucernu a ze stolku vlevo OLEJNIČKU a křesadlo. Na rozcestí se dejte nejprve vpravo a vstupte do prvních dveří vlevo. Ze stolů seberte OLEJNIČKU a křesadlo a z vrcholu železné skříně ještě VELKOU OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo, za kterými seberte další OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte do posledních dveří v této části chodby. Vlevo leží hned 3 OLEJNIČKY, vpravo v regálu další OLEJNIČKA a v uličce vzadu jsou v jedné polici 3 křesadla. V jiné polici je opět zářivá kniha, za kterou zatáhněte. Vraťte se do chodby a pokračujte zpět na rozcestí odkud se dejte do chodby rovně. V místnosti se sochou anděla je vlevo na stole OLEJNIČKA a dál na prostředním psacím stole další OLEJNIČKA. Za stoly jsou dvoje železné dveře. Jděte do levých a v místnosti posbírejte ze stolů Key to Head Office, OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do místnosti s andělem a poté na začátek úrovně. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a z psacích stolů vpravo seberte 2 OLEJNIČKY. V jiné části místnosti je další stůl a na něm VELKÁ OLEJNIČKA a 3 křesadla. V levém rohu je na stěně páka chráněná skleněným krytem. Rozbijte sklo hozením nějakého předmětu a zatáhněte za páku. Utíkejte pryč z místnosti a na začátek úrovně, kde vstupte do dveří, které vedou zpět do knihovny.

Library

Známou cestou se dostaňte ke schodišti, po kterém sestupte dolů a poté pokračujte ke dveřím do zbrojnice, do kterých vejděte.

Armory

Vstupte do protějších dveří, které vedou do první úrovně.

Main Hub

Dejte se vlevo a jděte do sousední místnosti, kde jste na začátku vyšli z podzemí. Dříve zamčené dveře vpravo jsou nyní odemčené. Vejděte do nich a tím celé děsivé dobrodružství zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář