Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – DIEt Sodapoppin

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Lehce nadprůměrné dobrodružství ze světa Amesie, které se vyznačuje netradičními prvky, což ze hry dělá ne zcela obvyklou záležitost.

- - - - -

Z postele seberte dokument Don't Forget a z truhly OLEJNIČKU. Odstraňte ze stěny obraz a z výklenku seberte lucernu, Hallway Key a 2 VELKÉ OLEJNIČKY. Poté rozbijte nějakým předmětem prosklený výstavní stolek a seberte dokument Hey Virgin. Nakonec seberte z horní zásuvky psacího stolu 2 křesadla. Vyjděte do chodby a na druhém konci je krb, na jehož římse leží další OLEJNIČKA. Vraťte se na začátek chodby a pokračujte do dveří vlevo. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Projděte na konec chodby a poté vejděte dveří do další úrovně.

Na druhé konci místnosti je na dveřích připíchnutý dokument Beware a na komodě vedle leží OLEJNIČKA. Jinak na stole leží Lobby Key. Tím si odemkněte první dveře vpravo a z přihrádky psacího stolu seberte lektvar zdravého rozumu. Vpravo na stěně je obraz, který lze odstranit, a za ním je laudanum. Vlevo od vás je velký regál a na jedné jeho polici leží OLEJNIČKA. Projděte na konec chodby a ze skříně seberte Lobby Key. Vraťte se do velké místnosti a klíčem si odemkněte sousední dveře vpravo. Z výstavního stolku seberte další Lobby Key, vyjděte zpět do velké místnosti a odemkněte si levé protější dveře. Ze skříně vzadu seberte Cellar Key. Při cestě zpět zjistíte, že se tu objevilo několik nových železných skříní. V té první je OLEJNIČKA a v druhé 3 křesadla. Vraťte se do velké místnosti a pokračujte do sousedních dveří vlevo. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Projděte dozadu a u skříně seberte Rusty Key. Objeví se tu monstrum. Cestu zpět vám zahrazují brnění, avšak po chvíli zmizí. Na začátku jděte do dveří vlevo, kde vám opět cestu zahrazují brnění. Se zmizením monstra však zmizí i tato. Vpravo je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Klíčem si odemkněte dveře a vpravo je truhla, ve které je pod lopatkami zahrabán Polarized Key. Odemkněte si jím dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Na zemi vpravo leží 2 laudanum a za sudy vlevo OLEJNIČKA. Jděte chodbou stále rovně a sejděte po schodech dolů do zatopené místnosti. Vzadu leží Cellar Key, který seberte a vydejte se po schodech zpět nahoru. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a nyní vás čeká přeskakování. Doskákejte nejprve na plošinu s pecí a poté musíte po sudech vlevo. Problém je v tom, že některé sudy vaši váhu nevydrží a zřítíte se dolů. Pokud se tak stane, musíte utéct monstrům a dostat se ke schodišti vedoucímu na první plošinu. U posledního sudu skočte na velký vinný sud vlevo a z něj na plošinu. Seberte z truhly Cellar Key a vydejte se zpět na začátek místnosti. Nejlépe to vezměte přeskakováním přes bedny a poté přes zábradlí. V chodbě jděte na poslední křižovatku, kde zahněte vlevo a dveře na konci si odemkněte klíčem. Vzadu na stěně je páka, kterou si odemknete druhé dveře v místnosti. Vzadu pod stolem je pod bednou další Cellar Key. Vraťte se do chodby a nyní se vydejte na první křižovatku. Jděte do chodby vlevo a dveře na konci si odemkněte klíčem. Prohledejte místnost, ale ni nenajdete. Vyjděte zpět do chodby a – ve vzduchu visí hledaný Cellar Key. Pokračujte do protější chodby, kde si klíčem odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte po schodech dolů a jakési monstrum vás shodí dolů. Až se vzpamatujete sejděte dolů a pokračujte do dveří do další úrovně.

Sejděte dolů a přeskočte na padlý sloup vedle schodiště. Seskočte dolů a pokračujte do osvětleného prostoru, kde leží na zemi The King's Warden Key. V chodbě jsou naproti vám dveře a za nimi vyskákejte nahoru a přeskočením se dostanete do prvního sálu. Jděte do pasáže pod zříceným schodištěm, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně.

Propadnete se do země a rozbije se vám lucerna. V tunelu zahněte vlevo a na konci slepé chodby seberte VELKOU OLEJNIČKU, 2 laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na křižovatku a pokračujte druhým tunelem. V místnosti seberte z police lopatu a rozbijte s ní dveře. Musíte do nich několikrát pořádně praštit. Projděte na konec chodby a v místnosti seberte lucernu a ze židle Key. Tím si odemkněte dveře na konci a vejděte do nich.

Z velké bedny seberte 2 laudanum a poté vstupte do dveří vlevo. V místnosti seberte ze stěny dokument Donation, ze země dole 2 lektvary zdravého rozumu a poté posbírejte 20 měšců s 50 tolary, 18 váčků s 25 tolary a 65 váčků s 10 tolary. Po sesbírání peněz najdete na zemi také The Key to the Dubai. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Před vámi je chodba se skříněmi po stranách. Poté přijdete do místnosti, kde jsou na stěně tři páky. Můžete všechny páky vyzkoušet, avšak je to smrtící past. Z druhé strany je další páka, za kterou zatáhněte, a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Ze země seberte VELKOU OLEJNIČKU. Pokračujte do dveří rovně před vámi. V místnosti seberte ze skříně další VELKOU OLEJNIČKU a ze zásuvek 2 laudanum a křesadlo. Vraťte se do chodby a nyní se dá jít dál dvěma způsoby. Jedny dveře vedou nad schodiště (tam zatím nechoďte) a druhé do krátké spojovací chodbičky. Zde se propadnete do chodby, kde je vše vzhůru nohama. Vyskočte do chodby a nyní musíte dopravit 2 žebříky na opačný konec chodby a umístit je u velkých beden. Po jednom žebříku vyskákejte nahoru, druhý si vytáhněte za sebou, opřete ho o další bednu a pak vyskákejte až nahoru. Na konci chodníku leží Tarnished Key. Seskočte dolů na nižší chodník a v jedné ze skříní je křesadlo. Na konci jedné větve chodníku je orlí socha, která má v tlamě Relic Key. Vydejte se po chodnících na konec, přeběhněte krátký úsek vodou, projděte do chodby nahoře a poté se ve spojovací chodbě znovu propadnete dolů. Dveře si odemkněte klíčem a dostanete se do místnosti se schodištěm. Vyjděte nahoru, na dveře na konci použijte klíč a vejděte do nich.

Jděte do chodby pod schodištěm a zajděte do místnosti vlevo. Zatáhnutím za páku odstraníte z chodby vodu a zároveň zmizí i mříž. V zatopené místnosti je vpravo vězeň, který máte v rozkroku Lobby Key. Vraťte se do haly, vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Následujcí dveře vás odhodí zpátky do haly a nárazem vyrazíte protější dveře. Pokračujte do druhých dveří vpravo, kde najdete v přihrádce psacího stolu OLEJNIČKU. Vyjděte z místnosti a jděte do dveří naproti. Vpravo na konci místnosti je oheň, u kterého by se vám měla objevit na obrazovce zpráva „Behind the Altair...“ Vyjděte z místnosti, odtáhněte na stranu koberec, který je na zemi za visící mrtvolou a slezte dolů. Z druhé strany leží 2 laudanum a 3 lektvary zdravého rozumu. Pak už jen stačí vejít do dveří do další úrovně.

Projděte na druhý konec nádherného orlího sálu, kde se vám hra zasekne. Když vydržíte několik minut čekat, budete poté odměněni závěrečnými titulky.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář