Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Dům stínů

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Další české DLC ze světa Amnesie začíná opět klasicky – vstáváte v noci, protože jste zaslechli podezřelý hluk a jdete prozkoumat jeho původ. Budete vtaženi do hrůzostrašného světa, ze kterého budete muset najít cestu ven. Velice se podobá jinému českému DLC jménem Noc hrůzy, takže předpokládám, že je od stejného autora. Ve srovnání s Nocí hrůzy se mi zdá o trochu kratší. Hra ale vůbec celkově působí dojmem jisté nedotaženosti nebo uspěchanosti. Každopádně snaha se také počítá a vyloženě špatná Custom Story to není. Měl jsem možnost vidět mnohem horší, mezi nimiž jednoznačně kraluje totální paskvil jménem Hotel Brennenburg.

STATISTIKY

Vedlejších předmětů mnoho není, ale vzhledem k délce hry a jednoduché adventurní náplni toto ani nevadí, protože hrou prolétnete velice rychle. Takže veškeré předměty zcela dostačují. Pouze dokumenty úplně chybí.

příběhový předmět – 10

předmět získaný kombinací – 1

olejnička – 3

sud s olejem – 1

křesadlo – 16

laudanum – 3

lektvar zdravého rozumu – 2

Dům

Začínáte v ložnici. Slezte postele a z komody vlevo si seberte klíč od obýváku. Na stole vpravo je lucerna. Projděte dveřmi na potemnělé schodiště a vystoupejte po něm nahoru. Skrz okno uvidíte monstrum, které bloudí okolo domu. Na stole vpravo ve vzdáleném rohu leží křesadlo. Vstupte do dveří vpravo a sejděte po schodech dolů. Dveře vlevo si odemkněte klíčem. Z přihrádky psacího stolu seberte křesadlo. Hned vedle stolu vlevo je regál a na jedné jeho horní polici je olejnička. Ze stolu vlevo seberte klíč od pracovny. Vyjděte zpět na chodbu a odemkněte si druhé dveře. V pracovně jsou dva regály a v nich 2 křesadla. Otevřte dvířka kamen a najdete ještě jedno křesadlo. Vlevo jsou dva prosklené stolky a v nich laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vezměte si nějaký předmět a roztřískejte jím skleněné kryty stolků, abyste se k předmětům dostali. Poté seberte z psacího stolu klíč a vraťte se po schodech nahoru. Vstupte do dveří vpravo a sejděte po schodech dolů ke vchodovým dveřím, které si odemkněte klíčem.

Vesnice

Jste ve vesnici, kde hoří spousta pochodní. Tady nic zajímavého k vidění není, takže jen projděte mezi domy na druhou stranu a vstupte do dveří, které vypadají jakoby vedly nikam.

Laboratoř

Vstupte do levých dveří, za kterými je laboratoř. Z pravého stolu seberte nádobu a na prostředním stole je na stojanu nad kahanem olejnička. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří hned naproti. Z regálu seberte 2 křesadla. Vpravo na stolku leží dutá jehla. Vyjděte zpět do chodby a použijte jehlu na další dveře vlevo. V polici regálu je křesadlo. Vpravo od regálu je stojan na vinné láhve, ve kterém najdete laudanum. Dole v polici pod stojanem je další křesadlo. Použijte nádobu z inventáře a použijte ji na vinný sud. Tím se napijete a můžete konečně odejít. Vstupte do posledních dveří vpravo, projděte chodbou osvětelnou svíčkami a poté budete zajati monstry.

Vězení

Probíráte se ve vězeňské cele. Z malého stolku seberte křesadlo. Vyjděte ven a na rozcestí chodeb se dejte vlevo. Po pravé straně je vchod do jedné cely, kde je vpravo na stole jen křesadlo. Pokračujte na konec chodby a dveřmi projděte do další mnohem širší chodby. Dveře naproti jsou zamčené, takže se dejte vlevo. Vstupte do dveří vlevo, kde se setkáte s Alexandrem, který po vás bude chtít splnit několik úkolů. Váším prvním úkolem bude najít kyselinu. Seberte si 1áhev, kterou vám věnoval Alexandr. Nyní se známou cestou vraťte do vězení až na první rozcestí, kde jste vyšli z cely. Dejte se vlevo a dojdete ke dveřím, které byly předtím zamčené a nyní jsou už odemčené. Projděte dveřmi do úzké chodby, kde jsou po stranách malé cely. V druhé cele vlevo je křesadlo, v druhé vpravo lektvar zdravého rozumu, v třetí vpravo je dřevěné panně klíč od kuchyně. Vraťte se do široké chodby a klíčem si odemkněte dveře přímo naproti. Vlevo z regálu seberte 2 křesadla, z druhé strany regálu je v jedné polici laudanum a vpravo v koutě je sud s olejem, který vám tentokrát doplní 50% lucerny. Nakonec použijte sklenici z inventáře na sud se zelenou tekutinou a získáte nádobu s kyselinou. Vraťte se za Alexandrem a dejte mu kyselinu. Váším dalším úkolem bude najít část koule ve vodárně. Vyjděte z místnosti a vstupte do dveří vpravo.

Hlavní hala

V této hale nic moc zajímavého není. Do vodárny se jde vlevo a po schodech dolů.

Vodárna

Vstupte do místnosti, ze které vedou dál dvoje dveře. Levé jsou zatím zamčené, takže vstupte do pravých. V nejzadnější místnosti je na sloupu klíč. Přistavte si nějakou bednu nebo si povyskočte a seberte ho. V tom okamžiku však začne útočit vodní příšera. Vraťte se do první místnosti a klíčem si odemkněte dveře naproti. Z regálu vlevo seberte olejničku, z dalšího regálu dál vpravo seberte část koule a z malého regálku vlevo od toho kde byla koule seberte ještě 2 křesadla. Známou cestou se vraťte za Alexandrem a dejte mu část koule. Za to od něj dostanete klíč od východu. Vyjděte z místnosti a jděte zpět do hlavní haly.

Hlavní hala

Klíč tedy máte, takže už vás nic nedrží na tomto zpropadeném místě. Vyjděte po schodišti vpravo, klíčem si odemkněte dveře a vstupte.

Dům

Probouzíte se doam na posteli. Snad to byl celé jen sen? Slezte z postele a nábytek neprohledávejte. Stejně byste nic nenašli. Jděte známou cestou do chodby, kde za oknem opět u vidíte monstrum a... Co myslíte že se stane? Zahrajte si toto DLC a uvidíte sami.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář