Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Escape from Brackenburg

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o další velice povedené „hradní“ doborodružství ze světa Amnesie, které se v mnohém přibližuje základní hře. Délka hry je také poměrně slušná, takže pokud ji hrajete poprvé, určitě ji nedohrajete za pár hodin. Přiběh začíná klasicky – probouzíte se a nic si nepamatujete.

STATISTIKY

Vedlejších předmětů je trochu méně než průměrně, ale úplný nedostatek jich není. Křesadel je snad až příliš mnoho. Na druhou stranu úrovně jsou dost rozlehlé a hledání předmětů tudíž zabere dost času, takže pokud nejste v tomto směru pečliví, mohou být pro vás všechny předměty nedostačující. Zajímavostí je, že k lucerně se dostanete až někdy v třetině hry, takže do té doby se budete muset spoléhat jen na své oči. Hra hodně staví na příběhu, díky čemuž je ve hře velké množství dokumentů.

příběhový předmět – 23

předmět získaný kombinacemi – 2

dokument – 23

olejnička – 12

velká olejnička – 1

křesadlo – 56

laudanum – 7

lektvar zdravého rozumu – 5

Nightmare

Na začátku hry se jste v noční můře. Nejprve před sebou uvidíte mučírnu a hromady mrtvých těl a poté bude zavřeni do dřevěné panny. Nakonec se octnete v jakési chodbě. Běžte stále vpřed. Bude vás pronásledovat monstrum. Cesta je vždy jediná možná. Některé dveře jsou zamčené, ale snadno zjistíte které jsou které. Na konci vběhněte do masívních dveří.

Wake

Procitáte z hrozného snu. Nevíte kdo jste a kde jste. Ze stolu seberte dokument The Amnesia Potion. Dveřmi vpravo vyjděte z místnosti a jste ve velké hale. Nejprve jděte po schodech nahoru a dveřmi vstupte do místnosti. Ze zásuvky psacího stolu seberte křesadlo. Vraťte se do haly, sejděte po schodech dolů a poté vlevo po dalších schodech. Dveře po stranách jsou zamčené, takže vstupte do dveří na konci. Vstupte do tmavého vchodu naproti. V malé temné místnosti si seberte z druhého regálu vlevo křesadlo. Dveře se za vámi zabouchnou a zamknou. Naštěstí za nějakou dobu se zase odblokují, takže budete moci vyjít ven. Na chodbě se dejte vpravo a dojdete k točitému schodišti, po kterém sestupte do mezipatra. Vstupte do dveří vpravo a z regálu v pravém zadním rohu seberte další křesadlo. Vraťte se na schodiště, sejděte až úplně dolů a dejte se jedinou možnou cestou chodbou vpřed až dojdete k masívním dveřím, které vedou do další úrovně.

West Wing

Vlevo se můžete podívat skrz mříž v podlaze a dole uvidíte procházet se monstrum. Jděte chodbou vpřed a vejděte do prvních dveří, které uvidíte. Z psacího stolu seberte dokument Michael's Diary, June 15th 1839. Vyjděte zpět na chodbu a pokračujte dál chodbou. V první knihovně vpravo je v jedné polici vysoko nahoře křesadlo. Zkuste jít dál chodbou, ale vrata se vám zabouchnou před nosem. Na druhou stranu se zase zpřístupní postranní dveře. Projděte jimi a a na konci chodby sestupte po schodech dolů. Za dveřmi vlevo je jen zával, takže pokračujte k dalšímu schodišti, po kterém rovněž sejděte. Vlevo je zamčená mříž vedoucí na jakýsi most. Vpravo jsou další schody dolů, po kterých taktéž sestupte. Pokračujte dál klikatou chodbou a na jejím konci vstupte do dveří, které vedou do vstupní haly.

Entrance Hall

Vstupte do dveří vpravo a octnete se ve velké a překrásné hale. Vrata vlevo jsou vaší cestou z tohoto hrozného místa. Avšak je asi jasné, že dosáhnout toho nebude vůbec lehké. Vyjděte po schodech nahoru. Na ochozech je několik zamčených dveří, do kterých se v tuto chvíli nedostanete. Za fontánou je truhla a v ní velká olejnička, lektvar zdravého rozumu a 4 křesadla.

East Wing

Vstupte do dveří vpravo a v malé místnosti prozkoumejte přihrádku psacího stolu – najdete laudanum. Vraťte se do chodby a vejděte do druhých dveří vlevo. Vpravo za piánem je regál a v jeho horní polici jsou 2 křesadla. Vyjděte do chodby a z opodál stojící komody si vezměte křesadlo. Dejte se levou chodbou a na konci chodby jsou dvoje zamčené dveře. Pak jsou tu vpravo jedny odemčené. Za nimi je místnost s neuspořádanými regály. Projděte mezi regály až na konec, kde je na zdi klika, kterou otočte až nadoraz (musíte uslyšet cvaknutí). Vracejte se zpět, ale začnete trpět halucinacemi. Dojděte až k místu, kde leží na zemi obraz zrůdy. Poté se přenesete zpět do reálu. Vyjděte z místnosti ven. Dveře na konci chodby vpravo, které byly předtím zamčené, jsou nyní přístupné. Vstupte do malé místnosti a z truhly vlevo si vezměte olejničku. Z psacího stolu seberte dokument November 17th 1838 – Human Pain Threshold. Vvraťte se zpět do chodby a dejte se na její opačný konec, kde vyjděte po schodech nahoru. Vstupte do dveří vlevo a z regálu si vezměte křesadlo. Vraťte se do chodby a vejděte do dveří vpravo. Z první knihovny vlevo seberte lektvar zdravého rozumu a ze stolu vpravo další křesadlo. Vyjděte opět do chodby a jděte do dveří na konci chodby. Ze zásuvky psacího stolu si vezměte opět křesadlo. Otevřte skříň, ve které je další klika. Zatočte klikou dokud neuslyšíte známé cvaknutí. Vraťte se do chodby do místa, kde jste do chodby poprvé vstoupili. Po pravé straně jsou nově odblokované dveře. Sestupte po schodech dolů a vejděte do pravých dveří. V místnosti seberte ze stolu vpravo křesadlo a poté další křesadlo ze stolu vpravo. Najednou se ozve rána. To se druhé dveře v chodbě odblokovaly (tedy spíš do nich někdo udělal díru). Vstupte do těchto dveří a po chvíli se bude chodba rozdělovat. Vstupte do dveří vlevo a ze stolu seberte křesadlo. Vlevo si můžete odblokovat dveře zaházené bednami, ale ty stejně vedou do místnosti, ve které nic není. Vyjděte z místnosti a nyní jděte do pravé chodby. Vstupte do místnosti, kde z přihrádky psacího stolu seberte olejničku. Vzadu odtrhněte ze stěny obraz a z výklenku za obrazem seberte páčidlo. Všimli jste si v chodbě dveří zatlučených prkny? Právě na tyto dveře použijte páčidlo a vstupte do malé místnosti, kde seberte ze země An Unmarked Key. Ten je od dveří na levém konci chodby. Odemkněte dveře klíčem a vstupte. Octnete se v široké chodbě. Vejděte do dveří hned naproti a po schodech sestupte do sklepa. Na konci chodby ze stolu seberte zrezivělý klíč. Vraťte se po schodech nahoru, jděte vlevo ke schodišti a vstupte do dveří pod schody. Z knihovny vpravo seberte křesadlo. Před vámi jsou dveře zamčené na závoru. Na závoře je dokument Temporary Closure Notice. V každém případě tudy se zatím dál nedostanete, takže vyjděte z místnosti a dejte se po schodech nahoru. Na dveře na konci chodby použijte klíč z inventáře a vstupte.

Old Castle

Jděte na rozcestí chodeb a dejte se vpravo. Vpravo jsou vyražené dveře. Vstupte do místnosti a z psacího stolu seberte dokument Michael's Diary – July 7th, 1839, z přihrádky si vezměte křesadlo a v zásuvce je ještě laudanum. Vraťte se do chodby a dejte se přes křižovatku chodeb na druhou stranu. Dveře vlevo vedou do menší potemnělé haly, kde je jen vlevo dole pod schody v regálu křesadlo. Projděte dveřmi na konci chodby a dostanete se do další chodby. Jedná se o okružní chodbu, ale ta je v jednom místě zavalená. Dejte se chodbou vpravo směrem k temnému vchodu. Vlevo u závalu leží olejnička. Sejděte po schodech dolů a dostanete se do dalšího komplexu chodeb. Nejprve jděte rovně a vlevo, kde jsou vlevo nenápadné dveře vedoucí do malé místnosti, kde seberte křesadlo. Vraťte se zpět na rozcestí pod schody a nyní se dejte vlevo. Brzy dorazíte na místo, kde uvidíte velké bedny. Zde seberte ze země další křesadlo a z bedny olejničku. Jděte dál a po levé straně narazíte na zamčené dveře. Nyní se musíte vrátit po schodech nahoru a vpravo v místnosti leží obrovská zkrvavená palice. Kromě toho na stole leží dokument Drinking Past Midnight. Musíte palici donést ke zmíněným zamčeným dveřím a prohodit ji skrz. Abyste se nezdržovali, házejte si palici před sebou. Až si místnost zpřístupníte ze stolu vpravo seberte dokument January 21st, 1839 – Preliminary Findings a z jiného stolu vlevo Parlor Key. Vraťte se chodbami ke schodišti, vyjděte nahoru a vlevo jsou dveře, které si odemkněte klíčem. Na zemi se povaluje několik prázdných lahví. Pod jednou z nich leží East Corridor Key. Vyjděte z místnosti, projděte skrz místnost, kde jste sebrali palici, a na druhé straně v chodbě jsou dveře, které si odemkněte klíčem, který byl pod lahví. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří, které vedou do rezidence.

Residence

Vyjděte do haly se schodištěm. Vlevo na konci jsou dveře zajištěné závorou a na nich je dokument Temporary Closure Notice. Vystoupejte po schodech nahoru a vstupte dveřmi do dlouhé chodby. Na rozcestí chodeb pokračujte rovně a vstupte nejprve do levých dveří. V malé místnosti je v zásuvce psacího stolu křesadlo. Z místnosti vedou ještě další dveře do malé ložnice; tam ale nic zajímavého není. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří, které vedou do malého skladiště. Z regálu vpravo seberte další 2 křesadla a ze stolu v levém zadním rohu ještě jedno křesadlo. Vraťte se na chodbu a jděte zpět na rozcestí, kde se dejte vlevo. Vstupte do dveří vlevo a vzadu z krbové římsy seberte opět křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Vstupte do druhých dveří vpravo a z krbové římsy seberte další křesadlo. Hned vpravo od krbu je na vysoké polici knihovny ještě jedno křesadlo. Projděte druhými dveřmi a jděte vlevo do postranní místnůstky, kde z psacího stolu seberte dokument Diary of John Edwards, Servant to the Earl. Vraťte se průchodem mezi knihovnou a stěnou zpět a vyjděte zpět do chodby. Vraťte se na rozcestí chodeb a dejte se opět vpravo. Chodba vedoucí dál byla předtím zastavěná brněními, ale ta už tu naštěstí nejsou. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Vlevo jsou dveře vedoucí do východní haly, ale tam zatím nechoďte. Dejte se chodbou vpravo a vstupte do druhých dveří vlevo. V místnosti seberte ze stolu VIP Room 1 Key a také dokument Michael's Key. Nyní se vraťte známou cestou do první chodby. Zde jsou po pravé straně zamčené dveře, ke kterým pasuje právě tento klíč. Projděte do místnosti a dalšími dveřmi vpravo vstupte do ložnice. Ze stolku vlevo seberte dokument Michael's Diary – July 8th, 1839 a také lucernu. Konečně! Z malé truhly vzadu seberte olejničku, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Nakonec odtrhněte obraz ze stěny a z výklenku seberte East Hall Key. Vyjděte do chodby, jděte vlevo a stále rovně. Obklíčí vás brnění a srazí na zem. Až se proberete projděte na konec chodby a vlevo sejděte ke dveřím do další úrovně. Použijte na dveře klíč a vstupte.

East Hall

Ve východní hale nic zajímavého není a ani zde nic nelze sebrat. Jedinou možnou cestou scházejte po schodištích dolů až dorazíte ke dveřím, které vedou do skladu.

Storage

Ve sklepě je několik velkých místností, které zároveň slouží jako rozcestí. Jděte nejprve vpravo a vstupte do dveří po levé straně. Projděte místností a poté do dalších dveří. Pokračujte temnou chodbou a na konci vstupte do dalších dveří. V následující místnosti najdete Walkway Key. Známou cestou se dostaňte do velké podzemní místnosti, jděte vpravo a na dveře použijte klíč. Vyjdete na jakémsi ochoze. Projděte vpravo na konec ochozu a z regálu seberte dláto. Vraťte se ke dveřím a projděte zpět do velké místnosti. Nyní se dejte vpravo a sestupte po schodech dolů. Vstupte do prvních dveří vlevo a ze stolu seberte dokument Michael's Diary – July 14th, 1839. Vyjděte z místnosti a pokračujte dál vlevo. Před vámi je řada vinných sudů. Vstupte do dveří vlevo a sejděte po schodech dolů ještě hlouběji do sklepa. Dveře za vámi někdo zabouchl a postavil něco za ně, abyste je nemohli otevřít. Na rozcestí se dejte vlevo a poté ještě jednou vlevo. Nad vámi je žebřík a nad ním dřevěné stěna. Toto je vaše cesta ven, avšak nejprve je zapotřebí odstranit dřevěnou zábranu. Držte se dál vlevo, abyste se neztratili a vyjděte po schodech nahoru. Vlevo na římse je za bednami křesadlo. Na konci chodby vstupte do dveří, které vedou do malé komory. Vpravo za bednami je další křesadlo a vzadu na stěně je páka, za kterou zatáhněte. Tím jste si odblokovali dřevěnou zábranu. Zatím však po žebříku nelezte, ale jděte zpět na první křižovatku chodeb. Pokračujte rovně a na konci vstupte do osvětlených pootevřených dveří. Na regálech vpravo jsou 2 křesadla a na dalším regálu vlevo je další křesadlo. V truhle vlevo vzadu najdete laudanum a lektvar zdravého rozumu. V horní polici regálu vlevo nad truhlou je kladivo. To můžete rovnou spojit v inventáři s dlátem a získáte tak kladivo a dláto. Vyjděte zpět do chodby a vracejte se na křižovatku. Těsně před křižovatku je ještě jedna nenápadná odbočka vpravo. Dveřmi na konci této chodby vstupte do místnosti, kde najdete olejničku. Nyní už tedy můžete jít k žebříku a vylézt po něm. Běžte vpravo a jste opět u vinných sudů, kde jste předtím zahýbali vlevo. Nyní jděte vpravo a nedaleko je psací stůl, ze kterého seberte dokument Diary of James Edward, Storage and Cellar Keeper. Z přihrádky seberte 2 křesadla. Pokračujte až na konec, kde použijte kladivo s dlátem na dveře. Tím si dveře zpřístupníte. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří, které vedou do vinného sklepa.

Wine Cellar

Jděte na rozcestí a před vámi jsou zamčené dveře, do kterých se musíte nějak dostat. Nejprve se dejte vlevo. Projděte uličkou mezi vinnými sudy a za nimi vlevo je stůl, ze kterého seberte křesadlo a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na rozcestí a pokračujte rovně. Dojdete na další rozcestí. Pravá chodba je zavalená, takže tam smysl chodit nemá. Dejte se tedy vlevo a vstupte do dveří po pravé straně. Z bedny, na které hoří svíčka, seberte křesadlo. Vraťte se na chodbu a pokračujte dál. Brzy dojdete na další rozcestí, kde se dejte vlevo. Projděte po ochoze a vstupte vlevo do nevelké místnosti. V regálu vpravo vzadu je křesadlo a v dalším regálu vlevo je ještě jedno křesadlo. Vraťte se známou cestou na rozcestí a pokračujte rovně do osvětleného vchodu. Ten vás dovede do velké podlouhlé místnosti. Vstupte do prvních dveří vpravo a z regálu seberte 2 křesadla. Vyjděte zpět do velké místnosti a dejte se vpravo na konec, kde vstupte do dveří. V místnosti je na vrcholu beden křesadlo. Další křesadlo je zastrčené v jedné z přihrádek na vinné lahve. Vraťte se zpět do velké místnosti a sestupte vpravo po schodech dolů. Octnete se v další velké místnosti. Na zídce je křesadlo a vzadu z psacího stolu seberte Storeroom 3 Key a také dokument Michael's Diary – July 18th, 1839. V zásuvce je ještě jedno křesadlo. Nyní se vraťte po schodech nahoru a kousek vlevo naproti jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíčem. V místnosti vedle mrtvoly leží Earl's Chamber Key. Prohledejte ještě polici vpravo vzadu a seberte páčidlo a křesadlo. Vyjděte z místnosti a nyní jděte na první rozcestí, kde jsou zamčené dveře. Vylomte je páčidlem a vyjděte po schodech nahoru. Nyní vás budou pronásledovat monstra, takže musíte co nejrychleji utíkat. Cesta je vždy jen jedna, takže těžko zabloudíte. Na konci vstupte do dveří, kterými se konečně vrátíte do vstupní haly.

Entrance Hall

Konečně jste z toho temného podzemí pryč. Jděte do haly a vlevo vyjděte po schodech nahoru. Vlevo jsou zamčené dveře, které si zpřístupněte získaným klíčem. Projděte krátkou chodbou a vstupte do masívních dveří.

Earl Stanley's Chamber

Projděte po několika schodištích do velké místnosti. Ve vrchní polici jedné knihovny je křesadlo. Vstupte do dveří a z psacího stolu seberte dokument Secret Room Testing, June 21st, 1839. Po stranách místnosti jsou dveře. Za těmi levými je malá ložnice, kde leží na komodě olejnička. Až ji seberete vraťte se do předchozí místnosti a nyní vstupte do pravých dveří. Odházejte hromadu beden a ukáže se vám děravá zeď. Hoďte nějakou bednu na porušenou zeď a poté prolezte vzniklým otvorem. Vlevo ze stolu seberte Lower Levels Key a rovněž dokument Growing Posession – July 18th, 1839. Vraťte se stejnou cestou jak jste přišli a vstupte do dveří, které vedou do vstupní haly.

Entrance Hall

Sejděte po schodech dolů a v hale je ještě jedno schodiště vedoucí dolů (přímo pod dvojitým schodištěm). Dole je vstup do nižších pater hradu. Použijte na dveře klíč a vstupte.

Lower Levels

Sejděte po schodech dolů na balkón a vstupte do dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Thought's so Far – February 2nd, 1839 a ze zásuvky křesadlo. Vyjděte z místnosti zpět na balkón a nyní se dejte po dlouhém schodišti dolů až do zaplavených prostor. Vlevo jsou další schody, ale úplně zatopené, takže je jasné, že budete muset vodu nějak odčerpat. Pod schody, po kterých jste právě sestoupili, je páka, ale zaseklá. Dejte se tedy vpravo a brzy dojdete do malé místnosti s regály po stranách, Na prvním levém regálu je laudanum a na dalším regálu vpravo křesadlo. Na bedně leží ozubené kolo (1/3). Uchopte ho a odneste do následující místnosti, což je strojovna. Zde ho zatím hoďte na zem. Později ho budete potřebovat. Ze stolu vpravo seberte Rear Storeroom Key. Nyní se vraťte zpět ke schodišti. Pod schody jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíče. Vstupte do dalších dveří a octnete se ve skladištní místnosti. V polici regálu vlevo je olejnička a v dalším regálu vpravo v rohu je křesadlo. Na bedně leží další ozubené kolo (2/3), které musíte odnést do strojovny. Začne vás však pronásledovat vodní příšera, takže se pohybujte po bednách. Ve strojovně je ještě vlevo uhelna, kde je třetí ozubené kolo (3/3). Všechna tři ozubená kola umístěte na osy vpravo. Vlevo je pec, jejíž dvířka odklopte. Běžte do uhelny a přineste 3 kusy uhlí, které hoďte do pece. Zavřete dvířka a zatáhněte vlevo za páku. Nakonec zatáhněte za páku vedle ozubených kol a stroj se rozběhne. Běžte ke schodišti a zatáhněte za páku pod schody. Tím konečně odčerpáte vodu z chodeb. Běžte ke schodišti, které bylo předtím zatopené, sejděte po něm dolů a vstupte do dveří do podzemí.

Dungeons

Projděte chodbou a poté vstupte do dveří. Octnete se v rozlehlé podzemní místnosti. Přejděte přes most přes stoku a vstupte do dalších dveří. Jděte na rozcestí chodeb. Vlevo je několik zamčených dveří, takže tam zatím nemá smysl chodit. Dejte se vpravo a vstupte do dveří na konci. V malé místnosti je v regálu olejnička. Vyjděte z místnosti a pokračujte vpravo po krátkém schodišti nahoru.  Rovně se jde do laboratoře. Toto místo si zapamatujte, protože se sem budete muset později vracet. Zatím jděte tedy vpravo. V této chodbě vstupte do prvních dveří vpravo. V místnosti se na zemi povaluje Auripigment. Vyjděte zpět do chodby a pokračutje dál vpravo. Vstupte do dalších dveří a vzadu v místnosti seberte dutou jehlu. Vlevo na polici regálu je ještě laudanum. Vyjděte z místnosti a vstupte hned do dalších dveří vpravo. Jděte vpravo kolem vězeňské cely a vejděte do dalších dveří vpravo. Na horní polici jednoho regálu je Kuprit. Vraťte se ke dveřím, kterými jste vešli do místnosti s celou. Vpravo jsou další dveře a za nimi další chodby. Jděte pravou chodbou a po pravé straně jsou nějaké zamčené dveře, za kterými kdosi naříká. Pokračujte dál chodbou a sejděte po schodech dolů. Vstupte do dveří a v krátké chodbě je vlevo zával. Na levé straně závalu odtahejte balvany a odkryjete si tak vchod do tunelu. Skrčte se a vlezte do tunelu. Na rozcestí jděte do pravé slepé chodby a u kostry seberte olejničku. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál druhým tunelem. Vylezte po žebříku do místnosti, kde vpravo ze stolu seberte dokument Reanimating the Death. V jedné horní polici pak leží lučavka královská. Po chvíli přiběhne monstrum a rozbije vstupní dveře. Vyběhněte ven do chodby, dejte se vpravo a po pravé straně sestupte po točitém schodišti dolů. Vstupte do místnosti, kde najdete v jednom regálu křesadlo. Nyní se tedy můžete vydat do laboratoře, o které jsem se výše zmiňoval, protože už máte vše co potřebujete. Takže půjdete na dalším rozcestí rovně, poté vpravo, vlevo, po schodech dolů, skrz dvoje dveře, vpravo a ještě jednou vpravo. Až budete v laboratoři tak ze stolu vpravo seberte křesadlo a v regálku co visí na stěně je Kalamín. O něco dál na pracovním stole je dokument Mixing Acid a další křesadlo. Na stole je rovněž laboratorní nádoba, do které vylijte všechny čtyři nasbírané chemikálie. Poté seberte hotovou směs – nádobu s kyselinou. Vraťte se na rozcestí a jděte rovně. Vpravo na konci chodby je mříž zamčená na zámek. Použijte na zámek kyselinu, poté jehlu a zámek odpadne. Otevřte mříž a projděte dál. Dejte se vpravo a vstupte do dveří vpravo na konci. Ze stolu seberte dokument Michael's Diary – Uknown Date a pod postelí je ještě křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračutje dál. Vstupte do dalších dveří vlevo, kde je vpravo vězeň visící za nohy. Na podstavci pod ním je olejnička. Vyjděte z místnosti druhými dveřmi a pokračujte až na konec chodby, kde vejděte do osvětlených dveří. Z místnosti vede žebřík po kterém vyšplhejte nahoru. Dostanete se do jakési úchylné svatyně, kde je obří obraz a na zemi leží kostra. Seberte ze země dokument My Dear Mother a poté vstupte do dveří vpravo. Na stole je truhla a uvnitř ní Master Key a olejnička. Nyní se známou cestou vraťte do chodby, kde jste pomocí kyseliny ničili zámek. Jděte na rozcestí, klíčem si odemkněte dveře vlevo a vstupte do nich. Ze země seberte dokument … Vyjděte ven, dejte se vlevo a odemkněte si další dveře po pravé straně. Sejděte dolů a na konci uvidíte pod sebou stoku. Seskočte dolů, protože nic jiného vám ani nezbývá. Při pádu si bohužel rozbijete lucernu. Dejte se stokou vlevo a po levé straně uvidíte schody. Vyjděte po schodech a vstupte do dveří, které vedou do další úrovně.

Cells

Vyjděte nahoru po dvou točitých schodištích. Před vámi je padací brána, ale páka ze zaseklá. Seberte dokument Instructions for Cell Workers a ze stolu vpravo laudanum. Vstupte dveřmi vpravo do dlouhé chodby. Na rozcestí jděte rovně a vstupte do prvních dveří vlevo. Ve výklenku vpravo je křesadlo. Vyjděte z místnosti druhými dveřmi. Nyní se držte stále vlevo, protože před vámi je hotový labyrint chodeb. V jedné části chodby prosvítá světlo okny. Nedaleko je na zdi páka (1/3), kterou stiskněte. Pokračujte chodbou dál a brzy dojdete do místa, kde se chodba rozšiřuje a uprostřed chodby jsou sloupy, zahněte vpravo a hned do dveří vpravo. V malé místnosti je nahoře na polici lucerna a olejnička. Vyjděte z místnosti a dejte se vpravo. Vzadu jsou nějaké mučící nástroje. Vpravo v rohu je páka (2/3). Vraťte se zpět, projděte kolem vchodu do místnosti, kde jste sebrali lucernu, a pokračujte dál chodbou vpravo. Projděte mřížovanými dveřmi a po chvíli se bude chodba opět zužovat. U vchodu do cely, která je prázdná, je na zdi poslední páka (3/3). Po stlačení všech tří pák se odblokovala páka u vrat na začátku úrovně. Vraťte se tam a zatáhněte za ní. Vrata se otevřou a vy běžte vpřed po dlouhém mostě. Budou vás pronásledovat monstra, takže na konci rychle klíčem odemkněte mříž, projděte do chodby a jedinou možnou cestou se dostaňte k masívním dveřím, které vedou do vstupní haly.

Entrance Hall

Projděte dveřmi do haly a jděte vlevo ke vstupním vratům. Použijte na ně Master Key a tím celé toto dobordružství zakončíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář