Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Penumbra: Europa

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost nadprůměrný mód, který se snaží navázat na Penumbru, což je jedině dobře. Pochopitelně nedosahuje kvality Necrologue ani zdaleka, ale je rozhodně poctivě odvedenou prací.

- - - - -

Na začátku seberte ze skříňky Flashlight. Jděte so sousední místnosti a vpravo dole za knihami jsou BATTERIES. Vlevo na stole leží dokument Eloff Carpenter's Diary. Poté vyjděte přechodovými dveřmi ven.

Pokračujte do prvních dveří vpravo.

Ze stěny vpravo seberte dokument Guide „Computer for Dummies.“ V zadní místnosti je k sebrání Vent Tool. Použijte ho na kryt ventilace a poté tahem kryt odklopte. Prolezte ventilací a znovu použijte nástroj na kryt. Prohledejte zabarikádovanou místnost a na stole najdete Keycard. Vraťte se stejnou cestou zpět a opusťte úroveň.

Jděte k laserům a vpravo ve skříňce jsou BATTERIES. Velkou bednu strčte mezi lasery a přeskočte přes bednu přes ně. Vpravo v místnosti jsou k sebrání 2 Painkillers (v zásuvce psacího stolu). Na čtečku u velkých dveří použijte kartu a vejděte do nich.

V místě, kde je krvavá skvrna, seberte ze země Syringe. Pokračujte rovně a na potrubí je vlevo páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se na rozcestí a dejte se vlevo. Vyjděte nahoru a vpravo na zemi leží dokument Doctor Glen's Last Words. Použijte injekční stříkačku na mrtvolu a získáte Syringe with Blood. Vydejte se do předchozí úrovně.

Přeskočte přes lasery a na čtečku prvních dveří vlevo použijte injekci s krví a vejděte do nich.

Jděte do dveří vlevo a seberte ze stolu Chemical. Použijte na kryt vlevo ventilační klíč a v tajné místnosti seberte Screwdriver a BATTERIES. Kděte před chodbu do protější místnosti a ze stolu seberte dokument Acid Chemical Mixing. Jděte do další části chodby, ale dveře za vámi zapadnou. Šroubovákem si otevřete dveře vpravo a v místnosti seberte Chemical. Poté si šroubovákem otevřete dveře na levé straně chodby a uvnitř najdete rovněž Chemical. Otevřít lze ještě jedny dveře, za kterými sice nic není, ale do chodby vběhne monstrum ze dveří, které byly předtím nepřístupné. Vyjděte na chodbu a po pravé straně máte otevřené dvoukřídlé železné dveře. Za nimi seberte Chemical a Crowbar. Páčidlem si vylomte dveře na konci chodby, které se za vámi zavřely, a jděte do laboratoře (místnost, kde byl dokument). Kliknutím na plynovou láhev pustíte plyn a zapálí se hořák. Dejte do sklenice všechny chemikálie a poté kliknutím seberte Acid. Vydejte do první boční místnosti od vstupu do chodby. Zde je skříňka zamčená na visací zámek. Použijte na něj kyselinu z inventáře. Seberte ze skříňky pojistku a vydejte se na úplný konec chodeb, kde ji dejte do pojistkové skříně vpravo a následně vstupte do dveří.

V zásuvce psacího stolu leží Painkillers a v koupelně jsou ve skříňce další Painkillers. Klikněte na počítač. Po skončení konverzace jděte do koupelny a klikněte na odpad na podlaze. Projděte k prázdné nádrži. Budete mít halucinace, kde jen projděte k bílému světlu. Slezte dolů do bazénu, na druhé straně opět vylezte a klikněte na kryt ve stropě.

Vyjděte do rozsáhlé chodby. Když půjdete za lasery po schodech dolů a poté vlevo, dostanete se do šaten. V jedné šatně najdete v zásuvce stolu Painkillers a v druhé na stejném místě BATTERIES. V dolním patře je také knihovna a v ní jsou rovněž ze zásuvky stolu k sebrání BATTERIES. Nyní jděte do dveří na samém začátku chodby (tam, kde jste vyšli).

Octli jste se v další knihovně. Po levé straně se vám samy otevřou dveře a budete moci sebrat Gasmask. Vraťte se do předchozí úrovně.

Jděte do malé místnosti vpravo a najdete na stole dokument Infected Containment. Pokračujte do podobné sousední místnosti a seberte ze zásuvky stolu The Key. V hlavní místnosti klikněte na zařízení u lůžek a poté pokračujte dveřmi vpravo dál. Projděte na konec chodby, klíčem si odemkněte dveře a pokračujte další chodbou až na konec. V místnosti seberte ze skříňky Keycard. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Jděte do dolní chodby, dejte se vpravo, použijte kartu na čtečku vedle dveří vlevo a vstupte do dveří.

Automaticky si nasadíte masku. Na konci úrovně je chodba, kde v levé místnosti najdete Saw. Vraťte se do předchozí úrovně.

Jděte vlevo a vstupte do dveří na konci.

V zadní prosklené místnosti je za levými dveřmi chlápek, který po vás chce pilu. Dejte mu ji. Až se dveře otevřou, seberte opět ze země Saw a poté klikněte na počítač. Odejděte od počítače klávesou pro skok. Vyjděte ven z úrovně.

Jděte hned do dveří vlevo a vstupte do dveří na konci knihovny.

Dojděte k lešení, na kterém už máte připravenou cestu z beden. Stačí jen vyskakovat výš a výš, vylézat po žebřících a za chvíli jste u dveří do další úrovně.

Za prvními dveřmi vlevo najdete na zemi u pletiva Steel Rod. Poté jděte do dalších dveří vpravo. Lopatky generátoru dejte dolů a mezi poslední lopatky, které nejdou úplně dát dolů, dejte onu tyč. Dveře na konci úrovně jsou odemčené, tak do nich jděte.

Jděte vpřed chodbou a poté se zhroutíte na zem, octnete v jakési místnosti a tím hra končí.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář