Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Polaris

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o nepříliš známý ruský mód, který je čistokrevnou hru ve stylu Penumbry. Takových módů není mnoho, takže rozhodně pozitivum. Bohužel – hra je v mnoha ohledech nedotažená, adventurní složka vyloženě odfláknutá. I když se budete pohybovat zajímavě navrženými úrovněmi, nádhernými zasněženými venkovními úrovněmi, bohužel toto zdaleka nestačí. Dalším minusem je nedokončená anglická lokalizace, takže spousta textů je v ruštině, takže nerusky mluvící to budou mít o to těžší. To také vysvětluje různojazyčné názvy předmětů a dokumentů v tomto návodu. V každém případě pokud se rozhodnete tento mód vyzkoušet, tak se můžete obrátit na tento návod, který vás celou hrou provede.

- - - - -

Projděte na konec podivné chodby a poté se přesunete do další úrovně.

Nejprve jděte kousek dozadu a na stěně je nahoře skříňka. Jejím otevřením vám na zem spadne Fuse. Vydejte se ke dveřím, kde vlevo na zemi mezi bednami leží Card Acces. Projděte dveřmi, vystoupejte po schodech a na dveře na konci chodby použijte kartu z inventáře. Poté do těchto dveří vejděte.

Přímo proti vám je generátor, jehož skříň vlevo otevřte a na prázdné místo vložte pojistku z inventáře. Dejte se od generátoru vpravo a dojdete ke zvířecí kleci, na níž visí dokument Jack, you forgot about the dart!! Nyní záleží na tom, zda celou hlavní budovu chcete obejít zprava nebo zleva. Dostanete se k přistávací ploše vrtulníku, kde vedle batohu leží na zemi dokument My pokidáěm stánciju. Nedaleko je vchod do budovy, který byl předtím zavřený a do něho také vejděte.

Na nástěnce před vámi visí dokument Právila dlja pribývšich na stánciju. Jděte vpravo a vpravo je vchod do laboratoř, kde na stole leží dokument Analysis of the composition of bones, dále 2 Bones, Skull a Salver. Tác můžete klidně vložit do trouby, protože už ho stejně nebudete potřebovat. Nakonec seberte ze stolu vpravo dokument (prázdný). Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech nahoru. Na stole leží dokument Magnetic Storms, ve skříni vlevo Mástěr-kljúč, na nástěnce vlevo dokument Staff Station. Zkuste použít vysílačku, ale cosi je s anténou. Sejděte dolů a v chodbě zahněte do dveří do další úrovně vpravo, které vedou na ošetřovnu (Lazaret).

V místnosti úplně vzadu prohledejte skříňku a posbírejte špric, aptěčku a novokain. Novokain a injekci hned spojte v inventáři, čímž si vyléčíte svá zranění a konečně budete moci lépe chodit. Poté se můžete vydat zpět do předchozí úrovně.

Nyní jděte do následující místnosti za dveřmi vpravo a vpravo je zadní východ z budovy. Použijte na ně čipovou kartu a vyjděte opět ven.

Vrať se ke generátoru a znovu z něj vezměte Fuse. Hlavní vchod do budovy je v tuto chvíli opět nepřístupný, takže se tam vraťte zadním vchodem.

Jděte prozkoumat křídlo vpravo od vás. V první místnosti vlevo je dokument Inuits a v poslední vpravo dokument I can not sleep. Na dveře na konci chodby použijte kartu, kterou jste našli v prvním patře a vejděte do nich.

Projděte na konec tunelu a vejděte do dveří do další úrovně.

Nejprve vstupte do levých dveří a v malé skladištní místnosti seberte dokument Postávki. Poté jděte do pravých dveří a vstupte do dveří do další úrovně vlevo.

V chodbě jděte do dveří vlevo, sestupte po schodech dolů a zde se zhroutíte na zem. Až se vzpamatujete seberte opět ze země vpravo 2 Bones a Skull. Pokračujte do dveří vlevo a vzadu seberte aptěčku. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří na konci. Dejte se vlevo a vejděte do dveří do další úrovně.

V postranní chodbě jsou naproti sobě dvoje dveře. Za levými je aptěčka a za pravými generátor, do jehož skříně opět vložte pojistku. V chodbě poté vejděte do dvoukřídlých dveří do další úrovně.

Vejděte do dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Eikalduk Aringak, listók iz dněvníka. Vraťte se do chodby a zajděte do dalších dveří, za kterými najdete radioplátu. Za pomoci této karty můžete jít zprovoznit vysílačku na začátku hry (ve venkoví oblasti je z druhé strany budovy žebřík), ale pochybuji, že se vám bude chtít vracet se takovou dálku, takže to můžete klidně nechat být. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří, za kterými najdete ležet na stole dokument Pěščěra. Za dalšími dveřmi jsou pak k sebrání Magnesium a Aluminium. Ještě můžete za dveřmi na konci chodby, za kterými je jídelna, sebrat aptěčku. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vpravo. Před sebou uvidíte obrovské potrubí. Lezte stále vpřed až se dostanete do další úrovně.

Nejprve jděte do tunelu rovně. Tam je jakési velké křeslo obložené kostmi. Vložte na něj všechny tři kosti z inventáře. Vraťte se zpět, jděte vlevo, nastupte do výtahu a stiskněte tlačítko.

Ze stolu seberte dokument Zěmlětrjasěnija. Dveřmi vyjděte ven z budovy.

Nyní vás čeká procházka sněhovou vánicí. Moc daleko nedohlédnete, ale nahoře vidíte okraje rokle, takže těmi se řiďte. Nakonec spadnete na zem a poté se přesunete do další úrovně.

Tato úroveň je nehratelná. Bude následovat několikaminutový pohled na nedalekou horu. Nebojte se, hra se nazaseknula. Po dlouhé době se konečně přesunete do další úrovně.

Jděte do jeskyně vpravo a po chvíli dorazíte k ohni, kde se zahřejte.

Vyjděte opět z jeskyně a vpravo uvidíte, že se otevřela nová cesta. Projděte roklí a bude následovat načítání další úrovně.

Doplazte se ke vchodu do základny a vstupte do dveří.

Jděte na konec chodby, poté přejděte po balvanech k místu, kde leží vězeň. Tím hra končí.

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář