Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Harmsův objev – Pokračování

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Na české poměry velice kvalitní počin, který volně navazuje na první díl Harmsův objev, který byl víceméně v duchu slavné La Cazy. Druhý díl jde jinou cestou, konkrétně cestou klasických hradních módů, a je svým rozsahem možná víc než dvojnásobný.

- - - - -

Dům

Běžte vpřed a budete mít zvláštní vize. Poté se probudíte v ložnici. Slezte z postele a vlevo seberte lucernu. Vyjděte na chodbu a dejte se vlevo a po schodech dolů. V jídelně seberte ze zásuvky psacího stolu klíč od východu a z polic regálů 2 křesadla. Vraťte se do chodby, vyjděte znovu po schodech a jděte do dveří na konci vlevo. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Hala

Vyjděte do haly, poté jděte po schodech nahoru a na konci ochozu je v truhle OLEJNIČKA a křesadlo a na polici vlevo další křesadlo. Poté vstupte do nedalekých dveří.

Archívy

Jděte do dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Poznámka ohledně únikového východu. Vraťte se do chodby a vlevo na stole najdete OLEJNIČKU. Vejděte do nedalekých dveří a z regálů seberte 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a dejte se dál úzkou chodbou vlevo. Vstupte do dveří a v místnosti v knihovnách vlevo najdete 2 křesadla a v jednom z regálů je mezi knihami klíč od kanceláří. Ve spodní části stolní desky je nenápadné tlačítko, kterým si odšoupnete regál vpředu. Vraťte se na začátek úrovně a vejděte do dveří které vedou do haly.

Hala

Jděte na druhou stranu ochozu, klíčem si odemkněte dveře od kanceláří a vstupte do nich.

Kanceláře

Jděte do místnosti vlevo a z přihrádky psacího stolu seberte OLEJNIČKU. Zde si všimněte dlouhého prkna, protože ho budete za chvíli potřebovat. Vraťte se do chodby a jděte do následujících dveří vpravo. Vlevo najdete na polici křesadlo. Jinak v této postranní chodbě je poškozené okno, kterým prohoďte nějaký těžký předmět. Když však vylezete ven, uvidíte, že římsa dalšího okna je příliš daleko. Doneste si tedy prkno, o němž jsem se zmiňoval a vytvořte si tak provizorní lávku. Přeskákejte na konec a vlezte do místnosti, kde seberte z psacího stolu klíč, z přihrádky lektvar zdravého rozumu a ze zásuvky křesadlo. Vraťte se po římsách zpět, vyjděte zpět do chodby a pokračujte do další postranní chodby vlevo. Jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte křesadlo. Dalšími dveřmi se dostanete do jiné chodby, kde si klíčem odemkněte první dveře vpravo. Z polic seberte páčidlo a křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte do následujících dveří vpravo. Další dveře si vylomte páčidlem a nezapomeňte páčidlo opět sebrat ze země. Jste opět ve známé chodbě. Vydejte se do haly.

Hala

Dole jsou dveře vedoucí do márnice, které si vylomte páčidlem a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Márnice

Projděte dveřmi a poté jděte do dalších dveří vpravo. Z psacího stolu seberte klíč a dokument V případě potřeby jehly, z přihrádky lektvar zdravého rozumu, ze zásuvek 2 křesadla a z nedalekého regálu další křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte vlevo. Na konci jsou dveře, které si odemkněte klíčem. Z přihrádky psacího stolu seberte OLEJNIČKU a poté klikněte na jednu z mrtvol ve výklenku vlevo nahoře a na zem vám spadne dutá jehla. Jděte zpět do první místnosti a použijte na těla na stolech jehlu. Na chodbě se ozve rámus. To monstrum probourá mřížové dveře pod schody. Běžte tudy dál, sejděte po schodišti a vstupte do dveří do další úrovně.

Stoka

Dejte se vlevo a projděte na konec. Vejděte do místnosti, kde otočte ventilem. Vraťte se do chodby a mříž vlevo probourá monstrum. Na konci u zamčených dveří najdete OLEJNIČKU a křesadlo. Vydejte se zpět, jděte vlevo a jste opět na hlavním rozcestí. Pokračujte rovně a vejděte do dveří na konci. Zatočte dalším ventilem a seberte křesadlo. Vraťte se na hlavní rozcestí a nyní jděte vpravo. Vlevo je potrubní vývod a v něm křesadlo. Pokračujte až na konec a budete mít vidiny. Musíte projít na konec chodeb, kde je poslední ventil. Do cesty se vám budou stavět mříže, takže budete muset měnit směr cesty. Po zatočení ventilem se vrátíte do reálu. Jděte chodbou zpět a vpravo je vodní mlýn, který se předtím točil, avšak nyní již se nepohybuje. Podlezte pod lopatkami a na konci vylezte po žebříku nahoru.

Vstup do svatyně

Jedny z dveří jsou odemčené a ty vás dovedou na točité kamenné schodiště vedoucí dolů. Pod schodištěm jsou v truhle OLEJNIČKA a 2 křesadla a na nedaleké velké bedně leží další křesadlo. Pokračujte do dveří vpravo a pod jedním silným kolenem potrubí najdete křesadlo a v jiné části místnosti další křesadlo. Vraťte se do chodby a sejděte po schodech na konci. Jděte vlevo, poté ještě jednou vlevo a vejděte do dveří vlevo. Ze zásuvky psacího stolu seberte dokument … a z okolních regálů laudanum a křesadlo. Vraťte se do hlavní chodby (jděte 2x vpravo), projděte na konec a sestupte po schodech ke dveřím do skladu a vejděte do nich.

Sklad

Dejte se vlevo a dostanete se na vrchol schodiště. Na regálu vlevo leží křesadlo a za druhým regálem je na zemi další křesadlo. Sejděte po schodech dolů a na regálech vlevo najdete OLEJNIČKU a křesadlo. Vstupte do dveří rovně od schodiště a v chodbě jděte do dveří vlevo. Vzadu seberte z velké bedny páčidlo. Vraťte se do chodby projděte na konec. Dveřmi se dostanete do větší místnosti, kde leží na polici vlevo OLEJNIČKA a na středové římse křesadlo. Dále prohledejte hromádku beden vlevo vzadu a na jdete další křesadlo, na regálu vpravo vzadu jsou opět 2 křesadla a na regálu vpravo vpředu je ještě jedno křesadlo. Z boku stejného regálu je páka, za kterou zatáhněte. Na jednom regálu vlevo vpředu je položená další páka, kterou umístěte do otvoru pro páku na boku bedny vlevo vzadu. Zatáhněte i za tuto páku (jde to poněkud ztuha) a tím jste si odblokovali druhé dveře vedoucí z místnosti. Vyjděte po schodech nahoru a ve skladištní místnosti. Zde seberte z polic 2 křesadla a vzadu je římsa, kde je za bednami ukrytá část koule. Dveřmi se vrátíte zpět do vám známých chodeb. Vyjděte po schodech nahoru a v chodbě jděte stále rovně, vystoupejte po dalším schodišti a dveře na konci si vylomte páčidlem. Ve velké místnosti je na druhém konci v polici křesadlo. Jděte do dveří vpravo a na římse za bednami je laudanum a v koutě vlevo křesadlo. Vyjděte zpět do velké místnosti a pokračujte do dveří vpravo. Na stole najdete kladivo a křesadlo, vlevo je další křesadlo, mezi sudy leží OLEJNIČKA a v truhle jsou laudanum, lektvar zdravého rozumu a ještě jedno křesadlo. Vraťte se do velké místnosti a jděte po schodišti vpravo dolů. U mřížových dveří seberte ze země křesadlo a poté urazte visací zámek pomocí kladiva. Sprintuje klikatou chodbou a na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Podzemní chodby

Jděte do místnosti vpravo a na vrcholu pravého regálu leží část koule a v jiném regálu je křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte do další místnosti vpravo. Prohledejte police a seberte 2 křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Zde už vás začne otravovat vodní monstrum. Na velké bedně vlevo leží laudanum. Dejte se dál levou chodbou a vstupte do místnosti vlevo. Na polici leží křesadlo, na velké bedně další křesadlo a nakonec zatáhněte za páku nad bednou. Vraťte se do chodby a jděte dál. Na konci chodby najdete v místnosti na polici klíč, na jiné polici křesadlo a kromě toho je v koutě další páka. Vyjděte zpět do chodby a nyní se vydejte přesně na opačný konec. V místnosti najdete část koule a poslední páku. Vraťte se do chodby a vlevo je strojovna, kde chybí v mechanismu jedno ozubené kolo. V chodbě je po pravé straně jen jediný vchod do místnosti, kde ono ozubené kolo najdete na jedné z polici regálů. Vyjděte zpět do chodby a v levé části chodby je nyní otevřená padací mříž. Za ní jsou dveře do další úrovně, do nichž vejděte.

Obřadní síň

Vystoupejte po schodech nahoru a octnete se ve velké hale. Vlevo je truhla a v ní OLEJNIČKA a křesadlo a pod schodištěm je na bedně další křesadlo. Na barevná místa dejte části koule z inventáře a poté vyjděte po točitém schodišti nahoru a klikněte na obětní misku. Tady nastává menší problém: Měli byste znovu sebrat 3 části koule z podstavců, avšak mně to napoprvé nešlo. Možná se jednalo o bug. Pomohlo mi až když jsem několikrát šel do následující úrovně a poté se vrátil zpět. Vyjděte tedy po sousedním schodišti a pokračujte do skladištní místnosti vlevo, kde najdete na polici křesadlo. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Vstup do svatyně

Takže jestli máte stejný problém, jako jsem popisoval v minulé kapitole, udělejte to samé co a já a párkrát se vraťte tam a zpět. Až budete mít u sebe části koule, tak v této úrovni přiběhnou monstra, srazí vás a odvlečou do vězení.

Vězení

Bohužel jste přišli o všechny předměty z inventáře. Prolezte dírou v mříži a v sousední cele vpravo je pod postelí křesadlo. Naproti jsou další dvě cely – v pravé je část koule a v levé další křesadlo. Jděte do dveří vlevo a poté projděte na konec chodby a sestupte po schodech dolů. V místnosti najdete za postelí část koule. Poté se přenesete zpět k celám. V místnosti sousedící s vaší celou je za Jidášovou stolicí OLEJNIČKA (nejsem si jistý, zda tam byla i předtím). Nyní musíte do své cely dírami v mříži dát nějaké předměty, nejlépe 4 menší bedničky. Vystavte si z bedniček provizorní schodiště a vyskákejte nahoru. Vpravo ve stolku leží křesadlo a vlevo za sudem a vázou je další křesadlo. Dejte se do dveří vpravo na konci a za nimi se cesta rozděluje. Dejte se vlevo a vyjděte do velké místnosti s celami. Hned před vámi leží na zemi křesadlo, opodál na stole OLEJNIČKA a v polici jiného stolu vlevo lektvar zdravého rozumu. V první cele vpravo najdete lucernu a v první vlevo další křesadlo. Poté jděte do druhé cely vlevo a v kbelíku najdete část koule, na stole křesadlo a pod postelí OLEJNIČKU. Nakonec jděte do druhé cely vpravo a zde najdete ještě jedno křesadlo. Nyní se vydejte zpět do chodby, jděte stále rovně, sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Vstup do svatyně

Po levé straně je za bednami OLEJNIČKA, na studně křesadlo a za bednami vpravo další křesadlo. Jděte po další místnosti, poté se vydejte po točitém kamenném schodišti dolů, následně po rovném kamenném schodišti a jste opět ve známé chodbě. Dejte se vlevo, poté do dveří vlevo a vyjděte po schodech nahoru ke vchodu do svatyně. Vložte do obou koulí chybějící díly z inventáře a poté do dveří vstupte.

Svatyně

Vyběhněte nahoru po dlouhém schodišti a zde se setkáte s Alexandrem. Po skončení jeho monologu sestupte po schodech dolů a po chvíli se vpravo otevřou vchodové dveře. Běžte co vám síly stačí a tím hra končí.

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zhodnocení

(davweb01, 13. 2. 2017 20:47)

Zdravím, jsem opravdu rád za váš návod na má Custom Story Harmsův Objev a Harmsův Objev pokračovaní. Jsem rád, že se o Amnesii i přes její stáří stále někdo zajímá. Akorát mi upřímně některých Custom Story trochu chybí konkrétnější zhodnocení, např. kvalita map, scriptů a efektů, popř. srovnání s předchozím dílem (konkrétně třeba v tomto návodu).
Samozřejmě toto neberte jako, že bych s recenzí nebyl spokojen nebo že by mi to vadilo, jen podotýkám, co mi k těm úvodům tak nějak trošku chybí.
Jinak návod + ukázky k němu - nemám co dále vytýkat. Pěkná práce.

Re: Zhodnocení

(Mitch, 15. 2. 2017 10:59)

Ahoj. Už jsme se spolu před časem bavili, konkrétně na tvé fb stránce, kdy jsem se tě dotazoval ohledně zákysu v tvé hře. Na vině tomu zákysu byla pravděpodobně poškozená uložená pozice a následný bug. Teď ale k tvému dotazu: Víceméně sdílím tvůj názor. Je hezké, kdyby byla u každého módu obsáhlejší recenze. Na druhou stranu módů Amnesie existuje více než 500, z toho na více než 400 jsem vytvořil psané návody. Při tak obrovském počtu není dost dobře možné ke každému psát recenzi. Už jen proto, že 75% všech módů mají maximálně lehce nadprůměrnou úroveň, takže to snad ani není nutné. Pokud si myslím, že je nějaký mód hodně dobrý, připojím k němu delší úvod. U těch úplně nejlepších módů, jako například The Great Work, The Fugitive - Episode Three, Peraprigond atd. jsou úvodní odstavce nejdelší. Trochu jiný případ jsou jsou módy, na které jsem dělal češtiny. K těm jsem napsal obsáhlejší hodnocení, avšak nenajdeš je na těchto stránkách. Najdeš je na stránkách www.prekladyher.eu Pokud tyto stránky neznáš, tak tam si musíš vytvořit profil, aby ses dostal do sekce překlady. Kromě krátké češtiny na hru a krátké recenze tam najdeš také screenshoty a odkaz na videonávod na českou verzi.