Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – House of Screams

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrně krátké a mírně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, kde se co se týče vzhledu prostředí mihne pár zajímavých nápadů, které stojí pozornost, avšak v ostatních aspektech je to čistý průměr. Závěr je však docela nečekaný a impozantní.

- - - - -

Nejprve prohledejte přihrádku psacího stolu a seberte lucernu, poté si vezměte ze stolní desky 2 OLEJNIČKY a nakonec otevřte skříň a seberte 3 laudanum. Projděte chodbou na křižovatku s několika dalšími dveřmi, kde seberte ze země dokument (bez označení). Jděte do dveří vlevo a v knihovně na jdete na druhé straně VELKOU OLEJNIČKU a v mezeře mezi regály leží na zemi Key of Closet. Vraťte se na rozcestí a klíčem si odemkněte protější dveře. V zásuvkách komody vlevo jsou 2 lektvary zdravého rozumu. Poté si doneste z chodby nějakou bednu a přistavte si ji ke skříně, protože nahoře leží Key of Dining Room. Jděte zpět na rozcestí a klíčem si odemkněte dveře vpravo. V jídelně pokračujte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument (bez označení) a 2 křesadla, z přihrádky stolu OLEJNIČKU, vlevo vzadu je SUD S OLEJEM (cca 35% lucerny) a na zemi za sudy Key of Prison. Vraťte se do jídelny a nyní si klíčem odemkněte dveře na protější straně. Zajděte do druhých dveří vpravo a najdete lektvar zdravého rozumu. Dále navštivte třetí místnost vpravo, kde najdete ležet na stole OLEJNIČKU. Na konci chodby seberte ze země dokument (bez označení). Před vámi je pět skříní a jen v jedné z nich je RIGHT KEY, konkrétně mělo by to být ve čtvrté zleva. Ve zbylých jsou 4 WRONG KEY'S, jejichž sebrání se rovná smrti. Jděte zpět do jídelny, projděte na konec chodby vpravo, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Opodál leží na zemi dokument (bez označení) a vpravo je v proskleném výstavním stolku lektvar zdravého rozumu. Rozbijte židlí skleněný kryt, abyste mohli zmíněný předmět sebrat. Projděte na konec chodby a dostanete se do místnosti, kde na levé římse stojí řada monster. Na pravé římse najdete další lektvar zdravého rozumu a u závalu vlevo OLEJNIČKU. Pokračujte do temné chodby o kousek dál vlevo a jděte přes rozcestí rovně. Na slepém konci leží VELKÁ OLEJNIČKA. Vraťte se na rozcestí a nyní se dejte vlevo. Sestupte po schodech dolů a na konci chodby seberte Key of Cistern. Vydejte se zpět do velkého sálu a pokračujte do dveří na opačné straně místnosti. Projděte na konec chodby, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vstupte.

Běžte za topenou chodbou vpřed a vyjděte po schodech na poškozený chodník. Velkým skokem přeskočte vpravo a poté přeskákejte na fragmenty vlevo, kde jsou k sebrání VELKÁ OLEJNIČKA a lektvar zdravého rozumu. O kousek dál je vlevo na jiném fragmentu laudanum. Sejděte zpět do vody a dávejte pozor na vodní monstrum. Na konci následujícího chodníku najdete ležet dokument (bez označení). Projděte do místnosti na konci, přeskákejte opět po fragmentech a na konci seberte ze země Key of Bedroom. Nyní se vydejte zpět na začátek úrovně a vraťte se dveřmi do té předchozí.

Možná jste zaregistrovali v chodbách, kde jste předtím našli klíč od cisterny, že jsou vlevo ještě jedny dveře do další úrovně. Ty si odemkněte klíčem z inventáře a vejděte do nich.

Na zemi leží další lucerna a uvnitř velké truhly vpravo jsou 2 VELKÉ OLEJNIČKY a lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do chodby, kde prozkoumejte místnost vpravo, kde najdete další 2 letkvary zdravého rozumu. Běžte přes rozcestí rovně a vstupte do dveří vlevo. Přistavte si nějakou stoličku k posteli a nahoře na baldachýnu najdete Key of Attic. Vraťte se do chodby a nyní se vydejte vlevo. Vyjděte po dvojitém schodišti a nahoře si klíčem odemkněte dveře. Vpravo je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a poté jděte k psacímu stolu, kde se zhroutíte na zem. Rychle ještě seberte z přihrádky OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Poté se automaticky přesunete do další úrovně.

Skončili jste ve vězení. Prolezte otvorem v mříži a poté seberte z mučícího stolu 2 lektvary zdravého rozumu. Jděte do chodby a vlevo a ve velké místnosti najdete v prvním výklenku vlevo za bednami Exit Key, v druhém výklenku 2 laudanum a v pravém zadním rohu VELKOU OLEJNIČKU, OLEJNIČKU a 2 lektvary zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a můžete se jít podívat do hrůzostrašné chodby za železnými dveřmi vpravo. Nic důležitého tam však není, takže si odemkněte dveře do další úrovně na konci hlavní chodby a poté do odemčených dveří vejděte.

Po stranách chodby jsou 2 místnosti. V první najdete VELKOU OLEJNIČKU a v druhé 2 laudanum. Chodbou vyjděte na dně obrovské šachty, na jejíž stěně je žebřík. Jděte k žebříku, avšak budete obklíčeni monstry a sraženi na zem, čímž hra končí.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář