Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Mental Memorial

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o neobyčejně děsivé a výrazně nadprůměrné dobrodružství z prostředí psychiatrické léčebny ve stylu White Night, při čemž je evidentní, že autor je silně ovlivněný legendární akční sérií F.E.A.R. I když příběh lehce pokulhává, úrovně a děsivé momenty jsou mimořádně působivé.

- - - - -

Ground Floor

V místnosti je POČÍTAČ, který slouží jako ukládací místo. Projděte do chodby a zajděte do místnosti vpravo. V jedné skříni jsou 2 Lightbulbs a v jiné Health Potion. Vraťte se do chodby a ze dveří na konci seberte dokument (bez označení). Jedná se vlastně o mapu. Projděte dveřmi a zazní ohlušující rána. Nejprve se dejte chodbou vpravo a po pravé straně jsou dveře vedoucí do malé kanceláře. Zde seberte Health Potion a Ritalin Box. Jděte chodbami kousek zpět a po pravé straně jsou dveře vedoucí ven na dvůr. Pokračujte po zvuku zvonění a posbírejte Flashlight, Reception Key a Night Guard's Cell Phone. Volá vám vaše matka. Podle toho, zda chcete říct pravdu nebo ne, klikněte na příslušný nápis ve vzduchu. Poté se vydejte na druhou stranu dvora a zde opět vejděte do budovy. Vlevo jsou zamčené dveře recepce, na které použijte klíč z inventáře. Ze stolu seberte Blue Key Card a ze skříňky na zdi Health Potion a Ritalin Box. Vyjděte do chodby, kde jsou výtahy. Tlačítkem si otevřte dveře, nastupte a klikněte na číslo 1.

Second Floor

Klikněte znovu na tlačítko 1, abyste si otevřeli dveře. Na zdi před vámi je dokument (bez označení), což je opět mapa poschodí. Dejte se do kanceláře vpravo a ze stolu seberte Cabinet Key. Tím si odemkněte skříň vlevo a seberte Ritalin Box. Kliknutím na počítač si do zápisníku přidáte dokument Transfer (Feb 25th 2005) a také dokument The Shadow (Dec 1st 2005). Vpravo je chodba zamořená jedovatým zeleným plynem. Vyjděte z místnosti a po pravé straně je velká místnosti, kde sedí muž, který po vás chce, abyste mu sehnali nějaké oblečení. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. V ohybu chodby je vpravo lékařská skříňka a v ní Ritalin Box. Dále zkuste jít v chodbě do dveří vlevo a budete svědky zajímavého flashbacku. Za dveřmi vpravo je v chodbě vlevo POČÍTAČ. Poté pokračujte na konec chodby, kde klikněte na oblečení a získáte A Brand New T-Shirt. Běžte dát oblečení muži ve velké místnosti a poté seberte Green Key Card. Nyní se můžete vydat zpět k výtahům, nastoupit a sjet zpět do přízemí.

Ground Floor

V chodbě vlevo jsou dveře chráněné elektronickým zámkem. Použijte na něj kartu z inventáře a projděte dlouhou temnou chodbou do suterénu. Klikněte na tlačítko dveře a poté se přesunete do další úrovně.

Sewer

Držte se stále vlevo. Přijdete ke stolu, na kterém leží dokument (bez označení), který obsahuje mapu suterénu. Na konci chodby otevřte skříň a zatáhněte za páku, kterou si rozsvítíte alespoň některá světla v tomto patře. Pokračujte do kouta s počítačem, kde je ve skříni vpravo Ritalin Box. Vraťte se do hlavní chodby a jděte stále rovně až přijdete k zavřeným dveřím, které si zpřístupněte tlačítkem na zdi. Slezte do stoky a projděte až ke schodišti. Nad schodištěm vpravo je místnost, kde je POČÍTAČ. Vyjděte zpět do chodby a dveřmi vlevo vejděte do postranní chodby, kde je ve skříňce vpravo Ritalin Box. Projděte do místnosti, kde je na konci tlačítko ovládání výtahu. Musíte však nejprve na druhé straně stoky umístit 2 kanystry s palivem. První kanystr je v místnosti s ukládacím počítačem a druhý na začátku úrovně v postranní chodbě u jiného počítače. Až budete mít kanystry umístěné vydejte se opět k tlačítku a stiskněte ho. Nastupte na výtahovou plošinu a stiskněte tlačítko na mříži vlevo.

Basement

Nedaleko vás je dokument (bez označení), což je další mapa. Projděte na konec chodby a jděte do místnosti vlevo. Zde najdete v jedné skříni Health Potion. Jděte zpět na křižovatku chodeb a dejte se vlevo. Běžte k výtahové šachtě a poté vás kdosi srazí dolů. Bohužel jste přišli o baterku. Utíkejte stále vpřed před monstrem a poté vlezte do nízké chodby. Vylezte po laně a v místnosti je vlevo POČÍTAČ. Kromě toho je ve skříni vpravo Flashlight a Industrial Gasmask. Vyjděte ven do výtahové haly a ze skříňky na stěně seberte další Health Potion. Dejte se novou chodbou a dostanete se ke schodišti. Jděte po schodech nahoru a jedinou možnou cestou dojděte k údržbářské šachtě, kde slezte dolů. Na stole leží dokument Dead Friend a ve skříňce vpravo je First Aid Kit a Ritalin Box. Pokračujte do dveří vlevo a poté chodbou vpravo. Přenesete se do podivné místnosti s očíslovanými dveřmi. Zkuste postupně lomcovat dveřmi. Nakonec by se vám měly zpřístupnit dveře č. 4. Klikněte na mrtvolu na konci chodby a získáte Lockpick. Dveřmi, kterými jste vstoupil, se dostanete zpět do původní chodby. Pokračujte dlouhou chodbou vpravo a přenesete se do další podivné chodby. Proběhněte na konce, vylezte šachtou nahoru a na dveře vlevo použijte paklíč z inventáře. Vzadu na stěně visí The Exit Door Key. Vraťte se do chodby, klíčem si odemkněte dveře na konci a vejděte do nich.

Ground Floor

Přelezte po žebříku zeď a jste opět na dvoře nemocnice. Pokračujte k výtahům a opět vyjeďte do vyššího patra.

Second Floor

Možná jste si předtím všimli chodby zamořené zeleným plynem. V chodbě vpravo jsou zamčené dveře a za nimi vás kdosi prosí o pomoc. Projděte na konec chodby a na dveřní panel dveře vlevo použijte modrou přístupovou kartu. Vzadu ve skříni jsou 2 Lightbulbs a na stole leží Laboratory Key a Red Key Card. Jděte zpět do chodby a zkuste použít klíč na zamčené dveře. Poté se můžete vydat zpět k výtahům a vyjet o patro výš.

Third Floor

Ve skříňce vpravo je First Aid Kit a Ritalin Box. Dejte se chodbou vlevo a vstupte do místnosti vlevo na konci. Na stole vzadu leží Screwdriver. Vraťte se do chodby a použijte kartu na panel dveří vpravo. V místnosti je vzadu zkrvavený muž, který po vás chce, abyste mu sehnali žrádlo pro jeho psa. Vydejte se chodbami na druhou stranu. Po levé straně je několik místností. V jedné je POČÍTAČ. Na konci chodby jsou dveře. Nahoře u stropu je modrý senzor, na nějž použijte šroubovák z inventáře. Vpravo je odbočka a na konci chodby vlevo je místnost s mnoha skříněmi. V jedné zadní leží First Aid Kit. Kromě toho je straně této chodby vchod do malé místnosti, kde leží v plesnivé ledničce Meat. Vraťte se na křižovatku, pokračujte chodbou vpravo a vstupte do dveří vlevo. Prohledejte celou místnost a najdete Ritalin Box, Health Potion a Lightbulb. Vraťte se do chodby a pokračujte přes další automatické dveře. Na úplném konci podlezte pod harampádím a mezerou mezi mezi křídly dveří seberte dokument She left us to die. Vracejte se chodbami zpět a za prvními dveřmi vstupte do místnosti vpravo, kde je dřez napuštěný podivnou červenou tekutinou. Vedle dřezu leží dokument Test on Legs. Ponořte do ní kus masa a poté seberte Bone. Vydejte se zpět za zkrvaveným mužem a předejte mu kost. Upustí na zem Gate Key, kterým si odemkněte nedaleké mřížové dveře. Vzadu je u počítače stůl, ze kterého seberte dokument Code for the numpad on the ground floor. Tím jste v této úrovni skončili a můžete se vydat zpět do přízemí.

Ground Floor

Na opačném konci dlouhé chodby táhnoucí se celým přízemím jsou zamčené dveře na elektronický zámek. Naťukejte kód 2904, klikněte na Accept a vejděte do dveří.

Jděte k propasti, vyskočte na úzkou trubku a přejděte po ní. Projděte stěnou a poté pokračujte klikatou uličkou z rakví. Vejděte do dveří a poté pokračujte k nemocničnímu lehátku. Seberte Axe a vedle leží Heart. Vyjděte po schodech nahoru, projděte dveřmi a v chodbě je hned za dveřmi lékařská skříňka a v ní First Aid Kit a Ritalin Box. Vlevo leží na plotně v krbu mrtvola, na kterou použijte srdce z inventáře, a seberte Cabinet Key. Tím si odemkněte elektrickou skříň na konci chodby vedle zamčených dveří a poté dovnitř zasekněte sekeru. Podlezte pod sekerou, vraťte se o pár metrů zpět a vlezte do jednoho z boxu na rakev vpravo, za kterým je tajná chodba. Prolezte na konec a octnete se v lese. V levé části lesa je nenápadný průchod do další oblasti, kde jsou ve skříňce na sloupu First Aid Kit a také Ritalin Box. Další chodbou se dostanete k plotu, kde projděte dvířky a poté se dejte vlevo, načež se přenesete do další úrovně.

Přejděte na opačný konec prostranství a poté budete pokračovat do další úrovně.

Až se budete moci hýbat, otočte se doprava a vyjděte po schodech nahoru.

Kliknutím na výtahové tlačítko otevřete dveře. V chodbě je vpravo na zdi skříňka a v ní First Aid Kit. Projděte do jídelny a na pultě leží Roof Key. Vpravo od pultu si vezměte skříně na stěně Fire Extinguisher. Vlevo za dveřmi je vaše žena. Záleží na vás, zda ji osvobodíte (kliknutím na dveře) či ponecháte svému osudu. V každém případě jděte ještě na toalety, kde seberte v zadní kabince ze záchodové mísy Flare. Vraťte se do chodby, která začne hořet. Použijte na oheň opakovaně hasící přístroj a vlevo jsou dveře vedoucí na schodiště na střechu. Vyjděte nahoru, jděte do postranní chodby vlevo a na dveře použijte klíč, čímž hru zakončíte.

Čeština

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář