Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Horrors of the Past, Chapter 1

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Probouzíte se ve vězení v kaluži vlastní krve. Vydáváte se na nebezpečnou cestu podivným hradem, ve kterém přebývají strašlivá monstra. Vodítkem vám jsou různě rozeseté zprávy od neznámého, který s vámi zřejmě hraje ďábelskou hru.

STATISTIKY

dokument – 15

olejnička – 9

sud s olejem – 1

křesadlo – 22

Laudánum – 9

Lektvar zdravého rozumu – 4

Vyjděte z místnosti a pokračujte na konec chodby. Vlevo nahoře na regálu je lucerna a OLEJNIČKA a v nižších policích 2 křesadla. Vpravo od vás na dalším regálu leží další OLEJNIČKA, a také Laudánum a další křesadlo; z následujícího regálu pak seberte 2 Lektvary zdravého rozumu. Nakonec prohledejte prostor za těžkou bednou u pravé stěny a najdete ještě jedno křesadlo. Počkejte až monstrum zničí dveře a poté jděte do prostoru pod schody. Pod hlavou vězně leží dokument Orders a za sudy jsou další 2 křesadla. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří vlevo. Z psacího stolu vlevo seberte dokument The Prisoner, z jedné ze zásuvek Castle Key a z přihrádky křesadlo. Nakonec prohlédněte police regálů a seberte Kuprit. Vraťte se do chodby, dejte se vlevo, na rozcestí pokračujte vpravo a v místnosti na konci seberte z psacího stolu dokument Personal View. Na okenní římse nad stolem leží křesadlo, na vrcholu levého regálu je další křesadlo a nakonec seberte z vrcholu pravého regálu ještě jedno křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte zpět na rozcestí, přes které pokračujte rovně. Vejděte do druhých dveří vpravo, vyjděte po schodech nahoru a v místnosti seberte z přihrádky psacího stolu páčidlo. Dále prozkoumejte skříň a seberte dokument The Monters! a nakonec prozkoumejte police regálu a posbírejte OLEJNIČKU, 2 Laudánum a křesadlo. Sejděte opět po schodech dolů a jděte zpět do chodby. Páčidlem vylomte dveře naproti, vyjděte po schodech nahoru, ze země seberte dokument Run!, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Dejte se přes rozcestí do dveří rovně před vámi. Ze stolu vlevo seberte dokument Equipment List a z polic regálu vlevo vzadu seberte dokument The Old Corridor, křesadlo a nakonec z vrchní police páčidlo. V rohu za bednami je skrytá páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se na rozcestí a páčidlem vylomte dveře vpravo. V chodbě seberte ze země dokument Behind you a vstupte do místnosti vpravo. Zde sice nic není, ale můžete zatáhnout za páku, odklopí se regál a za ním jsou dveře vedoucí do místnosti, kde jste už předtím byli. Pokud jste předtím v této místnosti nezatáhli za páku skrytou za hromadou sudů, učiňte tak nyní. Vraťte se do chodby, která se dělí do dalších dvou chodeb. Vlevo na konci je místnost, ve které u vchodu seberte ze země křesadlo, vlevo za hromadou beden je další křesadlo, v pravém zadním rohu je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a v pravém předním rohu je za další hromadou beden páka, za kterou rovněž zatáhněte. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte rovně na konec pravé chodby. U odklopeného regálu leží na zemi dokument Down! Not! Up! Vyjděte do chodby a vstupte do druhých dveří vpravo. Z komody seberte křesadlo, z jedné z jejích zásuvek další křesadlo a nakonec odtáhněte na stranu postel a získáte ještě jedno křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte na další rozcestí, kde se dejte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte OLEJNIČKU a Laudánum a z jedné ze zásuvek křesadlo. Poté odtáhněte na stranu postel a seberte Lektvar zdravého rozumu. Jděte zpět na rozcestí a vstupte do dveří vpravo, které jsou nyní již odemčené. Vzadu leží dokument Turn Back! Nyní se vydejte zpět na začátek úrovně. Dveře na konci chodby jsou již odemčené, takže jděte na prvním rozcestí, kde se dejte vlevo a vstupte do dveří do předcházející úrovně.

Octli jste se v malé místnosti. Procházejte dveřmi z místnosti do místnosti až na rozcestí, kde se dejte do dveří vlevo. Na konci vstupte do místnosti, kde je hromada slizu. Vraťte se na rozcestí a pokračujte do dveří rovně. V chodbě seberte ze země dokument The Iron Maiden. Za dveřmi je mučící panna, kterou otevřte a v tom okamžiku se objeví v chodbě monstrum. Běžte rychle na rozcestí a poté do dveří vpravo. Na konci seberte ze země dokument The Door, OLEJNIČKU a 2 Laudánum. Seskočte dolů do zaplavené chodby. Klikněte na zamčené dveře a v tom okamžiku začne útočit vodní monstrum. Musíte se postavit vedle dveří, aby je monstrum rozdrtilo. Pokud vás zabije, nevadí. Vraťte se zpět, projděte rozdrcenými dveřmi ke schodišti, po kterém vystoupejte nahoru a vejděte do dveří do další úrovně.

Na rozcestí jděte do dveří vpravo, projděte dlouhou chodbou a na dalším rozcestí vstupte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Me, OLEJNIČKU, Laudánum a z horní zásuvky Mansion Key a křesadlo. Nakonec odtáhněte na stranu postel a seberte Lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na křižovatku, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Projděte chodbou až na křižovatku, kde se dejte nejprve vpravo a vstupte do dveří vpravo. Z piana seberte Laudánum a z komody křesadlo. Vraťte se do chodby a nyní se dejte do průzkumu levé chodby (rovně před vámi). Vstupte do dveří vpravo a ze stolu seberte Study Key a dokument The Study. Vyjděte zpět do chodby a na rozcestí pokračujte do dveří vlevo. Vejděte do dveří vpravo a za převráceným stolem najdete u zdi křesadlo. Vraťte se do chodby a v ohybu chodby si klíčem odemkněte dveře vlevo. V místnosti seberte Annex Key, vyjděte zpět do chodby a tímto klíčem si odemkněte dveře přímo před vámi. V krátké chodbě dělejte rámus až se k vám probourá monstrum. Zde se jednoduše nechte monstrem zabít. Až se proberete vyjděte ven do chodby, na křižovatce jděte vlevo na konec chodby a seberte ze země 2 OLEJNIČKY. Jděte zpět na rozcestí a nyní se dejte do prozkoumání chodby vlevo, kde seberte ze stolu Corridor Key a ze země další OLEJNIČKU a dále Laudánum a křesadlo. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a poté pokračujte skrz několik chodeb a dveří až na konec, kde seberte ze země dokument Go Behind. Jděte zpět do chodby a dveře naproti jsou nyní již odemčené. Odstraňte ze stěny obraz a z výklenku seberte Bedroom Key. Jděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Na konci chodby leží na zemi ? Key. Nyní se vydejte na začátek úrovně, kde si odemkněte dveře klíčem a poté do těchto dveří vejděte.

Před vámi je rozcestí, ale všechny dveře jsou zamčené. Jděte tudíž zpět d dveří, kterými jste právě vstoupili.

Běžte chodbou vpřed, na rozcestí vstupte do pootevřených dveří a pokračujte dál touto chodbou dokud se nespustí závěrečné titulky.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář