Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Nightmares of the Past

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Lehce nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které se snaží těžit především z deprese z nedostatku zdrojů světla, což se mu daří na výbornou. V ostatních aspektech je hra čistým průměrem.

- - - - -

Rooms

Začínáte tradičně v ložnici. Slezte z postele a prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte dokument Hello. Projděte dveřmi do vedlejší místnosti a poté pokračujte do dalších dveří vpravo. Vlevo na regálu leží křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a jděte do dalších dveří vpravo, které vedou do krátké chodby. Jděte do levých dveří a v místnosti odstavte bedny od skříně, protože uvnitř skříně leží další křesadlo. Jděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří. Dostanete se do další chodby, poté ještě do jedné a na jejím konci jsou zamčené dveře. Vejděte do dveří vlevo, otevřte přihrádku psacího stolu, odházejte knihy a seberte Door Key. Nyní se musíte vrátit chodbami zpět a po pravé straně jsou jedny dveře, do kterých pasuje klíč. V místnosti seberte z regálu Cellar Key a z truhly křesadlo. Jděte zpět na konec poslední chodby, klíčem si odemkněte dveře, projděte chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Cellar

Sejděte po schodech dolů a zahněte vpravo. V uličce je v jedné přihrádce v regálu na láhve křesadlo. Jděte zpět na křižovatku a pokračujte okolo zídky vlevo a vstupte do místnosti vpravo, kde najdete na jedné polici další křesadlo. Vraťte se na křižovatku a vpravo na konci jsou dveře zastavěné dřevěnými předměty. Odstraňte předměty a vejděte do dveří. Na polici vpravo jsou další 2 křesadla, za rohem vpravo leží na zemi ještě jedno křesadlo a nakonec seberte z vedlejší police A Key. Jděte zpět na křižovatku a klíčem si odemkněte zamčené dveře vlevo. Rovně před vámi je vzadu psací stůl a na něm leží dokument An Old Letter. Z druhé strany zídky je na římse křesadlo a poté vstupte do dveří vpravo. Odházejte předměty z římsy a najdete další křesadlo. Vraťte se do velké místnosti a vpravo vzadu je na podlaze poklop zatížený bednou. Odtáhněte bednu, odklopte poklop a slezte po žebříku dolů. Jděte chodbou vpřed a zajděte do malé místnosti vlevo, kde najdete na polici křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál až vyjdete ve velké místnosti, kde jsou vlevo na regálu další 2 křesadla. Dál v místnosti je psací stůl a na něm Study Key a dokument Doan's Diary. V dalším koutě je ještě k sebrání laudaunm. V chodbě se objevilo monstrum, takže se dejte na úprk stejnou cestou, jak jste přišli, vylezte po žebříku nahoru a pokračujte na začátek místnosti, kde jsou vlevo dveře, které si odemkněte klíčem. Projděte chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Study

Vyjděte do chodby a vstupte do prvních dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument (prázdný) a zpod sedící mrtvoly křesadlo. Všimněte si prázdného regálu, za kterým je cesta dál. Regál ovládá tajný mechanismus. Vraťte se do chodby a a jděte do dalších dveří vpravo. Vzadu v místnosti je obraz, který lze odstranit. Z výklenku seberte Corridor Key. Jděte zpět do chodby a projděte chodbou na druhý konec, kde jsou zamčené dveře, které si zpřístupněte klíčem. V chodbě si můžete vlevo za dveřmi prohlédnout impozantní studovnu, jinak v ohybu chodby dveřmi vpravo vejděte do postranní chodby a poté pokračujte do dveří do další úrovně.

Master Bedroom

Z jedné z polic seberte křesadlo a poté vejděte do dveří, které vedou do malé kanceláře. Z psacího stolu seberte Officer's Key a dokument Hint2. Proběhněte kolem monstra a dveřmi se vraťte zpět do chodby studovny.

Study

Vyjděte z postranní chodby, jděte stále rovně dokud nedojdete na konec, kde si klíčem odemkněte dveře vpravo. Z psacího stolu seberte lucernu a dokument (prázdný) a ze zásuvek lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Nakonec seberte z regálu vpravo další křesadlo a zatáhněte za páku. Vzpomínáte si na místnost s pohyblivým regálem, o němž jsem se zmiňoval výš. Vydejte se tam a zjistíte, že onen regál je odsunutý. Projděte do chodby a rychle sprintujte na konec, protože máte v patách monstrum. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Grand Hall

V chodbě sestupte vpravo do zatopené místnosti a seberte z jednoho regálu křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte rovně. Vyjděte po schodech nahoru a dostanete se do místnosti, kde leží v zásuvce komody dokument (prázdný). Pokračujte do další místnosti, kde seberte z psacího stolu Crematorium Key a lektvar zdravého rozumu a ze zásuvky křesadlo. Vraťte se po schodech dolů a dejte se do chodby vpravo. V široké chodbě jděte do dveří vpravo a z jedné z polici knihovny seberte dokument Logbook. Jděte do sousední místnosti a na zdobené dveře použijte klíč z inventáře. V místnosti za dveřmi seberte ze stolu páčidlo, Key, OLEJNIČKU a křesadlo. Vraťte se do široké chodby a poté se vydejte chodbou vpravo. Sestupte po železném schodišti, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Prison

Jděte přes rozcestí rovně a na konci chodby vejděte dveřmi vlevo do vězeňské kuchyně. Vzadu ve spižírně seberte dutou jehlu a vpravo křesadlo. Vraťte se do chodby, jděte zpět na křižovatku a zahněte vpravo. Brzy přijdete na další křižovatku, kde pomocí jehly odemkněte dveře. Z psacího stolu seberte dokument Account of Prisoners a ze zásuvek Basement Cell Key a laudanum a z police vpravo křesadlo. Jděte zpět do chodby a dejte se vlevo. Po chvíli přijdete na další křižovatku, kde zahněte vpravo. Po pravé straně je cela s vyraženými dveřmi, ve které leží křesadlo. Nyní se vracejte chodbami zpět do chodby, která vede do kuchyně. Po pravé straně jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíčem. Sestupte po točitém schodišti a vejděte do dveří do další úrovně.

Isolated Prisoners

Projděte chodbou a v místnosti spadne na zem obrovský předmět – křesadlo. Jděte vpravo, na rozcestí vlevo a vejděte do dveří na konci chodby. Sestupte po schodech dolů a jděte vlevo. Zamčené dveře vylomte páčidlem a v místnosti seberte Upper Prison Cell Key, dokument Hint a laudanum. Nyní se vydejte na začátek úrovně. Železné dveře jsou nyní již průchozí a za nimi jsou dveře, které vedou do předchozí úrovně.

Prison

Vyjděte po schodech nahoru do chodby, dejte se vlevo, poté vpravo, znovu vpravo, vlevo a na konci jsou dveře, pod kterými je velká krvavá louže. Odemkněte si tyto dveře klíčem a v místnosti seberte vlevo zpod knihy dokument Page of the Prisoner's Diary a z kbelíku Key to the Wooden Door a křesadlo. Odstraňte od stěny předměty a prolezte na konec tunelu. Vylezte po žebříku nahoru a vpravo na polici leží křesadlo. Projděte dlouhou chodbou a seskočte do nižší chodby. Z police seberte 2 křesadla a projděte na konec chodby a dostanete se zpět do vězeňské chodby, kde vejděte do dveří vpravo, které vedou do předchozí úrovně.

Grand Hall

Pod schodištěm jsou dřevěné dveře, které si odemkněte klíčem, a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Storage

V chodbě vejděte do dveří vpravo a poté do malé postranní místnosti, kde najdete v přihrádce křesadlo. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vlevo. Vzadu na polici regálu leží Storage Spare Key. Vyjděte zpět do chodby a sestupte po nedalekém schodišti. Na středové římse je za bednami další křesadlo a vzadu na polici regálu ještě jedno křesadlo. Klíčem si odemkněte dveře vpravo a v místnosti seberte An Old Key a 3 křesadla. Nyní se vydejte zpět na začátek úrovně, jsou v chodbě dveře vpravo, které si odemkněte klíčem. Na kulatém stolku vlevo je křesadlo, v regálu vpravo OLEJNIČKA, v zásuvce psacího stolu dokument (prázdný) a v horní polici regálu vpravo za stolem další křesadlo. Nakonec odstraňte od zdi vlevo obraz a hoďte nějaký těžký předmět proti poškozené zdi. Prolezte dírou a poté se spustí závěrečné titulky.

videoukázka

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář