Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Red Waters

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Výrazně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amensie aod mimořádně talentovaného slovenského modera, autora Destinny Rebellion. Ve hře je spousta originálních modelů, což ji na hony vzdaluje klasickým Custom Story.

- - - - -

Hotel

Ze stolu seberte dokument OSOBNE POZNAMKY a z nedalekého psacího stolu kluc od apartmanu. Klíčem si odemkněte dveře a pokračujte do dveří naproti. Projděte několika dalšími dveřmi, sejděte do vstupní haly, z recepčního pultu seberte dokument HOTEL EXCELZIOR a vstupte do dveří do další úrovně.

Vonkajšok

Mezi domky je malá truhla a v ní laudanum. Dejte se po cestě vpravo a poté zahněte vlevo. Překročte potok a dostáváte se k podivnému zámku. Vpravo u smrčků seberte lektvar zdravého rozumu. Poté jděte ke vchodu, kde spadnete na zem a ztratíte vědomí.

Hlavná hala

Probíráte se uvnitř zámku. Jděte do dveří vlevo, které vedou do druhého poschodí.

Druhé poschodie

Jděte do chodby vpravo, přejděte halu a pokračujte do další chodby vpravo. Vylezte po žebříku do místnosti s postavou a ze země seberte kladivo a z truhly vpravo tajny kluc, kluc od galerie a kluc od vinoteky. Vraťte se do haly se schodištěm a vlevo jsou dveře, které lze odemknout jedním z klíčů. Za pultem je v zásuvce psacího stolu malo zlata. Odházejte na stranu bedny a vzadu seberte ze stolu dokument Kristofer Iversen a z přihrádky vela zlata. Vyjděte zpět do chodby a po levé straně jsou další dveře, které lze odemknout klíčem. Ze stolu seberte dokument GALERIA. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte poslední dveře, které jsou naproti. Mezi sudy najdete v truhle laudanum. Možná jste si všimli, že v chodbě vedoucí ke vznášející se postavě je obchod. Za pultem můžete sebrat lektvar zdravého rozumu a v proskleném výstavním stolku je křesadlo. Sem můžete dávat nalezené zlato a vždy za to dostanete nějakou odměnu. V mém případě to byla OLEJNIČKA a lektvar zdravého rozumu (za malou a velkou nádobu se zlatem). Vydejte se do vstupní chodby a dejte se vpravo. Zamčené dveře na konci by mělo hlídat monstrum, avšak v mém případě monstrum nebylo vidět. Pokud máte stejný problém, tak monstrum by se mělo nacházet mírně vpravo od dveří. Použijte na něj kladivo a projděte dveřmi. V okolí plošiny seberte 4 laudanum a poté uchopte hořící kříž a odneste ho vznášející se bytosti. Seberte červenou vodu. Vlevo od vás se rozpadly dveře. Projděte jimi do místnosti, kde leží na krbové římse klúc. Odemkněte si dveře a červenou vodu a nalijte do fontány v hale. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Knižnica

Ze stolu vpravo seberte křesadlo, jděte vlevo a ze stolu seberte lucernu a dokument KNIZNICA. Z polic okolních regálů posbírejte 5 křesadel a v koutě najdete další křesadlo. Když půjdete dál vpravo, tak v regálu vpravo najdete laudanum a v protějším regálu ještě 3 křesadla. Jděte na druhou stranu místnosti a vejděte do dveří. V regálu vlevo je laudanum, o kousek dál vlevo lektvar zdravého rozumu a v regále vpravo další laudanum. Jděte do druhé části místnosti, kde seberte dokument LIETAJUCE SPAGETOVE MONSTRUM a dále z regálů vlevo 2 lektvary zdravého rozumu a 3 křesadla. Pokračujte do dalších dveří a dostanete se do místnosti, kde jsou na druhé straně v prosklených výstavních stolcích 4 křesadla. Jděte dál do dveří vlevo a vlevo na polici leží 2 křesadla a vzadu OLEJNIČKA. Jděte do předchozí místnosti a vyjděte po schodišti na druhé straně. Z pohovky seberte páčidlo, ze stolu dokument DOLEZITY ZOZNAM a z polic celkem 7 křesadel. Vraťte se do chodby a použijte páčidlo na velký sud na konci. Jděte do dveří vpravo, odstraňte obraz ze stěny a zatáhněte za páku. Tím jste si otevřeli tajnou cestu. V místnosti seberte dvojity kluc a také dokument NAVOD. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vydat do předchozí úrovně.

Druhé poschodie

Známou cestou se dostaňte dolů do vstupní haly.

Hlavná hala

Klíčem si odemkněte sousední dveře a vejděte do nich.

Stoky

Sestupte po točitém železném schodišti a vpravo jsou dva vchody do chodeb. U toho pravého leží dokument VAROVANIE. Jděte dál a ze hřbitovních výklenků posbírejte kluc strachu a temnoty, OLEJNIČKU a 5 křesadel. Poté se jděte podívat do sousední chodby a na jejím konci najdete VELKOU OLEJNIČKU. Běžte na druhou stranu velké místnosti, kde jsou schody. Dveře nad schody si odemkněte klíčem a projděte na konec, kde najdete v truhla kopu zlata a lektvar zdravého rozumu. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Temnica

Skočte dolů a vylezte po žebříku vpravo. Pokračujte skrz podzemní tunel a poté po schodech vlevo dolů. Brzy přijdete k místu, kde uvidíte vpravo místnost s hořícím ohništěm. Za plotnou v krbu je tlačítko a v koutě pod kořeny 4 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vlevo. Ze skříně seberte dokument TLACITKA V SKRINI. Stiskněte nejmenší a největší tlačítko a vyjděte zpět do chodby. Jděte do dalších dveří vpravo a vzadu uvnitř mučící panny je opět tlačítko. Vraťte se do chodby a jděte ještě do dveří vlevo, kde u vězně najdete poslední tlačítko. Vstupte do dveří na konci chodby a z psacího stolu seberte dokument Kristoferove poznamky a z přihrádky OLEJNIČKU. Jděte dál do chodby vpravo. Dostanete se na soustavu mostů. Vlevo se jít nedá, avšak mezi zábradlím najdete 3 křesadla. Pokračujte rovně a vlevo jsou dveře, kde najdete ve skříni obrovskou hromadu zlata a v komodě lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a jděte dál rovně a poté vlevo. Na konci leží na stole Key. Naproti místnosti, kde jste byli před chvíli, jsou ještě jedny dveře. Ty si odemkněte klíčem a z polic seberte laudanum a 3 křesadla. Vlevo je regál, který je možné odklopit. Vzadu seberte kyselinu chlorovodíkovou a dokument KYSELINA. Nyní se vydejte zpět na soustavu mostů a jděte vpravo, kde je pavučina slizu, na kterou použijte kyselinu z inventáře. Dejte se vpravo a dostanete se do protáhlé haly, kde najdete u paty druhého regálu vpravo křesadlo. Pokračujte do další haly, kde najdete na polici regálu vpravo lektvar zdravého rozumu. Vyjděte po schodech nahoru a vlevo na stole leží dokument Laboratorium a v kbelíku laudanum. Z portálu seberte Disgusting Repulsor (hlava). Vraťte se do haly a pod schodištěm je tajný průchod. Vpravo je bezhlavý vězeň, kterému dejte hlavu. Seberte ze stolu klíc od stola, vraťte se do haly a klíčem si odemkněte stolní přihrádku. Seberte Seizmic Hammer a vydejte se přes haly zpět až na soustavu mostů. Zde je naproti železná mříž, na kterou použijte kladivo. Projděte na konec, kde vlevo seberte posledný kluc, klúc k východu a také dokument Suitori. Vydejte se zpět na mosty, jděte vpravo a nyní se držte stále vpravo až přijdete ke dveřím do další úrovně, na které použijte jeden z klíčů a vstupte do nich.

Hlavná hala

Odemkněte si zbývajícím klíčem vrata na konci haly a vejděte do nich.

Hradná machineria

Vpravo na stole leží dokument STROJOVNA. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Sanktum

V chodbě jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument LIST a ze zásuvky 6 křesadel; dále odendejte obraz ze stěny vlevo a seberte prekliaty klúč. Ve skříni za bednami jsou dveře bonusové místnosti.

Bonusová miestnost

Na stole leží dokument VITAJ a na jiném stole křesadlo. Postupně procházejte všemi místnostmi a prohlížejte si vše. V jedné místnosti vlevo leží dokument FIDO. V dalších dvou místnostech najdete OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Až toho budete mít dost, vraťte se do první místnosti a vstupte opět do dveří uvnitř skříně.

Sanktum

Vraťte se do chodby a jděte do dveří na konci. Ze stolu seberte dokument INFORMACNY DOPIS a poté odklopte oba regály a seberte 2 laudanum a 4 křesadla. Po straně jsou dveře, které si odemkněte klíčem, a projděte do podivné místnosti s třemi bytostmi. Ve výklenku vpravo leží na stole dokument MOJ POSLEDNY LIST a pod stolem 3 křesadla. Vpředu jsou tři podstavce na tři předměty. Nejprve vstupte do zelené chodby. Na konci najdete v proskleném výstavním stolku lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do dveří a na konci ve výtahové kabině jsou na židlích 4 lahvičky. Každou z nich vložte do jedné skleněné stěny s barevnými blesky. Nyní když se vrátíte do chodby, zjistíte, že na druhé straně se odstranil zával ze schodiště a je možné sejít dolů. Dole seberte zeleny fragment. Vraťte se nahoru a nyní jděte do modré chodby. Projděte bludištěm z malých místností, kde lez najít a sebrat laudanum, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. V hale s fontánou pokračujte do chodby vpravo a v mučírně seberte červenou vodu. Vylijte ji do fontány v předchozí místnosti a seberte modry fragment. Vraťte se do haly a nyní zbývá červená chodba. Jděte znovu do zelené chodby a na konci je červeně zářící předmět. Doneste ho k začátku červené chodby a sliz zmizí. Projděte na konec a seberte z kamen červený fragment. Jděte zpět do haly a dejte na podstavce všechny fragmenty. Poté vejděte do dveří do další úrovně.

Peklo

Přeskákejte k postavě a z truhly seberte 11 křesadel. Pokračujte stále rovně až se dostanete do místnosti, kde leží na zemi dokument STRATENE DUSE. Sejděte po schodech dolů a poté vás srazí monstrum. Ocitáte se v druhé úrovni pekla. Běžte stále rovně, přeskákejte po plošinách a v rudé místnosti pokračujte vlevo. Nakonec se dostanete k portálu, kde seberte ze země dokument PORTAL DO TRETIEHO PEKLA. Poté vstupte do portálu a octnete se v třetí úrovně pekla.

Peklo – tretia úroveň

Vlevo za postavou je ve skříňce na zdi lektvar zdravého rozumu. Projděte chodbou, kde se budete pohybovat zrychleně, přeskočte do další chodby a octnete se u podivného stroje, kde seberte vlevo dokument SATANISTICKE RITUALY. Dejte se vpravo, na prkna použijte páčidlo a ze stolu seberte dokument LABYRINT. Po straně chodby je nenápadný vchod do bludiště. Když se budete držet vlevo, najdete 2 laudanum. Každopádně se držte jedním směrem, abyste nebloudili, a nakonec přijdete do červené místnosti. Pokračujte do sálu s levitující postavou a odtud do dveří vlevo. Seskočte dolů a dostaňte se jedinou možnou cestou až na konec, kde seberte obrovský nůž a mlaťte jím do monstra. Až ho zabijete automaticky se přenesete zpět do vstupní haly. Jděte směrem vpravo, kde jsou další dveře.

Hotel

Musíte uchopit modrý kámen a mlátit jím do zvráceného těla, abyste ho oslabili. Až se vám to povede, běžte známou cestou přes místnosti a sestupte dolů k recepci. Pokračujte do chodby pod schodištěm a sestupte dolů. Zde vás čeká druhé kolo boje s tělem. Budete mu muset uštědřit docela hodně zásahů. Až přestane poletovat a zůstane ležet na zemi, uchopte ho a vyneste po schodech nahoru a dostáváte se opět do haly, kde hra končí.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář