Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – In A Heartbeat

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Neuvěřitelně dlouhý mód udělaný v dost velkolepém stylu. Bohužel přílišná délka, velké množství textů ve hře a velká zabugovanost jsou v tomto případě dost velkým problémem. Úplně nejhorší jsou poškozené savy, takže je lepší mód odehrát celý od začátku do konce na jeden zátah. Pokud bych nebral v úvahu bugy, místy vyšší obtížnost a poškozování savů, jednalo by se o výrazně nadprůměrný mód.

- - - - -

Ze stolu seberte dokument Where I Started. Vyjděte do chodby a pokračujte do dveří vpravo. V zásuvce psacího stolu leží dokument Dear Katelyn. Vraťte se do chodby a sestupte po schodech dolů. Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument To Ms. Montgomery a ze zásuvky dokument Regarding Scott. Vyjděte z místnosti a jděte do dveří pod schody, které vás dovedou do další úrovně.

Dojděte k nemocnici a vstupte dovnitř. Prohlédněte si okolí recepce a poté jděte do dveří vpravo. V chodbě vstupte do třetích dveří vpravo a v kanceláři seberte ze zásuvky psacího stolu Key to the Scott's Office a dokument Scott's Behavior. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte první dveře vlevo. V kanceláři seberte ze stolu dokument She Knows Nothing. Vydejte se zpět do vstupní haly a vejděte do dveří do další úrovně vpravo.

Vyjděte po schodech o patro výš a vstupte do dveří. Jděte do dalších dveří vlevo a poté do dveří vpravo. Ze stolu seberte Lantern a 3 LARGE OIL JAR'S. Poté prozkoumejte horní polici regálu vpravo a seberte Key to my Office. Vyjděte z místnosti a opodál leží na stole dokument Quarantined Wing. Vraťte se na schodiště a nyní vyjděte až do nejvrchnějšího patra. Zde jděte do dveří, poté do dalších vpravo a ve velké místnosti zamiřte do dveří vpravo. Nyní jste v dílně, kde seberte ze stolu Crowbar a dokument Out of Order Bathroom. Vyjděte do chodby a nyní jděte do chodby na druhé straně, kde jsou vlevo dámské toalety. Poslední kabinka má zaseknutý zámek dveří. Použijte na dveře páčidlo a vylomte je. Ze záchodové mísy seberte Key to Jessy's Office. Nyní se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Jděte opět do chodby vlevo a klíčem si odemkněte. Na stole leží MAGNETOFON. Vraťte se do chodby a zbývajícím klíčem si odemkněte dveře naproti. V zásuvce psacího stolu najdete Key to Main Office a dokument She Knows Nothing. Nic dalšího zde už není, takže vraťte úrovně, kde je schodiště.

Tentokrát sestupte po schodech až úplně dolů. Vstupte do temné chodby a pokračujte do prvních dveří vpravo. Ve skříních vpravo najdete celkem 4 Morphin's. Pokračujte do dveří vpravo a v kanceláři je MAGNETOFON s nahrávkou. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře vpravo. V zásuvce psacího stolu najdete dokument Technical Works. Vraťte se do chodby a nyní jděte do dalších dveří vlevo. V zadní místnosti je opět MAGNETOFON. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří vpravo. V místnosti vzadu najdete na stole vpravo dokument My Office a na psacím stole MAGNETOFON. Vraťte se do chodby a na konci u velkého obrazu je z boku stolu tajné tlačítko. Sestupte do chodby za obrazem a vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte do chodby rovně a poté vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a poté se přesunete do další úrovně.

V místnosti vpravo je třeba doplnit do otvorů na zdi potrubí. První potrubí je v této místnosti, další dvě jsou v místnosti na druhém boku chodby a poslední si musíte vybrat v kontejneru vpravo. Je je jich tu víc a jen jedno je to pravé, takže je postupně vyzkoušejte. Poté se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Sejděte po schodech až úplně dolů a dostanete se do další úrovně.

V místnosti vlevo na konci najdete ve skříni LARGE OIL JAR a 2 Morphin's. V místnosti naproti leží na stole vpravo dokument Kaernk's a Laernk's. Poté se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Jděte na druhou stranu chodby, vyjděte po schodech a přesunete se do další úrovně.

Po stranách jsou vědecké místnosti. V první je na stole vzadu MAGNETOFON, v druhé najdete na prvním stole dokument Clearing the Storage a na zadním stole další MAGNETOFON. V dalším úseku si dávejte pozor na psy. Pohybujte se po stolech a v třetí místnosti najdete na stole dokument The Pack. Následující průchod vás dovede do místnosti s psí boudou. Uvnitř boudy najdete Stone Hammer. Tím máte v této úrovni a plněno a můžete se vydat zpět do předchozí.

Sestupte po schodech až dolů a přesunete se do další úrovně.

V levé zadní místnosti klikněte na POČÍTAČ a poslechněte si záznam. Vraťte se do předchozí úrovně.

Jděte na začátek do místnosti s fontánou, pokračujte do chodby vpravo, sestupte po schodech, dejte se levou chodbou a přesunete se do další úrovně.

Na stěně chodby je elektrická skříňka. Použijte na kryt kladivo a zatáhněte za páku (musí zhasnout světla). Poté se vydejte do předchozí úrovně.

Jděte stále rovně dokud se nepřenesete do další úrovně.

Na stěně je další elektrický kryt. Zatáhněte opět za páku a pak jděte ještě prozkoumat druhou postranní chodbu, kde najdete v první cele vlevo dokument Fuck. Poté se vydejte do předchozí úrovně.

Vyjděte do místnosti s fontánou, sestupte na druhé straně, dejte se vlevo a pokračujte do další úrovně.

Po straně je opět kryt, na který použijte kladivo a zatáhněte za páku. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Jděte stále rovně a následně se přenesete do další úrovně.

Na straně je opět další kryt. Zatáhněte za páku a vydejte se do předchozí úrovně.

Nyní je třeba najít ještě další tři kryty a tudíž i páky. Jsou v úrovních, kterými jste už prošli. Tedy konkrétně v úrovních v sousední chodbě, kde jsou vchody do vlevo a vpravo nahoře a dole pod schody. Do té levé spodní zatím nechoďte. Ve vodní laboratoři je kryt v levé zadní místnosti,ve zvířecí laboratoři v první zadní místnosti a ve strojovně v místnosti na konci chodby. Až budete mít hotovo jděte opět do levé spodní úrovně.

V levé zadní místnosti je na stěně 8 pák s názvy úrovní. Jedna je zaseknutá. S tou nic neuděláte. Ostatních sedm stiskněte směrem dolů a poté stiskněte hlavní spínač na vedlejší stěně. Vraťte se do předchozí úrovně.

Nyní máte jen 10 vteřin a poté se opět vypne energie. Musíte jít do otevřených dveří vlevo a poté se přesunete do další úrovně.

Jděte do chodby vzadu a vstupte do první přístupné místnosti vpravo. Na stole je MAGNETOFON a ve skříni Morphine. Vraťte se do chodby a jděte do další místnosti vpravo. I zde najdete MAGNETOFON. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do protější místnosti, kde najdete další MAGNETOFON. Vraťte se do chodby a prozkoumejte poslední místnost. Zde najdete ještě jeden MAGNETOFON a ve skříni další Morphine. Vraťte se na začátek a jděte do chodby vpravo. Bude tak pokračovat do další úrovně.

V dlouhé chodbě je 6 místností přístupných a v nich najdete celkem 6 MAGNETOFONŮ. Poté se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Jděte do chodby naproti a poté se přenesete do další úrovně.

Zde si jděte prohlédnout všechny testovací místnosti. Předpokládám, že je to pro další postup nezbytné. Poté se se vraťte do předchozí úrovně.

Na křižovatce odlétne kryt ventilace. Vlezte do ventilace a přenesete se do další úrovně.

Před vámi je rozcestí ventilačních šachet. Vpravo najdete v místnosti na konci v přihrádce jednoho z psacích stolů Chipper, a když půjdete rovně najdete v nejzadnější místnosti na stole dokument Escaped Prisoner. Nakonec se tedy dejte vlevo a dostanete se do místnosti, kde je hromada kamení. V inventáři spojte kladivo s dlátem a získáte tak Hammer and Chipper. Tento nástroj použijte na kamení a poté skočte do díry.

Když se budete držet vlevo, přijdete do místnosti, kde je MAGNETOFON. Pokračujte hlavní chodbou na konec a poté se přesunete do další úrovně.

Seberte z bedny Paddlock Key. Držte se vlevo a přijdete do další místnosti, kde najdete další Paddlock Key. Stále se držte vlevo a v následující místnosti je Paddlock Key pod krabicí na regálu. Nyní se dostáváte k bráně zamčené visacími zámky. Jděte dál do chodby rovně a na konci chodby je na polici regálu poslední Paddlock Key. Odemkněte visací zámky na bráně a vylomte prkna páčidlem. Vyjděte po schodech a poté se přenesete do další úrovně.

Na konci rozlehlého sálu blokuje dveře jakýsi plyn. Jděte tedy do první chodby vlevo a přesunete se do další úrovně.

Vlevo je na jedné polici Unknown Chemical a vpravo na v jednom regálu dokument The Truth About Xander 1/2. V té samé místnosti je ve skříňce extrakčního přístroje, který je na horní polici posledního regálu vlevo LEKTVAR ŠÍLENSTVÍ. Pokud najdete ještě jeden takový, máte šanci dojít na šílený konec. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Nyní jděte do druhé chodby vlevo.

V místnosti na konci seberte ze stolu dokument The Rose Victims, z jiného stolu Glass Jar a ze skříně Calamine, LARGE OIL JAR a 2 Morphin's. Tím máte zde hotovo a můžete jít zpět do předchozí úrovně.

Jděte do druhé chodby vpravo.

Vlevo vzadu najdete na stole dokument Fumes a vpravo vzadu zase Unknown Chemical a dokument The Truth About Xander 3/3. Poté se vydejte do předchozí úrovně.

Pronásleduje vás Scott. Nyní jděte do poslední neprozkoumané chodby (první vpravo).

Běžte na konec, kde šlehají plameny. Až se budete moci hýbat, nechte přiblížit se Scotta co nejvíc k plamenům a ten se poté rozpadne. Další možnost je mu prostě utéct. To ovlivní, na jaký konec hry dojdete. Vraťte se do předchozí úrovně.

V inventáři hoďte všechny tři chemikálie do sklenice a získáte Finished Compound. Nyní můžete bezpečně projít plynem na konci haly a sejít dolů.

Držte se vlevo a dostanete se do chodby, kde je velký nepořádek. Zde by v jednom místě měla vaše postava zahlásit, že se poblíž něco otevřelo. Vraťte se do předchozí chodby a opravdu – vpravo jsou nově zpřístupněné dveře. V knihovním sále leží dole na jednom stole dokument Curiouse. Jděte na konci místnosti vpravo a v jednom z regálů najdete Blue Keycard. Vraťte se do chodeb nahoru, dejte se vlevo a nyní se držte vlevo. Dostanete se k zamčeným dveřím, na jejichž panel použijte onu kartu.

Projděte do místnosti na konci dlouhé klikaté chodby, kde vás kdosi praští do hlavy.

Přišli jste o některé předměty. Zbyly vám jen olejničky a morfium. Odházejte bedny a vlezte do ventilační šachty. Vylezete v místnosti, ze které pokračujte do další šachty vlevo. Tudy se konečně dostanete do chodby venku. Zde se dejte vpravo a poté projděte až na konec.

Na stole, který stojí napříč uprostřed místnosti, leží dokument Your New Assignment. Jděte do další místnosti vpravo a z prvního stolu seberte Lantern a LARGE OIL JAR. Projděte na konec místnosti a na posledním stole je další LARGE OIL JAR. V poslední místnosti najdete na posledním stole Blue Keycard a dokument The Truth About Xander 2/2. Vydejte se do předchozí úrovně.

V chodbě si kartou zpřístupněte druhé dveře vpravo. Na stole je MAGNETOFON. Prolezte do sousední místnosti a seberte LARGE OIL JAR. Vraťte se do chodby a odemkněte si kartou následující dveře vpravo. Prolezte do sousední místnosti a seberte další LARGE OIL JAR. Vyjděte zpět do chodby a projděte na konec, kde si odemkněte dveře a projděte do další úrovně.

V této úrovni jděte vlevo a po levé straně je temný vchod do další úrovně.

U hromady beden seberte dokument Sewers. Nyní se držte stále vpravo. Kontrolujte kódové klávesnice. Tam, kde svítí světelné kontrolky, lze použít kartu. Na konci jedné z chodeb je v místnosti MAGNETOFON. Poté pokračujte dál a v jedné z chodeb jsou po pravé straně dveře, které lez rovněž odemknout. Seberte ze stolu Green Keycard a dokument Navigating the Sewers. Vraťte se do chodby a o kousek dál jsou dveře, které si odemkněte druhou kartou. V místnosti seberte z levého stole Key. V chodbách jsou pak ještě jedny dveře a v té leží na stole dokument The Orb. Vraťte se k hromadě beden, odházejte je na stranu, klíčem si odemkněte poklop a poté seskočte dolů do stok.

Stoky jsou dost rozlehlé a spletité. K sebrání v nich ale nic není (alespoň já nic nenašel). Dejte se chodbou vlevo a jděte stále rovně. Téměř na konci chodby je vlevo protržená mříž. Od nynějška se držte stále vpravo. Měli byste projít další protrženou mříží a poté už jste na dosah temnému vchodu, kterým se pokračuje do další úrovně.

Tato úroveň je sice o něco menší, ale ještě spletitější. Některé úseky přehrazují dveře. Vždy na konci některé z chodeb je ventil, kterým otočte doprava a otevřou se další dveře. Stále se držte v jednom směru. Takto byste měli postupně otočit třemi ventily a poté se dostanete ke vchodu, který vás dovede do další úrovně.

Vyjděte po schodech nahoru a dostanete se do haly s obří andělskou sochou. Přejděte ochoz, dejte se do chodby vpravo a vejděte do dveří na konci. Rozbijte prosklený výstavní stolek a seberte Crimsom Shard, dále seberte z psacího stolu dokument The Shard a nakonec klikněte na počítač. Vraťte se do haly a jděte do chodby dole pod schody. V následující chodbě lze odemknout kartou troje dveře. Za druhý,i dveřmi je MAGNETOFON. Na rozcestí se dejte vlevo a nad schody vstupte do temného vchodu.

V místnosti s keři jsou vpředu dveře na kartu, avšak nelze je otevřít. Dejte se do levé chodby a vlevo a vpravo jsou dvě místnosti. V jedné je LARGE OIL JAR a v druhé MAGNETOFON. Vraťte se do místnosti s keři a jděte do chodby na druhé straně. Na rozcestí se dejte vlevo a na dveře pod schody použijte kartu. V místnosti seberte z jednoho stolu Red Keycard a z druhé 2 LARGE OIL JARS. Vraťte se na začátek, na dveře, o kterých jsem se již zmiňoval, použijte červenou kartu a cesta do další úrovně je volná.

V místnosti vlevo je MAGNETOFON. Jděte dál chodbou a dostanete se do místnosti s hydroterapeutickými bazény. Zde leží na levém stole dokument Thiteenth Order a na okraji bazénu s krví Door Key. Vraťte se do chodby a pokračujte po schodech vpravo dolů. Dostáváte se do chodby jako z klasické Amnesie. Sestupte po dlouhém schodišti, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Za dveřmi vpravo jsou na konci dveře, zpod kterých se line světlo. Za dalšími dveřmi vpravo je na konci místnosti a v ní monstrum – Michael. Musíte ho nechat, aby vyšel do chodeb, kde postupně rozmlátí dvoje dveře. V první místnosti najdete LARGE OIL JAR a v druhé Door Key a další LARGE OIL JAR. Klíčem si odemkněte dveře v postranní chodbě na začátku, zpoza kterých prosvítá světlo. V místnosti seberte ze stolu Lock Key. Vraťte se do chodby a o kousek dál vpravo jsou mřížové dveře zamčené na visací zámek. Odemkněte si zámek klíčem, projděte na konec a vejděte do dveří do další úrovně.

Za dveřmi vpravo najdete LARGE OIL JAR a také MAGNETOFON. Vraťte se do chodby, vstupte do dveří na konci vlevo a ze stolu seberte dokument Crap. Vlezte do tunelu a na rozcestí se dejte vpravo. Tunel je zakončený místností, ve které najdete Key. Vraťte se zpět nahoru do chodby a klíčem si odemkněte dveře naproti. Sejděte po točitém železném schodišti a pokračujte stále vpřed dokud se nepřenesete do další úrovně.

Na prvním rozcestí zahněte vpravo, poté jděte rovně a nyní se držte stále vlevo. Nakonec se dostanete do další úrovně.

V této úrovni jděte stále za světly. Ostatní tunely nemá smysl prozkoumávat. Až se dostanete na rozcestí, kde uvidíte pochodeň vlevo a rovně, jděte nejprve rovně a na konci chodby seberte Jar of Water. Vraťte se na rozcestí, o kterém jsem se zmiňoval, a nyní jděte za světly vlevo a poté se přesunete do další úrovně.

Vlevo u vašich nohou leží LEKTVAR ŠÍLENSTVÍ. Pokud jste sebrali i první v blízkosti spalovny, tak máte šanci dojít na šílený konec hry. Držte se vlevo a pozorně prozkoumávejte okolí. V jednom tunelu vlevo leží na zemi Sulfur Trioxide. Můžete ho rovnou spojit s nádobou vody a získáte Sulphuric Acid. Vraťte se stejnou cestou zpět na rozcestí, kde vlevo uvidíte další pochodeň. Jděte do této chodby a držete se vpravo. Nakonec se přesunete do další úrovně.

Držte se vpravo a poté jděte do nenápadné chodby vlevo, kde je otvor vedoucí do tunelu. Použijte na otvor kyselinu z inventáře a poté se znovu setkáte se zmutovaným Michaelem. Opět máte na výběr, zda ho zabít (pomocí kyseliny) nebo ho nechat být a skočit do tunelu. Prolezte na konec a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Na rozcestí se dejte vlevo a brzy se dostanete k velkých dveřím. Na stole vlevo a vpravo jsou 2 MAGNETOFONY a na zemi Lantern, 3 LARGE OIL JARS a 3 Morphin's. Dotkněte se obrazu na levém stole a přenesete se do další úrovně.

Projděte do haly a nahoře u teleportu seberte Wooden Bucket a dokument Piece Order. Poté jděte do levých dveří a v chodbě zahněte vlevo. V místnosti na konci seberte Indigo Shard a také Saw. Vraťte se do chodby a pokračujte do chodby naproti. V místnosti s vězněm uřízněte vězni hlavu pomocí pilky z inventáře, klikněte na hlavu a poté seberte Crimson Shard. Jděte do chodby vpravo a zde je část koule v hořáku a zatím ji neseberete. V okolí seberte 9 Match Boxes. Vydejte se zpět do haly a pokračujte rovně do chodby na druhé straně. Nejprve jděte do místnosti na konci levé chodby a na levého vězně použijte pilku. Seberte jeho trup, vraťte se do chodby a jděte do chodby naproti. Vložte dovnitř do býka trup a zapalte oheň dole. Chvíli počkejte a poté odklopte víko a seberte Turquoise Shard. Ze země nedaleko seberte Knife a vraťte se zpět do místnosti s vězni. Použijte na pravého vězně nůž, seberte Key, odemkněte si jím mučící pannu a seberte Obsidian Shard. Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte do místnosti na konci levé chodby. Použijte na vodu v kašně kbelík z inventáře a získáte Filled Bucket. Kromě toho je v zadní části kašny pod vodou potopený Scarlet Shard. Nyní jděte zpět do místnosti s hořákem rovně na konci chodeb, kde jste našli první úlomky koule. Použijte na hořák vodu a seberte Emerald Shard. Vraťte se do velkého sálu a na podstavec nahoře (plošinu na vrcholu monumentu). Musíte je však vložit v určitém pořadí. Podstavec je však příliš vysoký, takže si musíte vždy trochu povyskočit. Začínat by se mělo myslím černou. Až budete mít vložené všechny části koule vstupte do portálu.

Nyní se dotkněte obrazu na druhém stole a přenesete se do další úrovně.

Vyjděte do chodby a sestupte po schodech dolů. Na stole je pod květináčem Cellar Key. Odemkněte si jím dveře vzadu a sestupte dolů do sklepení. Pokračujte do zadní místnosti, kde je na konci levé středové římsy Bedroom Key. Vraťte se nahoru do domu a klíčem si odemkněte dveře vpravo v horním patře. Ze stolu u postele seberte Key a znovu se vydejte do sklepení. V zadní místnosti jsou vlevo dveře, které si odemkněte klíčem. Na horní polici leží pod bednou Wardrobe Key. Jděte opět do otcovy ložnice, klíčem si odemkněte povalenou skříň a klikněte na plyšovou hračku uvnitř.

Dveře se konečně otevřely. Až dozní pochmurný hlas, tak do nich vejděte.

Projděte na konec a vstupte do pootevřených vrat.

Nahoře nad vámi je Alexander. Pokud jste v minulosti zabili Scotta a Michaela, tak hra zde skončí. Pokud jste je nezabili nebo jen jednoho, pokračujete dál. Nyní vás čeká docela náročná opičí dráha – přeskakování po plošinách. Vlevo na schodiště doskáčete snadno. Poté přeskočte z vrcholu schodiště na plošinu. Jestliže se vám to nedaří, skočte na vrchol zábradlí a poté na plošinu. Z následující plošiny musíte skočit na další vpravo. Zde si musíte přesně vyměřit délku skoku. Je to docela obtížné, ale dá se to ještě udělat. Přeskočte na další plošinu a nyní je velký problém skočit na následující plošinu. Nevím zda to bylo způsobené zabugovaností hry, ale stále se mi to nedařilo. Nakonec jsem byl nucen si změnit v cfg souboru gravitaci, abych to vůbec dohrál. Pokud byste měli stejný problém, napište mi a dám vám návod jak to udělat. Doskákejte tedy na vrchol, kde se setkáte s otcem – Alexandrem. Poté se přenesete do místnosti plné slizu. Přibližně uprostřed místnosti je v jednom kopečku slizu zabodnutý Knife. Dále je tu kout, který je pokrytý slizem (cesta dál). Musíte nožem vypíchat všechny oči. Některé oči jsou zdola špatně viditelné a jsou na vrcholcích slizu, na které vyskáčete přes menší kopečky. Poté když kliknete na pavučinu slizu v koutě, tato zmizí a vy budete moci projít na konec chodby, kde se nachází poslední oko. Nyní jste se octli v trojúhelníkové chodbě. V každé části jsou dvoje dveře. V levé místnosti vždy najdete Key (v první místnosti je pod zásuvkou; ve zbylých je na dobře viditelných místech). Vždy si poté odemkněte pravé dveře a klikněte na Alexandra. Nakonec se přenesete zpět do haly s plošinami. Použijte na Alexandra jeden z úlomků koule a tím hru zakončíte.

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář