Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Ninth of October: Chapter One

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Mírně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které zaujme několika docela povedenými úrovněmi a strašidelnou atmosférou.

STATISTIKY

dokument – 15

olejnička – 6

velká olejnička – 2

křesadlo – 49

Laudánum – 1

Lektvar zdravého rozumu – 3

Intro

Začínáte ve vězeňské cele. Vyjděte ven na chodbu a dejte se vpravo. Projděte dveřmi a na další křižovatce chodeb zahněte vlevo. Dveřmi na konci se dostanete do místnosti, kde prosvítá shora světlo. Vstupte do protějších dveří a skočte do díry v zemi. Jděte ke dveřím, ze kterých vyběhne monstrum.

Tenebrae

Probouzíte se v posteli. Zdá se, že to celé byl jen sen. Slezte z postele a z psacího stolu seberte dokument A Page of Daniel's Diary. Vyjděte z místnosti do chodby a vstupte do prvních dveří vpravo, kde seberte ze stolu křesadlo. Vraťte se do chodby, dveře vlevo ignorujte a vejděte do následujících dveří vlevo. Z druhé strany knihovny vlevo je další křesadlo. Jděte do vedlejší místnosti a seberte A Key a dokument A Page of Daniel's Diary. Jděte zpět do chodby a pokračujte do dveří vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a na konci chodby jsou dveře, které si odemkněte klíčem. Projděte na konec další chodby, vpravo seberte opět křesadlo a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Archives

Projděte na konec chodby, kde vchod blokuje povalený psací stůl. Musíte ho přeskočit jakoby zprava; z jiné strany to nepůjde. Na stole leží lucerna a dokument A Letter a na jiném stole vpravo křesadlo. Pokračujte do další chodby a poté stále jedinou možnou cestou vpřed, po schodech nahoru a do malé temné místnosti vpravo, kde najdete křesadlo. Vraťte se do chodby a projděte dalšími dveřmi. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Big Hall

Vyjděte po schodech nahoru do haly a na stole vpravo najdete dokument A Strange Letter, OLEJNIČKU a křesadlo. Na druhé straně haly je krb a na římse nad ním další 2 křesadla. Nahoře na ochoze je vchod do knihovny, ale tam se zatím nedostanete. Sejděte tudíž po schodech dolů ke dveřím do podzemního skladu a vstupte do nich.

Basement Storage

Na středové zídce je křesadlo a od zídky se dejte do dveří vlevo, za kterými najdete další křesadlo. Vraťte se do první místnosti a jděte do protějších dveří. Na polici regálu leží OLEJNIČKA. Vyjděte z místnosti a nyní se dejte do chodby vpravo. Přijdete do místnosti, kde jsou rovně a vlevo dveře. Z bedny seberte křesadlo, vstupte do dveří před vámi a sestupte po schodech dolů. Vlevo je regál a na něm další křesadlo. Vstupte do dveří rovně před vámi a v temné místnosti najdete za těžkou bednou opět křesadlo. Projděte do malé vedlejší místnosti, kde seberte z regálu OLEJNIČKU a ze zásuvky psacího stolu ještě jedno křesadlo. Vyjděte zpět do místnosti se schodištěm a pokračujte dál rovně pod schodiště. Vejděte do dveří, ze stolu seberte páčidlo a ze stojanu na vinné lahve vlevo další křesadlo. Vraťte se ke schodišti, vyjděte nahoru, vejděte do dveří a druhé dveře vpravo vylomte páčidlem. Z truhly seberte 2 křesadla a poté pokračujte do sousední místnosti, kde seberte ze stolu dokument A Horror Story a z regálu vpravo laboratorní nádobu. Vyjděte zpět do chodby a vydejte se zpět po schodech dolů, kde jste již jednou byli. Dveře vpravo, které byly předtím zamčené, jsou nyní přístupné. Za dveřmi jděte do dalších dveří vpravo a prohledejte římsu a seberte křesadlo. Vyjděte z místnosti a jděte do dalších dveří vpravo. Sklenici z inventáře použijte na sud se zelenou kapalinou a získáte tak nádobu s kyselinou. Ze stolu seberte další křesadlo a z přihrádky regálu na láhve ještě jedno křesadlo. Vydejte se zpět po schodech nahoru a za dveřmi vstupte hned do dalších dveří vpravo. Projděte chodbou, první dveře vlevo jsou zamčené, takže se dejte do dalších dveří vlevo. Přijdete na rozcestí, kde jsou vpravo zamčené mřížové dveře a vlevo chodba končí závalem. Na visací zámek dveří použijte žíravinu, avšak zámek je příliš silný, takže si budete muset sehnat něco na jeho rozbití. Jděte chodbou na druhou stranu k závalu, seberte křesadlo a poté vejděte do nedalekého vchodu. Přijdete do místnosti, ze které vedou další dvoje dveře. Vlevo na římse leží na bedně 2 křesadla a na regálu vpravo další křesadlo. Vstupte do dveří vpravo a z truhly seberte OLEJNIČKU a Lektvar zdravého rozumu a z kouta za regálem ještě jedno křesadlo. Vraťte se do chodby a nyní jděte do dveří vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a na konci chodby vejděte do pootevřených dveří. Ze stolů vpravo posbírejte dláto, dokument Diary Page a křesadlo a z vnitřku skříně další křesadlo. Vraťte se k mřížovým dveřím, použijte na ně dláto z inventáře a cesta dál je volná. Sestupte po schodech dolů a z regálu vpravo seberte křesadlo. Na konci je místnosti, kde leží na stole Library Key a vlevo v regálu VELKÁ OLEJNIČKA. Tím máte konečně vše v této úrovni hotové a můžete se vydat zpět na začátek. Pokud byste snad bloudili kvůli rozlehlosti úrovně, tak jděte po schodech nahoru, poté vlevo, na konci chodby do dveří, vpravo a už jste v místnosti se středovou zídkou, ze které vedou dveře do haly.

Big Hall

Vyjděte po schodech nahoru na ochoz, kde jsou dveře vedoucí do knihovny. Klíčem si dveře odemkněte a vejděte.

Library

Nejprve jděte prozkoumat místnosti vpředu. Vejděte do dveří vpravo a poté do dalších dveří vpravo na konci chodby. Ze stolu seberte dokument A Letter a ze zásuvky komody křesadlo. Vraťte se do chodby a na druhém konci leží na stole další křesadlo. Vstupte do dveří vpravo a v místnosti seberte ze stolu dokument A Letter a z truhly Lektvar zdravého rozumu a další křesadlo. Nyní se vraťte na začátek úrovně a pokračujte do dveří vlevo. Vpravo za rohem je v regálu křesadlo. V sousední místnosti najdete vlevo další křesadlo. Vlevo jsou zamčené dveře, ke kterým je třeba sehnat klíč. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Library: Old Section

Nejprve jděte do dveří vpravo a z regálu seberte 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do protějších dveří, kde seberte z krbové římsy další křesadlo a ze země pod krbem ještě jedno křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a jděte do levé části chodby. V místnosti za dveřmi vlevo najdete v zásuvce psacího stolu opět křesadlo a v místnosti za dveřmi vpravo je vpravo v regálu OLEJNIČKA. Ve stejné místnosti si všimněte děravé zdi. Přineste si nějaký větší předmět, třeba židli, a hoďte ho proti zdi. Prolezte vzniklým otvorem a z psacího stolu seberte An Very Old Key a dokument Letter a ze zásuvky komody vlevo Lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo. V malé místnosti seberte z krbové římsy křesadlo a z vnitřku skříně další křesadlo a poté si klíčem odemkněte dveře vlevo. Projděte do místnosti, kde se dejte vlevo a brzy se dostanete do chodby, kde seberte z kulatého stolku dokument A Letter a křesadlo. Na konci místnosti je ještě v horní polici regálu OLEJNIČKA. Pokračujte dveřmi do dlouhé úzké chodby a poté do místnosti, kde najdete v regálech 4 zářivé knihy (poslední kniha je v prázdném regálu). Za všechny tyto knihy zatáhněte. Z krbové římsy seberte křesadlo, z vnitřku komody další křesadlo a nakonec ve výklenku odstraňte obraz ze zdi a odhalíte skrýš, ve které je dokument Introductions a OLEJNIČKA. Pomocí tajného mechanismu, který ovládají zářivé knihy, máte nyní odemčené druhé dveře vedoucí z místnosti. V této místnosti seberte z bedny dokument A Letter from Samuel a z malé truhly A Key. Tím máte všechny úkoly v této úrovni splněné a můžete se vrátit do předchozí úrovně.

Library

Sejděte po schodech dolů a klíčem si odemkněte druhé dveře vpravo. Na stěně jednoho z regálů je páka, za kterou zatáhněte, a na druhé straně místnosti se odklopí regál. Ze stejného regálu, kde je páka, seberte ještě 2 křesadla a poté se vydejte do tajné chodby. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Cellar

Na regálu vpravo leží křesadlo a poté vejděte do dveří vpravo. V místnosti seberte z jednoho z regálů OLEJNIČKU. Vraťte se do první místnosti a jděte do protějších dveří. Vlevo v koutě je za sudy křesadlo a na stole leží dokument A Page of Daniel's Diary. Jděte do dalších dveří, za kterými jsou na středové zídce další 2 křesadla. V následující místnosti najdete v regálu Laudánum, na těžké bedně další křesadlo a na jiném regálu dokument A Page of Daniel's Diary. Pokračujte přes další místnost, která je prázdná, a v poslední místnosti seberte z regálu vpravo VELKOU OLEJNIČKU a ze stolu ještě jeden dokument A Page of Daniel's Diary. Poté na vás vyběhne monstrum a tím hra končí.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář