Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Nightfall: Chapter 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké ale opravdu velice dobré české DLC k Amnesii. Původně se mělo jednat o trilogii, ale druhý a třetí díl není nikde k sehnání, takže jsem na pochybám zda vůbec vznikly.

STATISTIKY

Předmětů není mnoho, ale jelikož hra je velice krátká, tak to nijak zvlášť nevadí.

příběhový předmět – 6

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 5

olejnička – 2

sud s olejem – 1

křesadlo – 9

laudanum – 1

Věznice

Začínáte ve vězeňské cele. Seberte dokument Markova poslední slova. V horní části mříže je prasklý prut, který vyviklejte. Přistavte si pod díru v mříži nejprve velkou bednu a na ni položte ještě menší bednu. Vyskočte na bedny a prolezte dírou v mříži. Dejte se vězeňskou chodbou směrem vlevo. Po levé straně je cela s vyvrácenou mříží. Zajděte do ní a ze země seberte křesadlo. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Nyní se cesta rozděluje. Pokud půjdete vlevo dojdete jen k zamčené mříži. V cele po pravé straně je jen další křesadlo. Vaše další cesta tudíž povede pravou chodbou. Za nějakou dobu dojdete na rozcestí. Vlevo uvidíte mříž, kterou je zakončená levá chodba. Zde je v pravé cele opět křesadlo. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál chodbou vlevo. Vstupte do dveří vpravo, které vedou do kuchyně. Ze stolu vpravo si seberte dokument Věci ohledně kuchyně. Vzadu v místnosti je sud s kyselinou, ale ten zatím nevyužijete. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál vpravo. Projděte mřížovanými dveřmi a jste na dalším rozcestí chodeb. Levá cesta je zakončená zamčenou mříží. V této levé odbočce když zajdete do cely vpravo, budete moci sebrat křesadlo. Poté pokračujte pravou chodbou a brzy dojdete opět na rozcestí. Nejprve jděte do odbočky vpravo a dveřmi vstupte do místnosti. Z regálu si seberte lucernu a také nádobu. Vyjděte zpět do chodby a běžte prozkoumat levou odbočku. Na jejím konci je další zamčená mříž, ale tentokrát nekvalitním zámkem. Vzpomínáte si na kyselinu v kuchyni? Vraťte se tam a použijte sklenici na sud – získáte nádobu s kyselinou. Jděte zpět ke dveřím se špatným zámkem a použijte kyselinu na zámek. Projděte dál a vstupte do dveří do další úrovně.

Rozcestí

Po levé straně jsou prkny zaltučené dveře vedoucí do strojovny. Tam se zatím nedostanete. Projděte na konec chodby, kde je po levé straně sud s olejem. Ten vám tentokrát doplní 100% oleje do lampy. Projděte dveřmi a vpravo mezi sudy najdete křesadlo. Sejděte po schodech dolů. Před vámi je výtah a – samozřejmě nefunkční. Po stranách jsou dvoje dřevěné dveře, ale do těch se také zatím nedostanete. Vzadu jsou dveře vedoucí do skladu a do nich vstupte.

Sklad

V chodbě jsou vpravo dveře zatlučené prkny. Je zapotřebí sehnat nějaký nástroj na zpřístupnění dveří. Projděte dveřmi a dejte se nejprve vlevo. Dveřmi na konci vstupte do místnosti, kde seberte ze stolu dokument Přemístění trubek. Pod stolem se válí kladivo a také křesadlo. Na polici vpravo je ještě olejnička. Vraťte se na rozcestí a použijte kladivo na prkna na dveřích vlevo. Projděte do místnosti a na středové zídce je malá truhla a v ní křesadlo. Vstupte nejprve do dveří vpravo. V této malé postranní místnosti jsou na polici páka trojitého průtoku a také páka čtyřfázové amplitudy. Poté se vraťte do předchozí místnosti a vstupte do dveří přesně naproti. Ze země seberte páku cyklického průtoku. V tom okamžiku se však objeví monstrum a půjde po vás. Rychle běžte zpět do chodby a vyběhněte vlevo po schodech nahoru a vstupem do dveří vedoucích zpět do haly.

Rozcestí

Vyjděte po schodech nahoru a použijte kladivo na prkna, která blokují dveře vedoucí do strojovny. Poté do dveří vstupte.

Strojovna

Hned jak vejdete tak se podívejte na stěnu vpravo. Visí na ní malý regálek a v něm jsou dva keramciké předměty. Rozbijte je, protože v jednom je ukryté laudanum. Běžte vpravo po schodech dolů a hned vedle schodů vlevo je křesadlo. Vlevo seberte dokument Znovuzprovoznění výtahu. Vzadu je zařízení, do kterého je třeba umístit barevné cívky. Umístěte je v pořadí: žlutá, modrá a červená. Nyní se vraťte po schodech nahoru a jděte do dveří rovně před vámi. V místnosti, ve které se nacházíte, jsou potrubí a několik ventilů. Musíte otočit třemi ventily doleva až nadoraz. Jedním otočit nejde. Je to jen chyták, protože ten třetí je ve výšce nad vaší hlavou. Přistavte si pod tento ventil kovanou bednu a na ni položte stoličku, která stojí vedle stolu. Vyskočte nahoru na stoličku a nyní už byste měli na ventil dosáhnout. V každém případě musíte slyšet syčení, což znamená, že se zařízení spustilo. Pokud se syčení neozvalo, zkuste ještě otočit prostředním ventilem směrem vpravo a pak už by mělo být vše v nejlepším pořádku. Poté se už můžete vrátit zpět do úrovně Rozcestí.

Rozcestí

Ozve se mohutný výbuch, který zniči dveře pod schody, které vedou do laboratoře. Sejděte po schodech dolů a vstupte do těchto dveří. Sejděte po dalším schodišti a dveřmi vstupte do laboratorní místnosti. Vpravo na polici je olejnička a poté seberte ze stolu dokument Test – Nápoj Amnesia. Spadnete na zem a ztratíte vědomí. Budete mít haluciance. Běžte chodbou stále vpřed dokud se neproberete opět v laboratoři. Přečtěte si v inventáři dokument, protože předtím na toto nebyl čas, a poté vyjděte po schodech nahoru. Nyní už můžete nastoupit do výtahu a zatáhnout za páku směrem nahoru. Tím hra končí. Pokud by se vám stalo, že se výtah nerozjede, může to být bug. V tom případě hru uložte a znovu načtěte. Poté by už vše mělo fungovat normálně.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dodatek

(Lenna, 18. 11. 2014 11:00)

Chci jen upozornit že Nightfall skutečně pokračování má, je sehnání na uložto a zprvu nebylo k nalezení nejspíš proto, že ještě byla rozpracovaná. Nightfall se pomalu začíná roznášet po YT a zdaleka to není taková hitparáda, jak se tvrdí. Rozhodně však netvrdím, že je Nightfall špatnou Custom Story, akorát je tam pár nejasností, nepřesností, které by si sám autor měl zjistit, když do toho vrazil tolik času a úsilí a všeobecně by si po sobě měl přečíst text. Překlemy, gramatické chyby, nesmyslné věty nejsou vyjímkou.

Re: Dodatek

(Mitch, 18. 11. 2014 18:46)

Mě by spíš zajímalo, kdo tady koho vykradl. Tato hra je totiž identická s první kapitolou jiné custom story jménem Lost in Place.

Re: Re: Dodatek

(Lenna, 20. 11. 2014 22:23)

Zajímavé, kouknu na to.

Re: Re: Dodatek

(Lenna, 21. 11. 2014 0:12)

Ještě dodám, že "vztlaková tyč" zajisté pobaví všechny strojaře. Týpek by si na to měl nechat udělat patent :D.

Re: Re: Re: Dodatek

(Mitch, 21. 11. 2014 13:45)

Pro ty, kdo čtou tyto komentáře, mají zájem si i hru zahrát a případně by ve hře zakysli: Stáhl jsem si a napsal návody na kapitolu 2 a 3. Díky za upozornění. To že se druhá a třetí kapitola objevily na ulozto.cz jsem nezaregistroval.

Re: Re: Re: Re: Dodatek

(Mitch, 24. 11. 2014 19:27)

Tak jsem právě dohrál Custom Story Castle Dorian a zjistil, že je identická s třetí kapitolou Nightfallu. Je opravdu smutné, když se autoři Custom Story's vykrádají navzájem. Teď už jen zbývá zjistit s jakou hrou nebo částí hry je identická kapitola 2.

Re: Re: Re: Re: Re: Dodatek

(Lenna, 25. 11. 2014 0:35)

Tak to je opravdu smutné.. Co jsem si psala s autorem Lost in Place, tak mu "překlad" nevadí, to by se ovšem Scorpion nesměl chvástat tím, že na tom pracoval 5 měsíců a je to jeho práce.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dodatek

(Mitch, 25. 11. 2014 10:45)

Tak, a je to venku. Náš Čecháček vykrádá jiné custom story. Kdyby místo toho udělal jen češtiny do her, udělal by lépe. To by se ale nejprve musel naučit svůj rodný jazyk. Zajímalo by mě co měl ve škole z češtiny.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dodatek

(Lenna, 25. 11. 2014 19:36)

A pak si o nás v cizině nemají myslet, že krademe :D. Tak tak, proti češtině nebo spojení tří různých Custom Story a jejich počeštění bych neměla ani půl slova. Originální nápad, ale takhle to zamrzí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dodatek

(Mitch, 25. 11. 2014 20:43)

A mám tu ještě jeden špek. Dnes jsem zjistil, že jsou identické další 2 Custom Story a to konkrétně The Agony of Insanity a Dead Lord's Nightmare. První jmenovaná vyšla v angličtině a podle titulků ji vytvořili 2 patnáctiletí kluci ze Slovenska. Druhá jmenovaná vyšla v češtině a podle titulků ji vytvořil třináctiletý kluk z Čech. Nepatrný rozdíl mezi nimi je. Ne v úrovních samotných; ty jsou naprosto stejné. Rozdíl je v tom, že druhá jmenovaná obsahuje o trochu víc předmětů jako jsou křesadla a podobně. U druhé jmenované také chybí závěrečná úroveň, díky čemuž hra končí úplně jinak (dobře).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dodatek

(Lenna, 26. 11. 2014 21:52)

Taky dobrý, třeba dal autor mapu ke stáhnutí a k úpravě pro ostatní, ale stejně by si to člověk neměl přivlastňovat.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dodatek

(Lenna, 30. 11. 2014 20:17)

Tak mapa druhé kapitoly se jmenuje v originále A Slave's Masquerade.