Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Regression

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o český mód, který je na domácí poměry mimořádně zdařilý a snad s výjimkou Harmsova objevu bez problému strčí do kapsy všechny ostatní. I když hra není nijak dlouhá, rozhodně nelze autorům upřít snahu o originalitu v mnoha směrech, stavbou úrovní a jejich vizuální podobou počínaje a monstry konče.

- - - - -

Vězení

Probíráte se společně s Jane ve vězeňské cele. Vyberte z inventáře symbol ruky (hrubá síla) a použijte ho na dveře. Na chodbě jděte do dveří vlevo a dostanete se do malé kanceláře, kde seberte dřevěný žebřík. Vraťte se do chodby a na druhé straně je propast, která se zdá být normálním způsobem nepřekonatelná. Použijte žebřík na trámy nahoře a poté vylezte nahoru. Opatrně přejděte po trámech a seskočte dolů na vršek kamenného sloupu, na kterém jsou šlépěje. Skočte na spadlý trám a nakonec vejděte do dveří do další úrovně.

Sklad

Když odhrabete nepořádek vlevo najdete křesadlo. Dveře na konci chodby jsou zamčené, zahněte tudíž do průchodu vpravo a vlevo od vás je místnost s regály. Na jednom z regálu vlevo je váček s 10 tolary, a když si přistavíte několik menších bedniček k velkým bednám uprostřed, budete moci prolézt do uličky mezi regály, kde najdete další 2 křesadla. Jděte zpět do chodby a projděte na konec. Seskočte dolů, kde jsou dveře do další úrovně a za velkou bednou vpravo jsou ukrytá opět 2 křesadla. Pokračujte chodbou na druhou stranu a vpravo je výklenek, kde uvidíte váček s 25 tolary. Abyste ho mohli sebrat, mrštěte proti němu nějaký malý předmět a pytlík s penězi vyskočí k vám do chodby. Na konci chodby vylezte po žebříku nahoru a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Obytná část

Za dveřmi vpravo je křesadlo a dále v této místnosti leží těžká palice, kterou několikrát hoďte proti druhým dveřím v chodbě. U schodiště je vpravo regál a na něm OLEJNIČKA. Ještě můžete pod schody obejít regál a hromadu beden a poté sebrat křesadlo. Vyjděte po schodech nahoru do chodby, kde následně vstupte do dveří do další úrovně.

Obytná část

Vyjděte zpod schodiště a jděte rovně. Dostanete se do malé laboratoře, kde seberte z police láhev na sloučeniny. Vraťte se na začátek a dveřmi se vraťte zpět do sklepení.

Sklepení

Sejděte po schodech dolů a na začátku chodby je vlevo kyselina. Dále seberte z regálu, kde předtím ležela olejnička mangan, a z tajné pasáže pod schody Cuprite. Nyní se můžete vydat zpět do obytné části.

Obytná část

V inventáři spojte sklenici s Cupritem a získáte nádobu s Cupritem. Poté přidejte mangan a získáte nádobu se sloučeninou. Nakonec přidejte i zbylou přísadu a dostanete láhev s nedokončenou kyselinou. Jděte do malé laboratoře a použijte sklenici s chemikálií na hořák – získáte hotovou kyselinu. Vraťte se ke schodišti a vyjděte nahoru. Na visací zámek u mřížových dveří použijte vyrobenou žíravinu a v malé zadní místnosti seberte klíč od podzemí. Poté se můžete vydat zpět do sklepení.

Sklepení

Známou cestou projděte ke dveřím do předchozí úrovně a vejděte do nich.

Sklad

Dostaňte se k místu, kde jste předtím seskočili dolů, a klíčem si odemkněte dveře do další úrovně, do kterých následně vejděte.

Podzemí

Jděte na konec dlouhé chodby a vstupte do místnosti vlevo, kde je prasklina ve zdi. V tom okamžiku se ozve z chodby rána. Vraťte se tam a zjistíte, že dveře místnosti vlevo se rozpadly. Vzadu posbírejte ze stolu Katin batoh, mojí bundu, mojí peněženku a můj mobil. Bude následovat telefon s Kate. Poté seberte z vrchní police regálu u dveří kladivo, vydejte se opět do místnosti s poškozenou zdí a použijte na ní ono kladivo.

Otevřte dveře vpředu, avšak vaše postava je cimprlich, takže odmítne jít dál kvůli tmě. Jděte do dveří na druhé straně a projděte na rozcestím, kde najdete na stole část lucerny (1). Pokračujte do dveří vpravo a dostanete se do skladiště s bizarně naskládanými regály a stoly. Na velkou bednu vpravo si naskládejte několik malých beden, abyste doskočili na vrchol regálu. S rozběhem skočte na stůl v rohu a z vršku nejvyššího stolu seberte malý klíč a část lucerny (2). Vraťte se na rozcestí, kde jste sebrali první část lucerny, a klíčem si odemkněte protější dveře. Ze stolu seberte část lucerny (3) a VELKOU OLEJNIČKU. Spojte v inventáři všechny části lucerny, dejte do ní olej a konečně se můžete pustit dál. Vydejte se zpět na začátek úrovně a jděte do temné chodby. Sejděte do podzemní haly, kde jděte do pootevřených dveří vlevo a seberte stříbrný klíček. Tím si odemkněte dveře na druhé straně haly a po trámech seskákejte do temné jámy.

Jděte chodbami vpravo a na stole najdete měděný klíček. Nyní když se vydáte chodbami na druhou stranu, dostanete se k zamčeným mřížovým dveřím. Použijte na zámek klíč a cesta dál je volná. Projděte na konec chodby a vejděte do dveří do další úrovně.

Vyjděte po schodech nahoru a jděte do prvních dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Expedice, ze zásuvky komody v levém rohu dokument Kus papíru a ze stolu vlevo dokument Démon. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Odstraňte z velké bedny stůl, prolezte dírou ve zdi, nastupte do výtahové kabiny a zatáhněte za páku.

Projděte na konec, kde se setkáte tváří v tvář s monstrem, které vás celou dobu tahalo za nos. Máte možnost zakončit hru dvěma způsoby. Seberte ze země rituální dýku a buď ji použijte na oltář před sebou, nebo na levitující knihu vlevo. V druhém případě ještě dojděte k autu newyorské policie a tím hru zakončíte.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář