Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Don't Look Back

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké průměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které obsahuje pár zajímavých adventurních puzzlů a netradičních prvků.

- - - - -

Na zemi v trávě leží lucerna. V chodbě leží v louži vpravo Random Key. Až se před vámi začne monstrum probourávat dveřmi, jděte zpět a poté vlevo. Vyjděte po točitém schodišti a vzadu dole ve spodní přihrádce regálu na láhve jsou 3 křesadla. V jedné skříni vpravo je mrtvola a zde leží v levé části skříně další křesadlo. Klíčem si odemkněte levé dveře. Vzadu seberte z nástěnky 12 Closet Key's a z kouta OLEJNIČKU. Jděte zpět do chodby dolů a dejte se vpravo. V malé místnosti najdete na stole Inner Dungeon Key, dokument End of the Road, 2 OLEJNIČKY a 7 křesadel. Vyjděte zpět po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Za dveřmi je schodiště a pod ním leží další OLEJNIČKA. Jděte dolů a na konci jsou vrata. Jen jeden z klíčů, které jste sebrali, by měl být ten správný. Mně fungoval hned první, který jsem zkusil, ale možná to byla jen náhoda.

Otočte se čelem vzad a seberte z koutů OLEJNIČKU a křesadlo. Jděte do místnosti vpravo, která je vzhůru nohama. Vraťte se do chodby a pokračujte do místnosti naproti, která je stejná, ale ve správné poloze. Na psacím stole vpravo leží OLEJNIČKA, v přihrádce jsou 3 křesadla a v horní zásuvce další 2 křesadla a na pianě další OLEJNIČKA. Nyní musíte umístit celkem 15 předmětů přesně tak jak je to v místnosti vzhůru nohama. Je to jednoduché, protože s ostatními předměty nelze pohnout. Nejprve vyházejte bedničky ze skříně a poskládejte je na stoly tak jak je to v druhé místnosti. Poté umístěte židli na své místo na zemi, následně sundejte židli ze skříně a dejte ji na jednu z hromad beden a nakonec sejměte přilbu brnění a dejte ji na své místo v regálu s knihami. Vyjděte do chodby a na zemi leží páčidlo. Musíte jím vylomit dveře vlevo, avšak holýma rukama to nedáte. Uchopte nedaleký kámen a pořádně jím do páčidla praštěte. Jde dost špatně, ale věřím, že to nakonec dokážete. Až budete mít dveře vypáčené seberte ze země opět páčidlo. Poté projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Na vrcholu schodiště seberte ze země Cabinet Key, sestupte dolů a jedinou možnou cestou dojděte až na hřbitov. Hned za ním jsou za vchodem vpravo OLEJNIČKA a křesadlo a vlevo další OLEJNIČKA. Navíc vlevo pod závalem jsou další 2 křesadla. Pokračujte na rozcestí, kde leží na zemi OLEJNIČKA. V následujícím bludišti se držte stále vlevo, abyste nezabloudili. Na slepém konci seberte OLEJNIČKU, ze skříně na jiném slepém konci další OLEJNIČKU. Na dalším slepém konci najdete za bednou opět OLEJNIČKU a na následujícím konci je další OLEJNIČKA ve skříni, kterou si však nejprve musíte odemknout naposled sebraným klíčem. Poté se dostanete ke dveřím. Ještě do nich nechoďte a pokračujte dál chodbami vlevo. Dojdete k ještě jedné skříni, ve které je opět OLEJNIČKA. Vraťte se ke dveřím a vstupte do místnosti, kde leží na psacím stole dokument Hiding Evidence a křesadlo, v zásuvce 2 OLEJNIČKY a v přihrádce 2 laudanum, lektvar zdravého rozumu a další křesadlo. V truhle vpravo najdete další 2 OLEJNIČKY a ještě 2 křesadla. Za bednami vpravo je páka, za kterou zatáhněte. Projděte do tajné pasáže a tím hru zakončíte.

čeština

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář