Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Pactum Tenebris

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V mnoha ohledech originální mód, který se snaží o různé netradiční adventurní puzzle. Kromě toho se zde setkáte i s nějakými originálními modely.

UPOZORNĚNÍ

Tento mód nefunguje na steamové verzi Amnesie.

- - - - -

Úvod

Jděte stále vpřed a odklikávejte texty. Nakonec přijdete ke dveřím hradu, do kterých vejděte.

Level 1

Pod schodištěm jsou 2 křesadla. Po obvodu místnosti je několik brnění a u nich stojí vždy dvojice svícnů. Zkuste vždy oba svícny zapálit. Jen v jediném případě se vám otevře tajná chodba (mělo by to být to brnění nalevo od schodů). Prolezte chodbou do další místnosti a zatáhněte za páku na zdi za jedním z brnění. Běžte se ukrýt do skříně. Chvíli počkejte a do deníku se vám přidá dokument Curious Welcome. Ten si však budete moci přečíst až později. Vylezte ven a klikněte na list papíru na komodě. Jděte na druhou stranu místnosti a spustí se vám žebřík. Vylezte nahoru a na konci ochozu vylezte po regálu jako po žebříku a seberte Black Book. Prozkoumejte deník a přečtěte si první dokument, o kterém už byla zmínka, a také nový dokument The Black Book. Slezte dolů a na dveřích visí dokument Black Book Shred #1. Jděte na druhou stranu místnosti a spustí se animace na obrazovce. Ze země seberte Door Key a jděte do dveří za zády. Projděte dveřmi vlevo zpět do vstupní haly, vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře a vejděte do nich.

Level 2

Běžte chodbou zpět, a jakmile uvidíte, že se začínají zhasínat světla, běžte na začátek chodby, kde stůjte bez hnutí dokud se světla v chodbě opět nerozsvítí. Běžte na konec chodby, avšak zde nic není. Proběhněte znovu na opačný konec, odstraňte ze stěny obraz a seberte z výklenku Lantern. Zároveň vám do deníku přibude dokument Light and Shadow. Jděte do dveří, ze stolu seberte dokument (prázdný) a poté klikněte na papír s nápisem Riddle. Před vámi je pole dlaždic. Chybný krok vyústí ve vaši smrt. Nejprve vstupte na dlaždici úplně vlevo a přejděte po dalších třech dlaždicích vpravo. Poté jděte 2x rovně, vlevo až ke stěně, 2x rovně a pak stále vpravo. Vstupte do posledního černého vchodu a poté se propadnete kamsi do podzemí.

Level 3

Běžte stále rovně a vstupte do dveří vlevo. Je tu SUD S OLEJEM (100% lucerny) a na stole Hammer. Vraťte se do chodby a běžte vpravo. V postranních místnostech je plno vězňů. Vstupte do té, kde září světlo, a poté se běžte ukrýt než přízrak zmizí. Do deníku vám přibyl dokument Dark Beings. V této místnosti jsou vzadu nějaké kameny. Jeden si vezměte a vyjděte zpět do chodby. Dejte se vlevo, rovně a po pravé straně jsou výklenky na rakve. V jednom z nich je tlačítko, proti kterému hoďte kámen. Vylezte po žebříku vlevo nahoru. Nahoře seberte dokument Black Book Shred #2, OIL a 2 Sanity Potion's. Vraťte se dolů a jděte znovu do místnosti, kde jste sbírali kámen. Vzadu na stěně je trhlina, ze které odstraňte kameny a seberte Chipper. Nyní se vydejte na začátek úrovně a poté jděte do dveří vpravo. Do deníku vám přibude dokument A Terrifying Vision. Spojte v inventáři kladivo s dlátem a vznikne vám Hammer and Chipper. Tento předmět použijte na visací zámek mřížových dveří a v místnosti najdete pod židlí Glass Jar. V chodbě teče z jednoho potrubního vývodu kyselina. Použijte na ní sklenici a získáte Glass Jar of Acid. Vpravo od vás jsou další zamčené dveře. Použijte na visací zámek nejprve kyselinu a poté kladivo s dlátem. V místnosti jsou 3 železné panny a okolo spousta hořáků, které se budou postupně zhasínat. Musíte mezi hromadami lebek najít jednu speciální, která bude vydávat zvuk smíchu. Tu hoďte do kruhového otvoru a poté se vám otevřou dveře dál. Za nimi vlevo klikněte na mrtvolu a získáte dokument Sir Alistair the Bold. Vyjděte nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Ending

Projděte nápisy a klikněte na artefakt, čímž hru zakončíte. Pokud se snad dostanete zpět ke dveřím, kterými jste vešli, projděte jimi a poté se opět vraťte.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář