Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Still Alive (Transylvania)

Autor návodu-MichalPaclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Celkem povedená Custom Story od polského autora oplývající solidní atmosférou, promyšlenou adventurní složkou a průměrnými úrovněmi (ty houby na konci chodeb ve vězení mě ale pobavily). Lehce nadprůměrná záležitost, která dokáže na pár hodin zabavit.

STATISTIKY

dokument – 5

olejnička – 12

velká olejnička – 3

sud s olejem – 1

křesadlo – 28

Laudánum – 2

Lektvar zdravého rozumu – 6

Dungeons

Začínáte ve vězeňské cele. Seberte z kouta lucernu a poté odtáhněte na stranu postel – najdete váček s 25 tolary. Vyjděte z cely ven do chodby, dejte se vlevo a po pravé straně jsou dveře vedoucí do nevelké místnosti. Na středové zídce leží váček s 10 tolary. Vyjděte zpět do chodby a můžete se jít podívat na konec chodby, kde vám však v další cestě brání obrovské houby. Dejte se tudíž chodbou na druhou stranu a pokračujte až na rozcestí chodeb, kde se dejte rovně. Vstupte do dveří na konci, které vedou do velké místnosti. Vpravo leží láhev, vpředu na psacím stole OLEJNIČKA a v přihrádce 2 křesadla. Nakonec seberte ještě ze stolu dokument This is where your start. Vyjděte z místnosti a vraťte se na rozcestí. Nyní se dejte levou chodbou a vstupte do dveří vpravo. V koutě vpravo je další OLEJNIČKA a u slizovité pavučiny váček s 10 tolary. Vyjděte zpět do chodby a vpravo od vás je další rozcestí. Vstupte do dveří vpravo a z regálu seberte váček s 10 tolary. Vraťte se do chodby a naproti vám je regál, který je možné odklopit. Odhalíte tak vchod do tajné místnosti. Skrčte se a vlezte do tajné místnosti, kde seberte ze stolu Old Key a také dokument 15 July 1833. Truhlice je zamčená a je možné ji odemknout za 40 tolarů. Pokud jste pečlivě tolary sbírali, měli byste jich v tuto chvíli mít 55, takže by to neměl být problém. V truhlici je OLEJNIČKA a 2 křesadla. Prolezte zpět do chodby a jděte na poslední rozcestí. Levá chodba je neprůchodná kvůli pavučině rudého slizu. Možná jste si všimli ve velké místnosti na druhé straně komplexu zamčených dveří. Od těchto dveří je klíč, který jste před chvílí sebrali. V místnosti seberte z police váček s 10 tolary, dále je tu SUD S OLEJEM (10% lucerny) a v koutě je sud s kyselinou, na který použijte sklenici z inventáře a získáte Compound „X“. Pak je tu ještě zamčená truhla (50 tolarů) obsahující 3 křesadla. Na odemčení vám sice už peníze nezbývají, ale uznejte sami – sebrat olejničku bylo užitečnější. Vraťte se chodbami zpět k pavučině slizu, použijte na ni kyselinu a cesta dál je volná. Vpravo jsou dveře, které po chvíli vyrazí monstrum. V místnosti leží na zemi OLEJNIČKA. Pak už jen vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Caves

Propadli jste se kamsi do zatopeného podzemí. Na polici vpravo je Laudánum a na komodě vlevo Lektvar zdravého rozumu. Chodby se rozvětvují, což na první pohled může působit dojmem, že se jedná o rozsáhlý a spletitý komplex chodeb. Opak je však pravdou. Když půjdete stále jedním směrem, dojdete ke dveřím do další úrovně, do kterých vstupte. Vyskytuje se zde několik monster, ale těm se lze snadno vyhnout.

Halls

Dejte se chodbou nejprve vlevo a poté vstupte do dveří vpravo. Z přihrádky psacího stolu seberte váček s 25 tolary. Odemkněte si truhlu a seberte 2 OLEJNIČKY, Laudánum, Lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vyjděte z místnosti a pokračujte chodbou dál. Vlevo jsou další dveře vedoucí do jídelny. Vlevo v krbu je váček s 25 tolary. Přejděte místnost a dejte se do krátké chodby, kde se vpředu před vámi rozpadnou dveře. Když vlevo odházíte bedny budete moci sebrat měšec s 50 tolary. Pokud odházíte bedny na pravé straně odhalíte zavřenou padací mříž. V pravé části místnosti je v regálu váček s 10 tolary. Pak je tu ještě bedna k odemknutí, která obsahuje 3 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vlevo. Vstupte do dveří vlevo a dostanete se do rozlehlé haly. Na římse u pravé lví sochy leží váček s 25 tolary. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně vlevo.

Mansion

Před vámi jsou zamčené dveře od schodiště, ke kterým je nutné najít klíč. Vpravo od vás je skříňka a v ní váček s 10 tolary. Pokračujte dál pravou chodbou a vstupte do dveří vpravo. V nitru povalené skříně najdete váček s 25 tolary. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Přijdete do široké temné chodby, kde vstupte do druhých dveří vpravo. V krbu leží váček s 25 tolary a na vrcholu jednoho z regálů měšec s 50 tolary. Odemkněte truhlu a seberte 2 VELKÉ OLEJNIČKY, 2 Lektvary zdravého rozumu, 2 křesadla, váček s 25 tolary a váček s 10 tolary. Nakonec zkuste ještě zatočit klikou od fonografu a uvidíte co se stane. Vraťte se do chodby a jděte do dveří na konci. Pokračujte chodbami až k místu, kde uvidíte vpravo dveře, zpoza kterých se line podivná záře. Vejděte do místnosti a vstupte do postranní místnosti vlevo plné rakví. Odklopte víka rakví a seberte kladivo a váček s 25 tolary. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vpravo. Dveřmi se dostanete do dalšího komplexu chodeb. Vlevo jsou zamčené dveře, které můžete rozmlátit opakovaným použitím kladiva. Ze stolu seberte dokument The Library Upstairs a ze stolu vpravo váček s 10 tolary. Za skříní je páka. Ta ovládá padací mříž v červeně osvětlené místnosti. Zatáhněte za páku směrem dolů, vyjděte do chodby, dejte se vpravo, projděte dveřmi, poté vlevo a rychle proběhněte pod mříží dřív než se za vámi zase zavře. Vyjděte po schůdcích a seberte Sewers Key a váček s 10 tolary. Tím máte prozatím v této úrovni splněno. Dejte se zpět na začátek a dveřmi se vraťte do předchozí úrovně.

Halls

Vzpomínáte si na místnost za jídelnou s naházenými bednami za vinnými sudy. Dostaňte se do této místnosti, odházejte bedny na pravé straně až uvidíte mříž. Na stěně je ventil, na který použijte kladivo z inventáře, zatočte ventilem a cesta do stok je volná. Pak už jen použijte na dveře klíč a vejděte.

Sewers

Vpředu před vámi je schodiště vedoucí do nižších úrovní. To je však zatopené vodou a tuto vodu je zapotřebí nejprve odčerpat. Prohlédněte si okolí a uvidíte celkem 3 ventily, kterými je zapotřebí otočit. Ke dvěma z nich není jednoduché se dostat. V areálu najdete několik beden, které si přistavte k troskám chodníků a poté přes ně vyskočte nahoru. Dále je tu jedna plošina s truhlou, ve které jsou 4 křesadla. Až odčerpáte vodu sejděte po schodech dolů a před vámi uvidíte zavřenou padací mříž. Dejte se vlevo a přijdete do místnosti, kde seberte Compound „Z“, dokument Toxic Gas a váček s 10 tolary. Vraťte se na rozcestí k mříži a pokračujte chodbou rovně. Dostanete se do místnosti, kde je na stěně páka. Zatažením za páku si otevřete mříž na rozcestí. Za ní je komplex chodeb zamořených plynem. Po levé a pravé straně jsou místnosti s pákami na stěnách. Zatažením za obě páky si odemkněte dveře vpředu. V místnosti seberte Library Key a váček s 10 tolary. Poté se můžete vrátit známou cestou na začátek a dveřmi do předchozí úrovně.

Halls

Známou cestou se dostaňte do haly a poté vlevo do dveří do následující úrovně.

Mansion

Klíčem si odemkněte dveře před vámi a vyjděte po schodech nahoru. Dejte se chodbou vpravo a po pravé straně je v jedné polici knihovny váček s 25 tolary. V koutě je truhla (55 tolarů za odemčení) obsahující 2 OLEJNIČKY. Nedaleko je vchod do středového prostoru mezi knihovnami, kde seberte ze stolu East Wing Key. Poté se vraťte po schodech dolů do chodeb. Dveře vám však zahradí slizovitá pavučina a vy to budete muset oběhnout chodbami kolem dokola. Dávejte pozor na monstra, sledujte dráhu jejich obchůzky, abyste se jim vyhnuli. Až se vám to podaří vstupte do dveří do předchozí úrovně.

Halls

Jděte k vratům vlevo a budete automaticky pokračovat dál.

Basement

Jděte do dveří vlevo a uvidíte hrůzný výjev. Vzadu v koutě leží váček s 25 tolary. Vraťte se do předchozí místnosti a vpravo v komodě je váček s 25 tolary. Odemkněte truhlu (200 tolarů) a seberte z ní 7 křesadel a Lekvar zdravého rozumu. Vlevo je polici s lahvičkami váček s 10 tolary a nedaleko je další truhla (70 tolarů) obsahující 2 OLEJNIČKY. Za prostředními dveřmi je dlouhá chodba mající po straně dveře vedoucí do malé místnostmi se skříněmi. Zde najdete váček s 10 tolary. Vraťte se na začátek a za pravými dveřmi je uvidíte schodiště vedoucí dolů. Sestupte dolů a v dolní chodbě vejděte nejprve do dveří vlevo a seberte ze země laboratorní nádobu. Vraťte se do chodby a jděte do dveří naproti. Vzadu u zdi je trubka a pod obrazy opřenými o zeď je váček s 25 tolary. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do velké místnosti, kde uvidíte v koutě několik malých bedýnek. Když se podíváte nahoru, uvidíte vysokou dřevěnou plošinu, na kterou se musíte dostat. Jděte zpět na začátek úrovně, kde je pod schody žebřík. Doneste ho do velké místnosti a umístěte ho pod plošinu mírně vpravo. Vylezte nahoru a z truhly seberte Laboratory Key a o kousek dál váček s 10 tolary. Slezte opět dolů a jděte dveřmi do další chodby. Vpravo na komodě leží váček s 10 tolary. Dveře proti vám jsou zamčené, tak si je odemkněte klíčem, který jste pracně získali z plošiny. Vpravo za dveřmi je truhla (60 tolarů), ve které jsou 2 OLEJNIČKY. Vlevo v regálu leží chemikálie Alcasin. Jděte k psacímu stolu vpravo, ze kterého seberte laboratorní nádobu a zpoza stolu váček s 10 tolary. Pak je tu ještě velká zamčená truhla (150 tolarů) – VELKÁ OLEJNIČKA, Lektvar zdravého rozumu a 4 křesadla. Pokud nemáte v tuto chvíli potřebné množství tolarů, vraťte se později. Vraťte se do chodby a pokračujte chodbou dál. Vstupte do druhých dveří vpravo, což je sklad jídla. V koutě vpravo leží měšec s 50 tolary. Vraťte se chodbou kousek zpět a vejděte do prvních dveří vlevo. Po straně jsou dveře vedoucí do malé skladištní místnosti, kde seberte ze stolu Metal Key. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dveří na konci chodby. Vpravo jsou další dveře vedoucí do strojovny. Jděte zatím rovně a dostanete se do místnosti se schodištěm. V koutě mezi sudy najdete měšec s 50 tolary. Vraťte se do předchozí chodby, vejděte vlevo do strojovny, kde seberte ze stolu dokument Wine Making Machine. Vpravo v koutě je porušené potrubí, kde uchází pára. Dejte na své místo trubku (máte ji v inventáři). Poté budete muset sehnat tři ozubená kola. Dvě jsou v postranní místnosti v předešlé chodbě a třetí je v místnosti, kde jste našli klíč. V první zmíněné místnosti jsou též 3 kusy uhlí, které doneste rovněž do strojovny a dejte do násypky na stroji. Kola umístěte na osy stroje. Po každém správném umístění kola se musí modře zablesknout, jinak je kolo špatně umístěné. Až bude vše hotové, zatáhněte za páku na zdi a ozubená kola se dají do pohybu. Nakonec zatočte ventilem na ovládacím pultu a stroj by se měl rozběhnout. Nyní se vydejte zpět do velké místnosti, kde jste složitě skákali pro klíč. Na druhé straně místnosti jsou mřížové dveře zamčené na visací zámek. Použijte na zámek nejprve chemikálii a poté ho odemkněte zbylým klíčem z inventáře. Projděte kolem psích kotců a v zadní místnosti jsou dva sudy s chemikáliemi. Použijte na každý sud jednu sklenici z inventáře a získáte Feodorin a z druhého sudu Peracin. Běžte zpět do laboratoře, kde nalijte obě chemikálie do laboratorní aparatury na stole. Každá chemikálie má své určité místo, takže to budete muset zkoušet asi víckrát. Poté zatočte ventilem vlevo, čímž zapálíte hořáky, kohoutky nahoře nad chemikáliemi a seberte hotový výrobek – červenou chemikálii. To by měl být konec hry. V chodbách se pohybují zeleně osvětlená monstra. Poté co vás monstrum zabije, by se měly spustit závěrečné titulky. To se mně nestalo, ale mohlo se jednat o bug.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář