Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Room Escape

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké, jednoduché, avšak poměrně originální. V každé úrovni budete muset vyřešit nějakou hádanku, jako třeba najít spínače k otevření dveří atd.

- - - - -

Vpravo na stole je lucerna a vlevo je v proskleném výstavním stolku dokument Welcome! Rozbijte kryt židlí, abyste ho mohli sebrat. Poté seberte z římsy Exit Key, odemkněte si jím dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Vlevo na stole leží dokument Freedom a na komodě u postele 2 křesadla. Na této komodě je na pravém boku malé tlačítko, které stiskněte. Tím si odemknete přihrádku psacího stolu a v ní je Exit Key a OLEJNIČKA. Zkuste ho použít na levé dveře, avšak jen přivoláte monstrum. Odemkněte si jím pravé dveře a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Na psacím stole vpravo leží dokument The Five of Me a v proskleném výstavním stolku v koutě laudanum a lektvar zdravého rozumu. Stiskněte malé tlačítko nahoře na kamnech, poté další na stole u okna, následující se objeví na stole u kamen, čtvrté na zdi za pohovkou, páté na stěně nahoře nad dveřmi, kterými jste vstoupili, a poslední nahoře nad oknem. Dveřmi projděte do chodby, sestupte dolů po schodech a vejděte do dveří do další úrovně vlevo.

Z psacího stolu seberte dokument Seven in the Shelf. Nyní musíte aktivovat celkem 7 spínačů, které představují zářivé knihy. 4 jsou v dolních regálech a 3 v horních. Nahoru se dostanete po prvním regálu v poslední uličce (musí se vám objevit symbol žebříku). Poté seberte z psacího stolu Exit Key, odemkněte si jím dveře, sestupte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte pod schody a zde najdete podstavce. Jestli jsem to dobře pochopil, tak by se měl zadat jakýsi kód a to: 3241. Zatáhněte za páku na stěně a jděte zpět do velké místnosti. Uprostřed je římsa, na které leží dokument The Four Six-Sided Friends. Vpravo se vám otevřely nové dveře. Seberte z regálu na láhve OLEJNIČKU a laudanum. V místnosti najdete 4 očíslované dřevěné bedýnky. Odneste je do místnosti s podstavci a každou bednu dejte na podstavec se shodným číslem. Pak se vám otevřou dveře na schodiště. Vyběhněte nahoru a vejděte do dveří do další úrovně.

Ze země seberte dokument Three Puzzling Rooms. Mezi padlými pilíři na podlaze leží velice špatně viditelný Unknown Key. Pod balkónem jsou tři páky. Dejte druhou páku dolů, první nahoru a nakonec třetí rovněž dolů. Tím jste si odemkli první dveře na balkóně. Z psacího stolu seberte dokument Seeker a ze skříně OLEJNIČKU. Do této místnosti musíte dostat 2 židle, které jsou v hale. Třetí židle je ve skříni v této místnosti. Rozmístěte židle na předem určené pozice – k oběma klavírům a k psacímu stolu. Vždy se musí židle umístit sama, když se k místu přiblížíte. Poté se vám odemknou třetí dveře na balkóně. V této místnosti najdete v proskleném výstavním stolku vpravo laudanum. Dalšími dveřmi jděte do skladištní místnosti, kde rozmlaťte vázy na stole vpravo a seberte OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do haly a klíčem si odemkněte prostřední dveře. Po straně jsou truhly. Jsou v nich celkem 4 tlačítka, z nichž 3 přivolávají přízraky monster a poslední vám aktivuje žebřík na plošinu nahoře. V jedné truhle najdete ještě laudanum. Vylezte po žebříku nahoru a seberte z truhel Orb Piece a VELKOU OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do haly a sestupte po schodech k zamčeným dveřím, kde vložte na podstavec chybějící střep. Po průchodu dveřmi si hru uložte, protože pokud zde zemřete dochází k nepříjemnému bugu. Běžte co to jde k východu a poté se spustí závěrečné titulky.

uložené pozice

screenshot

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář