Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Nepsis

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nepsis je velice krátké DLC, které je víc hrou mysteriózní než hororovou. Každému asi tento odklon od normálu nesedne, ale hra skončí dřív než začne nudit. Prakticky neustále se budete pohybovat v jiných časoprostorech, budete trpět halucinacemi, takže ne vždy bude lehké určit co je skutečnost a co jen výplod vaší fantazie.

STATISTIKY

Dělat statistiky v případě tohoto extrémně krátkého datadisku je téměř zbytečné. Dělám tak jen pro pořádek, protože jsem tak činil už v předchozích návodech. Předmětů je opravdu velice málo a vlastně je nemá v průběhu hry smysl ani řešit. Lampa ve hře vůbec není a tudíž ani olejničky, Křesadel je extrémně málo, laudanum jen jedno jediné, elixíry zdravého rozumu žádné.

příběhový předmět (v inventáři) – 1

příběhový předmět (mimo inventář; ruční manipulace) – 3

dokument – 9

křsadlo – 3

laudanum – 1

Wake

Probíráte se na posteli. Slezte z postele a z nočního stolku seberte dokument Diary Entry 1. Projděte dveřmi na chodbu a z dalšího stolku seberte dokument Old Acquiantance. Projděte chodbou a vstupte do knihovny. Dveře vpravo jsou zamčené, takže vstupte do těch levých. Ty se však ihned za vámi zabouchnou a nebudete se moci už vrátit. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří vpravo. Z bedny seberte křesadlo. Ještě můžete odházet bedny a prozkoumat ostatky vzadu v koutě. Poté se vraťte do chodby, projděte na její konec a vstupte do masivních dveří.

Eating Area

Projděte dveřmi a vstupte do jídelny. Ze stolu seberte dokument Hunger. Vstupte do dveří vpravo a poté v chodbě do dveří vlevo. V kuchyni seberte ze stolu dokument Recipe. Podle něj se dozvíte jak máte připravit snídani. Na stole leží lidská noha – dejte ji na rošt. Prohledejte truhly v rohu a najdete lidskou ruku. I tu dejte na rošt. V nejvrchnější truhle je křesadlo. Nyní si všimněte krvavé skvrny, která se táhne za jeden z regálů. Vzadu je lidský trup, který rovněž přidejte na rošt. V tom okamžiku se do místnosti začne dobývat monstrum. Přenesete se na jiné místo. Budete v jakémsi bludišti a budou vás nahánět monstra. Můžete jim zkoušet chvíli unikat, ale nakonec vás stejně dostihnou.

Trip Land

Vypadá to, že jse se přenesli do jiného časoprostoru. Jděte vpřed dokud se vám nezobrazí text. Poté uslyšíte zvuky kroků. S vámi je tu neviditelný, jehož přítomnost poznáte podle zvíření prachu na zemi. Musíte neviditelného nalákat do kamenné branky a poté až k tělu ležícímu ve vodě. Následně doveďte neviditelného k tělu ještě jednou (někdy je to zapotřebí udělat vícekrát), vyjděte ven z brány a po chvíli ztratíte vědomí a vrátíte se opět do reality.

Library

Nejprve ze stolu seberte dokument Impatience. Vstupte do dveří vpravo a octnete se v bludišti chodeb. Já se držel stále vlevo, tak to zkuste také. Za nějakou dobu byste měli vidět po pravé straně dveře. Vstupte do nich a ze stolu seberte dokument Mysterious Potion a poté klikněte na lektvar na stole.

Laboratory

Octnete se v podzemní chodbě. Prolezte na konec a vylezete ve sklepní místnosti. Na druhé straně zídky je na stole dokument Dimethyltripatamine. O kousek dál leží vlevo na stole laudanum. Na nedalekém stole je ještě dokument Curious Behaviour. Na stole u zdi je křesadlo. Vyjděte dveřmi vpravo do chodby a vstupte do místnosti vlevo, kde leží na stole dokument Diary Entry 2. Vyhněte se monstru a vstupte do pravé místnosti. Prohledejte komodu a najdete Outside Key. Vraťte se do chodby, projděte dveřmi vpravo, vystoupejte po schodech nahoru, odemkněte dveře klíčem a projděte dál.

Hell Land

Projděte až na konec, kde je v místnosti mrtvola ve zkrvaveném bazénku. Klikněte na ni. Vracejte se jak jste přišli a vpravo je drtička. Musíte dosáhnout toho, aby tělo visící nad drtičkou spadlo dolů. Je třeba, aby první a třetí páka byly dole. Problém je, že funkce pák jsou provázané a stisknutí jedné může zablokovat jinou. Nejprve stiskněte dolů třetí páku, poté čtvrtou vraťte nahoru a nakonec stiskněte první páku. Vyjděte opět do chodby a dejte se vpravo. Na konci chodby se otevřely další dveře. Klikněte na artefakt vpravo na stole. Dejte se vlevo a vyjdete opět v místnosti s bazénkem. Dejte se do chodby vlevo a po pravé straně jsou další nově otevřené dveře. V místnosti se svíčkami zatočte ozubeným kolem, abyste rozdrtili vězni hlavu. Vyjděte opět do chodby a dostaňte se do místnosti s artefaktem. Zde se otevřely nové dveře. Sestupte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Escape

Projděte do místnosti se zříceným schodištěm. Dveře rovně jsou zablokované, takže vstupte do dveří vpravo. Tady pozor na neviditelné monstrum. Projděte do zadní místnosti, kde seberte Sledgehammer. Vraťte se do místnosti se zříceným schodištěm a na velký trám uprostřed použijte kladivo. Zřítí se balvany, přes které budete nyní moci vyskákat nahoru nad zřícené schodiště. Jděte na rozcestí chodeb. Cesta vlevo je slepá. Na konci je jen další neviditené monstrum. Dejte se tudíž vpravo a na konci si stoupněte na díru v podlaze zatlučenou prkny. Ta se pod vámi proboří a spadnete dolů.

Mind

Jste ve vězeňské cele. Procházejte chodbou a prohlížejte všechny cely. Nakonec vstupte do posledních dveří vpravo. Vraťte se na začátek chodby a vstupte do další cely. Přenesete se na jiné místo. Jděte jedinou možnou cestou stále vpřed, projděte mlhou, sestupte po točitém schodišti a poté se budete pohybovat v úplně tmě. Jděte přesně od jednoho světla k druhému. Pokud se odchýlíte od cesty zemřete. Běžte k postavě v dálce a následně se přenesete na další místo. Vyjděte z vězenské kobky a dejte se vlevo. Vstupte do další kobky, kde je železná panna. Vlezte do ní a zabouchněte za sebou dveře a to je konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář