Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Kidnapped

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké, ale celkem atmosférické dobrodružství ze světa Amnesie. Čeká vás několik rozmanitých úrovní, na jejichž konci je – vytoužená svoboda.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 15

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 12

olejnička – 5

křesadlo – 25

laudanum – 3

lektvar zdravého rozumu – 4

Intro

Začínáte v malé ložnici. Můžete jít prozkoumat sousední pokoj, ale nic užitečného nenajdete. Po chvíli zhasne světlo a přesunete se do další úrovně.

House

Vlevo vedle komody leží OLEJNIČKA. Po straně místnosti jsou u krbu 2 brnění. Za tím pravým leží na zemi páčidlo. Jděte k psacímu stolu a seberte z něj dokument Welcome to your End. Prohledejte přihrádku stolu a seberte křesadlo a poté seberte ještě ze zásuvky lektvar zdravého rozumu. Pomocí páčidla vylomte dveře a cesta dál je volná. Nezapomeňte páčidlo znovu sebrat ze země. Projděte místností a v další místnosti leží vpravo na stole lucerna a laudanum. Vstupte do dalších dveří a zamčené dveře vpravo si opět zpřístupněte páčidlem. V malé komoře leží na polici Dining Hall Key a 2 křesadla. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Dining Room

Ze stolu seberte dokument So, you Escaped? a z piana vpravo laudanum. Vejděte do dveří vlevo a v krátké chodbě je několik postranních dveří. Těmi se vchází do ložnic. V levé ložnici jsou na stole 2 křesadla a vzadu za almarou OLEJNIČKA a další křesadlo. Vzadu na stěně je ještě tlačítko, které stiskněte. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří naproti. Vpravo na psacím stole leží lektvar zdravého rozumu a pod druhým stolem je další tlačítko, které rovněž stiskněte. Vraťte se do jídelny a dveře vlevo jsou nyní již přístupné. Projděte jimi do skladištní místnosti. Vlevo na rýsovacím prkně leží křesadlo a dole na zemi mezi pytli další křesadlo. Obejděte regály z druhé strany a seberte ze země Kitchen Key. Vedle je popraskaná zeď, proti které hoďte nějaký předmět. Tudy se dostanete do tajné bonusové místnosti, kde sice nic není, ale budete si moci poslechnout písničku. Jinak tedy jděte do dveří a v místnosti seberte z komody vpravo křesadlo. Klíčem si odemkněte pravé dveře a vejděte do kuchyně. Ze stolu seberte páčidlo a dokument The Prison is Full. Pod stolem je truhla a v ní další křesadlo. Na polici vlevo je ještě jedno křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a páčidlem vylomte druhé dveře. Projděte jídelnou, jděte do dveří vlevo, sejděte po schodech dolů ke dveřím do další úrovně, do kterých vstupte.

Cellar

Prohledejte přihrádku psacího stolu vpravo a seberte křesadlo. Sejděte po schodech dolů a vpravo pod schody je hromada beden, za kterými je skrytá OLEJNIČKA. Na druhé straně schodů je nízká zídka a na ní další křesadlo. Vzadu pod schody je několik sudů a mezi nimi leží ještě jedno křesadlo. Vejděte nejprve do dveří vlevo od schodů. V malé komoře seberte z římsy dokument Can you manage the prisoners for a little longer? Vraťte se do místnosti se schodištěm a nyní vejděte do dveří vlevo. Vzadu na psacím stole je křesadlo. Jděte do dalších dveří vlevo a poté ještě do jedněch. Odtáhněte od zdi velkou těžkou bednu, protože za ní je průchod do vedlejší místnosti. V této místnosti je vpravo truhla a v ní Wine Storage Key, dokument Item a laudanum. Nyní se vraťte na začátek ke schodišti a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Z komody seberte křesadlo a poté pokračujte do dveří vpravo. Vzadu za sudy leží kladivo. Vraťte se zpět do místnosti, kde jste předtím sebrali klíč, kladivem odstraňte prkna na dveřích vlevo a poté do těchto dveří vstupte.

Storage

Z chodby vede několik dveří. Za těmi levými nic není, takže nemusíte ztrácet čas průzkumem místnosti za nimi. Vstupte do pravých dveří, vylezte po žebříku nahoru a vzadu z truhly seberte OLEJNIČKU. V zásuvce psacího stolu je dokument My Purpose. Slezte dolů a vraťte se na začátek. Nyní jděte do dveří vpravo a octnete se ve velké místnosti. Jděte prozkoumat levou chodbu a dojdete k závalu, u kterého seberte dokument Danger a křesadlo. Vraťte se zpět do místnosti a vstupte do dveří naproti. Z psacího stolu vlevo seberte dokument My Purpose 2, ze zásuvky křesadlo, zpod stolu další křesadlo a vpravo z dalšího stolu ještě jedno křesadlo. Vyjděte zpět do velké místnosti a vstupte do dveří vpravo. Cestu vlevo blokují pavučiny slizu, takže se dejte směrem vpravo. Dveřmi vejděte do malé komory, kde seberte ze země páčidlo a z římsy dokument My Purpose 3. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. V polic vpravo u stojanu na vinné lahve je lektvar zdravého rozumu. Projděte na konec chodby, kde jsou naproti sobě dvoje dveře. Vstupte do levých dveří a v malé skladištní místnosti je na vrcholu pravého regálu OLEJNIČKA. Vyjděte zpět do chodby a nyní vylomte pomocí páčidla protější dveře. Na stole vpravo leží Prison Key a dole zpod bedny vyčuhuje dokument What have we done? Nyní rychle běžte na začátek úrovně a vstupte do dveří do Cellar.

Cellar

Ztratíte vědomí a poté vás kdosi odvleče neznámo kam.

Prison

Tak jste se nakonec dostali do vězení, ale trochu jiným způsobem, než jste původně měli v plánu. Jste v jakési malé laboratoři. Ze země seberte příruční vrtačku. Tu použijte na zamčené dveře a cesta dál je volná. V chodbě vstupte do malé cely vlevo a ze země seberte dokument Prisoner's Diary. V kbelíku je ještě křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. Z psacího stolu seberte Key to Freedom, dokument Betrayal a křesadlo. V přihrádce stolu je další křesadlo. Odházejte bedny vpravo a najdete lektvar zdravého rozumu. Vpravo je popraskaná zeď, ze které odstraňte pár kamenů. Pak si k otvoru přistavte nějakou bednu a prolezte tímto otvorem. Projděte mřížovými dveřmi vlevo do chodby, kde vejděte do druhých dveří vlevo, což je mučírna s dřevěnou pannou. Dveře se za vámi zabouchnou a jste v pasti. Otevřte pannu a seberte A Key to the Torture Room. Tím si odemkněte dveře a vyjděte opět do chodby. Vstupte do dalších dveří vlevo a ze stolu seberte křesadlo. Vzadu za stohem dokumentů leží dutá jehla. Vraťte se do chodby a pomocí jehly si odemkněte další dveře vlevo. Vzadu v místnosti je v regálu laboratorní nádoba. Nyní se vraťte na začátek úrovně. U dveří do první chodby odklopte závoru, abyste nemuseli opět prolézat skrz díru ve stěně. Jděte do laboratoře, kde je sud se zelenou kapalinou. Použijte na sud nádobu z inventáře a získáte tak Pot of Acid. Vraťte se do druhé chodby a jděte do vedlejší chodby vpravo, Na visací zámek mříže použijte kyselinu z inventáře a cesta ven z pekelného domu je volná. Vstupte do dveří, které vedou ven.

Freedom

Jděte vpřed a poté se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář