Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Gary – Dark Secrets

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Tvé jméno je Gary. Jednoho dne dostaneš pozvánku od svého blízkého přítele Nicholase na večírek v jakémsi zapadákově. Hostitelem je člověk jménem Thomas. Nevíš o koho se jedná; víš jen z doslechu, že se jedná o jednoho z Nicholasových přátel. Uprostřed bujarého večírku se hroutíš na zem a ztrácíš vědomí. Probouzíš se druhý den v ložnici. Vše kolem tebe je prázdné a podivně tiché. Něco není v pořádku. Ještě netušíš, že ses dostal do spárů nebezpečného psychopata, který s tebou hraje hru na kočku a na myš. Děsivá cesta může začít. – To je začátek skvělého dobrodružství ze světa Amnesie, možná jednoho z nejdepresivnějších vůbec, protože se budete potulovat po rozsáhlých a velice temných úrovních. Adventurní složka není nijak náročná, takže frustrace ze zákysů nehrozí. Hlavním tahákem hry je atmosféra a ta je opravdu skvělá, takže si milovníci hrůzostrašných dobrodružství rozhodně přijdou na své.

STATISTIKY

dokument – 8

Battery – 11

Tinderbox – 50

Morphine – 11

Sedatives – 4

Opening

Jděte k psacímu stolu a z přihrádky seberte Flashlight a BATTERY. V jedné ze zásuvek je ještě Tinderbox. Poté přistupte k třetí dřevěné skříňce, všechny přihrádky odklopte a seberte další 2 Tinderboxes. Poté můžete vstoupit do dveří vlevo.

Archives

Probouzíte se v ložnici. Slezte z postele a ze zásuvek komody vpravo si seberte Flashlight a Tinderbox. Vyjděte z místnosti ven do jiné větší, kde spatříte krvavé šmouhy a hrozný nepořádek. Vedle piána leží na zemi další Tinderbox. Jděte do malé haly se schodištěm a ze zásuvky psacího stolu vlevo seberte ještě jeden Tinderbox. Vedle převráceného stolu leží na zemi Sedatives. Pokračujte do chodby, kde vyjděte po schodech vpravo a poté vstupte do dveří vlevo. Ze zásuvky psacího stolu seberte Archives Key a poté se můžete vydat zpět do haly, kde si tímto klíčem odemkněte dveře nad schodištěm. Uvnitř archívů seberte z regálu Tinderbox a ze země dokument To the person who read this! Prohledejte psací stoly a seberte Sedatives a poté odklopte víko truhly, ze které seberte Morphine a další Tinderbox. Pokračujte do další části archívů, kde prohledejte zadní uličku a seberte z regálu opět Tinderbox. Sejděte po schodech dolů a z prvního regálu seberte další Tinderbox a z přihrádky prostředního psacího stolu ještě jeden Tinderbox. V poslední části archívů najdete v přihrádce pravého psacího stolu Tinderbox a v zásuvce levého stolu ještě další Tinderbox. Poté vstupte do dveří do další úrovně.

Study

Jděte na křižovatku chodeb a na slepém konci vlevo leží na stolku BATTERY. Vstupte do dveří na křižovatce a z přihrádky psacího stolu seberte Tinderbox. Pokračujte do sousední místnosti, kde seberte z přihrádky jiného stolu Morphine. Vraťte se do chodby a jděte na konec chodby vlevo, kde vejděte do dveří. Jste na rozcestí, kde jsou dveře vlevo a vpravo odemčené a rovně před vámi zamčené. Dejte se nejprve vpravo a mezi regály vpravo seberte BATRTERY a v nejzadnějším regálu vlevo najdete Tinderbox. Vstupte do dveří a pokračujte průchodem mezi balvany. V tom okamžiku se pod vámi propadne podlaha a vy se zřítíte do sklepa. Jděte do dveří rovně a prohledejte přihrádku psacího stolu. Zatáhněte za páku a vraťte se do předchozí místnosti, kde se dejte do dveří vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a jste opět v místě, kde jste se předtím propadli do země. Doneste si z chodby dřevěnou desku a položte ji na zem vedle jámy, abyste mohli přeskočit na druhou stranu. Jděte ještě do dveří rovně a v místnosti seberte z přihrádky psacího stolu 2 Tinderboxes. Poté se můžete vydat na začátek úrovně a vrátit se zpět do archívů.

Archives

Jděte po schodech nahoru a u východu z archívů je vpravo nově otevřený průchod. Proběhněte chodbou, projděte dveřmi, zavřete je za sebou a zatáhněte za páku na stěně, čímž přisunete na dveře regál a zabráníte monstru, aby vás pronásledovalo. Vpravo u závalu leží na zemi Stone Chipper. Vstupte do dveří vlevo a sledujte co se bude dít. Poté se vraťte zpět do chodby a použijte Chipper na dveře vlevo. Ze skříně seberte BATTERY, ze zásuvky komody Tinderbox, z přihrádky psacího stolu Morphine a ze zásuvek Upper Living Room Key a další Tinderbox. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo na konci. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do velké místnosti vpravo. Za povaleným stolem najdete Hammer, na stole na balkóně Tinderbox a vedle komody leží na zemi ještě BATTERY. Vraťte se dolů do chodby a použijte kladivo na prkna, kterými je zatlučený vchod nalevo od vás. Jděte vpřed po prknech a poté přiběhne monstrum a srazí vás do propasti.

Quarters

Při pádu jste přišli o svítilnu. Běžte k místu, kde je několik trámů opřených o stěnu. Ze země seberte BATTERY a poté odstraňte trámy. Prolezte do místnosti a vpravo u kamen najdete Tinderbox. Na druhé straně je na stole Bucket of Water, vpravo v malé truhle je další Tinderbox a na stole vpravo leží dokument Thomas' Diary 2011-07/19. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vlevo. Vstupte do dveří vpravo a ze zásuvek dvou komod vzadu seberte 2 Tinderboxes. Vyjděte zpět do chodby a dejte se chodbou dál. Vstupte do další místnosti vpravo, která má dvě menší postranní místnosti. V té levé je hořící krb. Použijte na oheň kbelík s vodou z inventáře a poté seberte z plotny Rusty Key. Vraťte se do chodby a získaný klíč použijte na další dveře vpravo. Hned za vchodem do místnosti je vlevo železná skříň a uvnitř Morphine. Nedaleko leží na zemi BATTERY. Pokračujte do chodby vlevo a sejděte po dlouhém schodišti. Prohledejte prostor pod schody a seberte Morphine a Sedatives. Jděte dál do dveří vlevo a vyjdete v obrovském sále. Vpravo na zemi vedle dveří leží Flashlight a BATTERY a v zadní části římsy vlevo je Tinderbox. Vstupte do dveří vpravo a v přihrádce psacího stolu najdete další Tinderbox. Vraťte se do sálu a pokračujte do dalších dveří vpravo na konci. Ve skladištní místnosti seberte Hammer a poté se můžete opět vrátit do sálu. Na jednom místě jsou dveře zatlučené prkny. Použijte na prkna kladivo a cesta dál je volná. Dejte se pravou chodbou a v místnosti na konci seberte Storage Key a dokument About the Key. Vraťte se zpět na rozcestí a dejte se vpravo po schodech dolů. Klikněte na dveře, poté na ně použijte klíč z inventáře a vejděte.

Storage

U stěny vpravo leží Tinderbox. Vstupte do dveří vpravo a přejděte do sousední místnosti, kde jsou vpravo po stranách regály. V jednom z nich je další Tinderbox. Vraťte se do chodby a pokračujte do velké místnosti, kde vpředu u středové zídky najdete opět Tinderbox. Když se dáte vpravo, dojdete k závalu, u kterého leží další Tinderbox. Když byste se dali vlevo, přijdete ke dveřím, které jsou blokované obrovskou bednou. Běžte tudíž rovně, projděte dveřmi a dostanete se do další velké místnosti. Dostaňte se ke schodišti, po kterém vystoupejte nahoru a vpravo se prohrabte bednami – najdete Morphine. Pokračujte na konec, kde je na zdi několik pák. Jak je vidět, jedna z pák chybí. Z bedny vpravo seberte dokument The Missing Lever. Nyní se vydejte zpět na začátek úrovně do chodby, kde je vlevo vchod do sekce A. Jděte do zadní místnosti a v tom okamžiku uslyšíte ránu. Po levé straně leží na zemi páka, kterou potřebujete. Zvedněte ji a doneste do sekce D, kde ji vložte na své místo. Zatáhněte za páku a poté se můžete vrátit zpět dolů a ke dveřím zataraseným bednou. Zatáhněte za další páku na zdi a jeřáb bednu odstraní. Vstupte do sekce C a vlevo ze bednami najdete Sedatives. O kousek dál vlevo je u regálu Tinderbox. Další Tinderbox je v jiné části místnosti u rovně stojícího psacího stolu. V přihrádce šikmo položeného psacího stolu leží Wine Cellar Key. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět do hlavní chodby a poté do předchozí úrovně.

Quarters

Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte do velké místnosti. Tady vás začne pronásledovat monstrum. Vběhněte do dveří, dejte se rovně, sejděte po schodech dolů, rychle odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Wine Cellar

Sejděte po schodech dolů a vpravo jsou dvě malé truhly a v nich Morphine a 2 Tinderboxes. Pod schody jsou skryté dveře, které jsou za hromadou beden. Odházejte bedny a vstupte do místnosti. Na stole leží dokument IMPORTANT! Jeden z regálů je odklápěcí a za ním je tajná páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se do místnosti se schodištěm a pokračujte dál levými dveřmi. Na konci vpravo seberte ze země BATTERY. Bude následovat děsivý výjev, po jehož skončení se vám zpřístupní sousední dveře. Vstupte do chodby a pokračujte do dveří vpravo. Vzadu v zásuvce psacího stolu je A Key. Vraťte se do chodby a v ohybu chodby je v proskleném výstavním stolku Tinderbox. Přineste si nějaký předmět a z výšky ho pusťte na sklo, abyste mohli zmíněný předmět sebrat. Jděte na konec chodby a zkuste zalomcovat dveřmi. Ozve se bouchání na dveře. Jděte zpět do místnosti se schodištěm a vpravo jsou dveře zamčené na visací zámek. Použijte na zámek klíč z inventáře a cesta dál je volná. Projděte dlouhou chodbou a na konci v regálu vpravo je Crowbar. Poté vás začne pronásledovat monstrum. Běžte zpět chodbou až se ozve rána a vy spadnete na zem a ztratíte vědomí. Až se proberete jděte zpět do chodby za pravými dveřmi a páčidlem vylomte první dveře vlevo. Vpravo je poklop, který odklopte, seskočte dolů, projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Sewer

Vlevo v regálu je Tinderbox a vpravo jsou další 2 Tinderboxes. Z kulatého stolu seberte dokument Too Much! a BATTERY. Dále je v regálu vlevo jedna zářivá kniha. Zatáhněte za ni a pokračujte do pravé části místnosti, kde jsou v zadním regálu další dvě podobné knihy, za které rovněž zatáhněte. Jděte do přední části místnosti, kde se vám odklopil regál a odhalil tajný průchod. Než jím projdete, seberte ještě z police vpravo další Tinderbox. V další místnosti leží vpravo u těžké bedny BATTERY. Vzadu odklopte poklop a seskočte dolů do strojovny. Průchodem vpravo vyjdete do samotné stoky. Dojděte k mostu přejděte na druhou stranu a dejte se vpravo. Za dveřmi uvidíte druhou strojovnu, která je však mimo provoz. Důvodem je prasklé ozubené kolo, které vidíte ležet na zemi. Jděte zpět do stoky a jděte po chodníku stále vpřed až dojdete k dalším dveřím po pravé straně. Ve skříni je ono chybějící ozubené kolo. Doneste ho do strojovny, nasaďte na osu a zatáhněte za páku – stroj se dá do chodu. Vraťte se do stoky, přejděte zpět přes most a pokračujte dál vpravo. Na jednom místě se dá přeskákat po fragmentech chodníku. Na druhé straně odházejte od zdi bedny, odtahejte těžké bedny a vlezte do nízkého tunelu. Na rozcestí se dejte vlevo (pravá odbočka je slepá) a na konci vylezte jako po žebříku. Vyjděte do široké chodby, kde jsou vlevo dveře vedoucí do temné místnosti. Vlevo za dveřmi je truhla a v ní Prison Key a Tinderbox. Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. V přihrádce psacího stolu je Morphine a v jedné ze zásuvek sousední komody Tinderbox. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte ke dveřím na konci chodby. Odemkněte si je klíčem a cesta dál je volná. Sejděte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Prison West

Sejděte po schodech dolů a před vámi jsou dvoje dveře. Oboje vedou do místností s vězeňskými celami. V levé místnosti najdete ve třetí cele Tinderbox a na stěně vlevo na desce visí Kitchen Key a v pravé místnosti po pravé straně další Tinderbox. Vraťte se do haly se schodištěm a jděte na opačnou stranu, kde jsou pootevřená vrata. Projděte chodbou, dejte se vlevo a vstupte do dveří vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a v místnosti na konci seberte z psacího stolu dokument Diary Entry 2002-02/13, z přihrádky Tinderbox, z police regálu vpravo Container a z truhly vpravo vzadu Morphine. Vraťte se dolů do chodby, dejte se vlevo a zamčené dveře po levé straně si odemkněte klíčem z inventáře. Vyjděte po schodech nahoru a na středové zídce mezi předměty leží Tinderbox. Dveřmi vpravo vstupte do samotné kuchyně. Vlevo je sud s kyselinou, na který použijte nádobu z inventáře a získáte Acid. Vraťte se do chodby a jděte vpravo a na konec. Na visací zámek u dveří použijte nejprve žíravinu a poté kladivo. Pokračujte jedinou možnou cestou vpřed až ke dveřím do další úrovně, na které klikněte, a poté budete sraženi na zem a ztratíte vědomí.

Prison East

Probouzíte se ve vězeňské cele. Byla vám odebrána svítilna. Zjistíte, že jste celou dobu byli jen pokusnou obětí v šílené hře. Vlevo u stěny leží Hammer. Ten použijte na děravou zeď vpravo a poté prolezte do sousední cely, kde opět seberte Flashlight. Svítilna má doplněnou energii na maximum. Vyjděte ven do chodby a v cele naproti té vaši leží Tinderbox. Dejte se chodbou vlevo, poté ještě jednou vlevo a vejděte vpravo do malé místnosti, kde je velký nepořádek. Zde najdete Tinderbox. Vyjděte ven do chodeb, běžte stále rovně až ke dveřím vlevo, do kterých vstupte. V regálu leží Aqua Regia a v truhle vzadu Morphine. Vraťte se do chodby a vpravo od vás jsou dřevěné dveře. Ještě do nich nechoďte a jděte chodbou kousek nazpět. Vejděte do dveří vlevo, projděte dlouhou klikatou chodbou a dostanete se do místnosti s kruhovou šachtou podobnou studni. Ve skříni vpravo je Calamine. Vraťte se do chodby a nyní jděte do oněch dřevěných dveří. Dostanete se do další dlouhé chodby. Za dveřmi vlevo je malá místnost a v přihrádce psacího stolu Tinderbox. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte vlevo. Přejděte přes most, vyjděte po schodech nahoru a v místnosti s býkem leží na stole vlevo Container a další Tinderbox. Vraťte se dolů do chodby a vydejte se chodbami zpět ke vězeňským celám, kde jste byli uvězněni. Určitě jste si už všimli, že z druhé strany přiléhá další komplex chodeb. Vstupte do pravé chodby a držte se stále vpravo. Dostanete se do místnosti s kolem, kde je vlevo zelená rostlina. Použijte na ni kladivo a poté seberte Poison Gland. Vraťte se na nejbližší rozcestí a dejte se vpravo. Zahněte znovu vpravo a vlevo jsou dveře vedoucí do laboratoře. Ze stolu seberte dokument Explosives Reminder, vpravo leží Tinderbox a v pravém zadním rohu Morphine. Nyní se dáme do výroby výbušniny. Na stojan nad hořákem umístěte laboratorní nádobu. Otočte kohoutkem, abyste zapálili kahan. Do nádoby vložte obě chemikálie a klikněte na nádobu – získáte Incomplete Mixture. Vpravo od vás je přístroj na extrahování. Otevřte dvířka a vložte dovnitř část rostliny. Zavřete dvířka, pod vývod umístěte sklenici s nehotovou směsí, zatáhněte za páku a poté budete moci sebrat hotový výrobek – Explosives Mixture. Nyní se vydejte zpět do prvního komplexu chodeb, kde jste předtím sbírali chemikálie. Projděte opět dřevěnými dveřmi a vpravo je chodba vedoucí k velkým vratům. Ty jsou neprůchozí, ale vpravo je zavalený průchod. Na ten použijte výbušnou směs z inventáře a následně běžte rychle pryč, neboť bude následovat mohutný výbuch. Projděte do nově zpřístupněné prostory, vstupte do dveří vpravo, pokračujte chodbou s dveřmi zatlučenými prkny a poté vás začne pronásledovat monstrum. Běžte jedinou možnou cestou stále vpřed dokud se nespustí závěrečné titulky.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář