Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Mystery, Chapter 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké ale docela zábavné DLC ke hře Amnesia. Hra ničím neoslní; v podstatě kopíruje již známé herní prvky, ale rozhodně za zahrání stojí, protože úplný paskvil to není.

STATISTIKY

předmět v ineventáři – 13

dokument – 12

velká olejnička – 6

křesadlo – 9

laudanum – 7

lektvar zdravého rozumu – 5

Začínáte v márnici. Zkuste otevřít některé boxy na mrtvoly vzadu (poklopy na stěnách) a měly by se rozpadnou vstupní dveře. Otevřte poklopy několika prvních boxů a najdete 2 VELKÉ OLEJNIČKY, 2 laudanum a 3 lektvary zdravého rozumu. Z následujícího boxu, kde je mrtvola, si vezměte klíč od strojovny. Jím si odemkněte skříň vlevo od vchodu a seberte z ní lucernu, kladivo a další VELKOU OLEJNIČKU. Vyjděte z místnosti a vpravo jsou dveře zatlučené prkny. Použijte kladivo na prkna a cesta dál je volná. Projděte chodbou a v podlaze je poklop, který odklopte. Lezte tunelem a na rozcestí se dejte vpravo, protože levá odbočka je slepá. Na konci pravé odbočky odstrkejte bedny a vylezte ven. Projděte na konec chodby, vylezte po žebříku nahoru a klikněte na dveře.

Nyní jste v jídelně. Do inventáře vám přibyla ještě jedna lucerna. Vlevo jsou pootevřené dveře, které vedou do kuchyně. V kuchyni seberte ze stolu 2 laudanum a poté otevřte druhou skříň vlevo, kde seberte Key, pilku na kosti a VELKOU OLEJNIČKU. Vraťte se do jídelny a klíčem si odemkněte dveře vlevo ve stejné stěně. Projděte na rozcestí chodeb, zahněte vpravo a vstupte hned do dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Bad Day. Vraťte se do chodby a pokračujte vlevo. Vejděte do dalších dveří vlevo. V malé místnosti seberte z přihrádky psacího stolu 9 křesadel a ze zásuvky komody vpravo 2 lektvary zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Vystoupejte po schodech nahoru a vstupte do místnosti, ze které vede několik dalších dveří. Vstupte do těch vlevo a z psacího stolu seberte dokument Secret Carpet. Vraťte se do předchozí místnosti a odtáhněte na stranu malý koberec – odhalíte tak skrytý poklop. Jeho nadzvednutí je trochu problematické, protože koberec nejde odšoupnout úplně a trochu poklop překrývá. Musíte vzít za poklop ze zadní strany a po několika pokusech by se vám to mělo podařit. Skočte dolů do hluboké šachty. Jděte do vedlejší místnosti a na prkna použijte kladivo. Začnou vás pronásledovat monstra. Proběhněte dlouhou chodbou, vstupte do dveří a z psacího stolu seberte dokument Resident, 2 VELKÉ OLEJNIČKY a 3 laudanum. Nakonec odtáhněte na stranu postel v rohu a seberte Key. Tím si odemkněte druhé dveře v místnosti. Vyjděte po schodech nahoru, projděte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Do inventáře vám přibyla další lucerna. Jste v jakési hale. Dejte se vlevo a na konci haly jsou červeně osvětlené dveře. Za nimi je malá komora v ní na zemi Key. Vraťte se do haly a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Projděte na konec chodby a z mučící panny seberte klíč od strojovny. Opět jděte zpět do haly a rovně před vámi na konci jsou dveře, které si odemkněte druhým klíčem. Projděte krátkou chodbou a vstupte do místnosti s bílým oparem.

Projděte dveřmi a z psacího stolu seberte dokument I'm Sorry.

Do inventáře vám přibyla opět lucerna. Projděte dveřmi do zkrvavené místnosti. Uprostřed místnosti seberte z výstavního stolku Key a dokument A Final Plea. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a seberte klíč od strojovny a dokument A Subtle Hint. Vraťte se do předchozí místnosti a klíčem si odemkněte další dveře vlevo. Na konci seberte dláto a dokument The Riddle. Jděte zpět do velké místnosti a použijte dláto na dveře vlevo. Před vámi jsou dvoje dveře, což znamená že hra má dva konce. Pokud vstoupíte do pravých hra se hned v chodbě ukončí. Pokud vstoupíte do levých, octnete se v krátké chodbě. Ze stolku vlevo seberte dokument How's it going? Vpravo je další stolek, kde použijte zlatý předmět na rozbití skla a seberte dokument The Shopping. Hned vedle jsou další dva stolky. Z levého seberte dokument I miss you a z pravého dokument What Happened? Nakonec seberte na konci chodby ze země dokument It was nice seeing you! Klikněte na dveře, projděte na konec a klikněte na lebku, čímž hru ukončíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář