Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Final Light

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost nadprůměrný mód ze světa Amnesie, který se snaží o vytváření netradičních adventurních puzzlů, což se mu daří na výbornou a dělá z tohoto módu poměrně zábavnou záležitost.

- - - - -

First Level

Ze stolu seberte dokument Where Am I? Otočte se čelem vzad a v komodě za vašimi zády jsou lucerna a křesadlo. Na druhé straně je psací stůl a v jeho přihrádce najdete 2 OLEJNIČKY a v zásuvce další křesadlo. Odklopte regál, seskočte do podzemního tunelu a prolezte na konec. Na druhé straně leží dokument Screams a vpravo v rohu za sudy křesadlo. Jděte do dveří vpravo a z velké truhly seberte Storage Key a ze stolu dokument Failure. Ještě můžete odtahat bedny a sudy z kouta vpravo a najdete laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte protější dveře. Na druhé straně za regály jsou v truhle 3 křesadla a poté odtáhněte těžkou bednu a koberec a najdete železnou tyč. Jděte do následujících dveří a sestupte po schodech dolů. Jděte do chodby vpravo a vstupte hned do prvních postranních dveří. Odtáhněte na stranu postel a seberte ze země dokument Finally Freedom. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří vpravo. Na jedné z postelí leží příruční vrtačka. Vydejte se zpět na křižovatku, dejte se vpravo a poté ještě jednou vpravo. V druhé místnosti vlevo jsou pod postelí 2 křesadla. Vraťte se na poslední rozcestí a nedaleko vás jsou po straně dvě vězeňské cely. Vejděte do druhé a na uvolněné cihly na stěně použijte tyč z inventáře. Poté použijte na mrtvolu na stole vrtačku a seberte Dungeon Key. Jděte zpět do druhé postranní chodby, na dveře do další úrovně použijte klíč a poté do těchto dveří vejděte.

Dungeon

Nejprve jděte vpravo a vstupte do místnosti. Vzadu je otvor ve zdi pro páku. Vlevo na stole leží dokument Mashed Potatoes Recipe. Seberte kladivo a vezměte ho s sebou (pokud vám snad kladivo nejde sebrat, tak je možné, že je nejprve nutné jít prozkoumat poškozenou zeď, o které je zmínka níže). Vraťte se na rozcestí a jděte rovně a poté vlevo. V jedné z cel vlevo je vzadu poškozená zeď, na kterou použijte kladivo. Seberte páku a odneste ji do místnosti, kde jste sebrali kladivo. Dejte ji do otvoru ve zdi a zatáhněte za ni. Tím jste si nadzdvihli kanalizační mřížku a budete moci sebrat Glass Container. Jděte zpět do chodby, kde se vpravo rozpadnou dveře. Ze stolu seberte dokument Capturing Human Souls. V koutě kape kyselina, použijte na zelený flek na podlaze (ne na proud kyseliny) nádobu z inventáře a poté seberte Bottle of Acid. Nyní se vydejte chodbou vpravo a poté rovně. Vpravo jsou dveře zamčené na visací zámek. Použijte na zámek kyselinu a vstupte do skladištní místnosti. Odházejte na stranu bedny vpravo a stiskněte tlačítko. Vylezte po žebříku nahoru a za bednami najdete křesadlo. Odházejte bedny a vlezte do tunelu. Před vámi je systém teleportačních tunelů. Abyste jimi prošli, musíte zkoušet chodit střídavě do pravého a levého tunelu. Když to nezabere tak naopak. Nakonec byste měli vylézt v místnosti, kde je v regálu za lahvičkami schovaný Upper Dungeon Key. Z kouta seberte perlík a hoďte ho proti dveřím. Octnete se opět ve vám známé chodbě. Dejte se vpravo, dveře do další úrovně na konci chodby si odemkněte klíčem a poté do nich vstupte.

Upper Dungeon / Teleportation Hall

Zajistěte dveře závorou a poté utíkejte stále vpřed. Ventilem si otevřte padací dveře a za dalšími dveřmi zatáhněte za tři páky na zdi vpravo. O něco dál jsou zamčené dveře. Vraťte se o kousek zpět a trhněte páčidlem, které je mezi balvany. Až se vzpamatujete seberte zpod závalu páčidlo. Vyjděte do haly a poté pokračujte do dveří vlevo.

Laboratory

Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument Labelling. Vraťte se do chodby a pokračujte do protějších dveří a z psacího stolu seberte Impletation Room Key, dokument Teleportation Ingredients, dále z přihrádky OLEJNIČKU, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla, z horní zásuvky další křesadlo a ze země za bednou vpravo ještě jedno křesadlo. Jděte zpět do chodby a jděte do dveří na konci. Ze stolu seberte dokument Phyleusium Recipe a ze země vpravo provaz. Jak vidíte, tak extrakční přístroj má čtyři oddíly. Do nich přijdou chemikálie označené písmeny v pořadí A, D, B a C. Najdete je v sousední místnosti. První chemikálie je vlevo v koutě mezi bednami, druhá je na regálu vedle a zbylé dvě jsou v různých policích vpravo. Pokaždé musíte lahvičku otočit, abyste viděli, zda má na sobě písmeno. Až budete mít vše připravené v přístroji, zatáhněte za páku a z přihrádky vpravo odeberte Phyleusium. Tím máte v této úrovni hotovo, takže se vydejte zpět do teleportační haly.

Teleportation Hall

Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně naproti a vstupte do nich.

Impletation Room

Vzadu je na psacím stole dokument The Other Ingredients, v přihrádce najdete Orpiment, VELKOU OLEJNIČKU, laudanum, lektvar zdravého rozumu a křesadlo, v horní zásuvce dokument Resigning Letter a v prostřední laboratorní nádobu. Jděte ke studni a použijte na ni provaz. Poté sešplhejte po provazu dolů jako po žebříku.

Well

Na zemi je křesadlo a pochodeň, kterou můžete nést s sebou a použít ho jako alternativní zdroj světla. Na křižovatce se dejte vpravo a dostanete se do místnosti, kde použijte sklenici z inventáře na kyselinu vlevo a získáte Zurosium. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Impletation Room

Známou cestou projděte na začátek a vstupte do dveří do teleportační haly.

Teleportation Hall

Nahoře nad schody je na zemi nakreslený symbol, na který vylijte všechny tři chemikálie. Tím otevřete teleport. Vstupte do něj a tím hru zakončíte.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář