Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Darkness Insanity

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké lehce podprůměrné hradní dobrodružství ze světa Amnesie, které vám pomůže zabít hodinu času, ale to je tak všechno. Hlubší zážitek nečekejte.

- - - - -

Mansion

Začínáte v ložnici. Z psacího stolu seberte dokument Get out! a ze zásuvek 2 křesadla a nakonec odstraňte ze stěny obraz a seberte lucernu. Vyjděte na chodbu, ze stolku vlevo seberte další 2 křesadla a poté vstupte do protějších dveří. V zásuvkách na zemi se povalí laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu a v zásuvce komody jsou ještě VELKÁ OLEJNIČKA a další 2 křesadla. Vraťte se do chodby a o kousek dál je truhla a uvnitř ní OLEJNIČKA, laudanum, 2 lektvary zdravého rozumu a ještě 2 křesadla. Vejděte do posledních dveří vpravo a vlevo vzadu najdete na polici regálu Office Key. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře naproti. V kanceláři prohledejte zásuvky a najdete Metaldoor Key. Vraťte se do chodby a tímto klíčem si odemkněte železné dveře. Sestupte po schodech dolů do nižší chodby a jděte do dveří vlevo. Vzadu na stoličce leží další lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a nyní vstupte do protějších dveří. Ze skříně, ze které vypadne mrtvola, seberte A Weird Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Projděte do chodby vpravo a vstupte do dveří. Z psacího stolu seberte dokument How to Escape. Poté odstraňte z kouta sudy, odklopte mřížový poklop, slezte po žebříku dolů a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Dungeons

Po stranách jsou dveře cel a jedny jsou zamčené. Za prvními dveřmi vlevo najdete křesadlo; za druhými dveřmi vlevo další 2 křesadla a v kbelíku je Key; za druhými dveřmi vpravo je na stole s mrtvolou laudanum a na zemi ještě jedno křesadlo. Pokračujte na křižovatku chodeb a zahněte vpravo. Vstupte do prvních dveří vpravo a ze stoličky seberte dokument Probably my Last Note. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte další dveře vpravo. Ze země seberte křesadlo, z postele Grid Door Key a z kouta za postelí OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby, jděte na křižovatku a vystoupejte po schodech vpravo. Klíčem si odemkněte mřížové dveře a cesta dál je volná. Za rohem je skříň a uvnitř 2 laudanum. Dejte se nejprve levou chodbou a vstupte do dveří na konci. Z křesla seberte Hollow Needle, vraťte se do chodby a jděte prozkoumat pravou chodbou. Na dveře použijte jehlu z inventáře a v mučírně seberte z panny lektvar zdravého rozumu, ze stolu vlevo dokument At Least! a křesadlo a poté vejděte do dveří vlevo. Ze zásuvek psacího stolu seberte Old Key a 2 křesadla a z polic vpravo další 2 křesadla. Nyní se vydejte zpět ke schodišti a dveře vpravo si odemkněte klíčem. Utíkejte před monstry širokou chodbou vpřed až dorazíte ke dveřím do další úrovně, do kterých vstupte.

Castle

Sestupte po schodech dolů a jděte do dveří vlevo, které vedou do sklepení.

Cellar

Sestupte po schodech dolů a pod schody posbírejte VELKOU OLEJNIČKU, OLEJNIČKU, 3 laudanum, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vejděte do levých dveří a z přihrádky psacího stolu seberte Dangerous Key a dokument Sure...? Vraťte se ke schodišti a klíčem si odemkněte druhé dveře. Jděte vpravo a poté rovně a na konci uvidíte zalígrované dveře. Odklopte závoru a vstupte do místnosti, kde seberte Escape Needle a laudanum. Jděte na poslední rozcestí a zahněte vpravo. V místnosti jděte do další chodby vpravo a doběhněte k žebříku, po kterém vyšplhejte nahoru. Ze země seberte dokument U got the key?, projděte dveřmi, doběhněte na konec chodby a vejděte do dveří.

Castle

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří, které vedou do archívů.

Archives

Dejte se vlevo a vstupte do dveří. V první uličce vpravo je v jedné polici dokument Hello There. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří nedaleko křižovatky chodeb. V zásuvkách komody najdete dokument My Research a lektvar zdravého rozumu a na stolku vlevo 2 křesadla a váček s 10 tolary. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Zajděte do dalších dveří vlevo a z rohu seberte laudanum a další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. V kanceláři odstraňte ze stěny obraz a z výklenku posbírejte Someones Key, dokument My Key...!, OLEJNIČKU a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a nyní se vydejte se zpět do knihovny, kde odemkněte klíčem zamčené dveře. Projděte chodbou a poté vstupte do velké místnosti. Když se podíváte vpravo nahoru, uvidíte plošinu, na kterou je třeba se dostat. Přitáhněte těžkou bednu ke stěně, na ni dejte tak 3 menší bedny, vyskočte na stůl, ze stolu na těžkou bedny a poté po provizorním schodišti vyskákejte nahoru. Zde jsou k sebrání 2 klíče – Key to A Door a Blocked Door Key. Tím druhým klíčem si odemknete dveře, které byly zatarasené bednou. V každém případě máte vše v této úrovni hotové a můžete se vydat zpět do haly.

Castle

Sestupte po schodech dolů a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Ze země seberte dokument Been to the Cellar? a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Woods

Sejděte dolů a vydejte se do lesů, čímž hru zakončíte.

videoukázka

uložené pozice

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář