Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Sins of your Past, Chapter 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Velice krátké, ale velice atmosférické dobrodružství o hledání pravdy. Představte si, že žijete v jednom domě s alchymistou, který se rozhodne, že vzkřísí mrtvé členy své rodiny. Že to asi nedopadne dobře, je víc než jasné. Cena je totiž příliš vysoká – sám se stane monstrem.

STATISTIKY

Hra je velice krátká a všech předmětů je až přehnané množství, takže s ničím nemá smysl šetřit. Výjimkou je snad jedině olej, protože lucerna po jejím sebrání je úplně prázdná.

příběhový předmět – 7

dokument – 8

olejnička – 5

velká olejnička – 1

křesadlo – 20

laudanum – 4

lektvar zdravého rozumu – 2

Mansion

Začínáte tradičně v ložnici. Slezte z postele a ze stolu seberte dokument 23th of July, 1794 a křesadlo. Projděte dveřmi a octnete se na balkóně nad halou. Jděte ke dveřím vpravo a promluví na vás temný zastřený hlas. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo od schodiště. Prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte Key. Poté prohledejte zásuvky komody a seberte lucernu, OLEJNIČKU, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Nakonec prozkoumejte skříň a seberte další OLEJNIČKU a také VELKOU OLEJNIČKU a 4 křesadla. Klíč použijte na odemčení dveří, které se za vámi zabouchly. Vyjděte z místnosti a nyní jděte do dveří přímo pod schodištěm. Ty vedou do malého kumbálu, kde seberte ze stolu kladivo. Vraťte se do haly a vyjděte po schodech nahoru. Použijte kladivo na dveře. Zrůda prorazí dveře a vyjde ven. Až se budete moci opět hýbat seberte v místnosti dokument Caldanum Potion Recipe. Poté následujte monstrum, které rozbije zamčené dveře vpravo dole pod schody. Projděte do chodby za monstrem a z regálu vlevo seberte OLEJNIČKU a 2 křesadla. O kousek dál jsou mezi bednami ukryté 2 laudanum, lektvar zdravého rozumu a 4 křesadla. Monstrum vám opět rozbije dveře. Sejděte po schodech dolů a vstupte do sklepa.

Cellar

Byli jste s Arthurem od sebe odděleni závalem. Ze země seberte laudanum a poté projděte dveřmi dál. Proběhněte chodbou a zabouchněte za sebou dveře, protože monstrum (tentokrát opravdové a nepřátelské) je vám v patách. Odtáhněte postel v pravém rohu a seberte ze země zrezivělý klíč. Na druhé straně místnosti seberte z psacího stolu dokument Running Low of Meat a klíč použijte na odemčení přihrádky stolu. Z přihrádky si vezměte Oil-Filled Jar. Tento předmět použijte na namazání mříže, kterým je chráněný vstup do tunelu vpravo od stolu. Otevřte mříž a vlezte dovnitř. Na rozcestí přetahejte kameny z levé odbočky do pravé, protože pravá je slepá. Prolezte na konec levé odbočky a dostanete se do knihovny.

Library

Jděte na druhou stranu místnosti a z psacího stolu seberte dokument I'm Sorry. Otevřte přihrádku stolu a seberte OLEJNIČKU a 9 křesadel. Ještě můžete kliknout na lví sochu a přečíst si nápis. Následně vstupte do dveří, které vedou do dlouhé chodby. Dveře na konci probourá monstrum. Zároveň se vám zpřístupní dveře na pravé straně chodby, které vedou do malé místnosti, kde u mrtvoly leží Chrome Key. Vraťte se do chodby a projděte na její konec, kde předtím probouralo dveře monstrum. Použijte klíč na dveře a projděte dál. Sejděte po schodech dolů a z psacího stolu seberte dokument Door Function Guide. Z přihrádky stolu si vezměte ještě OLEJNIČKU. Pod schody jsou na obou stranách dveře. Za těmi pravými je však jen zával. Vstupte do levých, projděte chodbou a vstupte do strojovny. Z římsy vpravo seberte dokument Machine Start. Poté stiskněte páku, která je vpravo na zdi, směrem dolů. Vraťte se do haly a vlevo odstraňte obraz ze stěny. Odhalíte skrytý výklenek, ve kterém je další páka. Zatáhněte za ni, projděte dveřmi naproti schodům, které jste si oběmi pákami odblokovali a vstupte do dveří, které vedou do laboratoře.

Laboratory

Jděte chodbou vpřed a brzy dojdete na kamenný most. Cosi vás však srazí dolů do vody. Za vašimi zády je mříž, kterou si otevřte. Začne vás pronásledovat vodní příšera. Rychle otvírejte před sebou dveře a poté vylezte po kamenném rantlu nahoru do chodby. Můžete se vrátit zpět na most a u mrtvoly sebrat dokument So Close... Vstupte do dveří na konci chodby a octnete se v další příčné chodbě. Jděte vpravo a na konec, kde vstupte do dveří, do kterých kdosi udělal díru. Vejděte mezi svícny, kde seberte ze země dokument Note. Svícny se rozsvítí a ve vzduchu nad středem místnosti visí Key. Vraťte se do chodby a pomocí klíče si otevřte dveře na konci chodby. V malé komoře seberte ze stolu dokument Confession. Běžte zpět do místnosti se svícny. Dveře vlevo jsou nyní již přístupné. Vstupte do nich a běžte chodbou stále vpřed. Tím hra končí. Jelikož hra má v názvu, že se jedná o první kapitolu, tak jsem předpokládal, že je nějaké pokračování hry. Bohužel – zřejmě není.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videonávod

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář