Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Jane Live Story, Part 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o další a docela povedené DLC ke hře Amnesia: The Dark Descent. Octnete se v roli Jane, jejíž otec byl zabit monstry a ona sama byla odvlečena na jakýsi pochmurný hrad, jejíž vládce ji chce využít k tomu, aby z ní čerpal životní sílu. Vaším úkolem bude utéct a dostat se nějak ven z tohoto děsivého místa.

STATISTIKY

Oleje není zas tak moc, ale dost často se nebudete pohybovat v temných prostorách, takže bohatě postačuje. Díky tomu asi příliš nevyužijete křesadla, která tím pádem také bohatě postačují. Nepochopitelně mnoho je obou druhů lektvarů; daleko víc než budete schopni spotřebovat.

příběhový předmět – 19

dokument – 4

olejnička – 4

velká olejnička – 1

sud s olejem – 1

křesadlo – 17

laudanum – 22

lektvar zdravého rozumu – 23

Rodný dům

Začínáte v ložnici. Běžte k psacímu stolu a seberte z něj dokument Příběh (obecně). Poté otevřte přihrádku stolu a seberte 3 laudanum. Otevřte dveře a vyjděte do velké místnosti. Sejděte po schodech dolů, kde najdete svého umírajícího otce. Běžte prohledat psací stůl vpravo – v přihrádce je lucerna a ve spodní zásuvce dokument Toto se nemělo stát. Jděte na druhou stranu místnosti, kde je vstupte do chodby. Seberte ze země laudanum a poté vstupte do dveří na konci chodby.

Neznámá místnost

Dveře vlevo jsou zamčené, takže jděte vpravo a slezte po žebříku dolů. Ze stolu seberte klíč od bytu a z regálu vpravo VELKOU OLEJNIČKU. Vpravo je stojan na vinné lahve a v něm 3 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Vraťte se po žebříku nahoru a klíčem si odemkněte dveře. Vstupte do místnosti a jakási neznámá síla rozhází předměty po místnosti. V okolí stolu seberte 5 lektvarů zdravého rozumu. V zásuvce psacího stolu vlevo je 6 křesadel. Běžte k druhým dveřím v místnosti, které se před vámi rozlétnou. Ze země seberte klíč od sklepního vězení. Začne vás nahánět monstrum. Běžte na konec chodby a před vámi jsou dvoje dveře. Pravé jsou zamčené, takže vstupte do těch levých. Dveře na konci si odemkněte klíčem z inventáře a vstupte.

Sklepní vězení

Vstupte do první cely vpravo zpod postele seberte vrtačku. Vyjděte z cely a použijte vrtačku na dveře další cely. Vstupte dovnitř a seberte 2 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Vyjděte ven a opět použijte vrtačku na dveře poslední cely. Uvnitř seberte dokument Vyhýbat se vodě!!! Vyjděte opět ven a vstupte do pootevřených vrat. Za nimi je vše zaplavené vodou. Dávejte si pozor na vodní příšeru a pohybujte se přeskakováním po bednách. Pokračujte do sousední místnosti a vzadu seberte z levého regálu 2 laudanum a 4 lektvary zdravého rozumu a z pravého regálu 7 křesadel. Mezi regály je páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se do předchozí místnosti a naproti uvidíte odklopený regál. Proběhněte tudy do chodby a z fragmentu chodníku seberte klíč od vězení. Jedinou možnou cestou se dostaňte na konec, kde si klíčem odemkněte dveře a vstupte.

Hrad

Vypadá to, že jste se přesunuli v čase o několik let dopředu. Probouzíte se na posteli. Až se vzpamatujete seberte z police stolu před vámi dokument Příběh (obecně). Poté prozkoumejte almaru vpravo a seberte z ní OLEJNIČKU. Vstupte do chodby a před vámi je propast, na jejímž dně jsou naházené mrtvoly. Vstupte do místnosti vpravo plné zkrvavených mrtvol. Ze skříně seberte klíč od ložnice, vraťte se do chodby, podívejte se vpravo a – přes propast je nyní natažený dřevěný most. Přejděte přes něj a na konci chodby vylezte po žebříku nahoru. Přesunete se v čase o 10 minut dopředu. Běžte k dvojici dveří a pravé si odemkněte klíčem. Vstupte do ložnice a z postele seberte 3 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Ne zdi visí obraz, který odstraňte a odhalíte tak skrytý výklenek. Z něj seberte klíč od mučírny. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte druhé dveře. V místnosti za dveřmi nic zajímavého není, ani pod postelemi není nic k sebrání. Pokračujte jedinou možnou cestou až do krátké chodby, kde jsou vpravo a vlevo dveře do další úrovně. Vstupte nejprve do pravých dveří.

Neznámá chodba

Cesta touto úrovní je jen jedna. Bude vás pronásledovat monstrum a vy mu musíte utéct. Vždy odházejte bedny od dveří, projděte a rychle za sebou dveře zabouchněte, abyste zpomalili postup monstra. Na konci vstupte zpět do dveří, které vedou na rozcestí.

Hrad

Seberte klíč od mučící místnosti. Počkejte si až monstrum probourá dveře, vyhněte se mu a projděte jimi. Jste opět na rozcestí. Klíče vpředu si odemkněte klíčem a vstupte do nich.

Rituální místnost

Na oltáři leží klíč od sklepa. Seskočte dolů do tunelu a pokračujte na rozcestí. Dejte se vlevo do slepé odbočky. Laudanum se promění v prase. Vraťte se na rozcestí, kde se zatím objevily laudanum a lektvar zdravého rozumu. Pokračujte dál pravou chodbou a vylezte ven. Běžte až na konec, kde je hluboká šachta. Jiná cesta dál nevede, takže musíte skočit. Octnete se v místnosti, kde je vše obrovské. Je tohle snad noční můra? Běžte ke skříni a otevřte ji – najdete OLEJNIČKU, 3 laudanum a 3 lektvary zdravého rozumu. Vstupte do dveří vpravo a rychle běžte chodbou vpřed, protože máte v patách monstra. Odemkněte si dveře klíčem a vejděte do nich.

Sklep

Nacházíte se v červeně osvětlené chodbě. Postranní chodba vpravo je zakončená dveřmi, které jsou však zamčené. Pokračujte tudíž dál a vstupte do dveří vpravo. Vlevo pod stolem je tlačítko, které stiskněte. Část mříže vpravo se otevře. Za mříží na konci je klíč od popravčí místnosti. Vraťte se do chodby a nyní jděte do postranní chodby se zamčenými dveřmi. Klíčem si dveře odemkněte a na konci seberte z kbelíku hlavu Agrippova bratra. Vyjděte zpět do chodby a nyní projděte až na její konec. Použijte na dveře hlavu z inventáře a dveře se odemknou. Vstupte do další místnosti a rychle běžte k velkým dveřím a vstupte do nich, protože vás bude pronásledovat horda monster.

Mučící místnost

Jste v dlouhé chodbě s postranními dveřmi. Běžte se nejprve podívat vlevo, kde je (vlastně není) v přihrádce psacího stolu přízračná olejnička. Vraťte se do chodby a vstupte do místnosti naproti, kde seberte ze země klíč od jídelny. Vyjděte opět do chodby a klíčem si odemkněte druhé dveře vlevo. Prozkoumejte všechny stoly, protože na každém něco je. Dohromady najdete: klíč od ložnice, laboratorní jehlu, OLEJNIČKU, 2 laudanum, 2 lektvary zdravého rozumu a 4 křesadla. Vyjděte z jídelny a použijte jehlu na dveře před vámi. Projděte do mučící místnosti, kde si z vnitřku kovového býka seberte páčidlo. Vraťte se do předchozí místnosti a použijte páčidlo na zamčené dveře. Projděte jimi a ozve se velká rána. Vraťte se mezi dvoje dveře do jídelny a vpravo uvidíte díru ve stěně. Projděte dírou do chodby. Vstupte do místnosti vlevo a po levé straně jsou tři vězeňské cely. V každé z nich je něco k sebrání. Cely se otvírají tlačítky na stěnách. V první cele jsou 2 laudanum, v druhé OLEJNIČKA a v třetí 2 lektvary zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a vstupte do místnosti vpravo. Odtud pokračujte do dveří do další úrovně.

Neznámé dveře

Na konci chodby je jakási poloprůhledná energetická stěna. Klíčem z inventáře si odemkněte dveře vpravo. V místnosti je na zdi tlačítko, kterým se deaktivuje právě ona stěna. Za ní seberte ze země klíč od kuchyně a také klíč od Areálu cel 2. Jděte zpět do místnosti s tlačítkem a odemkněte si jedním s klíčů dveře vpravo. Octnete se ve známé chodbě. Projděte dírou ve stěně, druhým klíčem si odemkněte dveře na konci chodby a vstupte.

Areál cel 2

Projděte dvěma dveřmi a po stranách jsou cely. Za prvními dveřmi vlevo je obrovské množství olejniček, ale nepodařilo se mi přijít na to jak se tam dostat. Možná to ani nejde. Některé cely jsou odemčené a můžete je prozkoumat, ale nic zajímavého nenajdete. Na konci chodby sejděte po schodech dolů a nedaleko stojí SUD S OLEJEM (10% lucerny). Brzy dojdete na rozcestí, kde pokračujte rovně. V předposlední cele vlevo leží laboratorní jehla. V první cele vlevo je monstrum, které po chvíli probourá mříž. Vstupte do jeho cely a seberte klíč od cely číslo 3. Vraťte se na rozcestí a jděte zpět do první chodby. Klíč použijte na jedny ze zamčených dveří vpravo a v cele seberte pilku na železo. Nyní se vraťte opět na rozcestí pod schody. Dejte se vpravo a v krátké slepé chodbě vpravo jsou troje dveře. Vstupte od druhých a vzadu seberte páčidlo. Jděte zpět na druhé rozcestí a sestupte po dalším schodišti dolů. Dejte se vpravo a pomocí páčidla si otevřte dveře na konci vlevo. V malé cele seberte klíč od tajné místnosti. Vraťte se do chodby a jehlou otevřte protější dveře. Následující dveře odemkněte klíčem. V malé místnosti je poklop v podlaze, na který použijte pilku z inventáře. Projděte zatopenými prostorami ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Kancelář

Běžte vpřed, bude cyceni monstry a spustí se závěrečné titulky. Příběh ale nekončí. Ten pokračuje ve hře Jane Live Story, Part 2.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář