Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Peiraprigond

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Velmi výrazně nadprůměrný mód s obtížnou avšak velice zábavnou adventurní složkou. Navíc se jedná o dost atmosférickou záležitost. Převážně se budete pohybovat v úzkých a temných chodbách. Rozhodně doporučuji.

- - - - -

Naproti oknu je východ na schodiště, po kterém sestupte dolů.

Sejděte do sloupové síně. Na druhém konci jsou na zemi vlevo vedle stolu 2 křesadla. Vstupte do nedalekých dveří a na konci chodby se dejte vlevo. Nyní jste v noclehárně. Rovně před vámi najdete křesadlo, v truhle na konci lucernu a pod jednou z postelí OLEJNIČKU. Dále jděte do malé postranní místnosti se záchodem, kde najdete ještě další křesadlo. V druhé části noclehárny je na konci rovněž truhla a v ní ještě 7 křesadel. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo po schodech nahoru. V kapli najdete vpravo na stole křesadlo a na oltáři A Key a dokument Agnelin of Toulouse Day XIX Anno Domini 1212. Vraťte se dolů do chodby a o kousek dál vlevo je další schodiště vedoucí dolů. Projděte jídelnou, kde najdete na římse vlevo 2 křesadla, a v následující místnosti jsou v regálu vpravo další 3 křesadla. Obejděte místnost a v regálu z druhé strany je za předmětem ukrytá OLEJNIČKA. Sejděte po schodech dolů a na okraji studny leží křesadlo. Prozkoumejte prostor pod schodištěm a za bednami najdete OLEJNIČKU a další 3 křesadla. Pod bednami je poklop zamčený na visací zámek, avšak tam se zatím nedostanete. Vraťte se nahoru do chodby, dejte se vlevo a octnete se opět na začátku. Na dveře do další úrovně vpravo použijte klíč a poté do nich vejděte.

Vyjděte do předposledního patra vstupte do dveří vlevo.

Projděte do jídelny a pokračujte po levých protějších schodech nahoru. V první místnosti vlevo najdete křesadlo, v druhé vlevo další křesadlo na krbové římse a v horní zásuvce komody vpravo ještě jedno křesadlo. Poté vejděte  do dveří na konci chodby a zde najdete na krbové římse hned 2 křesadla. Vraťte se dolů do jídelny a jděte prozkoumat sousední schodiště vlevo. Nahoře vstupte do dveří rovně vámi a ze stojanu seberte dokument Arnaud of Peiraprigond, Day II, Anno Domini 1212. Sejděte zpět do jídelny a vejděte do dveří vpravo na konci. Sestupte po schodišti a poté se přesunete do další úrovně.

Projděte do velké místnosti, dejte se vlevo a hned nato vpravo. Ve výklenku najdete na stole dokument Aygmeric de Peiriprigond, First Day of Spring, Anno Domini 1155. Jděte do dveří na druhé straně než jste vešli a poté se dejte vpravo. Vlevo na zemi leží kniha a v ní je dokument Strongholds of the South, Alberto Aquensis, Anno Domini 1130. Vyjděte z místnosti a dejte se do dveří vpravo. Sejděte po schodech a dostanete se do místnosti, kde leží na stole vpravo Beautifuly Crafted Key a také dokument Salim al-Basir ibn Fadlan, Day IV., Rabi'ou Al-Thani 609, dále vpravo na vysoké polici leží Container to Mix Chemicals, vlevo v knize je zastrčený dokument Salim Al-Basir ibn Fadlan, Explosives, ve výklenku vlevo je ještě křesadlo a na polici v koutě další křesadlo. Nakonec ještě prohledejte vysoko položený výklenek na druhé straně, kde najdete za knihami OLEJNIČKU. Vraťte se do velké knihovní místnosti, jděte opět do dveří na druhé straně a vraťte se tak do předchozí úrovně.

Jděte do jídelny a vyjděte po druhém schodišti vlevo. Dveře vpravo si odemkněte klíčem a ze stolu vlevo seberte dokument Arnaut of Peiraprigond, Day VI, Anno Domini 1212 a The Key of the Cells. Poté ještě prohledejte velkou truhlu a najdete OLEJNIČKU. Malou truhlu si odemkněte malým klíčem a posbírejte A Mysterious Key, Health Solution, OLEJNIČKU, 2 laudanum a 2 křesadla. Vydejte zpět na schodiště.

Sestupte do nejnižšího patra, přeskočte přes poškozený most a zde leží vlevo na zemi Key of the Catacombs. Problém je, že není vůbec vidět. Odemkněte si jím dveře a vejděte do nich.

Pro lepší orientaci se v katakombách držte v jednom směru, abyste nebloudili. Nakonec se dostanete do polozatopené místnosti se zlověstnou sochou. V jednom z výklenků najdete uvnitř rakve A Small Key. Vraťte se do chodby a nyní jděte stále rovně. Dojděte k závalu. Odstraňte kamení a prolezte do tajného tunelu. Zde najdete na zemi dláto a o kousek dál Key of the Old Archives. Až se dostanete zpět do tunelů stále se držte vlevo. Po čase přijdete do slepé místnosti, kde je vlevo nahoře u svíčky Rusted Key. Tím máte v této úrovni splněno. Vydejte se chodbami zpět na začátek a vejděte na schodiště.

Vyjděte o pato výš a vstupte do dveří.

Před vámi jsou dveře zamčené na visací zámek, který si odemkněte pomocí klíče. Projděte na konec chodby, vyjděte po schodech o patro výš a v poslední cele vlevo najdete A Key a také dokument Salim Al-Basir ibn Fadlan, Day IX, Rabi'ou Al-Thani 609. Vraťte se do chodby a pokračujte o další patro výš. V cele vlevo najdete křesadlo. Vyhoďte z této cely pryč stoličku a láhev a poté trhnutím odšoupněte postel. Jde to dost ztuha, ale dá se to. Seberte ze země provaz. Tím jste v této úrovni hotoví a můžete se vydat zpět na schodiště.

Sejděte o dvě poschodí níž a vstupte do dveří.

Jděte do chodby vpravo a dveře na konci vlevo si odemkněte klíčem. Seberte ze stojanu dokument Salim Al-Basir ibn Fadlan, Day XI, Rabi'ou Al-Thani 609 a vpravo křesadlo. Vraťte se na rozcestí a dejte se vpravo. Pod kameny vlevo vyčuhuje páčidlo. Vydejte se zpět na schodiště.

Sestupte o patro níž a vejděte do dveří do vězení.

Projděte až na konec horního patra, kde jsou dveře, které vylomte pomocí páčidla. Vlevo na stole leží Finaly Crafted Key a dokument Salim Al-Basir ibn Fadlan, Day XIX, Rabi'ou Al-Thani 609. Dále vedle ohniště leží A Hammer a VELKÁ OLEJNIČKA a vlevo pod trámem 3 křesadla. Můžete se vrátit zpět na schodiště.

Nyní se vydejte do nejhořejšího patra, kde jste hru začínali.

Jděte vlevo, v chodbě odbočte vpravo a pokračujte stále vpřed až do spodního patra. Na pravé dveře použijte zrezivělý klíč a v místnosti seberte z police OLEJNIČKU a 3 křesadla a z truhly vlevo Drill. Vyjděte z místnosti a použijte vrtačku na sud vlevo. Dejte na zem pod proud laboratorní nádobu a poté seberte částečně naplněnou nádobu. Poté odtahejte bedny na stranu a ukáže se vám poklop zamčený na visací zámek. Spojte v inventáři kladivo s dlátem a získáte kladivo a dláto. Takto kombinovaný nástroj použijte na zámek. Seskočte dolů, prolezte na konec a o kámen zavažte lano z inventáře. Slezte dolů a držte se vlevo. Jděte stále vpřed vodnímu tunely a na konci klikněte na zářící houbu. Seberte jedovou žlázu. Stejnou cestou se vydejte zpět a po levé straně je chatrná stěna. Použijte na ni kladivo s dlátem a seberte Key of the Reserve. Je to vlastně jáma vedoucí z vězení z jedné z cel. Možná jste si jí předtím všimli. Vraťte se na začátek a vylezte po laně nahoru. Pokud jste předtím lano zapomněli uvázat, nevadí. Nechte se zabít vodním monstrem a objevíte se nahoře v kapli. Až prolezete poklopem odemkněte klíčem, který jste předtím našli, druhé zamčené dveře a z police vzadu posbírejte Stabilizer, VELKOU OLEJNIČKU a 7 křesadel. Poté se vydejte zpět na schodiště.

Sejděte o patro níž a vstupte do dveří.

Jděte po pravém schodišti za jídelnou a nahoře si klíčem odemkněte dveře vlevo. V truhle najdete dutou jehlu a 2 křesadla a na stole dokument Liurada of Peiriprigond, Day XX, Anno Domini 1212. Sejděte zpět do jídelny a poté pokračujte zpět na schodiště.

Sestupte do prvního patra (vězení) a vejděte do dveří.

Projděte až úplně na konec do místnosti s kruhovým ohništěm. Vzadu na konci chodby jsou dveře, které si zpřístupněte jehlou. V místnosti seberte ze stolu vlevo dokument Salim Al-Basit. Date: Indetermined. Poté se přenesete v čase do minulosti. Ze zásuvek komod seberte A Mysteriouse Chemical, A Glass Container a křesadlo. Jděte k laboratornímu stolu a prohlédněte si zblízka aparaturu. Přenesete se zpět do současnosti. Seberte z tohoto stolu dokument Salim al-Basir ibn Fadlan, Day XVII, Antidote. Poté ještě prozkoumejte horní police regálů a najdete Sanity Solution a VELKOU OLEJNIČKU. Nejprve dejte pod trychtýř částečně naplněnou nádobu. Nalijte do trychtýře Mysterious Ingredient a poté seberte Agrippovu výbušninu. Na stejném stole je lis, do kterého vložte jedovou žlázu. Dejte pod lis sklenici z inventáře a zatočte kličkou – seberte Extract. Nyní otočte kohoutem vlevo vedle velkého stolu (přívod plynu). Do baněk mixéru nalijte tři chemikálie a zelenou tekutinu. Otočte čtyřmi kohoutky nahoře, dejte pod vývod nádobu z inventáře a nakonec otočte klikou vedle vývodu. Seberte kliknutím Antidote. Mezitím se dveřmi probouralo monstrum. Vstupte do chodby za dveřmi a dostanete se do známé chodby vedoucí do archívů. Ve velké velké knihovní místnosti jsou dveře do další úrovně, které si odemkněte klíčem a vejděte do nich.

Udělejte si procházku po ochozu a najdete na jednom stole křesadlo, na jiném stolu další křesadlo, na jedné z polic knihoven ještě jedno křesadlo a na vysoko položené polici OLEJNIČKA (je to špatně vidět). Sejděte dolů a u stojanů na knihy leží na zemi křesadlo, v nedaleké truhle je dalších 5 křesadel a na vrcholu jednoho ze stolů je ještě jedno křesadlo. V dolní chodbě si ještě můžete přečíst text na stojanu a z trhuly sebrat 3 křesadla. Nyní se pustíme do hledání tajných tlačítek. Když se postavíte ke vchodovým dveřím zády, dejte se vpravo a v desátém regálu vpravo je v horní polici za vycpaným zajícem tlačítko (1). Sejděte dolů a obvodu jsou osamocené stolky. Za jedním z nich najdete na stěně tlačítko (2). Vezměte si nějakou židli a odneste ho nahoru na ochoz. K druhému regálu na druhou stranu než jste našli první tlačítko si přistavte židli, odházejte knihy z nejhornější police a poté stiskněte poslední tlačítko (3). Jděte do chodby úplně dole a zde je jeden z regálů odklopený. V tajné místnosti seberte dokument Aymeric de Peiraprigon, Anno Domini 1285 a VELKOU OLEJNIČKU. Vraťte se nahoru, avšak cestu ke dveřím vám zahradí zával. Musíte na ochozu přeskákat kupu kamení. Je to trochu obtížnější, ale dá se to zvládnout. Poté vejděte do dveří.

Nyní musíte utíkat chodbami vpravo a stále dolů dokud se nedostanete do vězení. Jde o to, že ostatní východy na schodiště jsou zablokované závaly.

Vyjděte po schodech do předposledního patra vstupte do dveří.

Vyjděte po pravém schodišti za jídelnou, jděte do dveří vpravo a za krbem je nově otevřená tajná chodba. Odstraňte plech bránící vám v cestě a pak lezte stále vpřed.

Vylezte z tunelu a přeskákejte po sloupech na rozcestí. Můžete skákat i na výše položené sloupy; jen musíte po doskoku znovu stisknout klávesu pro skok. Dejte se vpravo, dveře si otevřete klíčem z inventáře a klikněte na knihu, která se rozpadne na prach. Vraťte se zpět na sloupy a nyní přeskákejte na opačnou stranu, kde vejděte do tmavého vchodu do tunelu.

Vylezte z tunelu a seskočte dolů. Průzkumem okolí se nezdržujte a držte se stále vpravo. Po čase přijdete k místu, kde prosvítá světlo skrz skály. Použijte na otvor výbušninu z inventáře a poté na ni hoďte kámen. Utíkejte stále vpřed co vám nohy stačí.

Konečně jste venku. Jděte vpřed, avšak začne na vás působit jed. Máte však protijed, takže přežijete a tím hra končí.

POZNÁMKA:

Hra má i další dva špatné konce. Pokud nemáte u sebe protijed tak zemřete. Stejně tak pokud proniknete do podzemí bez výbušniny, tak se po chvíli hra ukončí, protože tam zůstanete navždy uvěznění.

uložené pozice

čeština

screenshot

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář