Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Only Fear

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Přijíždíte na starobylý a opuštěný hrad, abyste studovali v knihovně staré knihy a spisy. Jednoho dne se však proberete kdesi v podzemí, aniž byste si pamatovali, jak jste se tam dostali. Cesta hrůzy začíná... Chtěl bych ještě upozornit, že existuje více verzí této hry a tyto verze nejsou úplně stejné, takže pokud vlastníte jinou verzi než tuto, mohou být mezi návodem a druhou verzí určité rozdíly například v umístění předmětů nebo objektů.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 16

předmět získaný kombinacemi – 2

dokument – 16

olejnička – 7

křesadlo – 14

laudanum – 3

lektvar zdravého rozumu – 3

Underground Sewer

Probouzíte se v podivné podzemní místnosti ozářené svíčkami. V inventáři máte 3 OLEJNIČKY, laudanum a 3 křesadla. Z nedalekého stolu seberte lucernu a dokument Legend about of the lively statue. Vyjděte z místnosti a z regálu vpravo seberte křesadlo. Pokračujte do chodby a nakonec vyjdete v tunelu stoky. Vstupte do další chodby vlevo a nahoře uvidíte vyvýšenou plošinu, na kterou se musíte nějak dostat. Vstupte do dveří vpravo, kde najdete spousty různých beden, které můžete použít k vystavění provizorního schodiště. Vyskákejte po bednách nahoru, projděte chodbou a vstupte do úseku zaplaveného vodou. Rovně před vámi je zával, vpravo zatím nemá smysl chodit, takže se dejte vlevo a poté hned do dveří vpravo. Ve stropě je díra. Přistavte si pod ní opět nějaké předměty, vyskočte na ně a klikněte na otvor pro přechod do další úrovně.

Old Prison

Octli jste se ve vězeňské cele. Odtahejte kameny z výklenku ve zdi vzadu a seberte páčidlo a dokument Note of the escaped prisoner. Páčidlem vylomte dveře cely a vyjděte ven. Vlevo je další cela a pod postelí křesadlo. Poté jděte do chodbou rovně a vstupte vlevo do další cely, kde leží na zemi dokument Spiders! V kbelíku je další křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a jděte do další cely vlevo. Odtáhněte na stranu postel a seberte laudanum. Vraťte se do chodby a na konci se dejte vpravo, kde vstupte do pootevřených dveří. Vyjděte po točitém schodišti nahoru a vstupte do místnosti s dalším schodištěm. Vyjděte nahoru i po tomto schodišti a pokračujte do dveří do další úrovně.

Second Floor 1

Ze země seberte dokument Piece of page from diary inhabitand of the castle. Jděte do pravé chodby, která je zakončená závalem. Na zemi leží křesadlo. Vraťte se na rozcestí a nyní jděte rovně. Vstupte do prvních dveří vlevo. Z přihrádky psacího stolu seberte laudanum a ze zásuvky křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří vpravo. Z jednoho regálu seberte lektvar zdravého rozumu a ze stolu Old Key. Vyjděte zpět do chodby a nyní prohledejte místnost vpravo. V přihrádce psacího stolu je OLEJNIČKA. Nyní se můžete vrátit na začátek, kde jděte do chodby vlevo. Dveře na konci si odemkněte klíčem a vstupte do nich. První knihovny vpravo je odklápěcí. V rohu místnosti za druhou knihovnou je nahoře páka, za kterou zatáhněte – pravý regál se odklopí. Prolezte tajným průchodem do sousední místnosti.

Second Floor 2

U postele je truhla a v ní OLEJNIČKA. Vyjděte do chodby a projděte až na konec. Vstupte do dveří vlevo, kde uvidíte u okna stát monstrum. Prohledejte zásuvku psacího stolu a seberte The Key. Tím si odemkněte dveře vpravo. Projděte do chodby a vpravo probourá dveře opět monstrum. Utíkejte do chodby vlevo a vstupte do dveří na konci. Projděte prosvětlenou chodbou a nyní vejděte do dalších dveří vpravo na konci. Počkejte až monstrum probourá dveře do sousední místnosti a poté do této místnosti vstupte. Ze země seberte dokument Instruction for the preparation of the substance OpDo. Všimněte si vpravo dvou svícnů a podobného vlevo, které nejdou zapálit. Na chodbě je ještě čtvrtý. Jde na ně však klikat. Pomocí těchto svícnů se aktivuje tajný mechanismus, který otvírá zamčené dveře na druhé straně laboratoře. V posledním sebraném dokumentu máte nápovědu. Tiskněte tedy svícny v následujícím pořadí: levý (1x), na chodbě (2x), u dveří (1x), na chodbě (2x), u dveří (1x) a pravý (4x). Pokud jste udělali vše správně, dveře by se v tuto chvíli měly odblokovat. Projděte do chodby a vstupte hned do dalších dveří vlevo. Ze země seberte dokument (bez označení) z zásuvky komody vpravo křesadlo. Projděte dveřmi a vlevo je přes chodbu barikáda z krámů. Dejte na stranu obraz a ze zásuvky komody seberte další křesadlo. Poté vstupte do dveří do další úrovně.

The Main Hall

Sejděte po schodech dolů a dejte se vlevo. Vstupte do dveří a v temné místnosti seberte Again, an old key. Vyhněte se monstru a jděte přes halu na druhou stranu, kde jsou vchodové dveře.

Old Prison

Probíráte se opět ve vězeňské cele. Ze země seberte lektvar zdravého rozumu a křesadlo a z kbelíku An old pipe. Tu použijte na vypáčení dveří cely. Běžte rychle vpravo, protože vás začne pronásledovat monstrum. Projděte mřížovými dveřmi a vstupte do dveří do další úrovně.

Prison Ghosts

Vyjděte do široké chodby a pokračujte stále rovně. Projděte mřížovými dveřmi, vyjděte po schodech nahoru a v chodbě se dejte vpravo. V malé místnosti prohledejte zásuvky a seberte křesadlo. Vejděte do dalších dveří, které vedou do podlouhlé místnosti. Z té vejděte do další malé místnosti a zde seberte dokument Excursion to the ancient castle Dimhold (Day 1). Nyní se vraťte do první chodby nad schodištěm. Dveřmi na druhé straně chodby vyjdete na fragment ochozu. Když se dobře rozběhnete a odrazíte, doskočíte na sousední ochoz vpravo. Vzadu leží dokument LOL a křesadlo. Seskočte dolů a jděte do chodby rovně a poté zahněte vpravo. Dveřmi se dostanete do dlouhé chodby. Vejděte do dveří na konci chodby a octnete se v nevelké místnosti. Vlevo na sudu leží The Key a dokument A note about the door mechanism. Vpravo mezi sudy je OLEJNIČKA. Vlevo na stěně je páka, avšak je zaseknutá a je zapotřebí najít něco k jejímu promazání. Známou cestou se vraťte do vězení, jděte do protější chodby a odemkněte si dveře klíčem. Projděte temnou chodbou a poté přes několikery dveře do místnosti, kde je vpravo truhla. Vedle truhly leží na zemi lektvar zdravého rozumu. Odklopte víko truhly a seberte Empty Flask, The Key, Needle a dokument Excursion to the ancient castle Dimhold (Day 2 (page torn). Jděte do předchozí místnosti a vlevo je sud, pod kterým je olejová loužička. Použijte na sud nejprve Needle a poté sklenici – seberte Flask Filled With Oil. Známou cestou se vraťte k páce a použijte na ni olej. Zatáhněte za páku a aktivujete tak mechanismus padacích dveří ve vězení. Vraťte se do vězení, vpravo projděte padacími dveřmi a dejte se opět vlevo a po schodech nahoru. V chodbě jděte vpravo tam, kde jste v poslední místnosti sebrali dokument. Na dveře použijte klíč z inventáře a cesta dál je volná. Projděte do místnosti se zamřížovanými ochozy. Přeskočte na druhou stranu nejprve na fragment sloupu a poté na další ochoz. Sejděte po schodech dolů a vpravo jsou dveře do další úrovně, do kterých vstupte.

North Wing of the Castle

Vyjděte po schodech nahoru a projděte dlouhou a širokou chodbou. Na konci vstupte do dveří a v potemnělé místnosti seberte ze stolu vpravo dokument Letter to Matthew (1/2) a křesadlo. Jděte dál do místnosti, ale propadne se pod vámi podlaha. Projděte na konec chodby a vylezte po žebříku nahoru. Pokračujte dál širokou chodbou a na konci jsou sudy zastavěné dveře. Odstraňte sudy a vstupte do místnosti, ve které jste už jednou byli. Vpravo je místo, kde jste se předtím propadli. Přeskočte přes díru a vstupte do dveří. Octnete se na rozcestí chodeb. Z jednotlivých chodeb se k vám začnou přibližovat sochy monster. Nemusíte se jich však bát; neublíží vám. Postavte na sebe několik beden, abyste doskočili na žebřík nahoře. Vytáhněte se do ventilační šachty a prolezte na konec, kde seskočte dolů. Na konci chodby jsou dveře do další úrovně, do kterých vstupte.

Sewer

Sejděte po schodech dolů a vstupte do stoky. Přejděte po mostě a vejděte do dveří na druhé straně. Vpravo mezi sudy leží na zemi dláto. Pokračujte do další místnosti, kde je v regálu OLEJNIČKA. Na velké bedně vpravo je dokument Hypochondria a za bednou leží kladivo. To můžete rovnou v inventáři zkombinovat s dlátem a získáte tak kladivo a dláto. Vraťte se do stoky a dejte se po levém chodníku. Přeskákejte přes fragmenty, přejděte přes most a na prkna, kterými jsou zatlučené dveře, použijte kladivo s dlátem. Vstupte do dveří, projděte chodbou a dalšími dveřmi vyjdete v další části stok. Dejte se vpravo, kde jsou mřížové dveře, které jsou naštěstí odemčené. Projděte na konec, vstupte do dalších dveří a poté přes několik dalších chodeb se dostanete do dlouhé rovné chodby, kde vstupte do dveří do další úrovně.

Corridor

Vyjděte po schodech nahoru, kde jsou dvoje dveře do další úrovně. Pravé jsou nepřístupné, takže vejděte do těch levých.

Living Room

Projděte dlouhou chodbou a vejděte do dveří vlevo. V postranní chodbě vstupte do dalších dveří vlevo a z police seberte The Key a dokument Letter to Matthew (2/2). Vraťte se do chodby, dejte se vlevo a dveřmi se dostanete zpět do první chodby. Jděte ke vchodovým dveřím a zaslechnete podivný rámus. Projděte na konec chodby, vstupte do dveří a vpravo vzadu je vchod do další místnosti. V ní seberte další The Key a vraťte se na začátek úrovně, kde si druhým klíčem odemkněte vchodové dveře a vstupte do nich.

Corridor

Zbylým klíčem z inventáře si odemkněte protější dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Cabinet

Jděte na rozcestí chodeb a zahněte vlevo. Vstupte do místnosti, kde leží na stole dokument Letter my father for me. Vraťte se na rozcestí a dejte se vlevo. Po levé straně jsou dveře, které vedou do místnosti s dvěma knihovnami. V pravé knihovně jsou tři černé knihy. Za nimi je ukrytý The Key. Vyjděte zpět do chodby, dejte se vlevo, vstupte do dveří a odemkněte si dveře na konci temné chodby. Vyjděte po schodech nahoru, kde vstupte do dveří do další úrovně.

Second Floor 1

Jděte do chodby rovně, kde se vám před nosem zabouchnou dveře. Jděte zpět na rozcestí a pokračujte vlevo. Vstupte do skladištní místnosti vpravo, kde seberte ze stolu Old Key a dokument Hi! Vyjděte zpět do chodby a jděte k zabouchnutým dveřím, které si odemkněte klíčem. V místnosti prolezte dírou ve zdi vpravo do další úrovně.

Second Floor 2

Z psacího stolu seberte dokument (bez označení) a poté jděte známými chodbami a místnostmi až do laboratoře, kde se před vámi rozpadnou dveře. Pokračujte až na konec a vstupte do dveří do hlavní haly.

The Main Hall

Sejděte po schodech dolů, dejte se vlevo a projděte otevřenými vstupními vraty, čímž hru zakončíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář