Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Horrors of Castle Greenborogh

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o průměrný a zřejmě ne zcela dokončený mód, která vám nabídne pár klasických hradních lokací a to je asi tak všechno. Vizuálně nejpůsobivější je asi úvodní venkovní level.

- - - - -

Outside

Na začátku hry se budete neustále propadat do země. Po chvíli budete pokračovat do další úrovně. Jste před hradem. Vyjděte po schodech nahoru a vejděte do vrat.

Entrance Hall

Na stole vpravo leží křesadlo a uvnitř skříně je další křesadlo. Dveřmi projděte do velké haly, kde najdete na stole vlevo lucernu a dokument Welcome Letter. Vyjděte po schodech nahoru a jděte do dveří vlevo. Projděte na konec chodby a vstupte do posledních dveří vlevo. Hned za dveřmi vpravo je na stěně malý obrázek a ve výklenku za ním Secret Door Key. Jděte do další místnosti, kde je vpravo za rohem truhla a v ní lucerna. Vraťte se do místnosti, kde jste na šli klíč, a tímto klíčem odemkněte dveře vlevo. Na výstavních stolcích vlevo leží laudanum a křesadlo a uvnitř truhly najdete OLEJNIČKU, další laudanum a lektvar zdravého rozumu. Jděte zpět do haly a nyní se dejte do průzkumu dlouhé chodby za dveřmi na druhé straně. Zde vejděte do prvních dveří vpravo a vpravo najdete ve výstavním stolku další lektvar zdravého rozumu. Rozbijte skleněný kryt nějakým předmětem, abyste zmíněný předmět mohli sebrat. Dveřmi projděte do další místnosti, kde najdete na podstavci vlevo OLEJNIČKU a v přihrádce psacího stolu vpravo křesadlo. To je prozatím vše v této úrovni, takže se vydejte opět do haly a vejděte do dveří do knihovny. Upozorňuji, že dveře jsou aktivní jen v oblasti dveřního zámku.

Library

Ze země seberte dokument Notice. Vyjděte po pravém schodišti a zaměřte svoji pozornost na druhý regál vlevo. V horní polici je za knihami tajná páka, za kterou zatáhněte. Na druhé straně místnosti je ve stropě poklop. Skočte přes zábradlí na regál, odklopte poklop, povyskočte si a kliknutím seberte páčidlo. Poté se vraťte zpět do haly.

Entrance Hall

Jděte do pravé chodby nad schody a vejděte do prvních dveří vpravo. Projděte do knihovny a dveře vpravo vylomte pomocí páčidla. Vzadu na velkém stole leží 3 křesadla, na policích regálů vpředu Descending Room Key a další 3 křesadla a vlevo ještě jedno křesadlo. Za bednami je gramofon a u něj na zemi OLEJNIČKA. Dveřmi vyjděte zpět na chodbu a dejte se do hlavní haly, kde si klíčem odemkněte dveře vpravo. Zatáhněte za páku a výtah se s vámi rozjede směrem dolů.

Machinery

Ze země seberte dokument Forbes' Letter a dveřmi projděte do široké chodby. Vejděte do dveří na konci chodby a otevřte dvířka mučící panny. Z ní vyrazí na vás monstrum. Utečte do chodby, kde by nyní měly být přístupné dveře vpravo. Dalšími dveřmi se dostanete do jiné chodby, kde jděte do dveří vlevo. Sestupte dolů do strojovny, kde je stroj, u kterého chybí ozubená kola. První ozubené kolo je pod schody v místnosti, ve které stojíte, druhé je v druhé části strojovny (v místnosti na druhém konci chodby) a třetí je v první široké chodbě. Až dáte všechny kola na svá místa, jděte do druhé části strojovny na opačné straně chodby a zatáhněte za páčku. Vraťte se do první široké chodby a zjistíte, že padací mříž naproti je otevřená. Proběhněte ke schodišti a sestupte po něm dolů.

Prison

Před vámi v chodbě je monstrum, takže to vezměte oklikou. V každém případě je třeba dostat se do místnosti za železnými ozdobnými dveřmi, kde najdete v zásuvce komody dokument Day 1 a v přihrádce psacího stolu OLEJNIČKU. Jděte zpět do chodeb a dostaňte se na začátek. V prvním bloku, který se dá obejít kolem dokola je řada vězeňských cel a v jedné z nich leží dokument Day 2. Z tohoto bloku vedou dvě chodby. Když se dáte tou levou, na dalším rozcestí zahnete vpravo a prozkoumáte cely po straně, najdete dokument Day 3. Vraťte se na začátek a dejte se do průzkumu pravé chodby, která se rozšiřuje do velké místnosti. Zde najdete na stolku vlevo dokument Warning Letter. Před vámi jsou troje dveře. Dvoje jsou však smrtící pastí. Správné dveře jsou ty pravé, které vás dovedou ke dveřím do sklepení, do kterých poté vejděte.

Cellar

Ve velké místnosti najdete v jednom regále vpravo Hammer. Jděte do dveří vlevo a poté otevřte dveře na konci chodby. Za nimi je malá místnost s vodním monstrem, kde leží na stole lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do postranních dveří. V místnosti vlevo leží na stole 6 An Old Nail's. Je tu také krátké a dlouhé prkno. To odneste do poslední neprozkoumané místnosti s vinnými sudy, kde je vlevo poškozený žebřík. Je mi jasné, že prken na opravu žebříku je v této úrovni víc, ale lze se dostat vpřed rychleji malým trikem. Jednoduše skákejte po žebříku stále víc a víc nahoru až se vám to povede. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář