Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Ray of Hope

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o další z řady velice povedených módů, ačkoliv není příliš dlouhý. Zřejmě se mělo jednat o první díl vícedílného příběhu. I zde je vidět, že pokud se najde talentovaný tvůrce, dokáže i s malým orchestrem udělat velkou muziku. Adventurní složka je zábavná a promyšlená, herní prvky netradiční a v neposlední řadě je tu příběh a velké množství dokumentů.

- - - - -

Prison

Po úvodní scéně, která je jen snem, se probíráte ve svém pokoji. Z psacího stolu seberte dokument Louis Diary – Invitation a dokument Letter from Unknown. Poté rozbijte nějakým předmětem prosklený výstavní stolek a seberte voskovaný válec. Vyjděte z místnosti a na jedné horní polici vlevo leží dokument Note from Wife. Na druhé straně je na horním regálu OLEJNIČKA a na dalších polích dokument Son of a b..., VELKÁ OLEJNIČKA, OLEJNIČKA a 6 křesadel. Vyjděte do chodby, kde vás přepadnou monstra a odvlečou do vězení. Seberte ze stolu dokument Ray of Light a z druhého stolu dokument Louis Diary – Regret. Jinak je tu ještě jeden tajný dokument Joe Diary, který se nachází pod papírovými deskami na psacím stole. Vyjděte z místnosti a dalšími dveřmi vpravo pokračujte ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Hole

Vyjděte do velké místnosti, kde je jáma plná mrtvol. Jděte hned do vedlejších dveří vpravo. Pod postelí leží Rusty Knife, v přihrádce psacího stolu OLEJNIČKA a v jedné ze zásuvek lektvar zdravého rozumu. Nakonec seberte z výstavního stolku Old Rusty Key. Je důležité sebrat klíč až jako poslední, jinak olejnička a lektvar zmizí. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře na druhé straně sálu vpravo. Dalšími dveřmi se dostanete do laboratoře, kde leží na plotně v krbu Burned Rusty Key a na stole vlevo Empty Jar a dokument Component of Fire. Na druhé straně místnosti leží podivný válec na stole a vedle něj dokument Keep it Sharp! Rovnou můžete do válce říznout nožem z inventáře. Jděte do dveří vlevo a v malé místnosti seberte ze stolu Old Rusty Key, dokument Louis Diary – Escape a VELKOU OLEJNIČKU a ze židle OLEJNIČKU. Vraťte se do velké místnosti a na druhé straně jsou ještě dvoje zamčené dveře. Za levými dveřmi je za bednami Empty Bucket; za pravými je uvnitř komody vlevo Red Orb??? a na polici 2 laudanum (jedno z nich je naležato a je tudíž špatně vidět). Nyní se vydejte zpět na začátek, kde je sud, ze kterého kape voda. Dejte pod kohout vědro a poté seberte Filled Bucket. Vraťte se do laboratoře a použijte v inventáři nůž na úlomek koule a získáte Red Powder. Poté přelijte část vody do sklenice a získáte Water in Jar. Jděte ke stolu s hořákem, otočte kohoutem, dejte na stojan sklenici s vodou a máte Boiling Water in Jar. Přimíchejte prášek a získáte Jar of Fire. Běžte opět k sudu s vodou, naplňte kbelík a máte opět Filled Water. V inventáři přidejte do kbelíku obsah sklenice a máte Bucket Full of Liquid Fire! Nyní jděte k jámě uprostřed velké místnosti a vylijte do ní obsah kbelíku. Až se proberete, běžte do dveří za vašimi zády, ukryjte se do skříně a zavřete za sebou dveře.

Dream

Z psacího stolu seberte dokument Louis Diary – Happiness a dokument Amazing Offer!!! Jděte do vedlejší místnosti, kde seberte u krbu dokument Amazing Offer!!! a ze země u piana dokument Louis Diary – Betrayed. Pokračujte do další místnosti, kde leží na stole dokument Louis Diary – Desperation. V následující místnosti najdete na polici regálu dokument Fuck you, go away! a vlevo na zemi dokument I took it! Pokračujte do další místnosti, která je celá pokrytá slizem. Na druhé straně se zhroutíte na zem a tím hra končí.

uložené pozice

screenshot

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář