Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Lifeless the Abandon

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Výrazně nadprůměrný mód s promyšlenými úrovněmi, skvělou atmosférou, do určité míry čerpající z A Machine for Pigs.

- - - - -

CHAPTER 1 – ESCAPE

Prison

Odsuňte postel a z jámy seberte Pick Lock. Odemkněte si jím vězeňské dveře a z truhly naproti seberte křesadlo. Jděte do dveří vlevo a v cele, kde spí strážný najdete v koutě další křesadlo. Vraťte se do první místnosti a vyjděte po schodech vlevo nahoru. Projděte do chodby osvětlené pochodní a poté pokračujte rovně do zatopené místnosti. Jděte do další místnosti vpravo a na regálu jsou 2 křesadla a na stole vpravo páka. Zvedněte páku a odneste jí do chodby a jděte 2x vpravo. V postranní místnosti seberte lucernu a páku vložte do otvoru vpravo. Zatáhněte za páku a poklop nad vaší hlavou se odemkne. Odklopte ho zdola a poté vylezte nahoru. V chodbě je vpravo nízký otvor, kterým prolezte a z kamen seberte křesadlo. V následující místnosti najdete v koutě u kostí další křesadlo. Dejte se nízkou chodbou vpravo a poté se přesunete do další úrovně.

Wooden Shaft

Lezte vpřed až do místa, kde chodba končí. Vlevo mezi kameny leží 2 křesadla. Vezměte jeden z kamenů, vraťte se na rozcestí a prohoďte ho dveřmi vlevo. Slezte po žebříku dolů a poté budete pokračovat do následující úrovně.

Equipment Storage

Sejděte dolů do místnosti, kde za vámi zapadnou dveře. Vpravo nahoře je na regálu OLEJNIČKA. Jděte do druhých dveří vlevo a v zadní místnosti najdete na vyšší polici láhev a v truhle v koutě laudanum a 2 křesadla. Vraťte se na začátek, jděte do dveří vlevo a poté do dalších vpravo. Na stole leží dokument Complete Acid Mixture Instruction a na policích vlevo Sulfuric Acix Mixture a křesadlo. Jděte do předchozí místnosti a vejděte do dveří do další úrovně.

Food Storage

V levé chodbě je u závalu křesadlo a v pravé chodbě je na polici další křesadlo a na konci v regálu s cihlami ještě jedno křesadlo. Jděte do dveří vpravo v pravé chodbě a v kuchyni, kde najdete na polic křesadlo. Poté prohledejte levou skříňku na stěně a seberte Wine Storage Key. Vraťte se do chodby, na konci chodby sestupte po schodech dolů a vlevo v truhle jsou 2 křesadla a u dveří vpravo visí dokument I hide the key. Dveře si odemkněte klíčem z inventáře a sestupte do nižšího sklepení. Vlevo na regálu je křesadlo a vpravo je další křesadlo. V koutě vpravo je navíc OLEJNIČKA. V pravé části sklepení je sud s ventilem. Umístěte pod něj sklenici z inventáře, zatočte ventilem a poté seberte Incomplete Mixture. Běžte ještě prozkoumat místnost za dveřmi na druhé straně a na polici najdete křesadlo a v koutě vlevo od velké bedny (za sudy) je šikovně ukrytý lektvar zdravého rozumu. Nyní se vracejte zpět na začátek a vstupte do dveří do předchozí úrovně. Pokud bloudíte držte se stále vlevo a snadno tam dojdete.

Eqipment Storage

Přímo naproti vám jsou dveře do laboratoře. V inventáři spojte obě chemikálie a vznikne vám A Jar of Acid. Dejte povařit směs na hořáku na stole a kliknutím seberte Complete Acid Mixture. Vyjděte z místnosti, jděte 2x vlevo a dostanete se k mřížovým dveřím zamčeným na visací zámek. Použijte na zámek kyselinu z inventáře a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Flooded Storage

Hned za vstupte je vpravo na regálu laudanum a za velkou bednou křesadlo. Vlevo je krátká postranní chodby, kde najdete na komodě další křesadlo. Dáe je v pravé části místnosti regál a na něj ještě 2 křesadla. Na druhé straně místnosti jsou dveře do malé místnosti, kde je SUD S OLEJEM (40% lucerny). Jděte do postranní chodby vpravo a vstupte do dveří na konci. Vzadu najdete Old Crowbar a mezi bednami u stolů je ukryté křesadlo. Nyní se vraťte zpět do velké místnosti a jděte do dveří naproti. Nad schody jsou zamčené dveře, které vylomte páčidlem. Pokračujte do dveří vpravo, z psacího stolu seberte dokument The Creatures within, z přihrádky křesadlo, ze zásuvky Unknown Key a z police vlevo další křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte do druhých dveří. Dveře v pravé zadní části místnosti si odemkněte klíčem a poté jděte do dalších dveří vpravo. V malé místnosti seberte vpředu křesadlo a vlevo z police další křesadlo. Vyjděte z místnosti a z regálu vpravo seberte další křesadlo. V zadní místnosti najdete v trávě ještě jedno křesadlo a v truhle Rusty Hammer. Vydejte se zpět velkého sálu a nyní jděte vlevo a na konec. Visací zámek u mřížových dveří urazte kladivem a poté jděte do místnosti vpravo. V truhle najdete laudanum a křesadlo. Přeskočte přes velkou bednu a sestupte dolů do zatopeného sklepení. Na druhém středovém regálu leží laudanum. Jděte do dveří rovně a z desky nad stolem seberte Exit Key. Vraťte se nahoru do horní chodby, dejte se vpravo a dveře na konci si odemkněte klíčem. Za dveřmi jsou na polici vlevo 2 křesadla. Sestupte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Mansion Hall

Jděte do dveří vlevo a z police seberte 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do následujících dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument 18th July 1968 a laudanum. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. V malé místnosti je odklápecí regál. V tajné místnosti si všimněte páky a panelu na cívky. Ze stolu seberte Basement Key a dokument The Machine. Vraťte se do chodby, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně vlevo a vejděte do nich.

Basement

Jděte do dveří vpravo a ze stolu seberte cívku trojitého průtoku. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří vpravo, za kterými seberte z police křesadlo. Vyjděte zpět do chodby, sestupte k zabedněným dveřím vpravo a na prkna použijte kladivo. Dostanete se do temné chodby, kde jděte rovně a poté do malé místnosti s rakvemi vlevo. Klikněte na rakev a do deníku se vám přidá deník dokument Coffins. V ohybu chodby leží na polici křesadlo a v malé místnosti vpravo je za bednou ukrytá cívka čtyřfázové amplitudy. V chodbě jsou vpravo pootevřené dveře. Za nimi se pod vámi propadne podlaha. Přeskočte na druhou stranu a v místnosti vylomte páčidlem přihrádku psacího stolu. Seberte cívku cyklického průtoku a vydejte se zpět na začátek úrovně a vstupte do dveří.

Mansion Hall

Držte se vpravo a dostanete se do místnosti s panelem pro cívky. Dejte je tam v pořadí žlutá, modrá a červená. Zatáhněte za páku a poklop nad vaší hlavou se odklopí. Vylezte nahoru a poté se přesunete do další úrovně.

Outside

Držte se vpravo a dostanete se ke stodole. Uvnitř je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a na římse křesadlo. Vyviklejte a seberte trubku nad kapajícím olejem. Vraťte se do lesa a dál se držte vpravo a dostanete se ke schodišti. Kousek vlevo od něj leží na zemi dveře a vedle nich křesadlo. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Drainage

Vlevo u tekoucí vody je OLEJNIČKA. O něco dál jsou vlevo dveře a za nimi uchází z trubky pára. Dejte tam tu z inventáře. Vraťte se na ochoz a na konci jděte do dveří vpravo. Na rozcestí se dejte vlevo a po schodech dolů. Projděte na konec a vejděte do dveří do další úrovně.

CHAPTER 2 – INTO THE ABYSS

Drainage Hall

Naproti u závalu najdete laudanum. Vyjděte po točitém železném schodišti a v koutě seberte Ladder Piece (1/2) a z potrubního vývodu křesadlo. Pokračujte do pravých dveří a za nimi do chodby vlevo. Vejděte do dveří na konci a z regálu vpravo seberte OLEJNIČKU. Dejte po kapající olej sklenici z inventáře a poté seberte A Jar of Grease. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo, kde zeje v zemi propast. Použijte olej na páku a poté za ni zatáhněte. Přejděte po mostě a vstupte do dveří na konci. Za dveřmi je kbelík a v něm 2 křesadla. Jděte dál do dveří vlevo a vedle povaleného psacího stolu leží dokument Cannibals. Jděte do předchozí místnosti a nějakým předmětem několikrát prudce hoďte proti dveřím vlevo. V koutě seberte Ladder Piece (2/2). Vraťte se do chodby a nahoře nad vámi je kruhová šachta. Dejte do šachty obě části žebříku, vylezte nahoru a poté vám na hlavu spadne balvan.

Prison

Octli jste se opět v té samé cele jako na začátku. Skrz díru ve zdi zatlačte na trám a ten zničí zeď. Prolezte do sousední cely a poté se známou cestou dejte po schodech nahoru. Dejte se vlevo a na konci chodby prolezte chodbou ve skále, což je pro vás cesta do další úrovně.

End

Lezte jedinou možnou cestou vpřed, zvedněte pochodeň a poté se dejte po schodech dolů. Na odpočívadel je na bedně přilepený dokument Tongues Bones. Pod schody jděte do chodby vlevo a dostanete se do další chodby. Na jejím konci najdete v místnosti viset na věšáku Sharp Saw. Vraťte se pod schodiště a naproti leží na stole mrtvola. Použijte na ni pilku a seberte Exit Key. Jděte zpět do postranní chodby, avšak tentokrát jděte do dveří naproti vchodu. Na rozcestí jděte vpravo a poté do pootevřených dveří. V místnosti seberte dokument My Delicious Prisoners a křesadlo. Vraťte se na rozcestí a pokračujte vpravo. Jděte do dveří vlevo a z kbelíku seberte křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a na konci pod schody je na dveřích připnutý dokument A Key? Dveře si odemkněte klíčem, zatočte ventilem a projděte pod mříží. Utíkejte co to jde vpřed a propast překonáte tak, že skočíte z prkna na úzkou římsu vpravo u zdi. Na konci jsou dveře do další úrovně, do kterých vstupte.

Exit

Projděte na konec a vstupte do bílého vchodu.

Elevator

Dejte se vpravo, nastupte do výtahu a zatáhněte za páku směrem nahoru.

Finish

Jedinou možnou cestou se dostaňte ke dveřím, na které klikněte a tím hru zakončíte.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář