Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Illusions of the Dead

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o novější mód (léto 2017) a v mnoha ohledech výrazně nadprůměrný. Klasické dobrodružství ze světa Amnesie, které obsahuje zajímavé nápady a pár netradišních prvků.

- - - - -

CHAPTER 1 – DETERMINATION

Hned na začátku si zapíšete do deníku dokument Note I – Marcus' Note. Jděte vpravo a vstupte do kůlny. V zásuvce komody jsou 2 křesadla. Seberte žebřík a vynest ho ven. Neste ho za bránu na druhou stranu. Vpravo nahoře je místo, kde chybí kování hradby. Sem umístěte žebřík a přelezte na druhou stranu do dvora. Uchopte nějakou bednu a prohoďte ji oknem. Uvnitř se dejte vlevo a projděte dveřmi do další chodby. Na stole vpravo leží křesadlo. Pokračujte do dveří vpravo a z přihrádky psacího stolu seberte další křesadlo. Vraťte se a jděte do sousední místnosti, kde najdete na posteli A Key. Vracejte se chodbami zpět, vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře na konci. Za dveřmi vlevo najdete v truhle 2 křesadla a za dveřmi rovně je v proskleném výstavním stolku lucerna. Jděte chodbami zpět a vpravo jsou dveře, které vedou do sklepení. Sestupte dolů a v regálu vlevo najdete OLEJNIČKU. Jděte do dveří na konci a ze země seberte Crowbar a ze stolu další OLEJNIČKU. Vraťte se po schodech nahoru, páčidlem si vylomte dveře vlevo a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte do pravých dveří a v chodbě pokračujte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument 15th of March 1850 a ze zásuvky 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do jídelny, kde na druhém konci najdete na krbové římse OLEJNIČKU. Jděte do levých dveří a poté do dalších vlevo. Ze stolů seberte dokument 30th of March 1850 a OLEJNIČKU. Odstraňte ze stěny obraz a najdete skrýš, kde je další OLEJNIČKA a laudanum. Vraťte se do chodby a na konci jsou dvoukřídlé dveře zamčené na jakési dřevo. Uchopte přilbu z brnění a hoďte ji proti dřevu. Projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich. Dostanete se do velké haly, kde je nahoře výtah se zaseknutou pákou. Vraťte se zpět do chodby, vyjděte po schodech nahoru na ochoz a vpravo za vyraženými dveřmi jsou dveře do další úrovně, do kterých vstupte.

Jděte rovně a pak do dveří vpravo. Seberte v místnosti Wooden Bucket a OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a pokračujte dál do společenské místnosti, kde je na římse krbu křesadlo. Dalšími dveřmi se dostanete na schodiště, které vede nahoru. Vpravo v regálu je křesadlo a o kousek dál vlevo v regálu OLEJNIČKA. Víc zde zatím nezmůžete, takže se vraťte do předchozí úrovně.

Sejděte po schodech dolů, jděte do chdoby vlevo a poté do dveří vpravo (Kitchen). Použijte kbelík z inventáře na dřez s vodou a získáte Bucket of Water. Vydejte se zpět do knihovny.

Jděte do horní místnosti, kde jsou regály na knihy, a použijte vodu z inventáře na ohniště krbu. Zatáhněte za páku co je uvnitř krbu. Za vašimi zády se odklopil regál. V tajné méstnosti seberte z psacího stolu dokument 27th of March 1850 a z nástěnky vpravo Cellar Key. Vraťte se opět do předchozí úrovně.

Nyní jděte ještě prozkoumat dveře na druhé straně ochozu. Za nimi je chodby a za prvními dveřmi vpravo najdete v regálu laudanum a za druhými dveřmi najdete v zásuvce psacího stolu další laudanum a také křesadlo. Když projdete na konec chodby, najdete na židli ještě OLEJNIČKU. Jinak v první místnosti je v koutě zaházená truhla a v ní jsou páky. Odneste ji na konec chodby, nějakým předmětem vyražte okno a po venkovních římsách doskákejte k dalšímu rozbitému oknu. Pokračujte do dveří vlevo a páku dejte do otvoru vpravo. Za páku zatáhněte. Dále seberte z římsy křesadlo a ze spodní zásuvky prádelníku OLEJNIČKU. Vraťte se zpět po římsách a jděte opět do dveří vpravo. Vlevo je odklopený regál a na stěně visí Machine Room Key. Vraťte se zpět na ochoz a poté dolů do jídelny. Vpravo jsou dveře, které vedou ke dveřím do další úrovně. Odemkněte si je klíčem a vejděte do nich.

Jděte rovně do malé místnosti na konci a vlevo z římsy seberte Drill Part 1. Jděte zpět do velké místnosti a pokračujte do chodby vpravo. Ventilem si zdvihněte padací mříž. Na římse najdete Drill Part 2. Na konci si otevřete mříž dalším ventilem. V tom se celé okolí zaplaví vodou. Jděte do dveří na druhé straně a v malé místnosti posbírejte Drill Part 3 a 2 laudanum. Části vrtačky můžete rovnou spojit v inventáři a získáte Hand Drill. Tím máte vše hotové a můžete se známou cestou vydat zpět do jídelny.

Jděte do dveří naproti, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Jděte do prvních dveří vpravo a z psacího stolu seberte křesadlo a ze zásuvky laudanum. Na nástěnce visí dokument Missing Tools. Nyní si všimněte poklopu ve stropě. Dejte pod něj velkou bednu, poté na ni nastavte menší bedny a vyskočte nahoru. Nahoře najdete v truhle A Key a dokument … Na polici regálu je ještě OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. V zásuvce psacího stolu najdete dokument … Nakonec odtáhněte na stranu bednu z kouta a seberte Empty Glass Jar. Nyní jděte do hlavní strojovny, kde je pult s pákami. Dejte první, druhou, čtvrtou a sedmou páku dolů a zbylé nahoru. Nyní jděte zpět do chodby a do dveří vlevo. Projděte dvěma padacími dveřmi, které si otevřte ventily. Dveře vlevo si odemkněte klíčem a v místnosti použijte na sud vlevo vrtačku z inventáře a dejte pod vytékající pramének sklenici. Seberte Jar of Oil. Použijte ho na závoru dveří vpravo, projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

O kus dál v chodbě leží vpravo na stole dokument We're sorry. Na konci chodby a odstraňte ze zdi obraz a proti děravé zdi hoďte židli (najdete v chodbě). Projděte do místnosti, kde seberte vpravo křesadlo a z psacího stolu OLEJNIČKU. Nakonec otevřete přihrádku a zatáhněte za páku. Za vašimi zády se odklopil regál. Seberte A Key a jděte zpět do chodby. Na přesně opačném konci si odemkněte dveře a v místnosti hoďte něco proti zarážce na skříni. Ve skříni najdete další A Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte jedny z dveří vlevo. Opět jste se dostali tam, kde jste museli skákat přes římsy. Opět to vezměte přes římsy, ale tentokrát si s sebou vezměte nějaký předmět, protože okno na druhém konci je celé. Dostaňte se zpět nad jídelnu, poté se dejte vpravo po schodech dolů a pokračujte rovně do velké haly. Nastupte do výtahu, použijte na páku olej z inventáře a zatáhněte za ni.

CHAPTER 2 – COURAGE

Do deníky jste si zapsali dokument Note II – Marcus' Notes. Vyjděte do chodby a z římsy seberte OLEJNIČKU. Prohledejte důkladně okolní chodby a najdete další OLEJNIČKU, 2 laudanum a křesadlo. Navíc v místnostech jsou k sebrání další 2 křesadla. V místnosti, kde je psací stůl, leží Chipper. Jinak v jedné z vězeňských cel lze odtáhnout postel a pod ní je tajný tunel. Prolezte do místnosti na konci a seberte Chemistry Pot. Vyjděte do chodby, jděte rovně a na konci vpravo. Dostanete se do mučírny. Pokračujte do dveří vlevo a použijte na sud s kyselinou nádobu z inventáře. Získáte Pot of Acid. Vraťte se do chodby a držte se vlevo. Přijdete k mřížovým dveřím zamčeným na visací zámek. Použijte na zámek kyselinu a cesta dál je volná. Vylezte po žebříku a seberte z bedny OLEJNIČKU. Vraťte se dolů a nyní vyjděte po točitém kamenném schodišti. Z komody seberte křesadlo, z přihrádky psacího stolu OLEJNIČKU a ze zásuvky A Key. Vraťte se dolů do chodeb. Určitě už jste si všimli krátkého schodiště vedoucího nahoru. Vyjděte po něm a dveře si odemkněte klíčem. Z nástěnky seberte Hammer. To můžete rovnou spojit v inventáři s dlátem a získáte tak Hammer and Chipper. Jděte zpět do chodby a na druhé straně je děravá zeď. Použijte na ni kladivo s dlátem a ta se rozpadne. Pak už jen projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Vyjděte po dvou dlouhých schodištích a vstupte do dveří. Z oltářního stolu seberte dokument 21st of October 1853 a laudanum. Dejte se vlevo a sestupte dolů. Pokračujte do dveří vlevo a v chodbě seberte OLEJNIČKU. Zajděte do dveří vlevo a v cele najdete na zemi laudanum. Vraťte se do chodby a z kamene vlevo seberte křesadlo. Pokračujte do velké místnosti, kde leží mezi knihami další křesadlo. Jděte dál do dveří a hned za nimi je k sebrání OLEJNIČKA. U vězeňské mříže vyviklejte zářící kus mříže nahoře, dejte si pod otvor nějaké bedny a proskočte do cely. Na stoličce leží křesadlo a vzadu v kanalizačním odpadu je A Key. Otvorem si odvnitř podejte bedny, které jste předtím použili a opět je použijte k tomu, abyste se dostali z cely ven. Jděte do předchozí místnosti a pokračujte do dveří vlevo. V chodbě seberte laudanum a křesadlo. Projděte do místnosti se schodištěm a vraťte se nahoru na rozcestí. Sejděte po schodech dolů a přímo pod schodištěm je mezi bednami křesadlo a nedaleko na dřevěné desce OLEJNIČKA. Jděte dál do dveří naproti schodišti a ze stoličky seberte křesadlo. Za dalšími dveřmi je velká místnost, kde najdete v regálu laudanum. Dveře vlevo si odemkněte klíčem z inventáře. V zásuvce komody vpravo je laudanum, v přihrádce psacího stolu OLEJNIČKA, v zásuvce křesadlo a v proskleném výstavním stolku dokument 25th of October 1853. Nakonec seberte z podstavce kliknutím An Orb. Nyní se vydejte zpět na hlavní rozcestí a dejte na podstavec orb. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

U pultu seberte OLEJNIČKU a poté dejte první a poslední páku dolů a zbylé dvě nahoru. Dveře dole se začnou otevírat. Počkejte až monstra dole rozbijí boční dveře a pak se vraťte do předchozí úrovně.

Jděte jednou z chodeb do místnosti se schodištěm, kde jsou boční dveře nyní rozbité. Velké dveře jsou otevřené, tak utíkejte co vám nohy stačí stále vpřed a na konci přeskočte přes díru v mostě. Pak už jen vstupte do dveří do další úrovně.

Dojděte k soustavě lávek, které jsou však vytažené. Dejte se vlevo a v chodbě seberte OLEJNIČKU. Na konci vystoupejte po točitém železném schodišti a seberte další OLEJNIČKU. Jděte do dveří rovně a v první místnosti najdete laudanum. V druhé místnosti vylezte po žebříku nahoru a seberte OLEJNIČKU. Vraťte se ke schodišti a na visací zámek mřížových dveří vpravo použijte kladivo s dlátem. Projděte chodbou až do márnice, kde seberte Crowbar. Vraťte se na začátek k mostu a pokračujte do chodby rovně. Vpravo je cela a v ní leží vedle mrtvoly OLEJNIČKA. Vyviklejte tyč nahoře z mříže a získáte Prison Bar. Dveře na konci chodby si vylomte páčidlem. Za dveřmi je na druhé straně na bedně další OLEJNIČKA. Vlevo u slizu je ventil, který otočte vlevo až nadoraz. Nyní se vydejte zpět chodbami na druhou stranu a vyjděte opět po točitém schodišti. Jděte do dveří rovně a vchodbě do poslední místnosti. Na uvolněné cihly vpravo použijte tyč z inventáře. V místnosti za zdí je na horní polici regálu OLEJNIČKA. Projděte na konec a stiskněte první a třetí páku dolů, čímž si spustíte lávky, které tvoří most. Vydejte se tedy dolů a přejděte po mostě. Dojděte na konec, kde je monstrum. Nechte se jím srazit, protože vaše zajetí je zároveň cestou dál.

CHAPTER 3 – REDEMPTION

Vyskákejte po trámu nahoru a proskočte dírou vpravo. Do deníku se vám přidá dokument Note III – Marcus' Note. Jděte do dveří vpravo a v chodbě pokračujte do postranní místnosti a seberte laudanum. Vraťte se kousek zpět a dejte vpravo přes most. Za regálem je truhla a v ní OLEJNIČKA. Když projdete na konec chodby, najdete ještě laudanum. Vraťte se do hlavní chodby a pokračujte na rozcestí a dejte se vpravo. Sestupte dolů do zatoepné chodby a na konci u velké mříže je OLEJNIČKA. Vraťte se nahoru na rozcestí a jděte dál rovně. Dostanete se do obřího podzemního sálu, které slouží jako rozcestí mezi úrovněmi. Na konci jednoho výběžku mostu leží OLEJNIČKA a nahoře u vchodu do márnice další OLEJNIČKA. A právě do dveří do márnice jděte jako do prvních.

Jděte do chodby vpravo a vstupte do dveří vpravo. Ze stolu seberte křesadlo, z komody další křesadlo a ze zásuvky ještě jedno křesadlo. Vraťte se na rozcestí a nyní se dejte druhou chodbou. Pokračujte dveřmi do sousední chodby a poté do dveří vlevo. Nahoře nad vaší hlavou je poklop. Přineste si z chodby bednu, kterou položte na hromadu mrtvol. Vyskočte, zachyťe se za dvířka odklopte je. Dolů sjede žebřík. Vylezte po žebřících nahoru a klikněte na dvě obětní misky na stole, čímž si odemknete nedaleké dveře. Vstupte do nich a budete mít vidiny. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří. Poté se vrátíte do reálu. Vraťte se do místnosti s obětními stoly a z podstavce seberte Morgue Office Key. Slezte po žebřících opět dolů a jděte na první rozcestí. Dejte se vlevo a dveře na konci si odemkněte klíčem. V místnosti seberte OLEJNIČKU a z psacího stolu dokument 25th of June 1853 a ze zásuvky laudanum. V další místnosti klikněte na mrtvolu na židli. Pak sledujte co se bude dít. Až kolem nebude nic jiného než černá prázdnota a dveře, projděte několika dveřmi a zamiřte k zářivému body. Odmrští vás to zpět. Až se proberete seberte ze židle Dungeon Key. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit do té předchozí.

Jděte dolů na most, dejte se vpravo a na konci vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte na křižovatku chodeb a u dveří visí dokument Moved the Dungeon Key. Odemkněte si dveře klíčem a v místnosti seberte ze stolu dokument 2nd of July 1853. V koutě je truhla a v ní páka. Odneste ji do chodby k padací mříží, dejte na své místo a zatáhněte zani. Cesta dál je volná. Prolezte nízkým tunelem. Opět budete trpět halucinacemi. Jděte do dveří vpravo a najdete křesadlo. Pokračujte do dveří na opačné straně a klikněte na medvídka na posteli. Přiběhne monstrum a srazí vás. Až se proberete, seberte z postele Main Office Key. Tím máte vše hotové a stejnou cestou jak jste přišli se vraťte do přechozí úrovně.

Jděte vpravo a dostanete se zpět na začátek úrovně. Než tam však dojdete zahněte přes most vpravo a dveře po pravé straně si odemkněte klíčem. Z jednoho psacího stolu seberte dokument Patient #56 a z jiného stolu dokument To-do List. Vyjděte po schodech nahoru a ze stolu seberte dokument 6th of February 1853 a ze zásuvky laudanum. U regálu stojí po stranách dvě brnění. Na zadní straně obou brnění jsou malé páčky, kterými pohněte. Odklopte regál a z výklanku seberte Main Laboratory Key. Vydejte se zpět na most a nyní jděte vpravo. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte vlevo a v místnosti seberte z pravého stolu laboratorní nádobu a z levého dokument 7nd of July 1853. Vraťte se do velké místnosti a pokračujte do protější chodby. V místnosti seberte ze stolu dokument 21st of June 1853 a z regálu vlevo Primary Ingredient. Jděte zpět do velké místnosti a nyní se dejte po schodech vpravo nahoru. V levé části chodby je vchod do místnosti, kde najdete na stole laudanum a v regálu další laudanum. V pravé chodbě je v malé místnosti v polici Secondary Ingredient. Spojte chemikálie v inventáři s nádobou a získáte Explosive. Na konci chodby je zával, ke kterému místěte výbušninu. Běžte se ukrýt do jedné z místností a bude následovat velký výbuch. Proběhněte ke dveřím do další úrovně a vejděte do nich.

Vyjděte po točitém schodišti a za dveřmi je chodba blokovaná bariérou. Musíte stisknout tlačítka uprostřed symbolů křížů co jsou na stěnách. Nakonec stoupněte na panely, na kterých jsou svíčky a bariéra se vypne. Dostáváte se do sálu, kde energie chrání objekt v centru. Po stranách jsou čtyři malé místnosti a v každé je páka. Zatáhněte za všechny a poté ve středu místnosti seberte Sclerosis Cure. Jděte do dveří na druhé straně haly než jste vešli a obklíčí vás sliz. Až se vzpamatujete, doběhněte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Dejte se vpravo, přeběhněte po mostě a na konci vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte do dveří na druhé straně, pak jděte vpravo a rovně a dostanete se k výtahu. Zatáhněte za páku a rychle naskočte do kabiny. Až se výtah zastaví běžte jedinou možnou cestou až přijdete ke spuštěné padací mříži. Použijte na páku kladivo s dlátem a zatáhněte za ni. Na samém konci cesty jděte do dveří vlevo, odtáhněte na stranu postel a skočte do otvoru v podlaze.

Prolezte na konec tunelu, odklopte poklop a vylezte ven. Opět jste na začátku hry. Vlevo je vidět hrad. Vydejte se tudíž vpravo a tím hru zakončíte.

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář