Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Lost Amulet

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o nepříliš dlouhé, avšak velice kvalitní a netradiční dobrodružství ze světa Amnesie. Zrcadlově obrácený svět je super a vyšší adventurní obtížnost rovněž potěší. Lost Amulet je důkazem toho, že i nepříliš známá a nepříliš dlouhá Custom Story může být kvalitní, i když je to většinou výjimka (Isle, In Limbo...).

- - - - -

V inventáři máte lucernu. Dojděte k budově a vstupte dovnitř. Projděte do další místnosti a ze zásuvky komody za postelí vpravo seberte křesadlo, ze zásuvky komody za postelí vlevo seberte dokument Beware, OLEJNIČKU, laudanum a další křesadlo a ze zásuvky komody vedle dveří seberte A Door Key. Jděte do předchozí místnosti a klíčem si odemkněte dveře vpravo. V knihovně za knihami je křesadlo a poté odházejte ze spodního regálu svitky papíru a najdete další křesadlo. Otevřte přihrádku psacího stolu, odházejte knihy a seberte VELKOU OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu a nakonec seberte z prostřední zásuvky Another Key. Jděte zpět do místnosti s truhlami a na pravou použijte klíč. Odházejte z truhly nářadí a seberte páčidlo. Tím vylomte menší truhlu a zatáhněte za páku. Regál vpravo se odklopil, tak projděte do tajné chodby, klikněte na zavěšenou mrtvolu, seberte Another Door Key, odklopte poklop v podlaze, na dveře použijte posledně sebraný klíč a vejděte do těchto dveří.

Projděte chodbou a vstupte do místnosti. Na vrcholu prvního regálu vlevo leží OLEJNIČKA a na vrcholu dalšího regálu vlevo je křesadlo. Když prohledáte ostatní police regálu najdete za lahvemi na různých místech 2 křesadla. Odházejte předměty z kouta a seberte Wooden Bucket. V dalším koutě je louže vody, na kterou použijte kbelík z inventáře a získáte kbelík s vodou. Jděte dveřmi vpravo do další chodby a vpravo použijte vodu na pochodeň vedle dveří. Vstupte do místnosti, kde je vlevo u piana křesadlo a pod stolem dokument … Klikněte na vyhaslé ohniště v krbu. Vraťte se do první místnosti a doneste si kus uhlí, který následně vložte do krbu. U dveří vlevo se objeví opět hořící pochodeň. Jděte znovu nabrat vodu a získáte opět kbelík s vodou. Použijte ho na pochodeň a poté na vyhaslou pochodeň klikněte. Ta se otočí a na stůl uprostřed místnosti vypadne Door Key. Odemkněte si jím druhé dveře vedoucí z pokoje. Odházejte bedny ve středu skočte dírou dolů. Zjistíte, že jste se octli na stropě obrácené místnosti. Za jedněmi z dveří lze sebrat Door Key. Odemkněte si jím další dveře v místnosti, přistavte si nějakou bednu, abyste mohli proskočit do sousední místnosti a pokračujte do chodby vpravo. Klikněte na podivné blesky a tím přístroj vypnete. Jděte zpět do chodby a vstupte do dveří naproti. Jste zpět ve vám známých prostorách a dostaňte se na začátek úrovně, kde skočte do otvoru v zemi (vlastně ve stropě).

Když otevřete zásuvky široké komody, vypadne z nich laudanum. Jděte do sousední místnosti a seberte ze země OLEJNIČKU. Vpravo nad převrácenou pohovkou je děravá zeď. Uchopte cihlu a hoďte ji proti této zdi. Prolezte vzniklým otvorem a nyní musíte ze zatopené místnosti vyházet do předchozí místnosti nějaké dřevěné bedny. Bohatě stačí vyhodit tři. Rozhodně si minimálně jednu nechejte v zatopené místnosti, abyste se mohli dostat ven. Postavte provizorní schodiště, projděte domovním vchodem a skočte dolů – do nebe.

Před vámi je nesmírně dlouhá cesta lemovaná sloupy. Můžete jít na dvě strany, při čemž na konci jedné strany cesty tmavne a na druhé světlá. Tam kde tmavne vás jen zabije monstrum, takže se vydejte na opačnou stranu. Dojděte na konec, spustí se závěrečné titulky a tím hra končí.

videoukázka

uložené pozice

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář