Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Grandpa's Mansion

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se dost nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, jehož atraktivnost zvyšuje souboj se závěrečným monstrem a 2 konce hry. Návod je psaný pro finskou verzi hry.

- - - - -

Z psacího stolu seberte OLEJNIČKU, z přihrádky lucernu a ze zásuvek Avain etuoveen a křesadlo. Vyjděte z místnosti a ze stoličky vlevo seberte dokument Isoisän viesti a v sousedním regálu leží na různých policích 3 křesadla. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Pod schodištěm je mezi bednami zahrabaná truhla a v ní 2 křesadla. Jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument Viesti mejurilta. Vraťte se do haly, vyjděte po schodech nahoru do chodby a pokračujte do dveří vlevo. Vlevo vzadu leží na polici dokument Tarpeetonta roskaa. Vyjděte zpět do chodby a jděte až na křižovatku, kde vejděte do dveří. V proskleném výstavním stolku najdete křesadlo. Použijte na rozbití skleněného krytu nějaký předmět. Poté odtáhněte na stranu koberec a seberte Itä-salin avain. Vraťte se do chodby a udělejte si odbočku k závalu vlevo, kde leží na zemi laudanum. Pokračujte dál chodbou rovně a po straně je vstup do další místnosti, kde najdete dokument Satunnaisia rikkoutuneita ovia. Vyjděte zpět do chodby, projděte na konec, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

V chodbě jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument Ei valoa. Pod stolem je tlačítko, které stiskněte. Vraťte se do chodby a dejte se na křižovatce vlevo. Po straně jsou dveře vedoucí do místnosti s regály a pod jedním z nich se nachází další tlačítko. Vyjděte zpět do chodby a projděte na konec. Na krbové římse je laudanum a křesadlo, na polici regálu další křesadlo a v proskleném výstavním stolku ještě jedno křesadlo. Kromě toho je pod regálem opět tlačítko. Vraťte se do chodby a jděte stále rovně. Na konci vstupte do dveří vpravo a seberte dokument Remonttivirhe. Nyní se vydejte zpět na křižovatku a zde uvidíte, že se vám otevřela část zdi. Projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Projděte do místnosti a vlevo na okně leží Kujeileva avain. Poté jděte do dveří naproti. Z okolních regálů posbírejte OLEJNIČKU a 5 křesadel. Vyjděte z místnosti a jděte vpravo do chodby. Vstupte do dveří po straně seberte ze stolu dokument Hirviö kellarissa. Vlevo za bednami je tlačítko. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří vlevo. I zde najdete v rohu tlačítko. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte mřížové dveře naproti. V další chodbě jsou vpravo dveře a v místnosti za nimi najdete na zemi 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál až se dostanete do zatopeného podzemí. Jděte vpravo a hned do dveří vlevo. Seberte těžkou palici, vyjděte ven a dejte se vpravo. Na konci chodby jsou zamčené dveře, které rozbijte tímto kladivem. Vpravo na kameni leží Avain oveen. Jděte na opačný konec chodby a klíčem si odemkněte dveře. V místnosti jsou vlevo na polici 2 křesadla, nic jiného tu není. Vraťte se na křižovatku a vpravo je pavučina slizu. Klikněte na ni rychle jí projděte. Nastupte do výtahu a zatáhněte za páku.

Vyjděte do haly a nahoře na balkóně je truhla a v ní OLEJNIČKA a 2 křesadla. Poté vejděte do dveří dole.

Držte se vpravo a druhé dveře jsou odemčené. V místnosti je SUD S OLEJEM (60% lucerny), v zásuvkách komody vlevo 6 křesadel a v proskleném výstavním stolku další křesadlo. Vraťte se do chodeb a pokračutje dál. Po pravé straně je vchod do malé noclehárny, kde najdete dokument Palvelijoiden yhteiskunta a na jedné z postelí leží křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a na konci chodby je za sudy OLEJNIČKA. Po straně jsou ještě jedny dveře. Pod postelí najdete křesadlo, pod jednou ze skříní Upseerin huone (budete muset trochu přestavět postele, abyste se k němu dostali) a prohledáním všech skříní najdete celkem další 4 křesadla. Dozajista si pamatujete na zamčené dveře v chodbě. Od nich je právě sebraný klíč. V místnosti leží vlevo na komodě Kadonnut vipu, rovně před vámi laudanum a v zásuvkách komody 3 křesadla. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět do hlavní haly.

Vyjděte na balkón a vstupte do dveří.

Jděte do dveří vpravo a seberte dokument Käyttöohijeet. Poté odtahejte těžké bedny a seberte ze země Avain laitteeseen. Vraťte se do chodby a jděte stále rovně a přijdete do místnosti, kde je za bednami vpravo truhla a v ní laudanum a 2 křesadla. Seberte potrubí a odneste ho dolů pod schody. Vejděte do dveří vpravo a zde najdete druhý kus potrubí. Oba kusy umístěte na desku na stěně. Nyní se vraťte zpět do místnosti, kde jste sebrali klíč. Do otvoru ve zdi dejte páku z inventáře a zatáhněte za ni. Tím jste si odčerpali vodu ze schodiště dole v hale. Tudíž se tam můžete vydat.

Sestupte po schodech až úplně dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Na zemi vlevo leží dokument (bez označení). Poté pokračujte do dveří do další úrovně.

Předem upozorňuji, že budete potřebovat nasbírat 6 kusů knih, které jsou na různých místech v této oblasti. Jedna z knih je přímo před vámi, vlevo vedle okraje mostu (1/6). Jděte do dveří vlevo a z polic regálů posbírejte Taivaankappaleen pala 1, lektvar zdravého rozumu a 3 křesadla. Navíc když rozbijete vázy, z jedné z nich vypadne laudanum. Vraťte se do haly a jděte stále rovně. Za druhým mostem je na římse u sloupu opět kniha (2/6). Pokračujte po dalším mostě a vlevo je na římse sloupu další kniha (3/6). Jděte do dveří vpravo, kde najdete dokument Kirja pulma. Dále jsou na různých místech místnosti hned dvě knihy (4,5/6). Na přesně opačné straně haly jsou další dveře a za nimi najdete Pahoilasen veitsi, dokument Paholaisen veitsi a na zemi knihu (6/6). Vzadu za regálem je páčidlo, kterým vylomte dveře a z mučící panny seberte Taivaankappaleen pala 2. nyní musíte dopravit všechny knihy do místnosti s vinnými sudy, kde je zapotřebí umístit je do polic regálu vpravo. Nelze je tam ovšem jen tak pohodit. Musíte najít správné místo, kde se kniha umístí sama do své pozice. Poté se vám na zemi objeví Taivaankappaleen pala 3. Nyní jděte do vchodu na konci haly a vlevo uvidíte podstavec. Do něj umístěte všechny úlomky koule, přesně podle čísel. Poté zmizí sliz v chodbě a vy budete moci vstoupit do dveří do další úrovně.

Zde vás čeká něco jako souboj se závěrečným bossem. Když vás monstrum zabije, automaticky dojdete na jeden z konců hry. Abyste přežili, kryjte se ve výklencích za sloupy a přebíhejte mezi sloupy skrz mezery. Když vydržíte 3 útoky monstra (pokaždé zmizí), stane se zranitelné. Běžte k oltářnímu stolu a použijte na něj dýku z inventáře. Poté jděte stále vpřed dokud se nespustí titulky.

uložené pozice

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář