Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Abductions

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o docela zajímavý příspěvek do světa Amnesie (halucinace, hrátky s pákami), ačkoliv nijak výrazně nevyčnívá nad průměr.

- - - - -

Cellar

Ze stolu seberte lucernu, dokument The Abduction, OLEJNIČKU a křesadlo. Projděte do chodby, dejte se vlevo a vstupte do dveří. Vzadu z polic posbírejte páčidlo, Bobby Pin a další OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a páčidlem vylomte prkna vlevo. Na konci zaplavené místnosti seberte z bedny Kitchen Key. Vraťte se do chodby, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Kitchen

Vpravo jsou v přihrádkách regálu na láhve 2 křesadla. Vyjděte po točitém kamenném schodišti a na vrcholu schodiště se podívejte vlevo dolů. Uvidíte pod sebou plošinu, což je tajná skrýš. Skočte dolů a posbírejte dokument The Hidden Letter, 3 OLEJNIČKY a 11 křesadel. Seskočte dolů a znovu vyjděte po kamenném schodišti. Jděte do chodby vlevo a na konci seberte ze země u skříně OLEJNIČKU a ze skříně dláto. Jděte zpět do chodby a nyní se vydejte pravou chodbou. Chodba končí závalem, kde seberte ze země kladivo a další OLEJNIČKU. Kladivo můžete v inventáři rovnou spojit s dlátem a vznikne vám kladivo a dláto. V chodbě jsou vpravo dveře, které vedou do chodby, kde v ohybu seberte dokument Escaping. Dál v místnosti plné mrtvol seberte u mrtvol dokument The Ritual a vpravo uvnitř nábytku najdete OLEJNIČKU a 2 křesadla. Nakonec zaměřte svoji pozornost na páku na stěně, která je zaseknutá. Zvedněte ze země cihlu a použijte ji na páku. Poté zatáhněte za páku a ozve se rachot. Na druhé straně místnosti na komodě leží Mansion Key (nejsem si jistý, zda tam ležel i předtím než jste zatáhli za páku). Odemkněte si jím dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Mansion

Z komody seberte dokument Bookshelf Trick a křesadlo a na druhé straně místnosti OLEJNIČKU. Nyní musíte zatáhnout za páky ve správném pořadí. Je to jednoduché – vždy ta, za kterou lze zatáhnout, není zaseknutá a po zatáhnutí se následující páka uvolní do vodorovné polohy. První tři páky dejte nahoru a poslední dolů a poté se vám odklopí regál. Vstupte do temné chodby a následně se přenesete do noční můry. Jděte jedinou možnou cestou vpřed dokud se nevrátíte do reálu. Projděte chodbou a v místnosti vpravo leží na stole dokument Diary Page 12 a Cough Sirup a na jiném stole další Cough Sirup. Vlevo jsou dveře, na nichž je jakýsi kámen, který je blokuje. Použijte na ně kladivo s dlátem (tyto předměty spojte nejprve v inventáři, pokud jste tak již neučinili) a poté použijte na dveře jehlu z inventáře. Dostanete se na rozcestí, kde vedou dřevěné lávky nad temnou propastí. Jděte do dveří vlevo a dostanete se do místnosti, kde seberte z psacího stolu Key for Exit a z přihrádky OLEJNIČKU. Vraťte se na rozcestí, použijte klíč na dveře vlevo a poté se pod vámi propadne lávka a vy se zřítíte dolů.

Ritual Room

Jděte na konec chodby a seberte ze země provaz. Jděte zpět do ohybu chodby a pokračujte vlevo, kde září jakási energie. Klikněte na trn nad obětní miskou a tím si odemknete předtím zamčené dřevěné dveře v chodbě. Těmi se dostanete do místnosti se studnou, ze které seberte 2 Cough Sirups, poté použijte na rumpál provaz z inventáře a budete pokračovat do další úrovně.

Well

Na rozcestí se dejte vlevo a dostanete se do místnosti, kde jsou monstra v klecích. V klecí vlevo leží na sudu Small Key. Vraťte se do chodby a pokračujte druhou chodbou. Dveře si odemkněte klíčem a dostanete se do místnosti s červeným oparem. Vlevo na sudu leží obřadní dýka a dokument How We Became Like This. Po stranách místnosti je celkem 6 pák. Musíte za všechny zatáhnout buď nahoru, nebo dolů. Každá páka musí zůstat zaseknutá, jinak jste s ní pohnuli chybně. Až zazní podivný tón, dejte se po schodišti nahoru a budete pokračovat do další úrovně.

Corridor

V levé části chodby leží na sudu Cough Sirup. Po obvodu chodby jsou 4 páky, za které musíte zatáhnout. Budete trpět různými halucinacemi. V prvním případě se snažte odstranit hradbu z beden v chodbě, v druhém případě budete zavřeni v místnostech, kde klikejte na zamčené dveře. V třetím případě vás bude jen kdosi neviditelný mlátit a v posledním případě seberte ze stolu dokument Thanks for Helping Us a poté použijte na hliněnou vázu dýku z inventáře.

Outside

Běžte po lesní cestě až přijdete k domku, do jehož dveří vejděte.

House

Jedině dveře vlevo na konci jsou přístupné. V ložnici seberte z psacího stolu vpravo dokument My Love, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář