Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Disponentia

Autor návodu-MichalPaclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Velice krátká, avšak podle mého názoru velice povedená konverze hry Amnesia: The Dark Descent, která v sobě kombinuje prvky Amnesie a Penumbry a přináší i leccos nového. Vaším úkolem bude uniknout z hrůzostrašného domu a dostat se ven na pobřeží.

STATISTIKY

Documents – 3

Oil – 7

Barrel of Oil – 1

Tinderbox – 13

Laudanadanum – 8

Sanity Potion – 4

Disponentbostaden

Běžte k psacímu stolu seberte z něj dokument Thursday. September 6th 2012. Ze spodní zásuvky si vezměte Laudanadadum. Ze zásuvky komody vpravo seberte Tinderbox a poté přejděte k železné skříni vpravo, ze které seberte OIL a další Tinderbox. Nedlaeko jsou troje dveře. Za dveřmi vlevo a vpravo jsou skladištní komory. V té pravé je na vrcholku regálu další Laudanadadum; v té levé je v koutě OIL, na vrcholu regálů ještě jedno Laudanadadum a v polici vpravo Sanity Potion. Vraťte se zpět do haly a vpravo od železné skříně jsou dveře na toaletu, kde leží ve skříňce další Laudanadadum. Další dveře vedou do podlouhlé místnosti. Na věšáku vlevo jsou Key 2B a hned vedle Key 2C. V nedalekém psacím stole je OIL a v sousedním vlevo Sanity Potion. Prozkoumejte skříň a seberte z ní 2 Sacks with 25 Thalers a také Pouch with 10 Thalers. V koutě je televize, která se spustí. Postava ve videu vypadá jak Alma z F.E.A.R.a. Pokračujte do sousední místnosti. Vlevo je regál, po kterém se dá vylézt jak po žebříku. Na vrcholu seberte Tinderbox. Slezte opět dolů a o kousek dál je stůl, pod kterým leží OIL. V další místnosti je psací stůl, v jehož přihrádce je další Tinderbox. Pokud půjdete dál vrátíte se opět do vstupní haly. Vlevo od schodiště je vchod do malé místnosti, ke je v komodě Tinderbox. Vraťte se do haly a můžete se jít podívat ještě do jedné místnosti vpravo, kde uvidíte opět... – Ona je to asi opravdu Alma! Jděte zpět do haly a vyjděte po schodech nahoru. V místnosti u zdi jsou tři truhly – v pravé jsou 2 Sacks with 50 Thalers, Laudanadanum, Sanity Potion a Tinderbox, v prostřední je další Laudanadanum a Pouch with 10 Thalers a v levé je OIL. Pokračujte dál do hloubky místnosti. Vstupte do postranní místnosti vpravo a ze zásuvky psacího stolu seberte Tinderbox. Vlevo vzadu vedle psacího stolu je další OIL. Vraťte se zpět do velké místnosti a dejte se vpravo. Dojdete k dveřím zamčené na těžkou padací závoru. Vlevo visí na stěně dokument Seclusion.

Celý popis výše je soustředěn na posbírání co nejvíc předmětů ve volně přístupných prostorách bez řešení adventurní náplně. Určitě je lépe si všechno pečlivě projít a okouknout, protože později se budete v domě lépe orientovat. Takže pokud jste skončili prohlídku domu v druhém podlaží vraťte se ke schodišti a vyjděte nahoru do třetího podlaží. Vzadu je několik zamčených dveří. Ke dveřím 2B a 2C jsme už sebrali klíče dole z věšáku. Nejprve tedy odemkněte klíčem pokoj 2B a vstupte. Běžte k posteli a prospíte se. Budou se vám zdát podivné sny.

Vstaňte z postele a z komody seberte Crowbar. Odstraňte obraz ze stěny a z výklenku seberte Laudanadanum a Sack with 50 Thalers. Jděte do dveří vlevo a zpod stolu seberte Tinderbox a vzadu z podlahy další Tinderbox. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte pokoj 2C. Tam sice nic není, ale alespoň budete mít pokoj zpřístupněný. Vyjděte ven a pomocí páčidla vylomte dveře pokoje 2A. V levé části místnosti je skříňka a v ní OIL. Poté vejděte do dveří vpravo a vzadu seberte Lantern a vlevo Empty Bottle. Láhev použijte na sud s kyselinou a získáte Bottle of Acid. Vyjděte z místnosti a vydejte se zpět ke schodišti. Sestupte o podlaží níž a pokračujte ke dveřím zamčeným na závoru. Použijte na závoru kyselinu z inventáře (konkrétně na zarážku na pravé straně závory) a cesta dál je volná. Vpředu jsou dvě skříně. V té pravé je malá truhla a uvnitř Laudanadanum a Sanity Potion. Běžte na druhou stranu místnosti a zvedněte telefon. Poté se zaměřte na elektrické skříňky vlevo od vás. V levé skříňce jsou 4 tlačítka, která postupně všechny stiskněte. Poté zatočte v pravé skříňce klikou až nadoraz a tím zapnete elektřinu. Sejděte po schodech dolů do spodního podlaží a ve velké místnosti jsou vyražené dveře od sklepa.

Sejděte po schodech dolů a jděte vlevo do místnosti, kde je velká bedna. Z bedny seberte Dynamite, vpravo vedle jsou 4 křesadla a v koutě BARREL OF OIL (10% lucerny). Běžte zpět ke schodišti, kde je vlevo děravá zeď. Použijte na ni dynamit, zapalte ho a běžte se ukrýt. Proskočte dírou ve zdi a dostanete se do napůl zatopené strojovny. Sejděte po schodech dolů a na druhé straně jsou osy pro 3 ozubená kola. Vedle seberte dokument Machinery. Kola umístěte v tomto pořadí: jako první kolo, které je nahoře na trubce (vylezte po žebříku ve středu místnosti a dole na potrubí ho uvidíte); jako druhé kolo, které je ve výklenku kousek vpravo od stroje; jako poslední ozubené kolo, které je pod schody. Pomocí několika pák po stranách místnosti musíte dosáhnout napětí, které máte uvedené v posledním dokumentu. Pozice pák jsou očíslované, takže je to velice jednoduché. Poté zatáhněte za páku vpravo od ozubených kola padací mříž se otevře. Než odejdete tak nahoře nad žebříkem leží na bedně Laudanadanum. Projděte pod padací mříží a pokračujte až na konec chodby, kde vstupte do dveří do další úrovně.

Outside

U velkého bílého balvanu seberte ze země Hammer. Vlevo je zamčená branka. Nedaleko se povalují dvě dlouhá prkna. Umístěte je u pravé strany plotu. Poté postupně sesbírejte po blízkém okolí 4 prkna a umístěte je mezi dvě dlouhá prkna. Tím si vytvoříte provizorní žebřík, po kterém poté přelezte přes plot. Vlevo uvnitř psí boudy je Picking Knife. Tím si odemkněte dveře na druhé straně, zabouchněte za sebou, aby na vás nemohli psi, a utíkejte stále vpřed. Jděte k domku vpravo a tím hru zakončíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář