Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Gustav

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Ocitáte se v roli mladého studenta jménem Gustav na alchimistické akademii ve východním Prusku nedaleko hradu Brennenburg. A vaším profesorem není nikdo jiný než Alexandr, budoucí baron na Brennenburgu. Jak to celé dopadne? Zahrajte si toto DLC a uvidíte sami.

STATISTIKY

Jedná se o jednu z mála her ze světa Amnesie, ve které nejsou přítomny žádné olejničky. Sice hra je dost krátká a lucerna po jejím sebrání má oleje až po okraj, ale i přesto vám bude olej asi scházet. Tím spíš, že ani křesadel není nijak přehnané množství. Tentokrát odpadají i lektvary zdravého rozumu. Na druhou stranu je evidentní, že se autoři doslova vyžívali v dokumentech, protože je jich vzhledem k délce hry enormní množství.

předmět v inventáři – 7

dokument – 15

artefakt – 4

sud s olejem – 1

křesadlo – 24

laudanum – 5

Bedrooms

Začínáte v malé ložnici. Otočte se čelem vzad a ze zásuvky psacího stolu si vezměte 3 křesadla. O kousek dál je další podobný stůl a na něm dokument Roommate's Note. V zásuvce je další křesadlo. Dveře rovně před vámi vedou do malé šatny, kde je v pravé skříni ještě jedno křesadlo. Vraťte se zpět do ložnice a dveřmi vlevo vyjděte do chodby. Vstupte do dveří naproti a ze zásuvky prvního psacího stolu seberte opět křesadlo. V zásuvkách dalšího stolu je ještě křesadlo a také laudanum. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dalších dveří po levé straně. V zásuvkách prvního psacího stolu najdete 2 křesadla. Vraťte se do chodby pokračujte dál. Dveře vpravo jsou něčím zablokované z druhé strany, takže vstupte do dveří na konci chodby. Nyní jste v jídelně. Vlevo jsou zamčené dveře a schodiště vedoucí dolů. Sejděte po tomto schodišti a v malé místnosti seberte z regálu vlevo křesadlo. Pokračujte do dveří na druhé straně, které vedou do temné místnosti. Vzadu na osvětleném místě leží Basement Storage Key. Vraťte se nahoru do jídelny a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Sejděte po dalším schodišti dolů a projděte do podzemní místnosti s pilíři, kde seberte ze země lucernu. V nedaleké truhle je ještě laudanum a křesadlo. Vstupte do dveří vlevo a rozbijte hliněný džbán, protože obsahuje Container Room Key. Vraťte se do předchozí místnosti a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Odtáhněte těžkou bednu a odhalíte tajný vstup do podzemí. Skočte dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Underground Hall

Octli jste se v hale, ze které vede několik dalších dveří. Sejděte po schodech dolů a ze dveří vpředu seberte dokument Note to Gustav. Otočte se čelem vzad a vstupte do dveří přímo pod schodištěm.

Private Study

Z psacího stolu seberte dokument Terror Strikes our Villages. V první zásuvce je dokument Gustav's Letter to Alexander, v další Laboratory Key a v přihrádce ARTEFAKT. V koutě vpravo od stolu leží na zemi 3 křesadla. Nic dalšího v místnosti není, takže se můžete vrátit zpět do haly.

Underground Hall

Jděte ke dveřím vlevo, odemkněte si je klíčem, který jste sebrali ve studovně a vstupte.

Laboratory

Běžte k psacímu stolu vlevo a seberte z něj dokument Gustav's Journal: The Sphere a hned vedle leží dokument Gustav's Journal: Growth. V zásuvce ještě najdete křesadlo a v přihrádce ARTEFAKT. Vstupte do dveří a na konci chodby jsou troje dveře. Nejprve vejděte do levých a v laboratorní místnosti seberte dokument Small Animal Results. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří vlevo. Ze stolku seberte dokument Hog Results a z police dole křesadlo. Na osvětleném místě vpravo leží Key to the Sewers. Vyjděte opět do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. V místnosti jsou klece pro zvířata a na stole leží dokument Canine Results. Známou cestou se vraťte na začátek a vstupte do dveří, které vedou do haly.

Underground Hall

Přejděte halu a přistupte ke dveří přesně naproti. Odemkněte si je klíčem a vstupte.

Sewers

Sejděte po dlouhém točitém schodišti dolů a vlevo je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Dveřmi vyjděte do stok. Seskočte do vody a hned vlevo vyjděte po schodech na další chodník. Vejděte do dveří po levé straně a v malé místnosti seberte dokument Gustav's Journal: The Kaernk. Vyjděte zpět do stoky a dejte se vlevo. Vyjděte na další chodník a nyní je cesta dál jen jedna. Přeskakujte po fragmentech a plošinách a dostanete se k velké bedně, na které leží dokument Gustav's Rantings. Hned vedle je kladivo a také laudanum. Nyní se všude začneš objevovat rudý sliz. Seskočte dolů a běžte známou cestou k východu ze stoky. Vyjděte opět po točitém schodišti nahoru a vstupte do haly.

Underground Hall

Běžte ke dveřím vpravo, použijte na ně kladivo a vstupte.

Prison

Nyní jste se octli ve vězení. Jděte na rozcestí chodeb a dejte se vlevo. Vstupte do dveří vlevo a v místnosti seberte ze stolu vlevo 2 křesadla a ze stolu vpravo dokument Human Trials. Vraťte se do chodby a brzy se dostanete do na další rozcestí. Vpravo leží obří mrtvola na stole. V levé části této místnosti je na malém stole dokument Autopsy Results a dole v polici stolu je křesadlo. Nyní se vydejte další chodbou. Vstupte do dveří po pravé straně, kde je spoutaný obr. Na stole vpravo je dokument Formula Failure a dole v polici stolu je další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Brzy dojdete na další rozcestí chodeb. Dejte se vlevo a vejděte do třetích dveří po levé straně. Vzadu v koutě je křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a vstupte hned do dalších dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Gustav's Decision, ze zásuvky křesadlo a v přihrádce je ještě ARTEFAKT. Vraťte se do chodby a brzy dojdete opět na rozcestí. Chodba naproti je opět ta, která na minulém rozcestí vedla vpravo. Můžete jít do ní a prozkoumat další cely – v první cele je laudanum, v druhé křesadlo a v třetí další křesadlo. Vraťte se zpět na rozcestí a nyní se dejte do krátké chodby, která je zakončená dvěma dveřmi naproti sobě, které vedou do mučíren. V levé místnosti je na stole láhev s olejem a v té pravé je v regálu malého stolu laudanum. Vraťte se do chodby, jděte zpět na rozcestí a jděte rovně k velkým vratům. Vlevo je od vrat je ventil pro ovládání ale je zaseknutý. Použijte na něj olej z inventářem zatočte kolem až na co to půjde a vstupte do dveří.

Final

Před vámi jsou zamčené dveře. Vlevo se dá jít do knihovny, kde toho mnoho k vidění není. V zásuvce psacího stolu je jen ARTEFAKT. Jděte tudíž vpravo a vystoupejte po točitém schodišti nahoru. Dveřmi vstupte do místnosti s obětištěm. Klikněte na čepel, abyste obětovali trochu své krve. Nedaleko vás se objeví díra v podlaze. Seskočte do temného tunelu. Na rozcestí se dejte vpravo, protože levá odbočka je stejně slepá. Vylezete ve velkém sálu. Podívejte se na animaci a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář